TV: True Blood - Season 4 - Betyg * * * * *

true blood

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | Fantasy | Mystery

Anna Paquin     ...     Sookie Stackhouse (50 episodes, 2008-2012)
Stephen Moyer         Bill Compton (50 episodes, 2008-2012)
Ryan Kwanten     ...     Jason Stackhouse (50 episodes, 2008-2012)
Rutina Wesley     ...     Tara Thornton (49 episodes, 2008-2012)
Nelsan Ellis     ...     Lafayette Reynolds (49 episodes, 2008-2012)
Carrie Preston     ...     Arlene Fowler (49 episodes, 2008-2012)
Sam Trammell     ...     Sam Merlotte (48 episodes, 2008-2011)
Chris Bauer     ...     Andy Bellefleur (48 episodes, 2008-2011)
Jim Parrack     ...     Hoyt Fortenberry (48 episodes, 2008-2011)
Alexander Skarsgård     Eric Northman (47 episodes, 2008-2012)

True Blood handling: Serien utspelar sig i den fiktiva småstaden Bon Temps i Louisiana, i en tid där vampyrer lever sida vid sida med människor, efter att en japansk forskare lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ som säljs under varumärket "Tru Blood". Vampyrer behöver därför inte längre leva i det fördolda och livnära sig på mänskligt blod. De har gått ut och förklarat att de vill leva i samförstånd med vanliga människor, vilket hörsammats av lagstiftarna som gett dem samma lagstadgade rättigheter och skyldigheter som andra medborgare, trots att många människor ser på vampyrer med skepsis och rädsla. Servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin), som även har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) vilket får henne att framstå som ännu mer avvikande än tidigare.

Synopsis: Shes Not There”: Sookie journeys away from Bon Temps; Eric and Bill try to win back the human public; Jason learns that no good deed goes unpunished; Tara finds refuge in close quarters; Sam bonds with his own; Hoyt and Jessica debate the dinner menu; Jesus urges Lafayette to join a coven; Terry tries to alleviate Arlenes fears about the baby.

Då har fjärde säsongen av vampyr serien True Blood visats, och de tar historien om Sookie ett steg längre.

True Blood säsong 1 var lite travande i början, hade lite svårt att komma in i den, sen när man väl hade sett ett gäng avsnitt var man fast. Både säsong 2 och 3 var väldigt bra - och nu har man kommit ett steg längre.

Serien och säsongen är snyggt filmad. Det känns fortfarande konstnärligt ut och stämningen och stilen på serien håller i sig. Det är helt enkelt väldigt snyggt och proffsigt gjort.

Effekterna är bra för att vara en tv-serie. Handlingen och manuset är ofta knivskarpt och mycket underhållande. Karaktärerna fortsätter att utvecklas. Har inte diggat Bill Compton figuren, men i denna säsong blev han mycket mer intressant, samma gäller för Sookie spelad av Anna Paquin som verkligen gör gör ett bra jobb.

Alexander Skarsgård får visa en snällare sida av sin roll som vampyren Eric. Alla rollerna i serien, stora som små, är klockrena, skådespelarna är helt perfekta!

Det är inte bara vampyrer i serien, utan även andra andra magiska och udda ting som som häxor och varulvar - detta gör serien ännu mer kul att kolla på.
Det sparas inte på blod heller, medans Twilight filmerna är tandlösa, så är det ritkigt bett som gäller i True Blood.

Är det för mycket sex i True Blood? Detta är ett ämne som kan diskuteras, jag störs inte av det, sex är en del av livet och det passar in i serien. Utöver det är det ofta coolt filmat. Konstnärligt.

Teen Wolf, Vampire Daires i all ära, men True Blood är helt enkelt på en annan nivå. Bäst på tv just nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback