Film: Rio - Betyg * * * ½

rio

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy

Leslie Mann         Linda (voice)
Kelly Keaton         Bookstore Customer / Lady Tourist (voice)
Jesse Eisenberg         Blu (voice)
Wanda Sykes     ...     Chloe (The Goose) (voice)
Jane Lynch     ...     Alice (The Other Goose) (voice)
Rodrigo Santoro     Tulio / Soccer Announcer (voice)
Gracinha Leporace     Dr. Barbosa (voice)
Jamie Foxx     ...     Nico (voice)
Will i Am     ...     Pedro (voice) (as will.i.am)
Anne Hathaway     ...     Jewel (voice)


Handling: Skaparna bakom Ice Age-filmerna ger oss RIO, ett färgsprakande familjeäventyr om fågeln Blu som förflyttas från det trygga burlivet till den vilda brasilianska djungeln. Och det hade nog gått alldeles strålande, om det inte varit för en sak. Han kan inte flyga...

På sina äventyr stiftar Blu bekantskap med den färggranne Rafael som känner djungeln som sin egen bakficka, sångfåglarna Nico och Pedro som har lite olika musikaliska tolkningar på vad det innebär att vara en sångfågel, den vackra, vilda Jewel samt djungelns mest osannolika invånare; Bulldogen Luiz som förstår att det inte är snällt att äta upp sina fågelvänner men ibland vattnas det ändå i munnen på honom.

Filmskaparna har nu allså lämnat istiden bakom sig (tillfälligt) och går från Ice Age filmerna till ett sommarparadis i Rio. Filmen är mest inriktad på barn och familjer, men tack vara en del roliga sidekicks och humor så blir den även underhållande för vuxna. Det är också ett gäng begåvande skådespelare som ger sina röster tikll det olika karaktärerna. Dock är jag inte helt övertygad att Jesse Eisenberg (Zombieland, Social Network) var klockren i huvudrollen, inget vidare alls. Dock höjer Will I Am (från Black Eye Peas) nivån.

Filmen riktigt sprakar av starka färger - som är en fröjd för ögat. Nästan så som man kände efter sett Hitta Nemo. Till skillnad från mästgerverket om Nemo, så har Rio mer svag och rätt ointressant historia. De kör på klassiska grepp, och de inslängda musik nummrerna fungerar, ungefär som i Trassell/Tangled.

Posetivt är också att man inte blånekar till slumområden i Rio, utan det är också med på ett hörn.

Filmen är snyggt animerad, det är mycket färg och en hel del äventyr. Den kommer bli populer som familjefilm helt klart.

Rio tillhör de animerade filmerna, som är något bättre än medel, det är underhållande, snyggt, små roligt och trevligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback