Film: Milo mot Mars/Mars Needs Moms: Småunderhållande fantasyäventyr på Mars

Mars needs moms  Milo mot Mars

bacardiikonbacardiikon

Småunderhållande fanstyäventyr på Mars


Animation | Action | Adventure

Seth Green     ...     Milo
Dan Fogler     ...     Gribble
Joan Cusack     ...     Mom
Elisabeth Harnois     Ki


Handling: Gå ut med soporna, äta upp din broccoli - vad ska man egentligen med mammor till? Nioårige Milos (Seth Green) mamma (Joan Cusack) blir kidnappad och bortförd av marsianer för att de ska kunna utnyttja hennes utomordentliga förmåga att uppfostra barn. Först då inser Milo hur mycket hon betyder för honom och han gör allt för att rädda henne, vilket visar sig bli en tuff kamp mot klockan. Milo får hjälp från lite oväntat håll men frågan är om det räcker för att han ska lyckas med sin räddningsaktion. Komplett med ett utomjordiskt bonusmaterial är den här filmen verkligen en spännande och rolig resa!

Denna animerade historia floppade totalt i USA, vilket Disney inte är vana vid. Så är det verkligen en katastof till film? Nej - men det är ingen ny klassiker heller. Lite svårt att man egentligen ville göra en familjefilm med ett manus där planeten Mars vill ha jordens mammor. Det låter faktiskt väldigt dumt till och med för vara en familjefilm.

Det är just handlingen är lite väl konstig för att vara en familjefilm. Det är förstårligt att denna film faktiskt floppade. Lägg till där att den känns inte speciellt familjevänlig, den har inte alls lika mycket humor eller lättsamheter som de flesta Disney och Pixar filmer har.

Sidekicken Gribble står här för det mer lättsamma, men det blir aldrig mer roligt än man kanske ler lite. Nu kan man inte gemnsföra denna filmen med Shrek, Ice Age, Bilar eller någon av de andra framgångsrika klassikerna.

Den är inte heller "svår", "vacker" eller "konstnärlig" som måga filmer av Hayao Miyazaki är. Den är inte heller charmig som "The Last Airbender". Och inte lika barnvänlig som Arthur and the Minimoys. Men inte heller lika mörk som Caroline.

Den påminner istället mer om animerade äventyrs filmer som "Terra", eller som ett mer barnsligt Titan AE. Mars Needs Moms har en töntig handling, men ändå inte tillräkligt underhållande eller lättsam som den kanske borde vara.

Den är snyggt animerad - ögonen ser verkliga ut, och de verkar använt "Avatar" tekniken där skådespelarna har hjälmar på sig och massa blåa punkter så varje uttryck och kroppsrörelse blir film. Detta är så klart rätt imponerande och gör plus poäng.

På något sätt är den ändå lite underhållande, för det är en fantasi värld på Mars, men en del intressanta karaktärer och figurer. Det är fantasifullt.

Problemet är nog att de ville göra en barnfilm, som inte nådde ända fram, utan blev en barn/ungdomsfilm, som inte riktigt lyckades med något av det

Småtrevlig är den dock inte inte helt värdelös. Någon timme på planeten Mars är lite småkul i alla fall. Räkna dock inte med en uppföljare.Klicka här för se Animerade Filmer Topp 60 (från 2009) Över 24 tusen har redan kollat den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback