Wrath of the Titans - Mörkare, smutsigare & allvarligare än Clash

Wrath of the Titans - Mörkare, smutsigare & allvarligare än Clash

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonhalv bacardi

Action | Adventure | Fantasy

Sam Worthington  Perseus
Liam Neeson      Zeus
Ralph Fiennes     Hades
Édgar Ramírez     Ares
Toby Kebbell     Agenor
Rosamund Pike     Andromeda
Bill Nighy     Hephaestus


Handling: Sam Worthington (“Avatar”), Ralph Fiennes (“Harry Potter och dödsrelikerna, del 2”) och Liam Neeson (”Taken”) leder trupperna när maktkampen mellan Gudar och människor fortsätter i uppföljaren till "Clash of the Titans".

Perseus – Zeus halvgudsson – försöker leva ett stillsamt liv men när gudarna börjar tappa kontrollen över de fängslade Titanerna och deras vildsinta ledare, Kronos – far till Zeus, Hades och Poseidon kan Perseus inte ignorera sitt kall. Och helvetet på jorden bryter ut.

Clash Of The Titans var först en besvikelse. Det kanske var delvis Avatars fel. Filmernas film. Sen kommer Sam Worthington i en yttligare fantasy 3D film. Förutom 3Dn var värdelös, så var filmen inte så bra, som man hoppades. Men har nu sett Clash-filmen några gånger, och uppskattar den lite mer varje gång. En riktigt skön fantasy film, utan så mycket hjärna (Betyg 4).

Så nu när uppföljaren kommer har Avatar hysterin lagt sig och förväntningarna är betydligt lägre.

Manuset och dialogen känns bättre, känns som filmteamet lagt ner lite mer energi på detta denna gången. Wrath of the Titans  är mörkare, dystrare och mer allvarlig än förgångaren. Det är mindre snyggt äventyr, det är mer skitet och mörkt. Det fungerade så bra i Batman-filmerna när man gjorde historien mörkare, men i detta fall blir det inte riktigt samma utdelning.

Filmen är inte dålig, det händer en heldel i filmen, även om det inte är "action non stop".
Effekterna är snygga, och trovärdiga för det mesta, det finns flera partier som är riktigt underhållande.

Men på nått sätt, känns det som något saknas i filmen. Den kunde varit 20 minuter längre och haft ännu mer strider och effekter. Men det är kanske som med första filmen - den blir bättre andra, tredje gången man ser den.

Är 3D världelös? Nej, här har man lagt ner mer tid och det blir ett bra djup i filmen, och kommer nästan upp till Thor-klass.

Sam Worthington (Avatar, Terminator Salvation) går lite på sparlåga, han övertygar inte direkt. Förhoppningsvis visar han mer glöd i uppföljarna till Avatar. Bäst i filmen är istället två andra män, Liam Neeson (Taken) och Ralph Fiennes (Harry Potter) Båda är övertygande och bra i sina roller.
Extra kul var det också se Bill Nighy i en liten roll som han gjorde till sin.

Wrath of the Titans stannar på betyg tre ½, detta är bra fantasy film. En film man kan se om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback