Film: Rango - Betyg * * *

rango

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy

Johnny Depp     ...     Rango / Lars (voice)
Isla Fisher     ...     Beans (voice)
Abigail Breslin     ...     Priscilla (voice)
Ned Beatty     ...     Mayor (voice)
Alfred Molina     ...     Roadkill (voice)
Bill Nighy     ...     Rattlesnake Jake (voice)

Handling: En stadskameleont ger sig ut i vildmarken för att finna sitt rätta jag och hamnar av en slump i en vindpinad håla mitt i öknen. När han råkar döda en hök under spektakulära former väcker han hoppet hos stadens befolkning, som sedan länge plågas av hänsynslösa banditer. Med kameleonten Rango i fronten är byborna redo att ta itu med sitt problem en gång för alla. Men bovarna låter sig inte imponeras av den nya hjälten. Till en början.

Det är inte Pixar, DreamWorks eller Disney som är bakom denna filmen, utan speciel effekt firman Industrial Light & Magics. Rango är deras första animerade familjefilm - och den är faktiskt rätt lyckad.

MegaMind, Monsters vs Aliens, Rio, Dumma Mej, Trassel, Det Regnar Köttbullar, Bolt, Legenden om ugglornas rike och Draktränaren heter några av senare års animerade filmer som har dykt upp på bio. Det är lite lätt skiftande kvaliter på både innehåll och animering.

Rango liknar inte någon av dessa filmer, tack vara det unika temat för en animerad film: Western. Det finns många liknelser till klassiska western filmer, både i miljö och utförande. Filmen känns mer som en vanlig spelfilm än en tecknad barnfilm.

Det är snyggt animerat, de engleska rösterna fungerar bra och det finns ett gäng med underhållande karaktärer. Den är smårolig i mellanåt och det finns en del vuxna skämt inbakat i filmen, vilket är ett plus.

Manuset doftar mycket western och man får en Clintan-feeling. Den känns inte lika mycket familjefilm som Rio som också kom ut i år.

Filmen fungerar bra, men den blir aldrig lika underhållande som Draktränaren, Shrek eller Ice Age. Men ändå värd att kolla in.


Kommentarer
Anonym säger:

Vad fan har hänt?? här går man in på bloggen varje dag, så bloggar du aldrig?? kan du förvana oss om du skulle slutat blogga eller nått????

2011-06-06 | 18:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback