Topp 50: Science Fiction filmer

Topp 50: Science Fiction filmer

01 Avatar

James Camerons actionfyllda fantasy sci fi äventyr har allt. Effekterna är världsklass och det är ett äventyr man kan se om och om igen

Handling: Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allt eftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

Topp 50: Science Fiction filmer

02 Aliens
En uppföljare som är bättre än orginalet. Sigourney Weaver är fantastisk som tuffa Ripley som sloss mot filmhistorens värsta monster.

Handling: I den här action-späckade uppföljaren återvänder Sigourney Weaver som Ripley, den enda mänskliga varelsen att undkomma första kontakten med Alien.

Hennes berättelse från första träffen är det inte många som tror på, förrän ett mystiskt försvinnande av kolonisatörer föranleder en ny expedition för en samling välutbildade rymdsoldater, och Ripley följer med...

Topp 50: Science Fiction filmer

03 Terminator 2 - Domedagen

ArnoldSchwarzenegger gör sin paradroll. Linda Hamilton var tuffare än någonsin och James Cameron fick till fantastisk action och effekter.

Handling: Tio år har gått sedan maskinerna som styr framtiden skickade en Terminator till jorden på uppdrag att mörda den ofödde John Connor - mänsklighetens kommande ledare. Uppdraget misslyckades och idag är John Connor tio år gammal. Hans mor Sarah sitter inspärrad på ett mentalsjukhus med sin ohyggliga information. Maskinerna skickar nu tillbaka den avancerade roboten T-1000 för att ta livet av John och hans mor. Samtidigt skickas en gammal bekant för att beskydda dem. Till varje pris.

Topp 50: Science Fiction filmer

04 The Matrix
Manuset var så skruvat att man fick se den två gånger för att hänga med på allt konstigt. Men så läkert, snyggt, fantastiskt!

Handling: Neo söker efter sanningen bakom Matrix, ett namn och en värld som figurerar i hans drömmar. Han är övertygad om att Morpheus, som sägs vara en av världens farligaste män, vet allt om Matrix.

När Neo en kväll förs iväg av Trinity och finner sig själv öga mot öga med Morpheus blir han erbjuden ett livsavgörande val. Tar han den röda tabletten får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han den blå glömmer han att någonsin mött Morpheus och fortsätter det liv han nu lever i ovisshet.

Topp 50: Science Fiction filmer

05 E.T.
Steven Spielberg familje sci fi äventyr är en 80-tals klassiker som fångade en hel värld.

Handling: En liten vilsen utomjording som är tre miljoner ljusår hemifrån. En ensam tioårig pojke som vill ta med honom hem. Två liv som förändras i ett tidlöst äventyr och av vänska utan världsliga hinder.

Topp 50: Science Fiction filmer

06 Independence Day
Utomjordigarna anfaller! Kändes som en modern filmversion av tv-serien V. Visst är den överdriver amrikansk, men den är samtidigt väldigt underhållande.

Handling: Vi har alltid trott att vi inte varit ensamma. Den 4:e juli önskade vi att vi var det.
En av de största succéerna någonsin levererar den ultimata konfrontationen när mystiska och mäktiga utomjordingar startar en fullskalig attack mot den mänskliga rasen.

Spektaklet börjar när enorma rymdskepp uppenbarar sig i luften. Men förundran vänds till terror och skräck när skeppen sänder ner massförstörande laserstrålar över alla världens stora städer. Nu är det upp till en liten skara av beslutsamma överlevare att förena en sista attack mot inkräktarna - för att rädda mänskligheten.

Topp 50: Science Fiction filmer

07 Jurassic Park
Urtidsdjuren gör comeback med hjälp av Steven Spielberg. Ett äventyr som visa en helt ny bild av vad Hollywood kunde göra.

Handling: Jurrassic Park är en av historiens största kassasuccéer effekter och actionalddat drama. En ovanlig äventyr spelas av Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum och Richard Attenborough.

Filmen är full av spekatakulära effekter och actionladdat drama. En ovanlig äventyrspark med dinosaurier förvandlas till en dödsfälla och fem personer kämpar desperat för att överleva mot de förhistoriska djuren.

Topp 50: Science Fiction filmer

08 Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka
Sci fi sagans andra fel är mörkare och ännu bättre än "första filmen"

Handling: Jedi-riddarna har utrotats och Imperiet styr galaxen med järnhand. En liten grupp Rebeller har vågat slå tillbaka genom att stjäla de hemliga planerna för Imperiets mäktigaste vapen, Dödsstjärnan. Kejsarens trogne tjänare, Darth Vader, får i uppdrag att återfinna planerna och söka upp Rebellbasen. Den tillfångatagna prinsessan Leia lyckas sända en nödsignal som mottas av en enkel bondpojke, Luke Skywalker. Han tar ödet i sina händer och antar utmaningen att rädda prinsessan och hjälpa Rebellerna i deras kamp för att krossa imperiet.

Topp 50: Science Fiction filmer

09 Inception
Denna sci fi thriller är måde smart, spännande och otroligt snygg. Leo Dicaprio gör bra ifrån sig i huvudrollen.

Handling: Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) är en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat.

Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga - Inception. Istället för den perfekta stöten, så måste Cobb och hans grupp av specialister lyckas med det omvända; deras uppgift är inte att stjäla en idé utan istället att plantera en. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

Topp 50: Science Fiction filmer

10 Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd
Den sista Stjärnornas Krig filmen, var den bästa av de nya filmerna. Sagan får ett värdigt slut.

Handling: Den unge Jedin Anakin Skywalker (Hayden Christensen) slits mellan de stridande parterna, mellan ljus och mörker, mellan det goda och det onda. Förförd och lockad av löften om makt svär han den mörka sidan trohet och lojalitet och blir Darth Vader. Sithlorderna sätter sedan sin hämnd i verket genom att utrota samtliga Jediriddare. Endast Yoda och Obi-Wan (Ewan McGregor) överlever den våldsamma attacken och måste ensamma finna och förgöra Sitherna, en jakt som leder till att Anakin och Obi-Wan möts i en kamp som kommer att avgöra framtiden för hela galaxen.

Topp 50: Science Fiction filmer

11 Transformers
Robotat kommer till jorden - för att ta över? Det blir effektfullt och underhållande.

Handling: Under decennier har två typer av robotar Autobots® och Decepticons® utkämpat ett krig som sätter hela universums öde på spel. Nu har dagen kommit då jorden valts till slagfält och de enda som kan stoppa de grymma Decepticons® från att vinna striden är den unge Sam Witwicky (Shia LaBeouf).

Sam är fullständigt ovetandes om att han ensam kan rädda mänsklighetens från att utplånas. Men en dag förändras allt, och för första gången förstår han på allvar den verkliga innebörden av familjen Witwickys motto: "Utan offer, ingen seger!"

Topp 50: Science Fiction filmer

12 Avgrunden/The Abyss
James Camerons sci fi thriller undervatten är intressant, spännande och underhållande. Bra skådespelare och effekter.

Handling: James Cameron (Aliens, Terminator, Titanic) har regisserat den här spännande undervattensthrillern. Ett oljeborrarteam skickas ner i djupet för att leta efter en försvunnen ubåt med kärnvapen ombord.

En dykare (Ed Harris) hamnar snart på en spektakulär färd många kilometer under vattenytan och upptäcker en mystisk kraft som har makten att ändra världen eller förstöra den.

Topp 50: Science Fiction filmer

13 Alien
I rymden kan ingen höra dig skrika. Denna täta rymdskräckis satte sina spår för en hel generation.

Handling: Berättelsen börjar med att manskapet upptäcker signaler från en öde rymdstation, och ska kolla upp vad som pågår. Snart börjar de inse att det är något ofattbart de har att göra med, och till slut är det inte bara deras egna liv de kämpar för, utan hela mänskligheten...

Topp 50: Science Fiction filmer

14 Star Wars/Stjärnornas krig
70-tals filmen är fortfarande underhållande och känns modern. George Lucas gjorde ett bra jobb.

Handling: Jedi-riddarna har utrotats och Imperiet styr galaxen med järnhand. En liten grupp Rebeller har vågat slå tillbaka genom att stjäla de hemliga planerna för Imperiets mäktigaste vapen, Dödsstjärnan. Kejsarens trogne tjänare, Darth Vader, får i uppdrag att återfinna planerna och söka upp Rebellbasen. Den tillfångatagna prinsessan Leia lyckas sända en nödsignal som mottas av en enkel bondpojke, Luke Skywalker. Han tar ödet i sina händer och antar utmaningen att rädda prinsessan och hjälpa Rebellerna i deras kamp för att krossa imperiet. Till sin hjälp har han en handfull oförglömliga vänner; den vise Obi-Wan Kenobi, den kaxige Han Solo, lojale Chewbacca samt druiderna R2-D2 och C3-PO.

Topp 50: Science Fiction filmer

15 Star Wars: Jedins återkomst
Äventyret och kriget mot Darth Vadar håller högt underhållningsvärde.

Handling: I det spektakulära sista kapitlet av Star Wars beger sig Luke Skywalker och Prinsessan Leia till Tatooine för att frita Han Solo. De infiltrerar en bas som leds av Jabba De Hutt, galaxens hemskaste gangster. De återförenade Rebellerna slår ihop sig med Ewoks stamfolk för att strida mot Imperiets styrkor på Endors måne. Under tiden konspirerar Kejsaren och Dath Vader för att få över Luke till mörkrets sida och unge Skywalker är fast besluten om att återuppliva Jedi-andan hos sin far. Det galaktiska inbördeskriget kulminerar i en våldsam uppgörelse när de Rebelliska styrkorna samlas
för att anfalla den till synes försvarslösa och ofärdiga Dödsstjärnan i en strid som kommer att bli avgörande för galaxens framtid.

Topp 50: Science Fiction filmer

16 Armageddon
Bruce Willias skall rädda världen igen. Påkostad action som är en av de bättre "end of days" filmerna.

Handling: När chefen för NASA (Thornton) inser att jorden kommer att förstöras av en gigantisk asteroid inom 18 dagar, återstår bara en lösning; att låta några av världens bästa och tuffaste oljeborrare bege sig till asteroiden för att plantera en atombomb i dess kärna.

Topp 50: Science Fiction filmer

17 The Terminator
Första filmen om de onda robotarna är en kultklassiker. Och här var Arnold verkligen bad as!

Handling: I en inte alltför avlägsen framtid har vår världs teknik resulterat I en revolution. Skynet, ett datasystem slås nu mot människan som var de som skapade systemet.. Det har nästan utrotat människan. Det enda hotet mot deras(datorernas) värld kommer från den unga mannen som ska bli befrielseledare ? John Connor. Skynet skickar en man från framtiden för att hitta Sarah, Johns mamma, och döda henne. Men T-1000, som Skynets krigare heter, är inte ensam. Människan skickar också en man från framtiden. En krigare som måste hitta Sarah före T-1000 för att klara uppdraget.

Topp 50: Science Fiction filmer

18 The Matrix Reloaded
Mer action och effekter, och fortfarande en härligt skruvat manus. Snygg action!

Handling: Det är fullt av mekaniska väktare från Maskinarmén. Agent Smith klonar sig. Neo flyger men kanske kan inte ens Den Utvalde, trots begåvad med nya häpnadsväckande krafter, stoppa Maskinarméns framfart.

Neo. Morpheus. Trinity. De är alla tillbaka i den mäktiga andra delen av Matrix trilogin, och de får sällskap av nya spännande bundsförvanter i deras kamp mot fienden som är klonad, uppgraderad och närmar sig mänsklighetens sista enklav.

Topp 50: Science Fiction filmer

19 Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller
Festlig söndagsmartiné, mycket bra effekter, och lite mörkare än första delen av de nya Star Wars

Handling: Anakin Skywalker har utvecklats till en skicklig Jedi-lärling och står inför sin hittills svåraste utmaning när han tvingas välja mellan en JEdis plikt och den förbjudna kärleken

Topp 50: Science Fiction filmer

20 Transformers: Dark of the Moon
Högt tempo, mycket action. Typisk popcorn rulle.

Handling: En mystisk händelse från det förgångna hotar att starta ett krig så våldsamt att inte ens Transformers kommer att kunna rädda Jorden. Sam Witwicky (Shia LaBeouf) och AUTOBOTS måste bekämpa mörkret för att skydda världen från de ondsinta DECEPTIONS

21 A.I. Artificial Intelligence
Snyggt och lite udda drama, med robotar i huvudrollen. Dock är inte slutet klockrent.

Handling: David är 11 år gammal.
Han väger 27 kilo.
Han är 137 centimeter lång.
Han har brunt hår.
Hans kärlek är äkta.
Men inte han själv.

Planeten Jorden i en nära framtid. Naturens resurser är alltmer begränsade. Tekniken gör rasande framsteg. Staten övervakar människornas privatliv. Det finns redan robotar, vilka utför vardagliga sysslor som hushållsarbete och trädgårdsskötsel. En sak förmår dessa robotar emellertid inte, nämligen att visa känslor. Detta är något som forskarna försöker lösa, eftersom inte alla föräldrar tillåts alstra egna barn.

22 Tillbaka Till Framtiden
Sci fi komedi med Michael J Fox. Underhållande.

Handling: Michael J. Fox spelar huvudrollen som Marty McFly, en typisk amerikansk tonåring från 1980-talet som av en slump skickas tillbaka till 1955 i en plutoniumdriven DeLorean "tidsmaskin", uppfunnen av den galne vetenskapsmannen Christopher Lloyd.

Under den fantastiska resan bakåt i tiden blir Marty tvungen att se till att hans då tonåriga föräldrar, spelade av Crispin Glover och Lea Thompson, träffas och blir förälskade i varandra - så att han själv kan återvända till framtiden.

23 Världarnas Krig
Jorden är återigen under attak i en nyversion av en klassik sci fi film

Handling: Tom Cruise spelar den frånskilde hamnarbetaren, Ray Ferrier, som inte alltid tagit sitt faderskap på fullast allvar. Nu ska han ta hand om tonårssonen Robbie (Justin Chatwin) och dottern Rachel (Dakota Fanning) över helgen. Plötsligt slår en kraftfull ljusblixt ner i närheten av Rays hem och under loppet av några minuter blir han och barnen vittne till händelser som kommer att förändra deras liv för alltid. En trebent krigsmaskin reser sig ur marken, och innan någon hunnit reagera har den förintat allt och alla i sin närhet. Ett märkligt ljusfenomen har i ett slag förvandlats till en inledande attack i ett krig med utomjordingar, som hotar att förinta världen.

24 Terminator Salvation
Del 4. Mörkare, dystrare framtidsfilm som håller måttet.

Handling: Efter att Skynet utrotat större delen av mänskligheten i en kärnvapenattack, kämpar en liten grupp av överlevande människor - ledda av John Connor - mot att stoppa maskinerna att ta över världen.

Topp 50: Science Fiction filmer

25 Star Wars: Episod I - Det mörka hotet
Familjevändlig sci fi äventyr som i mellanåt blir lite tramsig.

Handling: Den korrumperade Handelsfederationen hotar planeten Naboo som styrs av den unga drottningen Amidala. Två jediriddare, Qui-Gon Jinn och Obi-Wan Kenobi, kommer till drottningens hjälp.

26 Matrix Revolutions

Fortfarande ultracoolt äventyr, men lite väl utflippat. Sämste delen i serien.

Handling: Frihetskämparna Neo (Keanu Reeves), Trinity (Carrie-Anne Moss) och Morpheus (Laurence Fishburne) fortsätter att leda revolten mot maskinerna för att rädda mänskligheten undan utrotning. De får större insikt i hur The Matrix är konstruerat och vad Neos roll i kampen om människans öde innebär. The Matrix Revolutions fortsätter där Matrix Reloaded slutade...

27 Starship Troopers
Underhållande b-sci fi, där det dödas aliens åt alla håll.

Handling: Verhoeven bjuder på en actionfest som vi sällan sett maken till. I en nära framtid hotas mänskligheten av utomjordiska insektsmonster och militären mobiliserar alla tänkbara resurser för att bege sig till planeten där odjuren håller till och röja de hotfulla kräken ur vägen.

Vi får följa ett gäng unga studenter som tar värvning och tränas upp till elitsoldater

28 Alien: Resurrection
Sigourney Weaver med lite Alien-DNA blir en bad-as igen.

Handling: Ellen Ripley (Weaver) dog i kampen med det perfekta rovdjuret. Två hundra år och åtta fasansfulla experiment senare är hon tillbaka. En grupp forskare har klonat henne,med aliendrottningen inuti hennes kropp, i ett försök att utveckla det perfekta vapnet. Men den återuppståndne Ripley är full av överraskningar, för såväl sina skapare som för monstren. Snart utvecklar sig mer än ett rent helvete! För att bekämpa monstren tvingas Ripley att alliera sig med en smugglarliga. Bland medlemmarna finns en mekaniker vid namn Call (Ryder),som också sitter inne med en hel del överraskingar.  

29 The Thing
80-tals skräckis med Kurt Russell, bra för sin tid.

Handling: Vintern 1982. En grupp bestående av 12 forskare befinner sig på en avsides belägen station på Antarktis, när de upptäcker att rymdväsen som begravts i snön för mer än 100 000 år sedan. Det upptinade monstret orsakar snabbt föroödelse, skapar skräck... och förvandlar sig till en av dem.

30 I am Legend
Will Smith ensam kvar i New York....förutom zombie aktiga varelser. Bra film.

Handling: Will Smith spelar huvudrollen som ensam överlevande i I Am Legend, en episk actionfilm om ett folktomt Manhattan. En riktig nagelbitare som garanterat ger dig kalla kårar.

Vetenskapsmannen Robert Neville är av någon anledning immun mot ett ohejdbart och obotligt virus. Han är den ende överlevande människan i hela New York och kanske den ende i hela världen. Men det visar sig att han inte är ensam. Offren som viruset skördat lurar i det fördolda och bevakar Nevilles framfart in i minsta detalj - i väntan på att han ska begå ett enda ödesdigert misstag.

Neville är mänsklighetens kanske sista hopp och han har en enda sak i sinnet - att hitta ett motgift med hjälp av sitt eget immuna blod. Men han står ensam mot många fiender. Och tiden håller på att rinna ut.

31 Total Recall
Arnold goes 2 Mars. Bra sci fi film som kommer i nyversion 2012

Handling: Vi befinner oss långt in i framtiden. Byggnadsarbetaren Douglas drömmer om att resa till Mars. Han beger sig till en minnesbank där man köpa minnen som implanteras i kroppen. Men någonting går väldigt fel, och Douglas personlighet börjar plötsligt förändras.

Vem är han egentligen? Är han byggnadsarbetaren Douglas eller är han den andra personligheten? Och vad är det egentligen med Mars?

32 Det Femte Elementet
Skruvad, knäpp sci fi film med Bruce Willis. Kul.

Handling: Taxichauffören Korben Dallas lever i det 23:e århundradets New York. En vanlig dag får han en mycket ovanlig passagerare och blir indragen i jakten på det femte elementet som skall rädda jorden från dess undergång.

33 Närkontakt Vid Tredje Graden
Detta sci fi drama, var en av de mer spännande alien filmerna under 80-talet.

Handling: Richard Dreyfuss spelar huvudrollen som kabelarbetaren Roy Neary som tillsammans med flertalet, förstummade åskådare upplever närkontakt av första graden när de får se ett ufo sväva över himlen. Denna händelse förändrar hans liv och en oförklarlig vision av en märklig, bergsliknande formation börjar förfölja honom.

Han blir besatt av att få reda på vad den symboliserar, vilket gör att han försummar sin fru och sin familj. Under tiden inträffar bisarra händelser runt om i världen. Regeringens agenter upplever närkontakt av andra graden - de hittar fysiska bevis efter utomjordiska besökare i form av ett försvunnet attackflygplan från andra världskriget och ett strandat militärskepp som försvann årtionden tidigare för att plötsligt dyka upp igen på oväntade platser.
Roy fortsätter jakten på sin vision till en avlägsen plats där han och agenterna följer de ledtrådar som leder till närkontakt av tredje graden - kontakt.

Topp 50: Science Fiction filmer

34 Alien 3
Fängelseplanet med bara en massa brottsligar. Inget som Ripley är rädd för, för hon har med sig sitt rymdmonster.

Handling: Löjtnant Ripley (Sigourney Weaver) är ensam överlevande när hennes trasiga rymdskepp krashlandar på Fiorina 161,en rå och öde planet som bebos av interner från planetens rymningssäkra fängelse.Ripleys fruktan för att ett Alien-monster fanns ombord på hennes rymdskepp bekräftas när f.d. fångars lemlästade kroppar börjar dyka upp.

Ytan vapen eller modern teknologi ska Ripley leda sina män i kampen mot det fasansfulla odjuret.Och snart inser hon något fruktansvärt om sin egen förbindelse till monstren.En insikt som tvingar henne till mer än att tillintetgöra monstet;att tillintetgöra sig själv.

35 Minority Report
Framtidsthriller med Tom Cruise som fungerar än idag.

Handling: Minority Report utspelar sig i ett futuristiskt samhälle där brottslingar blir arresterade och dömda innan de begått ett brott. Under sex år har Washington D.C. varit befriat från mord tack vare extrem teknologi som identifierar mördarna.

När chefen för den brottsförebyggande enheten (Cruise) själv utpekas i ett framtida mord har han bara 36 timmar på sig att upptäcka vem som gillrat fällan eller själv falla offer för det "perfekta" system han varit med om att skapat.

Topp 50: Science Fiction filmer

36 Body Snatchers

Were are you gonna go. Were are you gonna run. Were are you gonna hide. Nowhere. Becourse there is noone liek you left! Underskattad remake.

Handling: Imagine... you're gone and someone else is living inside your body.
Abel Ferrara's Body Snatchers was nominated for the Golden Palm at the Cannes Film Festival and stars Meg Tilly, Gabrielle Anwar and Forest Whitaker in this suspenseful adaptation of the classic Jack Finney novel of alien invasion

37 Cocoon
En sci fi film om utomjordigar och pensionärer! Vilken mix, men mycket goodfeeling är det i filmen. Även i Cocoon 2 - Återkomsten.

Handling: När tre gamla vänner tillsammans flyr sitt ålderdomshem för att ta ett tjuvdopp i grannens simbassäng sker ett mirakel: när gubbarna kommer upp ur vattnet är de tjugo år yngre. Nästa gång tar de numera unga männen med sig sina fruar och vänner och träffar då de främmande varelser som ligger bakom föryngringsbadet. Utomjordingarna har dessutom mer att lära gamlingarna, mer än de någonsin kunnat ana.

38 Blade Runner
En klassiker, man nog borde se om.

Handling: Rick Deckard (Harrison Ford) är på jakt i en futuristisk värld i Los Angeles China Town någon gång i framtiden. Han är en så kallad 'blade runner', en polis med uppdrag att döda genetiskt framställda replikanter vars enda brott är att de vill vara riktiga människor.

39 Jurassic Park 3
Fortfarande underhållande.

Handling: Den berömde paleontologen (Sam Neill) går med på att följa med en rik äventyrare och dennes hustru på en flygtur runt en tidigare avelspark för förhistoriska djur. Efter en kraschlandning upptäcker han att dom inte varit ärliga, dom letar efter sin son, och att öns invånare är smartare, snabbare och argare än han trott.

40 Rovdjuret
Aliens vs Arnold = underhållande. 80-tals klassiker.

Handling: Arnold Schwarzenegger spelar huvudrollen i denna actionspäckade äventyrsfilm om slagskämpar som ställs öga mot öga med en hittills okänd fiende, en kraft som är mäktigare än deras värsta och mest kraftfulla vapen.

Schwarzenegger har värvats av CIA för att rädda gisslan som hålls tillfångatagen av gerillan i Central-Amerika.
Han och hans män stöter på en fiende som är mer fasansfull än något annat på jorden - helt enkelt för att Rovdjuret inte är från denna värld.

41 Pitch Black
Spännande sci fi thriller med Vin Diesel

Handling: Ett rymdskepp med 40 passagerare glider ljudlöst fram i ett mörkt och tyst universum. Plötsligt hamnar de mitt i ett exploderande meteorregn och skadas allvarligt. Farkosten tvingas kraschlanda på närmsta planet, en planet som visar sig ha tre solar som belyser planeten dygnet runt.
Bland de som överlever kraschlandningen finns piloten Carolyn, polisens Johns och hans fånge Riddick, en dömd mördare som genom en ögonoperation har fått förmågan att kunna se i mörker. Detta visar sig snart att vara mycket användbart då de tre solarna plötsligt befinner sig på rad med en total solförmörkelse som resultat.
Riddick passar på att rymma i skydd av mörkret. Samtidigt har andra varelser vaknat till liv i den svarta tomheten. Det är planetens urinvånare som lever och jagar sin föda här...

42 Men In Black/Men In Black 2
Jorden under attak - eller? Komsikt värre med Will Smith

Handling: I Men in Black får vi följa agenterna Kay (Tommy Jones) och Jay (Will Smith) - medlemmar av en topphemlig organisation som övervakar utomjordliga aktiviteter på jorden. De hamnar mitt i en livsfarlig uppgörelse med en intergalaktisk terrorist (Vincent D'Onofrio) som har anlänt till jorden för att lönnmörda två ambassadörer från motstridiga galaxer. Kay och Jays uppdrag blir att stoppa inkräktaren och rädda jorden från förintelse. Helt enkelt en vanlig dag på jobbet för Men in Black.


43 Transformers 2 De besegrades hämnd

Mer av allt brukar alltid gå hem, men i andra Transformers filmen blev det lite väl lite...manus. Men underhållande.

Handling: Decepticons styrkor återvänder till jorden på ett uppdrag att tillfångata Sam Witwicky, efter att den unge hjälten fått veta sanningen om Transformers. Med på uppdraget att rädda mänskligheten är Optimus Prime, som ingår en allians med världens arméer för en andra storslagen strid.

44 Jurassic Park - The Lost World
Även den inte var lika bra som första filmen, är det så kalrt fortfarande facinerande se dessa urtidsdjur in action

Handling: Regissören Steven Spielbergs tar oss än gång tillbaka till händelserna i Jurassic Park, med The Lost World, den storslagna fortsättningen med fler dinosaurier, mer action och fler visuella effekter. Denna Collector's Edition innehåller intervjuer och en titt bakom kameran.

The Lost World är en av de största filmsuccéerna någonsin och kan presentera en stjärnspäckad rolllista med Jeff Goldblum Julianne Moore och Pete Postlethwaite.

Det har gått fyra år sedan katastrofen i Jurassic Park och två grupper befinner sig i en kapplöpning med tiden - de ska avgöra framtiden för öns förhistoriska invånare.

45 I Robot
Sci fi thriller med Will Smith. Hyffsat spännande.

Handling: Tänk dig att leva i en värld där pålitliga robotar lyder din minsta vink. De tvättar dina kläder, styr flygplan och passar barn. I denna verklighet lever polisen Del Spooner (Will Smith) tills han blir inkallad för att utreda ett mord som begåtts. Allt pekar på att en robot är skyldig men alla vet att det aldrig förekommit att den robot skadat en människa tidigare. Men Del får en otäck känsla av att saker kan ha ändrat sig...

46 Planet Of The Apes
En av många okej filmer om Apornas Planet.

Handling: En pilot kraschlandar på en främmande planet - en brutal, primitiv plats där aporna härskar och människor jagas och görs till slavar av de tyranniska djuren. Missa inte Tim Burtons ("Batman", "Beetlejuice") uppdatering av den klassiska rymdäventyret. Huvudrollen som kapten Leo Davidson, astronauten som får sitt livs överraskning på apornas planet, spelas av Mark Wahlberg ("Den perfekta stormen" och "Boogie nights").

47 Stargate
När den kom tyckte jag detta äventyret var fantstiskt bra, nu ett antal år senare fungerar den, men ingen top-notch film

Handling: Militären Jack O´Niel skickas iväg för att undersöka ett mystiskt arkeologiskt fynd som hittats i Egypten 1928. Till sin hjälp har han egyptologen Daniel Jackson. Fyndet visar sig vara en port som leder till andra stjärnor. Jackson och O´Neil beslutar sig för att pröva om porten verkligen fungerar.

Till deras stora förvåning gör den det. De färdas genom tid och rum och hamnar så småningom på en öde planet. Då börjar problemen...

48 Flykten från New York
80tals klassiker med Kurt Russel

Handling: Manhattan Island has become a maximum-security prison for three million criminals. When the American President's plane is hijacked and crashed on the island, the President is taken hostage by gangland warlord "The Duke". Sent to the rescue is Snake Plissken (Kurt Russell), former war hero now convicted criminal. To ensure safe return of the President, the police commissioner (Lee Van Cleef) has had tiny time bombs implanted in Plissken's neck if he gets the President out within twenty four hours he gets a pardon, if not, the bombs will detonate and rupture his major arteries.

Topp 50: Science Fiction filmer

49 Mad Max - Bortom Thunderdome
Mel Gibson som den tuffe Max. Nostalgi. Tina Turner gör bra ifrån sig också.

Handling: Två män kommer in men bara en går ut. Det är reglerna i Bartertowns Thunderdome arena i Mad Max Bortom Thunderdome med Mel Gibson i titelrollen för tredje gången. Och för tredje gången ger han sig på barbarer i en värld efter atomkatastrofen, denna gång blir han också räddningen för en grupp försvunna barn som lever ett nomadliv ute i ödemarken. Som den maktgalna och dominanta Aunty Entity, kvinnan som styr Bartertown med järnhand, ser vi megastjärnan Tina Turner.

50 Star Treak
Bra rebot av Star Treak filmerna.

Handling: Handling: Framtiden börjar i J.J. Abrams "storartade" STAR TREK som tagit publik världen över med storm. När romulanen Nero kommer från framtiden för att hämnas mot Federationen måste rivalerna Kirk och Spock samarbeta för att hindra honom från att ödelägga deras tillvaro. På en "fartfylld" resa fylld av "adrenalinstinn action", komiska och kosmiska utmaningar möter de nya rekryterna på U.S.S. Enterprise ofattbara faror på sin djärva resa mot tidigare outforskade mål. "STAR TREK har så mycket spänning, charm och warp speed att man tappar andan."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback