Böcker: Maggie Stiefvater - Frost & Feber

    Stiefvater

Handling:

"Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag - ingenting annat någonstans, bara Grace och jag, hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel." I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan. Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen. En dag träffar Grace en pojke med gula ögon och som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid. Frost är en otroligt sensuell och fängslande berättelse om omöjlig kärlek och kommer att älskas av alla som älskar Twilight-serien.

Efter läst två riktigt bra bokserier, House Of Night och Vampire Academy, så var detta lite segt.

Okej, det är som en Twilight bok med fokus på Varulvar, typ en bok om Jacob Black. Men kanske inte lika stark.

Huvudkaraktären är precis som Bella i Twilight, lite tråkig, varulven Sam är tråkigare än Jacob. Historien i sig är inte dålig, men går något långsamt fram. Det är lite för lite händelser/action.

Överdrivet romantisk, förbjuden kärlek och allt det där, är inte heller speciellt starkt.

Men i bok två, Feber blir det bättre. Nya karaktärer kommer in, man får se händelser från flera personer. Helt klart bättre. Så det blir nog att kolla in tredje boken också.

Twilight fans kommer nog att uppskatta boken.

Fantrailer:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback