Film: Season of the Witch - Betyg * *

Season of the Witch

bacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy

Nicolas Cage     ...     Behmen
Ron Perlman     ...     Felson
Stephen Campbell Moore     ...     Debelzaq
Stephen Graham     ...     Hagamar


Handling: En riddare blir anlitad för att transportera en kvinna misstänkt för häxkonst. Klostret som är deras mål ligger på andra sidan riket och på vägen dit upptäcker riddaren att något inte står helt rätt till med anklagelsen.

Action, äventyr och fantasy i ett - med häxor och andra övernaturliga ting, låter riktigt lovande. Till skillnad från Harry Potter, Goldkompassen, Eragon och Narnia filmerna riktar denna film sig inte in på familjepubliken, utan lite mer vuxen publik. Den är mörkare, dystrare och mer våldsammare än nämnda filmer.

Nicolas Cage
är ingen favorit skådespelare, men även han har sina ljuspunkter, så som i Face/Off och The Rock. Men denna rolltolkning är gråare och tristare än miljöerna i filmen. Det ser ut som han har otroligt tråkigt på sitt jobb och att han inte vill gå upp på morgonen och spela in filmen. Han må vara ett affisch namn, men här är hans skådespeleri mer eller mindre dött.

Ron Perlman är en färgstark skådespelare, som gör avtryck, det kan man bla se i Hellboy och Alien 4. Han är lite bättre än Cage här, men för att vara Ron, så var detta nog en av de tristaste rollerna han har spelat.
Bäst i filmen är dock "häxan" - spelad av Claire Foy. Hon kan både spela snäll och ond på en gång. En ljuspunkt i den annars så dystra skådespelarligan.

Specialleffekter är alltid viktiga i denna typen av filmer. Miljön fungerar helt okej, och effekterna är godkända större delen av filmen. Dock ser en del scener fake ut, som att de rider i en tv-studio, så som vissa tv-serier löser det när huvudpersonerna är ute och kör bil. I slutet av filmen blir dock fantasy-effekterna snäppet sämre. De kan gemnföras med effekter som var med i den lyckade filmen Willow - som kom 1988!

I mellanåt blir filmen små intressant och små spännande, men överlag är detta en grå trist besvikelse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback