Film: Red Riding Hood - Betyg * * ½

Red Riding Hood

bacardi ikonbacardi ikonbacardiikon


Fantasy | Horror | Mystery

Amanda Seyfried     Valerie
Gary Oldman     ...     Father Solomon
Billy Burke     ...     Cesaire
Shiloh Fernandez     Peter
Max Irons     ...     Henry Lazar

Handling: När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen.

Här har man allså försökt att göra en film av sagan om rödluvan och vargen. Och riktat in sig på Twilight publiken, väldigt uppenbart. Catherine Hardwicke heter hon som har gjort filmen, var tidigare känd för filmer som Tretton och Lords Of Dogtown. Men 2008 bytte hon inriktning och gjorde en film vid namn Twilight. Den filmen var snyggt filmad, men kändes som den saknade lite pengar i budgeten. Hon blev sparkad och fick inte göra New Moon, det ryktades att hennes varuvlar inte var så som filmbolaget ville att det skulle vara plus så klart en del andra saker.

Efter inte fått göra New Moon, så verkar hon viljat göra en varulvs film ändå, så nu kan vi se hur det blev. Precis som Twilight, är det snyggt och stilfullt filmat, det som skiljer dom åt är att Twilight var i kalla blåa toner och Red Riding Hood har mer en mysfaktor över filmlinsen. Passar bra för en klassisk saga.

Men hon försöker göra en ny Twilight. Och det är inte Red Riding Hood ens i närheten av. Kärlekshistorian är lövtunn och man bryr sig inte nämnvärt. Två killar som vill ha samma tjej, känner du igen temat?

Amanda Seyfried (Mamma Mia, Mean Girls) fungerar okej i huvudrollen, killarna som trånar efter henne spelas av Shiloh Fernandez (Deadgirl) och Max Irons (Dorian Gray) - två killar som inte är bättre eller sämre än vanliga ungdomskådisar på tv. Gary Oldman (Det Femte Elementet, The Dark Knight) höger dock nivån under sina scener.

Men skådespelarna har inte mycket manus att gripa tag i. Det blir aldrig direkt spännande, eller intressant. Men det är snyggt, stämningsfullt och stilfullt. Kommer Twilight fansen älska filmen? Nej, men de kommer nog ändå uppskatta 3kants temat.

Varuvlen då? Inte urusel, men New Moon och Eclipse klarade sig bättre utan Catherine Hardwicke bakom kamran.  Gillar även temat med varuvlar i filmer allmänt , men denna film tillhör inte dom bättre, filmen får en halv bacardiikon extra för snygga miljöer och bra filmad.

Se istället Twilight x 3 eller The Vampire Diaries.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback