Film: Something Borrowed - En förutsägbar, men ljuvlig romantisk komedi

Something Borrowed

En förutsägbar, men ljuvlig romantisk komedi

bacardiikonbacardiikonbacardiikonbacardiikon halv

Comedy | Drama | Romance


Ginnifer Goodwin     Rachel
Kate Hudson     ...     Darcy
Colin Egglesfield     Dex
John Krasinski     ...     Ethan
Steve Howey     ...     Marcus
Ashley Williams     Claire


Handling: När Rachel White firar sin trettionde födelsedag kan hon inte undgå känslan av att hennes liv inte blivit som hon tänkt sig. Visst har hon ett bra jobb på en prestigefull advokatbyrå på Manhattan, men hon jobbar mycket och hennes chef är en riktig tyrann. Och visst har hon sin bästa väninna, den vackra och sprudlande Darcy, men att se Darcy flörta med sin pojkvän blir bara en påminnelse om att Rachel själv som vanligt kommer att få gå hem ensam från festen.

Fast den här gången blir det inte så ... Följande morgon vaknar Rachel upp intill Dex, den gamla studentkompisen från juridikkursen - och Darcys pojkvän och blivande äkta man! Hur kunde de låta detta hända? De försöker lägga händelsen bakom sig men när bröllopet närmar sig inser Rachel att det kanske inte var något misstag trots allt. Och Darcy kanske inte är den vän Rachel alltid trott...

Detta är en väldigt typsik tjejfilm. Den håller sig hyffsat inom ramarna vad en romantisk dramtisk komedi skall göra. Inte så mycket nytt under solen. Det är både rätt förutsägbart och vill man såga filmen kan man säga det är en rätt dum historia rakt igenom.

Men, för att vara en film inriktad för kvinnor i olika åldrar, är den ändå bättre än många av dom andra som har kommit de senaste åren. Den är minst lika bra som Friends With Benefits och No Strings Attached. Når dock inte ända upp till Valentines Day.

Samtliga karaktärer är underhållande på olika vis. Filmen fokuserar på ett begränsat antal personer, vilket gör att man får lära känna dom bättre.

Ginnifer Goodwin (Big Love) är både charmig och gullig i huvudrollen. Kärlekksintresset Colin Egglesfield (Melrose Place) var överaskande bra skådespelare.

Men filmen tillhör Kate Hudson (Fools Gold). Hon tillför en charm och en stor dos av humor i alla sina scener. Hon är helt enkelt bäst.

Filmen må vara rätt förutsägbar, men detta är faktiskt en av de bättre romantiska komedierna på senare tid. Det är en feel-good komedi som har ett helt gäng karaktärer att tycka om.

Så vill du se en bra "tjej" film i höstmörkret, kolla in Something Barrowed. För den kommer lysa upp tillvaron när regnet slår hårt emot fönstret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback