Film: Friends with Kids - Romcom som är mer drama än komedi

Film: Friends with Kids - Romcom som är mer drama än komedi

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy  

Adam Scott     Jason Fryman
Jennifer Westfeldt     Julie Keller
Jon Hamm     Ben
Kristen Wiig     Missy
Maya Rudolph     Leslie
Chris O'Dowd     Alex
Megan Fox     Mary Jane
Edward Burns     Kurt

Handling: De två sista singlarna i kompisgänget ser sina vänners förhållande drastiskt förändras så snart de får barn. De bestämmer sig därför för att själva skaffa barn. Tillsammans. Som kompisar.

De ska också ha barn, men bara vara kompisar och fortsätta dejta andra samtidigt. När hela gänget åker iväg på skidsemester och alla har med sig sina nya partners, börjar det dock skaka i snöparadiset.

Romantiska komedier vinlar kärlekshistorierna på olika sätt. Senaste tiden har det dykt upp flera KK-förhållande filmer, så som No Strings Attached. Friends with Kids, lämnar sexgrejen och riktar sig in på två kompisar, som bara är kompisar, men skaffar barn ihop.

Allt är inte helt logiskt, men det rullar på bra. Det är mycket dialog i filmen och mindre action. Men oftast håller manuset rätt bra. Skådespelarna är inte fantastiska på nått vis, men det fungerar bra rakt igenom. Det blir inte tramsigt eller löjligt som ofta kan vara en fälla
för denna typen av filmer. Utan det känns rätt seriöst och smått underhållande.

Det är mer drama än komedi, om relationer. Känns inte som en typisk hollywood produktion direkt. Den är mer indie-aktig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback