Film: Mission: Impossible - Ghost Protocol - Standardaction med Tom Cruise

Film: Mission: Impossible - Ghost Protocol - Standardaction med Tom Cruise

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Thriller  

Tom Cruise     Ethan Hunt
Paula Patton     Jane Carter
Simon Pegg     Benji Dunn
Jeremy Renner     William Brandt
Michael Nyqvist Kurt Hendricks


Handling: När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar ”Ghost Protocol”. Utan resurser eller manskap måste Ethan hitta ett sätt att rentvå hans organisations namn och dessutom förebygga ännu en terrorattack. För att komplicera saken ytterligare måste han genomföra uppdraget tillsammans med ett team bestående av andra sparkade IMF-agenter, med personliga motiv som han inte är helt klar över.

Den första Mission: Impossible filmen var både underhållande, spännande och effektfull med alla trix. Andra filmen, var en djupdykning och en stor besvikelse. I tredje filmen var man på topp igen.
Och så nu är allså fjärde filmen gjort, och den kommer inte upp till de toppar som del 1 & 3 bjöd på, men inte heller ett bottennapp som del 2. Den hamnar istället mitt i mellan.

Det finns en del riktigt läckra actionscener, så som på världen högsta hus, eller i bilfabriken. Det känns som en hel del transportsträckor mellan den underhållande actionscenerna.
Från att vara ett action-event, känns det nu som, att det är mer lite standard-action film som gäller, men några extra kryddor här och där.

Karaktärerna är overlag rätt svaga. Tom Cruise gör fortfrande Ethan Hunt bra så klart. Simon Pegg får stå för komiken i filmen, som fungerar ibland. Den svagaste länken blir tyvärr svenska Michael Nyqvist, som är filmens bad guy. Inget fel på hans skådespeleri, men manuset ger honom väldigt litet utrymme, ungerfär som det var i hans andra hollywood film, Abduction, där han spelade emot Taylor Lautner och Sigourney Weaver.

Det tröjer ett tag innan man rycks med i historien, att det blir intressant och spännande. MI är fortfarande en "joyride", det är bara att nu går det lite långsammare, och man har åkt den förrut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback