Film: New Year's Eve - En tunn Valentine's Day Wannabie

New Year's Eve

bacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Romance

Michelle Pfeiffer Ingrid
Zac Efron     ...Paul
Charlotte Marshall-Fricker Caring Teenage Girl
Fiona Choi     Balinese Woman
Mary Marguerite Keane     Pet Adoption Clerk
Michael Mandell     Murray
Patrick Reale     ...     Times Square Cop
Robert De Niro     ...     Stan Harris
Halle Berry     ...     Nurse Aimee
Cary Elwes     ...     Stan's Doctor
Alyssa Milano     ...     Nurse Mindy
Common     ...     Soldier
Barbara Marshall     Head Nurse Helen
Jessica Biel     ...     Tess Byrne

Handling: Regissören Garry Marshall ("Pretty Woman", "Runaway Bride") och en stark skådespelarensemble kommer att ringa in det nya året med den romantiska komedin "New Year's Eve". I filmen får vi följa par och singlar i New York på den mest magiska av kvällar, nyårsafton.


Garry Marshalls CV skiftar rätt mycket, i kvalité. Georgia Rule var en rätt skön dramakomedi med Jane Fonda och Lindsay Lohan. En prinsessas dagbok-filmerna var inga höjdare, men förmdoligen populära bland tonårstjejerna. Och Runaway Bride var en blek Pretty Woman wannabie.

Och det är precis i samma fälla Garry har hamnat denna gången. 2010 kom den framgångsrika och charmiga romantiska komedin Valentine's Day med bla Julia Roberts, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Queen Latifah och Taylor Lautner. Och flera av dom, får även vara med och leka denna gången, men nu på nyårsafton istället.

Valentine's Day var en väldigt lyckad romantisk historia, men en hel hög kända skådespelare och historier. Nu när man kör samma tänk igen med en massa olika livsöden på nyårsafton, och ett gäng kända ansikten, så kan man väl inte misslyckas?

Tyvärr är New Year´s Eve en blek kopia av Alla Hjärtans Dag-filmen. De små livsöderna är inte lika intressanta. De är inte lika gripande, eller engagerande. Humorn var mycket tydligare i VD, där Queen Latifah var fantastisk.

Här blir det mer en Valentine's Day-wannabie. Manuset är överlag lövtunt. Skådespelarna är inte helt obegåvande, men de lyser heller inte.

Men det finns ljuspunkter i filmen, några segment fungerar, och kvinnor världen över kommer uppskatta filmen för vad den är.

Bäst är Robert De Niro och Zac Efron/Michelle Pfeiffer historierna, som faktiskt fungerar. Det sistnämnda paret har en trevlig feelgood historia. Synd att inte resten av filmen var lika intresant.

Se istället Valentine's Day, Playing By The Heart, Notting Hill, Medan Du Sov eller The Holiday


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback