Film: Fright Night - Ingen ny kultfilm

fright night

bacardiikonbacardiikon

Comedy | Horror

Anton Yelchin     Charley Brewster
Colin Farrell     Jerry
Toni Collette     Jane Brewster
David Tennant     Peter Vincent
Imogen Poots     Amy
Christopher Mintz-Plasse Ed
Dave Franco     ...     MarkHandling: Charley Brewster går sista året på gymnasiet och har äntligen flyt: han är populär och är ihop med skolans mest eftertraktade tjej. Faktum är att han är så cool att han ignorerar sin bästa kompis. Men det blir problem när Jerry flyttar in i huset bredvid.

I början verkar han vara en riktig toppen kille, men det är något som inte stämmer - men ingen, inklusive Charlies mamma verkar märka någonting. Efter att ha iakttagit en hel del underliga saker kommer Charlie fram till slutsatsen att Jerry är en vampyr. Men eftersom Jerry inte kanövertyga någon om sina farhågor så får han på egen hand försöka hitta ett sätt att göra sig av med monstret.

1985 kom orginalet, som var en skön skräckomedi som passade bra i tiden. Uppföljaren var även den underhållande. Nu 2011 har man gjort ett försök till en ny version.

Handlingen följer orginalet, med att en ung kille får en vampyr som granne. Och den fungerar relativt bra även 2011.

Effekterna håller en okej nivå och här är det inga meserier med glittrande vampyrer i solskenet som i Twilight - här händer det som skall hända - man brinner upp!

Val av skådespelare är lyckade i vissa fall. Colin Farrell (Phone Booth) fungerar bra som iskall vampyr, Toni Collette (Stjätte Sinnet, Little Miss Sunshine) spelar relativt bra som modern till sonen som finner vampyren.

Anton Yelchin (Terminator Salvation) är dock rätt blek i huvudrollen. David Tennet (Draktränaren) som spelar en man som tjänar pengar på face vampyr tillställningar, är mest minnesvärd, spelar en lätt utflippad showartist.

Filmen känns som en standardprodukt som har snabbproducerats och det blir aldrig riktigt spännande - eller roligt.

Den duger att kolla på och är småunderhållande för stunden. Men någon kultklassiker blir den inte.Film: Shark Night 3D - Får Piranha 3D att framstå som ett mästerverk

Shark Night

bacardiikon

Horror | Thriller

Sara Paxton     ...     Sara
Dustin Milligan     Nick
Chris Carmack     ...     Dennis
Katharine McPhee     Beth
Chris Zylka     ...     Blake
Alyssa Diaz     ...     Maya
Joel David Moore     Gordon (as Joel David Moore)

Handling: Sju vänner är på semester vid en insjö i Lousianna Gulf där de faller offer för ett antal hajattacker.

Anländer med båt på hennes familjs Louisiana Lake Island stuga, Sara (Sara Paxton) och hennes vänner klär av sig snabbt ner till sina badkläder för en helg av skoj i solen. Men när stjärnan fotbollsspelare Malik (Sinqua Walls) snubblar i en saltvatten sjö med armen bortsliten, avdunstar gängets humör snabbt. Förutsatt att skadan orsakats av en vatten-boarding olycka, inser gruppen att de måste få Malik till ett sjukhus på andra sidan sjön, och snabb.

Men som de anges i en liten motorbåt,  upptäcker de snart att sjön är fylld med hundratals köttätande hajar! Där de möter en hemsk död efter den andra, Sara och de andra kämpar desperat för att parera hajarna, få hjälp och hålla sig vid liv tillräckligt länge för att nå säkerhet torra land.

Handlingen är vad man kan förvänta sig av denna typ av film. Halvnakna ungdomar, festa loss och sedan bli hajförda.

Det var bara förra året vi senast fick en liknande film, Piranha 3D. Blodtörstiga fiskar och äter allt som kommer framför dom, helst unga snygga skådespelare.

Så att göra en liknande film med havets bästar är en klockren idé. Hajar är snygga, coola, farliga och stora. Detta kan bli hur kul och underhållande som hellst!

Det börjar med ett gäng ungdomar åker till en ö i en insjö (!), slänger av kläderna och festar lite. Det finns några tv-kända ansikten. Sara Paxton (The Beautiful Life, The Last House To The Left), Dustin Milligan (90210), Chris Zylka (The Secret Circle, Tv:s 10 Things I Hate About You och kommande Piranha 3DD)

Skådespeleriet bland de nämnda fungerar, även om vissa andra är sämre. Vad Joel David Moore (Avatar) gör i denna filmen kan man undra, passar inte riktigt in.

Effekterna fungerar i sammanhanget.

När man tänker på filmer om hajar tänker man direkt på klassikern Hajen/Jaws som är ett mästerverk. Självklart skall man inte gemnföra Shark Night med den. Det går inte heller gemnföra den direkt med Deep Blue Sea heller, den var mer "seriös" betonad actionfilm med ett gäng riktiga skådespelare.

Shark Night faller mer in i samma katagori som nämnda Piranha 3D. Och det är en ändå väldigt stor skillnad på filmerna. Meden Piryorna var effektfulla och det var fullt ös hela filmen, så känns Shark Night som en blek wannabie film

Varför ha en film om Hajar i en insjö? Havet hade varit mer trovärdigt och mer effektfullt. De olika karaktärerna i filmen är mer eller mindre meningslösa, de är bara där för att bli hajmat.

Manuset är helt uselt. Det är som de rysare/splatter filmer man hoppas att alla skall dö, för alla är idioter och gör precis det dom inte skall göra. Och den överaskande intrigen som dyker upp....den är rent utsagt usel.

Vissa hajscener blir komiska - men få fel sätt. Medan Piranha 3D hade glimten i ögat och en hel del humor, är Shark Night allvarlig betonad. Det är ingen humor på rätt sätt, det roliga kommer in hur dåligt det är.

Vissa scener hade passat in i en lågbudget film som Shark Attac eller Mega Shark vs Giant Octopus

Ville verkligen gilla denna haj filmen, men det gick inte försvara den speciellt länge.

Det blir inte spännande. Detta var ett misslyckat försök att göra en härlig splatter haj film. Om det kommer en uppföljare så får man hoppas de gör ett bättre jobb än så här.Film: Niceville - Starka rollprestationer i trovärdigt drama

The Help

bacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikon halv


Drama

Emma Stone     Eugenia 'Skeeter' Phelan
Viola Davis     Aibileen Clark
Bryce Dallas Howard     Hilly Holbrook
Octavia Spencer     Minny Jackson
Jessica Chastain     Celia Foote

Handling: Baserad på den omtalade och bästsäljande boken Niceville skildrar berättelsen om tre extraordinära kvinnor i 1960-talets Missisippi.

Socitetsflickan Skeeter återvänder från universitetet fast besluten om att bli författare, men vänder upp och ner på både sina vänners liv, och hela den lilla staden där dem bor, när hon beslutar sig för att ge sig i kast med ett hemligt skrivprojekt: En bok baserad på färgade kvinnors berättelser om hur det är att arbeta i de vita överklassfamiljernas hem.

Hushållerskan Aibileen är den första som berättar sin historia -vilket inte ses med blida ögon av hennes vänner i den sammansvettsade färgade församlingen. Snart vågar dock fler kvinnor träda fram med sina berättelser. Men att bryta mot socitetens oskrivna lagar utsätter dem alla för en risk. Niceville är en tidlös historia om systerskap över gränser och möjlighet till förändring.

Som ni förstår är det en rätt allvarlig och stark handling. Ofta när filmmakerna gör filmer om den tiden, då svarta var slavar eller mindre värda, blir det gripande och mastigt. Steven Spielbergs Purpfurfärgen är ett bra exempel hur gripande och vackert ett svart drama kan bli.

Niceville eller The Help som den heter i USA vill nog gärna få in den känslan med, och det blir gripande till och från.

Med en speltid på 2 timmar och 17 minuter har man chansen att verkligen få till det. Men Niceville lyckats inte hela vägen.

Manuset som är baserad på en bok lyckats inte helt och hållet få ihop allt på den speltiden filmen har, det hade nog hjälp om man kortade av den så det blir en mer effektivt berättad film.

Storyn är annars stark och viktig. Och den griper tag ibland och blir sådär stark man hoppades den skulle vara.

Filmkulisser och miljön är snygg och trovärdig.

Skådespelarna är alla väldigt begåvande. De gör bra insatser, ända ner till de små birollerna.

Men briljerar mest gör Octavia Spencer (Seven Pounds, Spider-Man), förutom hon har en fantastisk rollfigur så gör hon den galant. Hon tillför humor och fart i filmen. Helt strålande! En scen med henne i filmen som handlar om att hon bjuder på en paj, är helt hysteriskt rolig.

Viola Davis (Knight & Day) gör också bra ifrån sig i en av huvudrollerna. Trovärdig och stark. Emma Stone (Easy A) gör ännu en bra rolltolkning, och visar på nytt att hon väljer bra filmer.

Tate Taylor regisserar och det är både snyggt och trovärdigt.

Filmen når inte upp till Amistad, Purpurfärgen eller Stekta Gröna Tomater. Men det är en viktig film, som berör. Och pajscenen, bara den gör filmen värd att kolla in.Film: The Thing - Ovanligt blek remake

The Thing

bacardiikonbacardiikon

Horror | Mystery | Sci-Fi
Mary Elizabeth Winstead Kate Lloyd
Joel Edgerton    ...      Carter
Ulrich Thomsen   ...      Dr. Sander Halvorson
Handling: Antarktis: En exotisk kontinent av förbluffande skönhet. Den är också platsen för en liten, avlägsen forskningsstation där en banbrytande vetenskaplig upptäckt gjorts. När en främmande livsform grävs fram av en internationell forskargrupp övergår glädjen och spänningen dock snart till en kamp för överlevnad.

Den formskiftande varelsen, som av misstag släpps lös, har förmågan att förvandla sig själv till en perfekt kopia av vilken levande livsform som helst. Den kan se ut som dig eller mig, men på insidan är den fortfarande högst omänsklig. Paranoian sprids likt en epidemi bland forskarna då de en efter en infekteras av ett mysterium från en annan planet.
Orginalfilmen från 1982 var nytänkande, nyskapande och spännande. Kurt Russell var bra i huvudrollen och gav stjärnglans över filmen. Stjärnorna är frånvarande i denna filmen, vilket inte behöva negativt.

Filmen utspelar sig i en iskall vintermiljö, vilket gör att de som är där är isolerade från omvärlden. Vilket gör det kanske mer spännande.

Filmen lunkar på och efter ett tag börja det hända en heldel grejer. Det blir effektsplatter som får en att tänka på Alien vs Predator. Men nu när man har chansen att göra en ny version av en klassiker, borde man ta chansen och göra den riktigt bra.

Men det blir inte direkt spännande, karaktärerna är platta och oinstressanta. Man bryr sig inte om vem som dör eller överlever.

Effekterna går från bra till smådåliga, då det blir lite väl mycket animerat.

Skådespelarna är lika blek som omgivningen. Birollerna som är "norrmän" gör det inte bättre heller.

Handlingen i sig är det inget fel på, den fungerade 1982, men 2011 är den dock inte lika intressant. Men filmen är inte lika "B" som många andra skräckfilmer med monster, så lite kredd för det.

Nej, detta var inget kul. Bättre du kollar på orginalet istället.


Så Mycket Bättre - E-Types dagsmb

Förra veckan gjorde artisterna "Dansa i neon", "Det Gör Ont", "Standing In My Rain", "Om Igen", "På Garan Där Jag Bor" och "Kärleken Är Evig" i egna versioner. Mer eller mindre lyckats. Lena Ph:s dag var ett lyckopiller med glada deltagare som fick både baka och sy sina egna kläder, och Lena själv var på toppen humör. Bästa stämningen hittils.

E-Types egna dag var kanske inte lika festkänsla, men ändå en rätt lyckad och trivssam dag. Han öppnade upp sig och berörde både tv-tittare som middagsgäster.

Eva Dahlgren gjorde en upptempo låt (!) av This is the way, helt okej. Tomas Ledin lyckades göra en fin ballad av Set The World On Fire. Timbuktu var inte inte övertygande i svenska versionen av E-Type hitten. Mikael Wiehe körde på rätt bra och fick den till sin egna version av Calling Your Name - bra.

Lena Ph gick från svensk discopop till ballad till poprock! En viss The Sounds känsla infann sig när hon gjorde "Life". Bäst var dock Laleh, melodiändringen i "Here I Go Again" var klockren.

Utöver detta så gjorde Lena Philipsson en härlig ironisk humor inslag hur "Så Mycket Bättre" egentligen gick till på sjärnans dag - se klippet nedan.

Vad tryckte du om förra veckans SMB?
Breaking Dawn håller greppet om biotoppens första plats

Taylor Lautner

Robert Pattinson, Kristen Stewart och Taylor Lautner drar även storpublik sin andra vecka. Twilight filmen drog in 42 miljoner dollar i helgen och om man räknar hela Thanksgiving helgen hamnade den på 61.8 miljoner. 230.95 miljoner dollar har den spelat in på 10 dagar i USA och det innebär den ligger ca 10% bakom "New Moon".

Tre familjefilmer hade premiär i helgen och bäst gick det för Mupparna som drog in nästan 30 miljoner i helgen (42 milj Thanksgiving).  Det var en väldigt bra start för Disney. Sämre gick det för Happy Feet som "bara" drog in 13.4 miljoner och inte ens nått upp till 50 miljoner. Filmbolaget är nog inte speciellt nöjda med siffrorna. Bland rösterna i filmen finner vi stjärnor som Elijah Wood (Sagan Om Ringen), P!nk och Robin Williams (Döda Poeters Sällskap, Välkommen Mrs Doubtfire).

Det blev ingen stark start för Arthur och julklappsrushen som hamnade på en fjärde plats, bland rösterna finner vi James McAvoy (Wanted), Bill Nighy (Love Actually) och Eva Longoria (Desperate Housewifes). Samma gäller Martin Scorseses Hugo Cabret. Filmerna måste hålla sig kvar några veckor med hyffsade siffror och gå bra i övriga världen om de skall gå med vinst, då de konstade en del att göra.


1         The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)     $42M     $221M     2
2         Mupparna (2011)     $29.5M     $42M     1
3         Happy Feet 2 (2011)     $13.4M     $43.8M     2
4         Arthur och julklappsrushen (2011)     $12.7M     $17M     1
5         Hugo Cabret (2011)     $11.3M     $15.4M     1
6         Jack and Jill (2011)     $10.3M     $57.4M     3
7         Immortals (2011)     $8.8M     $68.6M     3
8         Mästerkatten (2011)     $7.45M     $133M     5
9         Tower Heist (2011)     $7.32M     $65.4M     4
10         The Descendants (2011)     $7.2M     $10.7M     2

Tanksgiving helgen i USA:
5-Day Holiday Grosses:

Breaking Dawn - Part 1 $61,853,847
The Muppets $41,516,691
Happy Feet Two $18,351,970
Arthur Christmas $16,301,131
Hugo $15,402,042
Jack and Jill $13,812,944
Immortals $12,604,881
Puss in Boots $10,446,739
Tower Heist $10,012,075
The Descendants $9,381,058
J. Edgar $6,780,616


Resten av artisterna för Melodifestivalen 2012 är klara

perrelli


Charlotte Perrelli har vunnit två gånger, Tusen och En Natt (1999, vann Eurovision) och med Hero (2008, floppade). Nu går hon allså in i matchen igen. Blir det en tredje vinst?

De andra stora schlagerdrottningarna är inte med i årets festival, även om det tydligen var nära att Carola skulle vara med, men pga TV programmet The Voice kunde hon inte medverka. En låt var klar, så den dyker kanske upp på ett kommande popalbum med Carola.

Lena Philipsson har gått ut med "Aldrig mer Melodifestival", så att hon inte dök upp på listan var inte direkt oväntat, men festivalen hade behövt en proffsig scen artist och stjärna.

Tillbaka igen är Danny, blir det vinst nästa år, efter årets andra palcering med "In The Club"?

RedOne projektet Love Generation åkte ur andra chansen i år, de försöker på nytt igen 2012

Här är listan på resten av deltagarna i nästa års Melodifestival:

Deltävling 3

Leksand: 18/2

1) Mattias Andréasson från EMD med låten ”Förlåt mig”

2) Maria Benhajji med ”I mina drömmar”

3) Love Generation med ”Just a little bit”

4) Andreas Johnsson med ”Lovelight”

5) Björn Ranelid och Sara Lee med ”Mirakel”

6) Carolina Wallin Pérez med ”Sanningen”

7) Molly Sandén med ”Why am I crying”

8) Youngblood med ”Youngblood”

 

Deltävling 4

Malmö: 25/2

1) OPA med ”Allting blir bra igen”

2) Danny Saucedo med ”Amazing”

3) Lotta Engberg och Christer Sjögren med ”Don't let me down”

4) Hanna Lindblad med ”Goosebumps”

5) Axel Algmark med ”Kyss mig”

6) Dynazty med ”Land of broken dreams”

7) Charlotte Perrelli med ”The Girl”

8) Lisa Miskovsky med ”Why start a fire

Vad tycker du om årets artister?

Film: Breaking Dawn Part 1 - Nästan 2 timmar väntan till den stora finalen

Breaking Dawn, Twilight

Breaking Dawn, Twilight

bacardiikonbacardiikonbacardiikon

Adventure | Drama | Fantasy

Kristen Stewart     Bella Swan
Robert Pattinson     Edward Cullen
Taylor Lautner     ...     Jacob Black
Ashley Greene     ...     Alice Cullen
Peter Facinelli     Dr. Carlisle Cullen
Elizabeth Reaser     Esme Cullen
Jackson Rathbone     Jasper Hale
Nikki Reed     ...     Rosalie Hale
Kellan Lutz     ...     Emmett Cullen
Booboo Stewart    ...     Seth
Billy Burke     ...     Charlie Swan
Sarah Clarke     ...     Renée
Gil Birmingham     ...     Billy
Anna Kendrick    ...     Jessica
Justin Chon    ...     Eric
Michael Welch    ...     Mike
Chaske Spencer    ...     Sam Uley
Bronson Pelletier    Jared
Alex Meraz    ...     Paul

Handling: Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet. Den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria avslöjar hemligheter och mysterier i denna romantiska saga som har förtrollat miljontals läsare världen över.

Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.

Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade.

De mest romantiska vampyrfilmerna går ett snäpp till. Ögonblicket många fans har väntat på - brölloppet. Och här i dessa scener trivs nog den kvinnliga delen av biobesökarna som mest. Det ser magiskt vackert ut, men de starka känslorna som skall framhävas, finner sig inte riktigt, men snyggt är det. Nästa steg är en brölloppsresa på en ö utanför Rio. Det är sådär perfekt romantiskt, vackert med stil. Vem kan matcha de sagobilderna i riktiga livet?

Men det går långsamt fram. Det känns som man drar ut varje scen extra länge. Det blir helt enkelt lite tråkigt.
Dramat drar dock ingång när Bella känner sparkar i magen och börja må dåligt.

Medan Edward rollen spelad av Robert Pattinson (Remember Me) är mest lågmäld och mjäkig, så är rollen Jacob Black spelad av Taylor Lautner (Abduction) är karaktär det är mer krut i. Precis som i New Moon och framför allt Eclipse, är den den rollen som känns mest trovärdig och stark. Men det blir dock lite för dramtiskt, det blir lite överspel. Kristen Stewart gör vad hon kan av rollen som Bella, och det fungerar okej.

Filmen är vackert filmad, men actionscenerna är helt ur fokus. Man slösar bort scenerna helt, det blir otydligt vad som händer och actionscenerna faller platt genmfört med Eclipse.

Och tyvärr är de för få också. Varulvarna är den extra kryddan som får filmen att gå framåt, och det byggs upp rätt så snyggt men klimaxen blir mer ett "jaha".

Skådespelarna har kommit bra in i sina roller, så inget direkt att klaga på. Många av rollerna runt omkring trion är med ett gäng bra eller hyffsade skådespelare.

Stort plus för stämningsfull filmmusik.

Breaking Dawn Part 1 har samma problem som Harry Potter 7. Det blir för långdraget. Det blir som två timmars väntan på det storslagna slutet i Part 2.


Team Twilight gjorde Breaking Dawn till en dundersuccé!

Twilight 4


Amrikanska biotoppens första plats den gångna veckan visste alla vilken film skulle ha. Frågan var bara, hur
mycket skulle den spela in?

Fjärde Twilight filmen klarade sig bra gemnfört med New Moon och Eclipse.139.5 miljoner dollar är en magisk siffra.
New Moon drog dock in 142,7 miljoner dollar första helgen 2009, vilket är ledande bland Twilight filmerna.

Filmen ligger nu femma på listan på de bästa öppningshelgerna någonsin efter Harry Potter 8, The Dark Knight, Spider Man 3
och New Moon.

Men det är inget snack om saken, Robert Pattinson, Kristen Stewart & Taylor Lautner fortfarande är en stor succé på bio -
när de medverkar i en Twilight film. Samma gäller inte än utanför filmserien.

Happy Feet 2 drog bara in hälften så mycket som första filmen, vilket måste anses som en besvikelse.1 - 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1' $139,500,000/$139,500,000

2 - 'Happy Feet Two'                $22,025,000/$22,025,000
3 - 'Immortals'                    $12,252,000/$52,979,930
4 - 'Jack and JIll'                $12,000,000/$41,027,906
5 - 'Puss in Boots'                $10,725,000/$122,312,562
6 - 'Tower Heist'                $6,957,830/$53,391,605
7 - 'J. Edgar'                    $5,900,000/$20,694,694
8 - 'A Very Harold & Kumar 3D Christmas'    $2,900,000/$28,332,846
9 - 'In Time'                    $1,675,000/$33,418,841
10 - 'The Descendants'                $1,222,344/$1,301,544


De första artisterna till Melodifestivalen 2012 klara

Dead By April

Här är artisterna som kommer medverka i Melodifestivalens två första deltävlingarDeltävling 1, Växjö 4/2

Euphoria
Artist: Loreen
Upphovsmän: Thomas G:son, Peter Boström

I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)Artist: The Moniker
Upphovsman: The Moniker

Jag reser mig igen
Artist: Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
Upphovsmän: Thomas G:son, Ted Ström

Mystery
Artist: Dead by April
Upphovsman: Pontus Hjelm

På väg
Artist: Abalone Dots
Upphovsmän: Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman, Louise Holmer), Viktor Källgren

Salt & Pepper
Artist: Marie Serneholt
Upphovsmän: Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Figge Boström

Sean Den Förste Banan
Artist: Sean Banan
Upphovsmän: Sean Banan, Joakim Larsson, Hans Blomberg, Mårten Andersson

The Boy Can Dance
Artist: Afrodite
Upphovsmän: Figge Boström, Catrine Loqvist, Johan Lindman

Deltävling 2, Göteborg 11/2


Aldrig Aldrig
Artist: Andreas Lundstedt
Upphovsmän: Niclas Lundin, Maria Marcus, Randy Goodrum

Baby Doll
Artist: Top Cats
Upphovsmän: Mårten Eriksson, Lina Eriksson, Susie Päivärinta

Det går för långsamt
Artist: Mimi Oh
Upphovsmän: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Niclas Lundin

Ge aldrig upp
Artist: Thomas Di Leva
Upphovsman: Thomas Di Leva

I din himmel
Artist: Sonja Aldén
Upphovsmän: Sonja Aldén, Bobby Ljunggren, Peter Boström

Shout it Out
Artist: David Lindgren
Upphovsmän: Tony Nilsson, Fernando Fuentes Vargas

Soldiers
Artist: Ulrik Munther
Upphovsmän: Ulrik Munther, Johan Åberg, Linnea Deb, Joy Deb, David Jackson

Stormande hav
Artist: Timoteij
Upphovsmän: Kristian Lagerström, Johan Fjellström, Stina Engelbrecht, Jens Engelbrecht

Kommentar?


Musik Topp 40: Eric Saade feat DEV - Hotter Than FireEric Saade

01.(01) Eric Saade feat. Dev - Hotter Than Fire [3 week @ nr 1]
02.(07) Lady Gaga - Marry The Night
03.(--) David Guetta feat Sia - Titanium
04.(04) Bruno Mars - It Will Rain [1 Week @ nr 1]
05.(--) Rihanna - You da One
06.(02) LMFAO - Sexy and I Know It
07.(--) Gym Class Heroes feat Neon Hitch - Ass Back Home
08.(--) Cobra Starship feat Mac Miller - Middle Finger
09.(08) Taio Cruz Ft. Flo Rida - Hangover
10.(--) Jessie J feat David Guetta - Laserlight
11.(--) P!nk - Bridge Of Light
12.(03) Rihanna featuring Calvin Harris - We Found Love [3 weeks @ nr 1]
13.(05) Britney Spears - Criminal
14.(--) LMFAO - One Day
15.(--) Professor Green feat Emeli Sandé - Read All About It
16.(06) Breathe Carolina - Blackout
17.(09) AVICII - Fade Into Darkness
18.(**) Katy Perry - The One That Got Away
19.(11) Jessie J - Who's Laughing Now
20.(18) Lena Philipsson - Jag Klär Av Mig Naken
21.(10) Nause - Made Of
22.(**) Cher Lloyd feat Mike Posner - With Ur Love
23.(12) Nickelback - When We Stand Together
24.(15) T-Pain Featuring Wiz Khalifa & Lily Allen - 5 O'Clock
25.(--) Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights
26.(--) Matt & Kim feat Soulja Boy & Andrew W.K. - I'm a Goner
27.(16) Enrique Iglesias feat PitBull - I Like How It Feels
28.(--) Inna - Endless
29.(--) Cady Groves - This Little Girl
30.(22) Beyonce - Countdown
31.(--) Flo-Rida - Parapapa
32.(--) Lena Philipsson - The Botten Is Nådd
33.(--) Roxette - No one Makes it on Her Own
34.(30) Jason DeRulo - Breathing
35.(--) Avicii - Levels
36.(--) All Time Low - Time Bomb
37.(--) E-Type - Kärleken Är Evig
38.(--) Eva Dahlgren - Standing In My Rain
39.(--) JLS - Take A Chance On Me
40.(--) Jessica Sutta - Show Me


Out:
C&C Music Factory ft Scarlett Santana - Rain
Peter Jöback - Jag Har Dig Nu
Tove Styrke - Call My Name
Velvet - Love Struck
Gym Class Heroes feat Oh Land - Life Goes On
Tyga feat Chris Richardson - Far Away
Kelly Clarkson - What Doesn't Kill You (Stronger)
Adele - Rumour Has It
Veronica Maggio - Satan I Gatan
Lena Philipsson - Nästa Säsong
Outasight - Tonight's The Night
Daughtry - Crawling Back To You
Kelly Clarkson - Mr. Know It All
Den svenska Björnstammen - Vart Jag Mig I Världen Vänder
Laleh - Just nu
Agnes - Don't Go Breaking My Heart [2 weeks @ nr 1]
Linnea Henriksson - Väldigt kär/Obegripligt ensam
Cobra Starship feat Sabi - You Make Me Feel [1 week @ nr 1]
David Guetta feat Usher - Without You [1 week @ nr 1]
Lena Philipsson - Sensuella Isabella
Jennifer Lopez - Papi
Danny Saucedo - Catch Me If You Can
The CAB - Bad

Spotify Playlist


Så Mycket Bättre: Lena Philipssons dag

Lena PH

Så Mycket Bättre med Lena Ph, Laleh, Tomas Ledin, Eva Dahlgren och Timbaktu har kommit fram till en heldag i Lena Philipssons våld.

Och det blev mer roligt och avslappnat hittils. Lena Ph bjöd på sig själv, karriären gick snabbt igenom i framgång och motgång.

Bästa tolkningen? Eva Dahlgren körde en icke Melodifestivalslåt vilket var kul, Standing in my rain. Bra!

Vad tycker ni?
Orginalversionerna med Lena PH:


Kärleken Är Evig, Dansa i Neon, Om Igen, Det Gör Ont
Standin In My Rain
På Gatan Där Jag Bor

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy: Mästerverk från början till slut

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy

The Lord of the Rings Extended Edition Trilogy

bacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikon

Action | Adventure | Drama

Sagan Om Ringen - Betyg 5
Sagan Om De Två Tornen - Betyg 5
Sagan Om Koungens Återkomst - Betyg 5

Elijah Wood     Frodo Baggins
Sean Astin     Samwise 'Sam' Gamgee
Ian McKellen    Gandalf the Grey
Sala Baker     Sauron
Sean Bean     Boromir
Cate Blanchett     Galadriel
Orlando Bloom     Legolas Greenleaf
Viggo Mortensen    Aragorn
John Rhys-Davies Gimli
Billy Boyd     Peregrin 'Pippin' Took
Dominic Monaghan Meriadoc 'Merry' Brandybuck
Christopher Lee Saruman
Andy Serkis    Gollum / Witch-King (voice)
Bernard Hill     Theoden
Liv Tyler    Arwen

Information: Filmtrilogin om Härskarringen, föddes med Sagan om ringen. Denna följdes upp av Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst. The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy samlar de tre förlängda äventyren på Blu-ray för första gången. Filmtrilogin vann rekordartat 17 Oscar®, bland annat för Bästa Film och Bästa Regissör. Filmerna är baserade på de bästsäljande romanerna av J.R.R. Tolkien och är inspelade med fantastiska visuella specialeffekter.

Handling: Sagan om ringen berättar historien om den unge hoben Frodo, som ärver en tillsynes oskyldig, men magisk ring av sin kusin Bilbo. Frodo får snart veta att dess ursprunglige skapare, den onde trollkarlen Sauron, desperat letar efter ringen. Den lilla tingesten gömmer mäktiga onda krafter som kan göra det möjligt för Sauron att förslava inne-vånarna i landet Midgård. Det finns bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap om nio med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget. Det blir en vandring fylld av äventyr och fasor...

Mannan bakom Braindead och Bad Taste, Peter Jackson fick en enorm budget för Sagan Om Ringen filmerna. Vågat av filmbolaget. Men det visade sig de satsade helt rätt.

Peter Jackson har gjort tre filmer, och tre mästerverk. Första filmen om Härskaringen är vacker och en bra start på äventyret. I Sagan Om Dom tVå Tornen blir det mer mörkt och mer våld och krig. Och i tredje mästerverket Sagan Om Koungens Återkomst överträffar han sig själv.

Det är storslaget, mer än någon annan film. Det är detaljrikt. Snyggt och mäktigt filmat. Effekterna är av toppklass.

Skådespeleriet är helt fantastiskt. Elijah Wood gör sin livs roll, han är Frodo. Samma gäller Sean Astin, han är Sam. Orlando Bloom fick sitt genombrott och han har inte varit bättre i någon film efter dessa tre. Viggo Mortensen är den perfekta krigaren, han är mer än bara döda. Karaktären blir både djup och innerlig.

Liv Tyler är både bedårande vacker och talangfull, Cate Blanchett har begränsad tid i filmerna, men spelar starkt i varje scen. John Rhys-Davies spelar den dvärgen som för in humor i den annars så mörka berättalsen och han gör det bra.

Christopher Lee är klockren som den onde Saruman, som var bortklippt i Konungen på bio, men har en betydelsefull scen i Extended versionen.

Innan dessa böcker av J R R Tolkien kom på film önskade man att Sean Connery blev Gandalf. Efter sett Ian McKellen briljera - så finns det ingen annan än Ian man kan tänka sig.

Skådespeleriet, ända ner i små biroller, är klockrena och i världsklass. Peter Jackson har valt ut skådespelarna med omsorg, och det finns ingen dålig skådespelare i någon av filmerna.

Extended versionera på Blu-ray är detaljrika och skarpa. Långversionerna är bättre än de kortare som gick på bio, de gör att filmerna blir djupare, man får reda på mer saker som ligger bakom. När man väl har sett långversionerna, vill man aldrig se de kortare versionerna igen.

Sagan Om Ringen är världens bästa Fantasy film serie, Harry Potter, Narnia och de andra är inte ens i närheten. Detta är ett fantasy drama äventyr som var värd varje Oscars pris den fick.

Ringen är kanske världens bästa filmer. Och de som inte förstår sig på Fantasy - ge dom en chans.

Filmerna är storslagan. De är vackra och snygga. Skådespeleri i toppklass och krigscener som är bland det bästa som har gjorts. Och det är inte bara effekter och action - allt är gjort med hjärtat på rätt plats, och dramtiken, kärleken och vänskapen är det som gör filmerna mästerverk.Ny animerad film: Happy Feet 2

happy feet 2

Det kommer bli konkurrans om toppplaceringarna på Biotoppen i USA denna veckan, förutom Breaking Dawn Part 1 så har The Muppets premiär samt nya Happy Feet filmen, med röster från lijah Wood, Robin Williams, Brad Pitt, Matt Damon, Hank Azaria, Sofia Vergara, Pink och Hugo Weaving

Handling: HAPPY FEET 2 tar oss tillbaka till det magnifika Antarktis, där återser vi vår steppdansande pingvinhjälte men han har ett problem – hans son Erik har koreografifobi och har Den Mäktiga Sven, en pingvin som kan flyga, som sin största idol och förebild. Men Erik får lära sig om sin fars hjältemod när denne samlar hela Antarktis djurbefolkning, från små krill till gigantiska elefantsälar för att rädda deras värld från en säker undergång.

Här är den senaste trailer för filmen


Timbuktu Covers i Så Mycket Bättre

Timbuktu


Succén fortsätter för TV4 och deras Så Mycket Bättre. Ännu en en gång var det Laleh som toppar iTunes listor och hyllas av pressen. De andra artister kommer lite i skymundan av den blyga och tysta Laleh.

Det var kul att se de olika artisterna göra sina versioner av rapparens hits. Bäst lyckades förutom Laleh, Eva Dahgren och Lena Philipsson. Men E-Type och Mikeal Wiehe gjorde bra försök också. Tomas Ledin ansträngde sig och försökte tom Ledin-rappa lite. Kul!

Denna veckan blir det Dansa i Neon, Det Gör Ont och Kärleken Är Evig i nya versioner, då det är Lena PH:s dag.

Vad tyckte du om Så Mycket Bättre förra veckan?
Vad tycker kritikerna om Twilight Saga: Breaking Dawn Part1?Breaking Dawn Part 1

Breaking Dawn Part 1

Breaking Dawn Part 1

Breaking Dawn Part 1

Breaking Dawn Part 1

Breaking Dawn Part 1

»Den näst sista delen i Twilightsagan lär inte göra många människor glada, förutom såklart de mest inbitna fansen. För även om man uppskattar de tidigare filmerna i serien, infinner sig känslan: Var det här allt?. Betyg 2 « Moviezine

Men, där de tre första filmerna, och då särskilt i "Eclipse", på ett underhållande sätt portionerade ut innehållet i böckerna blir det här för utdraget. Det är först sista tredjedelen - där hotet från vargflocken blir allt mer påtagligt och där Bellas liv på riktigt hänger på en skör tråd - som fångar intresset ordentligt. En lika lång film som fått med hela sista boken hade blivit en tajtare historia som hållit hela vägen. Nu räddas en seg start och ganska ospännande smekmånad av en blodig och en smula överraskande sista del. - Betyg 3 Expressen

Filmen är i helhet bra, trotts den lite sega starten så tar sig filmen och den blir väldigt spännande, mot slutet av filmen satt jag på nålar och vred mig över vad som ska komma härnäst. Skådespelarna har även dom utvecklats under filmseriens gång och under de riktigt dystra scenerna med Bellas ångest kändes Kristen Stewart faktiskt som en riktig skådis, en bra skådis. Det som drar ner är scenerna när vargarna pratar med varandra. Visserligen är de håriga besterana snyggt gjorda, men rösterna låter för taskiga och jag kan inte låta bli att börja skratta. Men bortsett från det är jag nöjd med den senaste Twilightfilmen, jag har tillomed fått blodad tand för att läsa böckerna.  Och jag tänker inte sticka under stolen med att jag redan längtar till nästa film. - Betyg 3 Kulturbloggen

Filmen har en mycket lång startsträcka innan det tar fart sista halvtimmen. Det ska oroas över bröllopsklänning och suckas över högklackat. Det kyska triangeldramat i vildmarken är nu nästan ”Sex and the city”, och bröllopsresan går till Brasilien. Kristen Stewart är bra, ett intressant öde i centrum. Runt henne står mest trista typer och stirrar bekymrat. Vad är vampyrer när de inte är blodsugande symboler för sex?
Tråkmånsar med pupiller i fruktskålens alla färger. Betyg 2 Aftonbladet

Resultatet är en absurt utdragen film, som inleds med bröllopet mellan 18-åriga Bella och vampyren Edward Cullen (snyggingen Robert Pattinson), som väntat i över ett sekel på att bli gift. Allt är frid och fröjd och alla är glada, utom Edwards rival Jacob (Taylor Lautner), förstås. Sedan väntar en smetigt romantisk skildrad smekmånad, i motljus. Under filmens första timme, som med lätthet kunde ha kortats till en kvart, står handlingen mer eller mindre helt still.

Regissören Bill Condon, mest känd för filmmusikalen Chicago, höjer tempot när Bella blir med barn och vi förstår att det inte är en vanlig liten bäbis, utan något annat, som växer rekordsnabbt i Bellas mage, och suger musten ur henne. Då påminner Breaking dawn om både Roman Polanskis rysare Rosemarys baby (1968) och de sista scenerna i David Finchers dystra Alien 3 (1992). Betyg 2 - GP

Filmen lyfter inte precis av att den förutom studier i våld mot kvinnokropp nästan uteslutande består i en utdragen räcka av dialoger – man mot man eller kvinna mot man – som alltid är av helt avgörande slag. Liv eller död. Försoning eller krigsförklaring. Kärlek eller hat. Ständiga uppgörelser, helst skildrade i närbild och med påfrestande musik som berättar även för den blinde vad som är på G.

Urvriden och knäckt, som sagt, är jag efter två timmar. Hur Stephenie Meyer egentligen mår bryr jag mig i själva verket föga om. Och att den bisarra och sadistiska berättelsen i Breaking dawn del 1 blir mer logisk och begriplig i sitt större sammanhang är en ytterst klen tröst.  - Betyg 2, SVD

Den verkar bli rätt sågad filmen och på RottenTomatos går det inte speciellt bra heller. Men vad betyder det, man räknar med att filmen drar in över 100 miljoner dollar i USA denna veckan!


Ny trailer till The Hunger Games

The Hunger Games

Den 23:e Mars nästa år har Sci Fi actionfilmen Hungerspelen premiär i Sverige. Böckerna är en världssuccé och filmen är hypad.

Handling:
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen... Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak tittarsiffror.

Här är nya trailern


Film: Abduction - The Bourne Identity Light

Abduction

bacardiikonbacardiikonbacardiikon

Action | Drama | Mystery


Taylor Lautner    ...     Nathan
Lily Collins    ...     Karen
Sigourney Weaver    Dr. Bennett
Michael Nyqvist    ...     Kozlow
Alfred Molina    ...     Burton

Handling: En ung man jagar sanningen om sitt ursprung efter att han hittar sitt egen babybild på en websida för försvunna personer. När han jagas av både polis, federala agenter och okända skuggfigurer går det upp för honom att hans föräldrar är allt annat än vad de utgett sig för att vara och det blir en kamp mot klockan för att hitta sin riktiga identitet.

Där har vi handlingen på denna kritikersågade actionrulle. Då är frågan, är den sådär mycket sämre än alla andra actionrullarna som kommer ut varje år? Det är helt klart ett nej på den frågan. Är det ett actionmästerverk som Die Hard eller Taken? Ett självklart nej.

Manuset är inte vattentätt, men det fungerar för en underhållningsaction film. Man behöver inte tänka speciellt mycket och det är väl inte så mycket som förvånar än heller.

Manuset och regissören håller sig inom ramarna vad en standard actionfilm skall ha. Då huvudrollsinhavarna är unga, så blir det lite som The Bourne Identity Light - eller en Teen version av den.

Actionscenerna är överlag rätt bra, både sprängingar och slagsmål ser rätt bra ut. Skådepelarna Alfred Molina (Spider-Man 2) och Sigourney Weaver (Avatar, Alien) är båda kompetenta och duktiga, här är dock deras filmtid begränsad.

Svensken Michael Nyqvist (Män Som Hatar Kvinnor) startar med denna filmen en Hollywood karriär. Nu ger inte manuset honom så stor chans att prata, men han fungerar i alla fall som en tystlåten skurk.

Lika övertygande är dock inte Lily Collins (Priest, Blind Side), som spelar rätt menlöst, ett lite sött bihang till huvudrollsinhavaren.

Hur fungerar Taylor Lautner (Twilight, New Moon, Valentines Day)? Vi har redan förstått att han är ännu en bra bit från en Oscars staty. Men som ungdomskådis som kickar ass i sin första huvudroll, fungerar han okej. Han är ingen Leo DiCaprio eller Matt Damon, men han gör inte bort sig heller.

Abduction fungerar som underhållning för stunden, om man känner för en light version av Bourne.
Film: Colombiana - Zoe - ny actionbrud med hämndbegär

Colombiana

bacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikon halv

Action | Crime | Drama

Zoe Saldana     Cataleya
Jordi Mollà     Marco
Lennie James     Ross


Handling: Zoe Saldana (Avatar) är tillbaka som den iskalla professionella mördaren Cataleya, på jakt efter männen som brutalt avrättade hennes föräldrar när hon var endast nio år. Genom ett under lyckades hon fly den gången och tog sig till sin farbror Emilio i Chicago. Emilio har förgäves försökt styra undan Cataleya från ett liv av brottslighet, men inser snart att inget kan stoppa henne från att hämnas sina föräldrars död. Det blir en brutal och actionspäckad jakt där det endast finns plats för en överlevande ? Cataleya eller mannen som beordrade morden, Don Luis.

Vi är inte bortskämnda med coola och hårda kvinnor i huvudrollerna på en actin film. Så redan där skall regissören
Olivier Megaton (Transporter 3) och manusförfattaren Luc Besson (Det Femte Elementet, Leon, Taken) ha lite kredd för.

På 70-80 talet var det framför allt Sigourney Weaver (Aliens) och Linda Hamilton (Terminator) som stod för de tuffa kvinnliga rollerna. De senaste 10 åren har Angelina Jolie (Salt), Milla Jovovich (Resident Evil), Uma Thurman (Kill Bill) och Kate Beckinsale (Underworld) stått för de coola rollerna.

Nu kan vi lägga till Zoe Saldana (Star Treak, Takers) till den listan. Hon imponerade rätt mycket i James Camerons storfilm Avatar, flygande på drakar och skjutande med pilbåge. Nu har hon bytt ut det mot en massa vapten och en hel del smidighet. Zoe gör ett väldigt bra jobb och hon blir trovärdig.

Filmens början, är effektfull och rätt rå. Amandla Stenberg (Texas Killing Fields, Hungerspelen) spelar unga versionen av Cataleya. Och hon gör det väldigt övertygande! Hon har nog stor chans att få en bra karriär framöver.

Filmen går sedan vidare och vi möter den äldre versionen, spelad av Zoe. Man har lyckats få dom väldigt lika och man känner igen den lilla tjejen även när hon har vuxit upp. Resten av filmen är en kvinnlig maffia version av Taken, eller någon annan valfri hämndfilm.

För det är hämnd det handlar om, inte lika rå och detaljerad som i mästerverket Kill Bill, eller lika underhållande
som i Taken. Men den greppar ändå tag. Filmen känns seriöst, den är brutal och den är småintressant.

Den håller en bra nivå, men den når aldrig upp till filmer som Taken eller Salt.

Filmen faller ibland på actionscenerna, vissa känns faktiskt lite "b-films aktiga", vilket är lite tråkigt. Vi är vana vid
coola effekter och fräcka actionscener. Här blir det mer standard action, som det var på 90-talet.

Filmen är ändå sevärd om man gillar denna typen av filmer. Och 2 timmar med snygga Zoe Saldana, utan smurf animering är riktigt trevligt för ögat.


Immortals tar första platsen i USA

Immortals tar första platsen i USA

Biotoppen fick in två nya filmer på första och andra platsen. Teamet bakom "300" har fått en ny succé, Immortals
tar över första platsen. Action fantasy dramat med Henry Cavill (Stardust), Mickey Rourke (The Wrestler)
och John Hurt (Hellboy, Alien) i huvudrollerna drog in 32 miljoner dollar. Det kommer dock även bli den sista veckan på första platsen, då Twilight: Breaking Dawn Part 1 kommer ta över denna veckan utan tvekan.

Adam Sandler (Big Daddy, The Waterboy) är inte helt ute än, hans Jack and Jill drog in 26 miljoner och hamnade på plats två.
I komedin medverkar även Al Pacino (Heat, Gudfardern 1-3) och David Spade (Joe Dirt, Grown Ups)

Sämre gick det för drama filmen J. Edgar med Leonardo DiCaprio (Inception, Titanic) som bara drog in 11.5 miljoner dollar.


1         Immortals (2011)     $32M     $32M     1
2         Jack and Jill (2011)     $26M     $26M     1
3         Mästerkatten (2011)     $25.5M     $109M     3
4         Tower Heist (2011)     $13.2M     $43.9M     2
5         J. Edgar (2011)     $11.5M     $11.6M     1
6         A Very Harold & Kumar 3D Christmas (2011)     $5.9M     $23.2M     2
7         In Time (2011)     $4.15M     $30.7M     3
8         Paranormal Activity 3 (2011)     $3.62M     $101M     4
9         Footloose (2011)     $2.73M     $48.9M     5
10         Real Steel (2011)     $2M     $81.7M     6Någon av dessa filmerna du vill kolla in?

Dagens Film: 11 11 11 - Idag blir våran sista dag

11 11 11

Har du tänkt på att idag är det datumen: 11 11 11?

Det har Holywood gjort i alla fall och gjort en rysare som har premiär just idag. De säger idag är våran sista dag.

Vågar du kolla in trailern?


Underworld: Awakening 3D - Ny Trailer

Underworld: Awakening 3D

Underworld: Awakening 3D

Kate Beckinsale kickar verkligen ass i UnderWorld 1 & 2. I trean var hon inte med, men nu är hon tillbaka, lika snygg och cool som innan!

Här är nya trailern till Underworld 4:
Kristen Stewart: Från Twilight till Snow White

Kristen Stewart

snow white

Hollywood håller på göra två Snow White filmer, detta är en av dom.

Info:
In the epic action-adventure Snow White and the Huntsman, Kristen Stewart (Twilight) plays the only person in the land fairer than the evil queen (Oscar® winner Charlize Theron) out to destroy her.  But what the wicked ruler never imagined is that the young woman threatening her reign has been training in the art of war with a huntsman (Chris Hemsworth, Thor) dispatched to kill her.  Sam Claflin (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) joins the cast as the prince long enchanted by Snow White’s beauty and power.

Se trailern här

Låtarna i Melodifestivalen 2012

Danny

Danny

RedOne

RedOne

Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky

Dead By April

Dead By April


Då var årets låtar klara för Melodifestivalen 2012. Nu inväntar vi bara artisterna också. Men om man ser på låtskrivar listan så kommer Danny följa upp sin Mello-succé "In The Club" nästa år - kommer han orka hela vägen upp till Nr 1? BWO gjorde succé 2006 och kom två med "Temple Of Love" - och trotts bättre låt året efter, "Lay Your Love On Me" så placerade dom sig något sämre.

Thomas DiLeva gör allså debut i festivalen och spinner vidare på framgångssagan i Så Mycket Bättre.

Expressen skriver "Författarclown" om att Björn Ranelid medverkar....Så här på förhand verkar det troligt att det blir just så. Men innan hört låten och sett han framträda den kanske man inte skall såga han totalt än, även det är lockande.

Andreas Johnson verkar försöka igen, det har ju gått bra för honom varje gång han har varit med som soloartist med Topp 10 placeringar - blir det samma visa denna gången? Eller blir det Andra Chansen stopp som i Carola duetten?

Orkar vi med The Moniker ett år till? Blir det Oh My God succé eller faller han helt bort med sin wannabie låt att han vill vara Chris Isaak?

RedOne är med igen, "Dance Alone" med Love Generation nådde aldrig finalen i år, trotts den borde varit med. Förhoppningsvis går det bättre denna gången för Lady Gaga:s låtskrivare och det verkar som Love Generation kommer sjunga låten. Kul är det i alla fall att han är med, men vi saknar fortfarande andra grymma internationella låtskrivare, som t ex Max Martin.

Lisa Miskovsky, denna vackra och begåvade sångerska har fått med en låt, kul!

Och de som saknar den gamla goda tiden på 80-90 talet, kanske blir glada att Lotta Engberg & Christer Sjögren gör duett (på engleska)!

E.M.D - de gick bra för några år sedan i Mello, men gruppen i sig var inget vidare. Danny lyfte hela gruppen och fattade äntligen till slut att lämna gruppen o köra sina solodancepop grejer. Nu skall även Mattias Andréasson försöka sig på en solokarriär med en RnB låt sägs det. Intressant.

Härliga kvinnan Sonja Aldén blickar åter emot Melodifestivalens scen, och med en ballad, kan hon gå långt.

Och sedan innan, så vet vi att Thorsten Flinck kommer medverka, vilket är både udda, underligt och lite roligt. Även man undrar - vad gör han där? Men så har han ju faktiskt gjort sin egna tolkning på Lena Ph:s "Dansa i Neon", så lite har han redan testat.

Mer Lena Philipsson koppling blir det även på bidraget "Mystery" som Dead By April sägs skall sjunga. Det blir debut som artister som tävlande, då de medverkade endast som mellanakt i år med "Dance In The Neon Lights"

Bland de artister det har snackats om tidigare nämns bla en schlagercomeback från Magnus Carlsson och att schlagerdivan Charlotte Perrelli kommer medverka igen

Låtarna

Aldrig Aldrig
Upphovsmän: Niclas Lundin , Maria Marcus , Randy Goodrum


Allting blir bra igen
Upphovsman: Michael Sideridis


Baby Doll
Upphovsmän: Mårten Eriksson , Lina Eriksson , Susie Päivärinta


Det går för långsamt
Upphovsmän: Anton Malmberg Hård af Segerstad , Niclas Lundin


Don’t Let Me Down
Upphovsmän: Lasse Holm , Lars “Dille” Diedricson


Euphoria
Upphovsmän: Thomas G:son , Peter Boström


Förlåt mig
Upphovsman: Mattias Andréasson


Ge aldrig upp
Upphovsman: Thomas Di Leva


Goosebumps
Upphovsmän: Hanna Lindblad , Linda Sundblad , Tony Nilsson


I din himmel
Upphovsmän: Sonja Aldén , Bobby Ljunggren , Peter Boström


I mina drömmar
Upphovsmän: Nanna Svensdóttir , Thomas Cars


I Want To Be Chris Isaak
Upphovsman: The Moniker


Jag reser mig igen
Upphovsmän: Thomas G:son, Ted Ström


Just A Little Bit
Upphovsmän: RedOne Team


Kyss mig
Upphovsmän: Axel Algmark , Mattias Frändå , Jonathan Magnussen


Land Of Broken Dreams
Upphovsmän: Thomas G:son, Thomas “Plec” Johansson


Lovelight
Upphovsmän: Andreas Johnson , Peter Kvint


Mirakel
Upphovsmän: Fredrik Andersson , Björn Ranelid


Mystery
Upphovsman: Pontus Hjelm


Porslin
Upphovsmän: Björn Olsson , Martin Elisson


På väg
Upphovsmän: Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman, Louise Holmer), Viktor Källgren


Salt & Pepper
Upphovsmän: Lina Eriksson , Mårten Eriksson , Figge Boström


Sanningen
Upphovsmän: Michael Clauss , Martin Bjelke


Sean Den Förste Banan
Upphovsmän: Sean Banan , Joakim Larsson , Hans Blomberg , Mårten Andersson


Soldiers
Upphovsmän: Ulrik Munther , Johan Åberg , Linnea Deb , Joy Deb , David Jackson


Stormande hav
Upphovsmän: Kristian Lagerström , Johan Fjellström , Stina Engelbrecht , Jens Engelbrecht


The Boy Can Dance
Upphovsmän: Figge Boström, Catrine Loqvist , Johan Lindman


The Girl
Upphovsmän: Fredrik Kempe , Alexander Johnsson


To The Sky
Upphovsmän: Fernando Fuentes , Tony Nilsson , Danny Saucedo , Peter Boström, Figge Boström


Why Am I Crying
Upphovsmän: Molly Sandén , Aleena Gibson , Windy Wagner


Why Start A Fire
Upphovsmän: Lisa Miskovsky , Aleksander With , Bernt Rune Stray , Berent Philip Moe


Youngblood
Upphovsmän: Fredrik Kempe, David Krüger

Här är artisterna Expressen tror är med:

Andreas Johnson
Jessica Andersson
Topcats
The Moniker
Christer Sjögren & Lotta Engberg
Timoteij
Sonja Aldén
Dynaszty
Maria BenHajji
Therese Granqvist
Love Generation
Dead By April
Andreas Lundstedt
Molly Sandén
Youngblood
Charlotte Perelli
Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Mattias Andréasson
Danny Saucedo
Abalone Dots
Lisa Miskovsky
Sean Banan
Magnus Carlsson
Carolina Wallin-Perez
Mimi Oh
Afro-Dite
Hanna Lindblad

BUBBLARE:
Ulrik Munther
Tomas Di Leva
Martin Rolinski
Janet Leon
Eddie Razaz

Och alla våran Carola hade tackat ja till Melodiofestivalen 2012 - men kunde inte pga The Voice programmet i TV4.

Fråga: Lena Philipsson vart är du?
Madonna släpper ny singel 2012 - Give Me All Your Love

Give Me All Your Love Madonna

The Queen Of Pop har hon kallats länge. Men i dessa tider då Rihanna och Lady Gaga toppar listorna, och Katy Perry och P!nk rockpoppar runt om i världen, vilken plats har Madonna nu?

2012 kanske blir året där Madonna åter ligger högt på listorna. Ny singel och ny platta är på gång. "Give Me All Your Love" är gjord av Martin Sloveig. Medverkar på låten kommer Nicki Minaj och MIA göra. Låter lovande.


Film: Kronjuvelerna Snyggt, konstnärligt och underligt

Kronjuvelerna

bacardiikonbacardiikonbacardiikon halv

Drama

Alicia Vikander     Fragancia Fernandez
Giedrius Arbaciauskas     Karstens father
Loa Falkman     ...     Factory Owner Persson
Alexandra Rapaport    Marianne Fernandez
Tomas von Brömssen    Inspector Samnerud
Bill Skarsgård    ...     Richard Persson
Björn Gustafsson    Pettersson-Jonsson

Handling: Den unga Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.

Det sägs att denna filmen kostade hela 45 miljoner att göra, väldigt mycket pengar för vara en svensk film.

Handlingen i sig, är inte så komplicerad i grund och botten, men sättet att i scen sätta händelserna är så långt ifrån
Beck och Wallander man kan komma, för vara svensk film, där ett mord står i centrum.

Det finns berättar glädje, och det märks. Det är många detaljer och allt är filmat på ett fantasifullt sätt, man kan dra lite paraller till den amriskanska underhållande och snygga filmen Big Fish.

Big Fish lyckas fullt ut, men det för inte ritkigt Kronjuvelerna. Det blir flummigt. En enkel historia blir underlig.
Konstig. Konstnärlig. Vackert filmspråk. Känns poetiskt i mellanåt.

Skådespeleriet är överlag faktiskt väldigt bra, Alicia Vikander som har huvudrollen övertygar, liksom Alexandra Rapaport. Loa Falkman är helskön som alkoliserad chef. Spelar svinit bra. Och åter igen blir man imponerad av Bill Skarsgård, änu en gång spelar han klockrent övertygande. Här var vi kanske en framtida Hollywood skådis.

Björn Gustafsson då? Mr Komiker 2008. Ja, han är rätt rolig här med, men på fel sätt. Han är tyvärr den som gör sämst ifrån sig av alla inblandade. Han passar inte in. Filmen verkar vilja göra en homo-historia vid sidan av, som bara känns malplacerad och löjlig - hockyspelare som hånglar på isplanen? Vågat värre så klart, så kredd för det, och det förvånar den som tittar på filmen men är det igentligen något som tillför till filmen?

Filmen går något långsamt fram, men den har sina kvaliter och det känns konstnärligt. Och ett gäng bra skådespelare. Trotts allt detta, så blir den aldrig riktigt bra. Den griper tag i en några gånger, men mer är det inte.

Begåvat filmkonstverk, den är snygg, vacker och sagolik. En intressant och annorlunda svensk film.


Film: Conan the Barbarian - Brutalt, våldsamt & massa testosteron

Conan the Barbarian

bacardiikonbacardiikon

Action | Adventure | Fantasy

Jason Momoa     Conan
Stephen Lang     Khalar Zym
Rachel Nichols     Tamara
Ron Perlman     Corin
Rose McGowan     Marique

Handling: Efter att hans far mördats och hans hemby utplånats ger sig Conan ut på en blodig jakt på hämnd. Men vad som börjar som en personlig vendetta utvecklar sig snart till en episk kamp mot enorma motståndare, skrämmande monster och omöjliga odds när Conan inser att han är det enda som står mellan de Hyboriska nationerna och en inkräktande övernaturlig ondska som hotar att sluka världen.

På pappret låter detta kanske som en rätt bra film. Ja tom i trailer form ser den rätt underhållande ut. Denna filmen har lite nostalgi över sig, det var ju ändå Arnold den Store, första stora film innan Terminator.

Vad har hänt på alla dessa år? Svaret är bättre effekter och kuliser, helt klart. Filmen börjar rått och brutalt.
Sen fortsätter den så tills den tar slut. Och det kan kännas lite skönt med lite splatter-action och inte bara tänk
filmer som Matrix och Inception. Men här går den nog lite för långt ner i skiten.

Början är inte direkt gripande, men man får lite förståelse för handlingen, tyvärr spelar unga Conan bättre än den vuxna versionen. Jason Momoa fungerar bra i serien Game of Thrones - men en hel film, när han ser lite sjuk i huvudet ut, fungerar inte. Skådespeleriet är obefintligt!

Skådespelarna är inget vidare, Stephen Lang (Avatar) gör dock inte helt bort sig, han fungerar som bad guy, även i denna filmen.

Handlingen stressar fram, nya miljöer och platser dyker upp hela tiden, det kan vara något posetivt, men här blir bara massa olika klipp som känns helt ointressanta. Där dog den - och den - och den.

Men lite kredd skall filmen har - precis som en annan film som inte höll måtten, vad den kunde vara, The Last Airbender, så innehåller Conan en hel del snygga kulisser, miljöer och effekter. Det känns rätt trovärdigt och stiligt. Här har man lyckats.

Det finns också en action scen i mitten av filmen, där en häxa skapar några krigare - otroligt effektfullt och snyggt!
Sen är det rätt kul att se blodet skvätta och lite slakt. Men på bekostad av att knappat ha ett manus, så var det inte värt det.

Conan kunde varit en härlig fantasy action splatter rulle - och på ytan är den det, ambitionen fanns där -
men man lyckades tyvärr inte hela vägen.


Nu älskar alla Laleh - Så Mycket Bättre är en gigantisk succé

laleh


Årets September är funnen. Det är den musikalsika sköra och blyga och söta Laleh! För de flesta svenskarna var hon tidigare "tjejen som sjunger den där fina låten Live tommarrow".

Nu är hon tjejen som alla älskar och upptäcker i TV4s Så Mycket Bättre. Och visst är hon begåvad och bra. "Just Nu" och "Ängeln I Rummet" är båda två covers.

E-Type kör sin sköna eurodancestil, visst han är ingen stor sångare, men rätt roligt blir det ändå. Tomas Ledin kör på i samma andra som vanligt, och det innebär ritkigt svensk pop som doftar sommar och öl vid havet. Och det är ju inte tråkigt!

Weihe, Årets Plura. Eva Dahlgren, skön, egen person, som sjunger sina ballader perfekt. Passar nattradion.

Timbaktu, cool lirare, han skall väl vara årets Petter, men når han dit?

Sist men inte minst, kvinnan med humor, självdistans och massa show - Lena Philipsson. Hennes "Sensuella Isabella" och "Jag Klär Av Mig Naken" är inga mästerverk, men de är ändå så där härligt sköna med massa förfest känsla i! Kör vidare på Danspop/Disco spåret Lena!

Så Mycket Bättre är ett charmigt program, med artister som berättar lite mer om sig själva, samt gör annorlunda tolkningar på varandras låtar. Det är helt enkelt ett väldigt trevligt program.

Nästan 2 miljoner svenskar ser programmet. Det är stort.Vad tycker du om Så Mycket Bättre?

Puss In Boots - Etta På Biotoppen i USA

mästerkatten

Förra veckan gick Shreks side-kick Puss in på biotoppens första plats. Där stannade den kvar i helgen och drog in 33.1 miljoner dollar.
Filmen föll endast 3% från förra veckan, vilket är väldigt starkt. Närmast man kan komma det får man gå tillbaka
till 1996, då filmen Twister bara tappade 10% (detta gällde att det inte var Holiday veckan efter i USA, utan vanlig helg)


På andra plats hitar vi nyklomlingen Tower Heist som är en komedi med Ben Stiller (Den Där Mary) och Eddie Murphy (Snuten I Hollywood). Med 24 miljoner dollar första helgen är inte filmbolaget riktigt nöjda, det var beräknat en en film med dessa skådisar, skulle dra in mera....

Mer komedi är det på plats tre, A Very Harold & Kumar 3D Christmas, den fick inte heller en riktigt lysande start.


1         Mästerkatten (2011)     $33.1M     $75.5M     2
2         Tower Heist (2011)     $24M     $24M     1
3         A Very Harold & Kumar 3D Christmas (2011)     $13M     $13M     1
4         Paranormal Activity 3 (2011)     $8.33M     $95.1M     3
5         In Time (2011)     $7.48M     $24M     2
6         Footloose (2011)     $4.47M     $44.7M     4
7         Real Steel (2011)     $3.44M     $78.8M     5
8         The Rum Diary (2011)     $2.92M     $10.4M     2
9         Maktens män (2011)     $1.94M     $36.7M     5
10         Moneyball (2011)     $1.79M     $70.2M     7

Någon av dessa filmerna du vill kolla in?

Peter Jackson snackar 3D effekter i The Hobbit

The Hobbit

Peter Jackson jobbar för fullt med The Hobbit filmerna. Här berättar han om 3D effekterna och den tekniska delen. Så välkommen tillbaka till Sagan Om Ringen världen


Musik Topp 40 Eric Saade ft. Dev - Hotter Than Fire

Eric Saade ft. Dev - Hotter Than Fire


01.(08) Eric Saade ft. Dev - Hotter Than Fire [1 week @ nr 1]
02.(05) LMFAO - Sexy and I Know It  
03.(01) Rihanna featuring Calvin Harris - We Found Love [3 weeks @ nr 1]
04.(02) Bruno Mars - It Will Rain [1 Week @ nr 1]
05.(03) Britney Spears - Criminal
06.(04) Breathe Carolina - Blackout
07.(06) Lady Gaga - Marry The Night
08.(09) Taio Cruz Ft. Flo Rida - Hangover
09.(10) AVICII - Fade Into Darkness
10.(11) Nause - Made Of
11.(12) Jessie J - Who's Laughing Now
12.(22) Nickelback - When We Stand Together
13.(06) Lena Philipsson - Sensuella Isabella
14.(14) Jennifer Lopez - Papi
15.(20) T-Pain Featuring Wiz Khalifa & Lily Allen - 5 O'Clock
16.(15) Enrique Iglesias feat PitBull - I Like How It Feels
17.(29) Danny Saucedo - Catch Me If You Can
18.(--) Lena Philipsson - Jag Klär Av Mig Naken
19.(17) David Guetta feat Usher - Without You [1 week @ nr 1]
20.(13) Cobra Starship feat Sabi - You Make Me Feel [1 week @ nr 1]
21.(18) Linnea Henriksson - Väldigt kär/Obegripligt ensam
22.(21) Beyonce - Countdown
23.(23) Agnes - Don't Go Breaking My Heart [2 weeks @ nr 1]
24.(19) Laleh - Just nu
25.(24) Den svenska Björnstammen - Vart Jag Mig I Världen Vänder
26.(25) Kelly Clarkson - Mr. Know It All
27.(27) The CAB - Bad
28.(28) Daughtry - Crawling Back To You
29.(26) Outasight - Tonight's The Night
30.(30) Jason DeRulo - Breathing
31.(16) Lena Philipsson - Nästa Säsong
32.(32) Veronica Maggio - Satan I Gatan
33.(**) Adele - Rumour Has It
34.(31) Kelly Clarkson - What Doesn't Kill You (Stronger)
35.(33) Tyga feat Chris Richardson - Far Away
36.(35) Gym Class Heroes feat Oh Land - Life Goes On
37.(37) Velvet - Love Struck
38.(36) Tove Styrke - Call My Name
39.(38) Peter Jöback - Jag Har Dig Nu
40.(34) C&C Music Factory ft Scarlett Santana - RainOut:
Chris Brown - Strip
Young the Giant - Cough Syrup