Vampire Academy - 6 bra böcker av Richelle Mead

vampire academy

vampire academy

Då har jag läst alla sex böckerna om Vampire Academy av Richelle Mead.

Handling (från bok 1)

Intriger och kamp på liv och död bland vampyrer på high school! "Det är bättre än att bli full eller hög." Rose Hathaway, 17 år och dhampir, om hur det känns att "donera blod" till en vampyr. Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.

Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer. I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.

"Törst" är den första delen i serien Vampire Academy. Del två heter "Fruset blod" och ytterligare fyra böcker är planerade i serien. "Vältajmade thrillers i nutida internatmiljö, med rafflande intriger och starka, självständiga kvinnliga huvudpersoner." "Coola , sexiga, spännande och spektakulära romaner. Minst av allt blodfattiga." Östgöta Correspondenten

En väldigt bra bokserie som är minst lika bra som House Of Night - och nästan bättre än Twilight böckerna.

Första boken var lite seg i början (ca 120 sidor) men sen var man fast.

Betyg 4 av 5

  1. Törst (Vampire Academy)(2007)
  2. Fruset Blod (Frostbite)(2008)
  3. Skuggkysst (Shadowkiss)(2008)
  4. Löftet (Blood Promise)(2009)
  5. Andens Kraft (Spirit Bound)(2010)
  6. Yttersta Offret (Last Sacrifice)(2010)


Fan-trailer:Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback