Bäst i Melodifestivalen 2012: Loreen & Danny Saucedo

loreen

danny

Nu har alla bidragen ute, och vad som än händer i Andra Chansen, så spelar det nog ingen större roll.

32 låtar har passerat varav det har väldigt många bottennapp eller låtar som inte säger något, lite som lättmjölk.
Det har varit på gränsen till uselt.

Men så klart, det är många stilar, det skall vara brett, det skall vara nya förmåger, några gamla, någon som skapar rubriker och så lite revange sugna.

Och det är just de som är revangesugna som är de bästa i år. Danny Saucedo var nära förra året, "In The Club" blev en massiv hit, och fick nöja sig med en andra plats i festivalen. En viss Eric Saade satte stopp 2011 med "Populer".

Är det Danny som vinner i år? Eller har vi en ny Eric Saade som stoppar honom? Det känns faktiskt att risken för en andra plats inte är helt liten.

Loreen kom aldrig till final med "My Heart Is Refusing Me", men det blev ändå en radiohit efteråt. I år är låten och framträdandet vassare, bättre - och det doftar succé!

Danny har i sina händer en Swedish House Mafia/David Guetta låt i sina händer. Den är otroligt stark och bredare än "In The Club". Den känns väldigt aktuell och gångbar på hitlistorna. Den är helt enkelt en grym festlåt. Framträdandet, effekterna med ljusdräkterna, känns som nytänk i festivalen (även samma tema används i Lena Philipssons show på Cirkus).

Det är läckert nummer som doftar Eurovision Song Contest - en given succé! Eller i alla fall nästan. Det som dock talar emot Danny, är att han sjöng rätt dåligt i Lördags tyvärr. Vi vet att han kan sjunga bra, men där sprack det rätt mycket. Men sätter han det i finalen, kan det vara Danny som äntligen vinner efter en tredje plats (EMD) och en andra plats förra året.

Men så har vi Loreens fantastiskt coola danspoplåt, som känns lite nyare, och lite mer "unik" än Swedish House Mafia (Save The World Tonight) stilen. Det är en låt som håller i längden och nu har svenska folket fått höra den ett tag.

Vem har största chans i Eurovision Song Contest?

Det är tre minuter som gäller. Då gäller det att man gör avtryck. Loreen:s låt är starkare i längden, men här gäller det bara 3 minuter. Där har Danny övertaget med sin coola show och mer direkta låt.

Dom andra bidragen?

Men en tävling som Melodifestivalen kan faktiskt det oväntade hända, fel låt vinner.

Dead By April - Mystery: En rätt stark modern Linkin Park aktig rocklåt. Den är rätt bra faktiskt. Kul att de fick mersmak av Mello efter mellanaktsgrejen förra året med Lena Ph [Dance in the neon light]
Detta borde inte vinna, men någon flopp är det inte - än så länge är de enda rockbandet i finalen, vilket dock kan ändras efter andra chansen, och blir det två rockband är risken att de slår ut varandra.

Ulrik Munther - Soldiers: En som kan sno flickrösterna från Danny. För detta är en idol för tonårstjejerna. Och de är vana att rösta mycket. Kan helt klart gå bra. Låten är okej, men inte så mycket mer.

David Lindgren - Shout It Out: Låter som en Dannylåt som kanske hade passat som en tredje singel på ett album av mr Danny. Detta är rätt bra faktiskt. Det är hitfeeling, och modern danspop. Framträdandet är inget speciellt, och hans fru har tittat på bla Justin Timberlake kläder för showen...Då Justin gör succé så känns detta lite stelt svennigt. Någon vinnare blir det nog inte.

Molly Sandén - Why Am I Crying: Det är vackert. Såbart. Stark ballad. Alltid svårt att bedömma ballder, det kan gå ritkigt bra som för Sanna Neilsen "Emty Room". Men det är ju ända balladen, så den kommer nog få en heldel röster. Det är snyggt och så, hon ser bra ut, och så kan folk tänka på hennes brustna förhållande med mr Saade när det hör den, kanske blir några extra röster. Bästa balladen i år.

Björn Ranelid & Sara Li - Mirakel: Detta är frukstansvärt dåligt. En absolute-kids refräng från en baksida till en Drömhus singel blandat med en man som inte har någon musikkänsla alls som pratar sig igenom låten.
Men så klart vill vi inte att mannen mår dåligt och hoppar av. Han står för humorn, det där sjuka bidraget, som gör Melodifestivalen till vad det är - detta är nya I Love Europe.

Lisa Miskovsky - Why Start A Fire: Denna mellantempolåten är den perfekta radiolåten för P4. Den kommer spelas en massa gånger på radio. Det är kvalité, det är snyggt producerat och Lisa är vacker och proffsig. Detta gillar jag. Kul att hon kom till final, trist bara för Charlotte Perrelli att hon ålte raka vägen ut.

Andra Chansen är rent ut sagt, dålig: Sean Banan passar in på Absolute Kids, men det är frukstansvärt dåligt. Men med rätt antal drinkar i sig, lär man sjunga med i refrängen. Thorsten Flinck ser ut at han vill mörda någon. Låten är väl inte helt dålig men detta är inget jag gillar.

Top Cats, rockabillie, nej tack. Timoteij, låter säger inte så mycket, sämre än "Kom" är den i alla fall.
Youngblood, låten låter som en svag version av Eric Saades "Manboy". Och de sjöng inte direkt bra. Men de är ändå bättre än många av de andra 32 bidragen.

Andreas Johnson, nu är det dax att ge upp. Det är välprocuderat o allt, men gud så tråkigt.

Dynazty - bra nummer, bra 80-talsfeeling, stark refräng. Bäst i Andra Chansen.

Lotta Engberg & Christer Sjögren - alla med rulator blir glada och tar sig en sväng om. Det bjuder vi gärna på.

Saknas i Andra Chansen: Mattias Andreassson och Charlotte Perrelli.

Vad tycker du? Kommentera gärna


TV: Fem bra tv-serier just nuThe Vampire Dairies

The Vampire Dairies

När True Blood har sitt break varje år, så fyller The Vampire Dairies rätt bra saknaden av den bästa vampyr serien.

Serien håller högt tempo, det flödar av intriger, och olika väsen. Det är dock fokus på vampyrer, häxor och varulvar (och mixras).

Skådespelarna är inga Oscars-kvalitér, men alla fungerar i sina roller. Bäst är den mindre sympatiske Ian Somerhalder som Damon Salvatore och Joseph Morgan som Klaus.

Once Upon a Time

Once Upon a Time

Denna fantasy serien är både underhållande, småintressant och har den härliga fantasy känslan.
Skådepelarna är överlag bra, men bäst är Lana Parrilla, som visar bitch tendenser i Diana/V klass.

shameless

Shameless (USA)

Den brittiska orginalet är en helskön tv-serie om en familj som är, ja "fucked up"

Och samma tema kör den amrikanska versionen som är inne på säsong 2 - och dom har verkligen lyckats!
Karaktärerna är alla speciella och intressanta och framför allt annorlunda och underhållande.

William H. Macy är fantastisk som alkoholiserad och arbetskygga Frank Gallagher. Kanske tv:s minst sympatiska
pappa just nu.

Och Joan Cusack, ja, hon är helt enkelt underbar som översexuell och analfixerad kvinna som knappt vågar sätta sin fot utanför sitt egna hem.

Och barnen....vilken liga. Detta är helt enkelt en ny bild av USA där det alltid fattas pengar. Ämnen som kärlek, pengar, knark, alkoholism, sex och helt utslippade saker tas upp. Detta är inte familjen Cosby!

The Secret Circle

Ungdomshäxor med tonårsproblem. Låter kanske inte så lockande, men den fungerar än i alla fall. Småunderhållande med lite fantasy inslag.

grimm

Grimm

Fantasy, övernaturligt, deckare. Ja instressant mix, här är alla möjliga övernaturliga väsen, och med avslutade avsnitt. Underhållande.
Spartacus är tillbaka med mer blod och våld!

Spartacus: Vengeance

Spartacus: Vengeance

Spartacus: Vengeance är den andra säsongen av Spartacus, eller tredje om man räkna med förra årets sidospår.
Som ni kanske läst i pressen har skådespelaren som hade huvudrollen, Andy Whitfield, avlidigt. Vilket i sig väldigt sorgligt. Men även för serien, det var han som gjorde den första säsongen ritkigt bra.

Liam McIntyre har tagit över rollen, och han påminner lite utseendet av Andy, men tyvärr blir han lite av
en blek kopia. Det till trotts, så gör han inget dåligt jobb.

Som vanligt är det intriger, blodbad, våld i 300-stil och sex, naket och rått. Precis som det skall vara allså.

Serien är fortfarande underhållande, kul att några få karaktärer i alla fall är kvar sedan början, därav bla
Lucy Lawless - ja just det - Xena the Warrior Princess. Helt underbart.

Vad tycker du om serien?


TV: Skins UK - Season 6 tar sig

skins

Den amrikanska versionen av ungdomsserien Skins blev inte långlivad, MTV la ner den efter 1 säsong.
Orginalversionen, från England, kör på med säsong 6.

Det är andra säsongen med etta utpekade ungdomsgänget, några karaktärer förvinner och några nya kommer till, efter säsong 5.

Förra året var rätt tafatt, det kom inte ritkigt igång, karaktärerna var inte lika starka eller intressanta som Säsong 1-2 eller 3-4.

Men nu börjar det bli lite bättre igen. Senaste avsnitten har både varit underhållande, intresanta och rätt gripande. Skins är tillbaka där den alltid borde varit.

Kollar du på Skins?


Film: War Horse - Steven Spielberg bjuder på storslaget drama

Film: War Horse - Steven Spielberg bjuder på storslaget drama

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama | History | War

Jeremy Irvine     Albert Narracott
Peter Mullan     Ted Narracott
Emily Watson     Rose Narracott

Handling: War Horse är en berättelse om lojalitet, hopp och envishet på den engelska landsbygden under första världskriget.

Pojken Albert och hans häst Joey separeras från varandra när Joey säljs till försvarsmakten och sänds ut till fronterna i första världskriget men Albert ger sig inte utan strid. Trots sin unga ålder ger han sig iväg till Frankrike för att rädda sin kära vän.

Steven Spielberg, denna fantastiska man, som står bakom starka drama filmer som München, Rädda menige Ryan, Amistad, Solens rike, Purpurfärgen och Schindler's List. Ett helt gäng med starka och storslagan filmer.

War Horse kan man nu lägga till i den listan. Hur kan man egentligen göra en film intressant i över 2 timmar om en häst? Skeptiskt, var bara förnamnet innan man såg denna filmen. Men det är ju ändå Steven Spielberg, mannen bakom Jurassic Park, Hajen, E.T. och Indiana Jones.

Och det krävs en Spielberg för detta. Han har valt ut skådespelarna ända ner på birollsnivå med omsorg.
Att se en film via en häst, fungerar otroligt nog. Man får följa med på en livsresa för många karaktärer, genom kriget, som påverkar unga killar, män, kvinnor och barn livsöden.

Vyerna, miljöerna, kamravinklarna, ja allt för riktigt bra. Det känns som en klassisk drama storfilm.

Detta är inte Stevens starkaste drama, lågt ifrån, men tanke på allt annat som kommer från hollywood, så är detta ett bevis på klassisk filmkänsla fungerar även 2012.


Film: Immortals - snyggt & lagom blodigt med en härlig Mickey Rourke

immortals

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonhalv bacardi


Action | Drama | Fantasy

Henry Cavill     Theseus
Mickey Rourke     King Hyperion
Stephen Dorff     Stavros
Freida Pinto     Phaedra
Luke Evans     Zeus
John Hurt     Old Man
Joseph Morgan     Lysander

Handling: Med sin blodtörstiga och vansinniga armé söker Hyperion genom Grekland efter den legendariske Epirus båge, ett vapen med obeskrivlig kraft, som smidits i himlen av självaste Ares. Om vapnet hamnar i kungens ägo, kan det förgöra hela mänskligheten, till och med förinta gudarna. Men de forntida lagarna förbjuder gudarna att ingripa i mänskliga konflikter och gudarna förblir maktlösa mot Hyperion och hans armé. Tills bonden Theseus kliver fram som deras enda hopp, hemligt utnämnd av Zeuz själv.

Mannen bakom filmen heter Tarsem Singh, som tidigare gjort The Cell, en skruvad och konstig fantasy thriller
med Jennifer Lopez.

Nu har han lämnat de flesta konstigheterna hemma och gör istället en påkostad actionäventyrs film med stark 300-känsla.

Filmen känns lagom seriös och tonen i filmen är allvarlig. Handlingen i sig är inte mycket starka än andra liknande
filmer, men den är tillräkligt intressant för att hålla intresset uppe.

"300" var en väldigt blodig och datanimerad historia, och Immortals går lite i dess fotspår. Men det är mer än bara snygga krigsscener, slagsmål och kroppar som lemlöses. Det finns fortfarande ett manus i botten som driver framåt.

Filmen är väldigt snygg, och jag gillar denna stilen av filmer, lite som tv-serien Spartacus försöker eferlikna.

Skådespelarna är det heller inget fel på, Henry Cavill känd från Stardust och tv-serien The Tudors har pumpat upp sig rejält. Och får den typiska 300-looken av muskler och solbränna. Precis som vanligt är det rätt mycket halvnaket, men mindre fokus på sex än t ex Spartacus serien.

John Hurt (Hellboy, V for Vendetta, Alien) är en trygg skådespelare, som ger filmen lite extra klass. Hans berättar röst är perfekt.

Men det är ändå en skådespelare som snor hela filmen från dom andra - Mickey Rourke (The Expendables, Iron Man 2). Att spela bad guy är han född till. Han är brutal och äklig ända in i benmärgen.

Filmen har även en del sköna fantasy effekter, gudar är inblandade, som är en seriös och humorbefriad version av Thor-filmen.

Et plus till passande filmmusik.

Filmen är helt klart sevärd och bra, men det känns som det är något som fattas, som gör den till en given "betyg 4a".


Navy SEALs film etta på Biotoppen i USAAct of Valor


En action thriller om Navy SEALs gick hem i USA, för den gick rakt in på första platsen. Lågbudget filmen
marknadsfördes under Superbowl och det har gett utdelning, nästa 25 miljoner dollar första helgen för Act of Valor. Inte dåligt, tanke på det är mest okända skådespelare med.

Tyler Perry fortsätter slänga ut komedier, Good Deeds, vilketstartade sämre än de flesta av hans tidigare komedier.

Men ännu tuffare start blev det för Wander Lust, en komedi med Jennifer Aniston, Paul Rudd & Malin Åkerman samt thrillern Gone med Amanda Seyfried som hamnade långt ner på listan1         Act of Valor (2012)     $24.5M     $24.5M     1
2         Good Deeds (2012)     $15.6M     $15.6M     1
3         Journey to the Mysterious Island (2012)     $13.4M     $76.6M     3
4         Safe House (2012)     $10.9M     $97.6M     3
5         Älska mig igen (2012)     $9.92M     $103M     3
6         Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)     $9.01M     $38M     2
7         This Means War (2012)     $8.43M     $33.5M     2
8         Wanderlust (2012)     $6.53M     $6.53M     1
9         Gone (2012)     $4.77M     $4.77M     1
10         Lånaren Arrietty (2010)     $4.35M     $14.5M     2Någon av dessa du vill kolla in?

Musik Topp 40: Lena Philipsson: Du Följer Väl Med?

Lena Philipsson: Du Följer Väl Med?

01.(01) Lena Philipsson: Du Följer Väl Med? [2 weeks @ nr 1]
02.(--) Danny Saucedo - Amazing
03.(--) Loreen - Euphoria
04.(14) Katy Perry - Part Of Me
05.(03) David Guetta Feat Nicki Minaj - Turn Me On [1 week @ nr 1]
06.(05) Nicki Minaj - Starships
07.(02) Darin - Nobody knows [1 week @ nr 1]
08.(35) Emeli Sandé - Next To Me
09.(04) Chris Brown - Turn Up The Music
10.(06) Lena Philipsson - Live Tomorrow [1 week @ nr 1]
11.(08) Train - Drive By
12.(31) Madonna - Girls Gone Wild
13.(21) Laleh - Some Die Young
14.(07) David Guetta feat Sia - Titanium [4 weeks @ nr 1]
15.(09) Flo-Rida feat Sia - Wild Ones
16.(16) Cover Drive - Twilight
17.(11) Taio Cruz - Troublemaker
18.(15) Cher Lloyd Feat. Astro - Want U Back
19.(19) Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
20.(--) Kelly Clarkson - Dark Side
21.(10) Neon Trees - Everybody Talks
22.(20) The Saturdays - Faster
23.(18) Madonna feat Nicki Minaj & M.I.A. - Give Me All Your Lovin
24.(--) David Guetta ft Chris Brown & Lil Wayne - I Can Only Imagine
25.(--) David Lindgren - Shout It Out
26.(12) Kelly Rowland feat Big Jean - Lay It On Me
27.(13) Adam Lambert - Better Than I Know Myself
28.(17) Alyssa Reid ft Jump Smokers - Alone Again
29.(23) One Direction - One Thing
30.(24) Avicii - Levels
31.(--) Dead By April - Mystery
32.(22) Ansiktet - Äckligt
33.(--) Far East Movement ft Justin Bieber - Live My Life
34.(40) Mattias Andréasson - Förlåt mig
35.(28) Simple Plan feat K'naan - Summer Paradise
36.(34) John De Sohn feat Andreas Moe - Long Time
37.(--) Lisa Miskovsky - Why Start A Fire
38.(33) The Wanted - Warzone
39.(--) Shinedown - Bully
40.(--) Sean Kingston ft Nicki Minaj - Born To Be Wild


Out:
Tove Styrke ft. Gnucci Banana - Bad Time For A Good Time
Timbuktu - Fallskärm
Nickelback – Lullaby
Jessie J - Domino
Maskinen - Liv och död
3OH!3 - Set You Free
Beyoncé – End Of Time
Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex
LMFAO - Sorry For Party Rocking
Sammy Adams - Blow Up
Soundfactory remix på Lena Philipsson nya singel

lena ph

Soundfactory gjorde bra remixar på Lena Philipsson Swedish Dance Chart hit "Idiot" förra året.

Nu har dom gjort det igen, "Du Följer Väl Med" blir ännu mer dansgolvsanpassad.


Danny vs Charlotte Perrelli i Melodifestivalen 2012

danny

danny

Nu finns en minut ute av veckans låtar. Och det är kanske det starkaste startfältet i år. Vilket inte säger mycket. Går igenom kort låtarna, efter 1 min lyssning

The Girl – Charlotte Perrelli

Låtskrivare: Alexander Johnsson, Fredrik Kempe.

Tack och och lov är det inte en dansbandsschlager som "Tusen och en natt". Inte helt och hållet. Och tyvärr matachar den inte, i alla fall efter 1 min, "Hero" heller. Lena PH har precis släppt ett album där schlagerdonnan har uppgraderats sig från schlagerpop av Orup till danspop av Veronica Maggio och Mange Schmidt. Det var nästa det man förvänta sig av Charlotte 2012.

Det verkar som hon delvis har tänkt så, men sen kommer refrängen. Helt plötsligt blir det en "töntig" snäll refräng, men så tuffar den till sig i slutet. Helheten kanske är bättre. Men tanke på årets bidrag, kan detta vara den enda schlageraktiga låten som blir en hit.

 

2. Allting blir bra igen – OPA!

Låtskrivare: Michael Sideridis.

Greklandpop på svenska. Herregud, vad tänker SVT, Björkman och co på? Står knappt ut i en minut! Detta är vedervärdigt och hemskt. Detta vill man inte ens höra när man är på en greksikresturang som spelar samma skiva år ut och år in med sina "matlåtar" - kör hellre ett varv till än att få höra detta bidrag. Total Flopp!

3. Land of Broken Dreams – Dynazty

Låtskrivare: Thomas G:son, Thomas ”Plec” Johansson.

Poddles rock, med klassiska 80-tals gitarrer och mastig refräng från somma årtioende. Detta är absolut inte den "bästa" rocklåten i Melodifestivalen, men nostalgi och rockfans kommer rösta. Frågan hur långt det räcker. För själva stilen av låt, så är det väl inte dåligt direkt. Men för mig låter Dead By April mycket mer 2012 än det här.

 

4. Don’t Let Me Down – Lotta Engberg och Christer Sjögren

Låtskrivare: Lasse Holm, Lars "Dille" Diedricson.

Älderdomsboende, håll i rularton, för nu kör vi - alla gamlas favorit Christer Sjögren, tillsammans med schlagertanten, Bingolotto & Allsång på Lisebergs programledaren kör duett - om en skandalaffär på 80-talet, som alla som är gamla vet om och har pratat om i massa år! Detta är eran låt! Det räcker väl se att Lasse Holm har skrivit låten, ja Diggeloo-schlagershow mannen! Nä, detta är inget för mig, men jag är glad att det kan bli lite halvsväng hemma hos dom gamla, som har slitit hela sitt liv. Detta unnar jag dom, två stora personligheter i duett! Grattis till old people in Sweeden!

 

5. Goosebumps – Hanna Lindblad

Låtskrivare: Hanna Lindblad, Linda Sundblad, Tony Nilsson.

Ännu en alldaglig danspopschlager som inte ger någonting. Som lättmjölk, rätt meningslös. Kommer inte Marie S vidare, gör inte denna det heller.

 

6. Kyss mig – Axel Algmark

Låtskrivare: Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnussen.

Håkan Hellström tackar nej och åter nej till Melodifestivalen. Vad gör vi då? Ah vi tar en Håkan-wannabie, så blir nog P3s publik rätt glada ändå - eller? Jag tycker inte detta är bra, men rätt kul faktiskt. I alla fall i en minut. Jag blir glad att lite P3 musik faktiskt är med.

 

7. Why Start a Fire – Lisa Miskovsky

Låtskrivare: Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe.

Vacker kvinna. Vacker röst. Mysig klassisk Lisa radiohit. Harmlöst, snällt och smekande. Verkar både välproducerad och välskriven. Detta är kvalité känns det som. Välkommen till Mello-cirkusen Miskovsky.

 

8. Amazing – Danny Saucedo

Låtskrivare: Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström.

EMD är ett minne blått, tack och lov. Det var förra året han visade vad skåpet skall stå, "In The Club" var fantastiskt vasst bidrag. Räckte dock inte hela vägen då, en viss Eric Saade var i vägen. I år har han tackat nej till Loreen låten och "Shout it out". Han verkar gjort rätt, för det här låter effektivt, 2012 och väldigt bra. Det doftar Swedish House Mafia:s "Save The World Tonight" vs Avicii. Det kan nog inte bli mer rätt än så. Vi får se om det blir någon David Guetta feeling också. Och nummret ser superläckert ut

 

I denna denna deltävlingen borde Danny går direkt till Globen. Andra platsen kan gå till Christer/Lotta, Lisa M, Charlotte P eller rocklåten. Resten borde vara chanslösa.

Men som sagt - detta är efter sett och hört 1 min, när det väl gäller, kan det vara en helt annan grej.

Bidrag 8, Loreen, och bidrag 32, Danny, det borde vara dom i topp i finalen. Men man vet aldrig med svenska folket, kan Björn Ranelid gå direkt till final, kan vad som helst hända.

Lyssna 1 min på bidragen här

 
Film: Hugo Cabret - Martin Scorsese bjuder på filmmagi

Film: Hugo Cabret - Martin Scorsese bjuder på filmmagi

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon halv

Adventure | Drama | Family


Ben Kingsley     ...     Georges Méliès
Sacha Baron Cohen     Station Inspector
Asa Butterfield     Hugo Cabret
Chloë Grace Moretz     Isabelle

Handling: "Hugo Cabret" berättar historien om en föräldralös pojke som lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en eccentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans far som han nyligen förlorat, den ilskna leksaksaffärs-ägaren som bor under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel.

Filmen är baserad på Brian Selznicks prisbelönta succébok "En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret" (The Invention of Hugo Cabret). Det blir också Martin Scorseses första film gjord i 3D.

Martin Scorsese gör en familjefilm. Verkligen inte väntat. Men han gör det i Oscarsklass! Det här kan vara 2011 års snyggaste och vackraste spelfilm. Paris har nog aldrig varit så detaljrikt och vackert.

Detaljerna, ljussättningen, effekterna, miljöerna...ja allt tar andan ur än. Detta är helt enkelt och film konstverk!
Man kan inte bli annat än imponerad.

Men detta är ingen vanlig familjefilm eller äventyrsfilm. Den känns väldigt unik. Själva utseendet av filmen får en att tänka på Steven Speilbergs 80-tals filmer, men nu då med ännu mer vackra detaljer. Varje bildruta är magiskt snygg!

Skådespelarna ändå ner på minsta birollsnivå, är utmärkta och det märks, Scorsese har valt ut dom med omsorg. Ben Kingsley är mästerligt bra, Sacha Baron Cohen gör ett ritkigt bra jobb och barnen i huvudrollerna är av bästa sort.

Samtidigt det är ett smått gripande drama, så är det magiska delar blandat med en hyllning till filmen.

Men, den kan uppfattas som långsam. Det händer inte jättemycket hela tiden. Det är ockås charmen, men samtidigt, kan man undra, vad är detta för film egentligen? Och det är just tempot som drar ner betyget ett snäpp.

Det är inte en "Super 8", "Goonies" eller storslaget äventyr som "Jurassic Park".

Det är mer ett drama som hyllar dåtidens och nutidens filmkonst. En kvalitets film.


Film: The Devil Inside - Handskakig lågbudget film med få överaskningar

The Devil Inside

bacardi ikonbacardiikon halv

Horror | Thriller

Fernanda Andrade     Isabella Rossi
Simon Quarterman     Father Ben Rawlings
Evan Helmuth     ...     Father David Keane

Handling: 1989 tar larmcentralen emot ett samtal från Maria Rossi (Suzan Crowley) där hon erkänner att hon brutalt mördat tre personer. 20 år senare försöker hennes dotter Isabella (Fernanda Andrade) ta reda på vad som hände den där kvällen. Hon besöker mentalsjukhuset Centrino i Italien där hennes mor spärrats in, för att försöka ta reda på om hennes mor är psykiskt sjukt eller besatt av demoner.

Hon anlitar två unga exorcister (Simon Quarteman och Evan Helmuth) för att bota hennes mor genom okonventionella metoder där både religion och vetenskap spelar en roll. I deras kamp för att bota Maria möter de ondskan i dess renaste form – fyra mäktiga demoner som tagit kontroll över henne.

Många har varit besatta av en, men endast en har varit besatt av flera.

Blair Witch Project, The Last Exorcism och Paranormal Activity är några framgångsrika filmer när man kör dokumäntär
stil på filmen. Skakig kamra och "verklighetstroget".

Men detta koncept känns mer och mer tråkigt och lågbudget. Det blir ingen riktig film av det, och i The Devil Inside känns det som, att nu räcker det.

Trailern lovar en spännande film, men precis som The Last Exorcism blir allmänt besviken. Var detta allt?

The Rite, The Exorcism of Emily Rose/Besatt och Constantine är alla starka, spännande och bra filmer med Exorcism-tema.

The Devil Inside kommer inte ens i närheten. Visst är de klassiska scenerna med med förvridna kroppar och tala i tungor. Men vid det här laget krävs lite mer för att underhålla. Den är dock lite bättre än The Last Exorcism.

Handlingen i sig, är det inget fel på, men utförandet, skådespeleriet och hela alltet blir bara en trist besvikelse.
Det kunde bli så bra. Mer alla fans av skakande kamror och lågbudget känsla, är detta nog en given hit.


Film: The Grey - Liam Neeson jagad av vargar

Film: The Grey - Liam Neeson jagad av vargar

bacardi ikonbacardi ikon


Action | Adventure | Drama

Liam Neeson     ...     Ottway
Dallas Roberts     ...     Hendrick
Frank Grillo     ...     Diaz
Dermot Mulroney     Talget

Handling: Ett gäng oljeborrare är på väg hem, men flygplanet störtar och de får tampas med naturen för att överleva i ett kallt klimat.

Detta är ett isande drama. Ett kamp för livet, att överleva i vinterland med vargar i hälen.

Liam Neeson är bra som vanligt, spelar övertygande. Även resten av gänget gör det. Det känns lite som 90-tals filmen "Alive".

The Grey är inte mycket till action eller äventyrsfilm, utan mer en överlevandsdrama i kall natur.

Det blir ibland spännande & rå på sina ställen, men det håller inte för en hel film. De olika mänsliga faserna är bra beskrivna, så det är ingen dålig film.

Men det blev bitvist tråkigt och långdraget. Det är långt ifrån "Unknow" och "Taken", så förvänta inget i den stilen.

Detta är nog en film, man bara ser en gång.Film: The Three Musketeers - Underhållande, snyggt & lättsamt

The Three Musketeers

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Romance

Matthew Macfadyen     Athos
Milla Jovovich     ...     Milady de Winter
Luke Evans     ...     Aramis
Helen George     ...     Blonde
Orlando Bloom     ...     Duke of Buckingham
Logan Lerman     ...     D'Artagnan
Mads Mikkelsen     ...     Rochefort


Handling: De en gång i tiden så välkända musketörerna Athos, Porthos och Aramis lever sina liv i skymundan, men när den unga och äventyrslystna D'Artagnan (Logan Lerman) kommer till Paris för att uppfylla sin dröm att bli musketör, blir de indragna i sitt svåraste uppdrag någonsin - att rädda Frankrike från ett krig med England.

Den unge kung Louis närmaste rådgivare kardinal Richelieu (Christoph Waltz) gör allt för att själv erövra kronan. Genom att stjäla drottning Annes juveler och placera dem i hertigen av Buckinghams (Orlando Bloom) ägo iscensätter han ryktet att drottningen av Frankrike är otrogen. I hopp om att den unge och hetlevrade kungen då ska förklara krig mot England förutspår Richelieu att det franska folket i krigstider ska kräva en starkare ledare - nämligen Richelieu själv.

Man har blåst liv i den klassika historien "De Tre Musketörerna". På 90-talet kom det en med Charlie Sheen som var smått underhållande. Behöver vi verkligen en till?

Filmen är lättsam, små charmig och väldigt snygg. Man tar några nya grepp, vilket gör den underhållande.

Filmmiljöerna och effekterna är snygga och välgjorda, känns som man lagt ner en hel del tid på det.

Det är gott om äventyrsaction som inte kommer få den martinésugna publiken missnöjda. Det är bra tempo i större delen av filmen.

Det är ett helt gäng kända ansikten som gör det, som fungerar helt okej, men ingen som direkt gör något större intryck.

Småcharmigt, småroligt och småunderhållande. Det är ingen film man kommer minnas en längre tid.

Detta är ett harmlöst martinéäventyr som passar bra där man bara vill se nått småtrevligt äventyr.


Denzel Washington & Ryan Reynolds nya etta på Biotoppen USA

Denzel Washington & Ryan Reynolds nya etta på Biotoppen USA


Denzel Washington och Ryan Reynolds är förra veckans superduo som gick upp till förstaplatsen på den amrikanska bio
toppen. Safe House är en Action thriller av svensken Daniel Espinosa (Snabba Cash).

The Vow/Älska mig igen med Rachel McAdams & Channing Tatum tappar en placering och är på plats 2.

Båda filmerna överträffar förväntingarna.En annan film som höll sig kvar rätt bra på sin andra vecka på listan
är Journey to the Mysterious Island.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance drog inte ens in 50% av vad första filmen gjorde första helgen. Nicolas Cage som Ghost Rider verkar inte vara speciellt het.

Reese Witherspoon, Chris Pine & Tom Hardy har huvudrollerna i den romantiska actionkomedin This Means Wars, gick något bättre än förväntat.

Lånaren Arrietty blev Studio Ghibli bästa start någonsin, hamnade på plats 8.


1         Safe House (2012)     $23.6M     $81.8M     2
2         Älska mig igen (2012)     $23.1M     $88.6M     2
3         Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)     $22.1M     $25.5M     1
4         Journey to the Mysterious Island (2012)     $19.8M     $59.1M     2
5         This Means War (2012)     $17.4M     $21.6M     1
6         Star Wars: Episod I - Det mörka hotet (1999)     $7.97M     $35.8M     2
7         Chronicle (2012)     $7.62M     $52.6M     3
8         The Woman in Black (2012)     $6.68M     $46.4M     3
9         Lånaren Arrietty (2010)     $6.45M     $8.68M     1
10         The Grey (2012)     $3.14M     $48.6M     4

Någon av dessa du vill kolla in?

Musik Topp 40: Lena Philipsson: Du Följer Väl Med?

Lena Philipsson: Du Följer Väl Med?

01.(--) Lena Philipsson: Du Följer Väl Med? [1 week @ nr 1]
02.(01) Darin - Nobody knows [1 week @ nr 1]
03.(02) David Guetta Feat Nicki Minaj - Turn Me On [1 week @ nr 1]
04.(05) Chris Brown - Turn Up The Music
05.(--) Nicki Minaj - Starships
06.(03) Lena Philipsson - Live Tomorrow [1 week @ nr 1]
07.(04) David Guetta feat Sia - Titanium [4 weeks @ nr 1]
08.(06) Train - Drive By
09.(09) Flo-Rida feat Sia - Wild Ones
10.(08) Neon Trees - Everybody Talks
11.(10) Taio Cruz - Troublemaker
12.(12) Kelly Rowland feat Big Jean - Lay It On Me
13.(11) Adam Lambert - Better Than I Know Myself
14.(21) Katy Perry - Part Of Me
15.(13) Cher Lloyd Feat. Astro - Want U Back
16.(16) Cover Drive - Twilight
17.(15) Alyssa Reid ft Jump Smokers - Alone Again
18.(07) Madonna feat Nicki Minaj & M.I.A. - Give Me All Your Lovin
19.(18) Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
20.(14) The Saturdays - Faster
21.(20) Laleh - Some Die Young
22.(25) Ansiktet - Äckligt
23.(23) One Direction - One Thing
24.(24) Avicii - Levels
25.(22) LMFAO - Sorry For Party Rocking
26.(17) Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex
27.(19) Beyoncé – End Of Time
28.(28) Simple Plan feat K'naan - Summer Paradise
29.(26) Sammy Adams - Blow Up
30.(29) 3OH!3 - Set You Free
31.(--) Madonna - Girls Gone Wild
32.(30) Maskinen - Liv och död
33.(31) The Wanted - Warzone
34.(34) John De Sohn feat Andreas Moe - Long Time
35.(--) Emeli Sandé - Next To Me
36.(27) Jessie J - Domino
37.(33) Nickelback – Lullaby
38.(--) Timbuktu - Fallskärm
39.(--) Tove Styrke ft. Gnucci Banana - Bad Time For A Good Time
40.(--) Mattias Andréasson - Förlåt mig

Out:
Carishma - Glow In The Dark
Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
Aleesia ft Big Sean - Kiss It Bye Bye
Lady Gaga - Heavy Metal Lover
Kelly Clarkson - I Forgive You
Kelly Clarkson - What Doesn't Kill You (Stronger)
Den Svenska Björnstammen - Svalkar vinden

De flesta låtarna finns på denna Spotify Playlist. Över 500 låtar från 2010 > 2012!

Vilka hits gillar du mest just nu? Kommentera gärna!

Melodifestivalen 2012: The Botten Is Nådd

mello 2012

youngblood

Säger som Timbuktu, eller Lena Philipsson för den delen - The Botten is nådd!

Ett av de sämsta bidragen under 2000-talet gick vidare direkt till finalen. Den får Christer Sjögrens "I Love Europe" framstå som godtagbar i gemnförelse.

Ranelid, den solbrända divan pratar sig igenom låten, så frukstansvärt dåligt att det hade platsat i Idols första program, där de har uttagningar och visar massa personer som svenska folket skall skråtta åt, för det är så frukstansvärt dåligt. Nu är Melodifestivalen på samma plan.

Men visst, man kan skratta åt det, för så dåligt är det. Och refrängen, en slags absolut kids refräng från tidigt 2000-tal, som påminnde om kassa covers på "Det gör ont" och "Sommaren är Kort" om nån minns dom.

Resten då? Youngblood, ett gäng killar som inte är Eric Saade eller Danny. Det var i gemnförelse skit bra gemnfört med "Mirakel"...Var det inte lite falsk sång? I vilket fall, den bleka Manboy kopian hade gärna fått gå vidare istället för Renelid.

Mattias Andréasson sjöng både bra och gjorde ett bra scen nummer, låten i sig var inget mästerverk, men i denna samlingen tillhörde de bästa låtarna.

Love Generation - det spelar ingen roll det såg fräckt ut, att ni ville vara The Saturdays Sweden eller att Lady Gagas låtskrivare RedOne stod bakom låten, ut åkte dom. Det var inte dåligt, men inget man kommer minnas. De var mycket bättre förra året, då de borde varit i final.

Andreas Johnson, låter precis som alltid. Det börjar bli riktigt tråkigt. 5 gånger på 7 år? Är det verkligen så många gånger? Nya Magnus Carlsson.

Molly hade dock all heder i behåll. Så här bra har hon aldrig varit. Stark ballad, starkt framträdande. Grattis.

Sen var det några sömnpiller bidrag som inte värt att nämna :)

Programledarna klarar sig bra även denna veckan.

Danny, Charlotte Perrelli o co - nu är det upp till er att få in lite hitlåtar i Melodifestivalen!

Detta vad var jag tyckte, smaken är som baken, så kommentera gärna vad du tyckte var bra och dåligt. Mirakel kanske var bäst?
Så bra är Lena Philipsson nya platta "Världen Snurrar"

Lena Philipsson


"Perfekt danspop på svenska från Lena Ph"

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Lena Philipsson har växlar spår flera gånger under sin långa karriär. Två skivor släpptes på 80-talet från schlagerfabriken i Skara. Sen började exprimenten. Lena började skriva mer själv och det blev både svenska och engelska låtar på "Talking in your sleep" 1988.

Men det var 1989 med "My name" som Lena Ph tog fullkontroll över både ljudbilden och låtskrivandet. Det blev en engelsk modern popplatta med flera hits så som "Standing in my rain" och "why". Lena började 90-talet med dansant popplatta med Agent 006 tema som blandade pop och dancemusik.

1993 vågade hon sig på engelsk danspop, skivan var inte klockren, men hade en del ljusa stunder. När inte det nya soundet fungerade blev det schlager och svensk pop 1995 med hits som "Månsken I Augusti" och "stjärnorna".

Exprimenterandet kom tillbaka 1997 med snesteget "Bästa vänner", en mogen svensk soulpop skiva. Den var mer kreddig än  allt annat hon gjort tidigare, men allmäna publiken avstod från den, och är till dagens datum Lenas sämsta soloplatta. Det tog sju år innan Lena vågade släppa platta igen.
Och det var med besked. Tillsammans med Orup gjorde hon en framgångsrik platta som sålde som smör i småland, med klassiker som "Det Gör Ont", "Delirium" "Lena Anthem" var Lena nr 1 igen.

Uppföljaren "Jag Ångrar Ingenting" var en snabb fortsättning på Orup spåret och var inte riktigt lika vass, men hon fick till några hits även här så som "Unga Pojkar & Äldre Män" och "Han Jobbar I Affär"

Men Lena tog samarbetet med Orup lite för långt, duett plattan "Dubbel" från 2008 var en klassisk Orup skiva, vuxenpop som kändes allmänt omodern och retro. Och bästa låten på skivan, var solo låten "1 Skäl"

Nu är allså Lena Philipsson tillbaka, med en ny platta - och hon har äntligen gjort låtar som hon har snackat så länge om - danspop! Men tyvärr gick hon inte hela vägen, 7 av 10 låtar är danspop med elektroniskt sound, medan slutet blir mer lugnt och kreddigt.

"Du följer väl med" - Betyg * * * * *

David Guetta spottar ut hits som "Titanium" och "Turn Me On". Här är Lena Ph:s version, och det är fantastiskt bra! Det är så här vi vill att Lena Philipsson 2012 skall låta! Låten skiftar tempo och i refrängen blir det fullt ös. Det är modernt, coolt och helt fantastiskt. Mange Schmidt & producenten Peter Boström har fixat till Michelle Leonard, Nalle  Ahlstedt & Jaako Salovaaras låt på ett ypperligt sätt. Orginalversionen är som ett sömnpiller om man gemnför.

"Live Tomorrow" - Betyg * * * * *

Lena & Peter Boström har gjort en skön modern dansvänlig version av Lalehs fantastiska ballad. En klockren pophit för Philipsson.


"Bli Galen" - Betyg * * * * *

När Kylie Minogue är som bäst hade det kunnat låta så här. Denna sköna danspoplåt har ett skönt beat och refräng hooken är perfekt. Det blir som två refränger på en låt. Det känns som denna låten kommer bli bättre ju mer man hör den.

"Idiot" - Betyg * * * *

Förra årets singel, är fortfarande smittande mysig danspop. Skön refräng. Men det kanske inte riktigt var den comeback singel allahade hoppats på. Men låten är fortfarande en helskön låt, som dock var ännu vassare i Soundfactorys remix.

"Vart tog du vägen" - Betyg * * * *

En härlig discodänga som osar 80-tals nostalgi blandat med Robyns sköna spår "With Every Heartbeat". Vanessa Falk och Christian Falk har fått ihop en en riktigt skön, modern och vemodig danspoppärla.


"Igen och igen" - Betyg * * *

Housepianot får en att tänka på 90-talet, då artister som Culture Beat och Dj Bobo låg högt på listorna. Låten är bra, men kan bli lite tjatig längden. Den var öppningslåten på Lenas "Drömshow" på Cirkus.


"Världen snurrar" - Betyg * * * * *


Superteamet Veronica Maggio och Markus Krunegård har fått till en perfekt poppärla. Det är sköns dansant. Stark refräng och beroendefamkallande! Det är modernt och en riktig partyhit!


"Ett hjärta" - Betyg * ½

Hade passat in i en italiensk eller spansk romantisk drama film. Det blir mysgung. Det är så långt ifrån de sju första spåren man kan komma. Kaah och Björn Olsson står bakom låten, och visst är det en snygg låt. Den kanske växer. Hade platsat på Lena & Orups "Dubbel" platta, vilket inte är ett bra betyg.


"The Botten is nådd" - Betyg * * *

Vacker ballad version av Timbuktus stora hit. Vedmodig och stark. Men passar inte riktigt in på plattan.


"Nästa säsong" - Betyg * * *


Första gången jag hörde denna låt, kändes det som Lena Ph har trampat helt fel. Vad hände med schlager-pop drottingen? P3-kredd i all ära, men låt Veronica Maggio och andra stå för detta. En låt från Håkan Hellströms låtskrivare. Det är väldigt kreddigt. Låten i sig är rätt vacker, och snyggt producerad. Helt fel singel val, precis som The Escape var 1991. Bortsätt att det var en singel, så är det en kompetent låt, och den osar kreddig kvalité i medeltempo för nattradion i P3/P4.Och Lena gör en väldigt stark sånginsats på låten.

De sju första spåren är sköna danspop låtar som visar att Lena PH på allvar är Sverige egna lilla Kylie/Madonna, ja i alla fall på lokal nivå. Detta är helt klart ett steg i rätt rikting.

Men ett minus - det är snålt med nya låtar. Tio spår varav två från "Så Mycket Bättre". Det borde varit minst tio nya låtar, och sen hade man kunnat lägga in alla "Så Mycket Bättre" låtarna som extra spår samt hennes P3 Guld version av Markus Krunegårds "Hela Livet Är Ett Disco"

Låtskrivarna, så som Christian Falk, Markus Krunegård och Veronica Maggio har gjort ett bra jobb, och det är lite skönt att Lena testar lite nya samarbetspartners efter Orup. Men vart tog Mauro Scocco & Andreas "Idiol" Carlssons låtarna vägen?

Lena Philipsson sånginsats är som förväntat, väldigt starkt och bra. Vid detta laget vet hon exakt hur hon skall sjunga för det skall bli effektfullt, intressant och bra.

Sammanfattningsvis, en stark och skön danspop platta, där Lena Ph äntligen hittar rätt efter Melodifestivals-spåret. Och de sju första spåren är den perfekta förfest plattan, medans de tre sista spåren kan passa in när efterfesten tar slut.

Fortsätter Lena Ph i detta spår, kan hon snart byta ut schlagerdrotting till discopopdrottning!

Bästa spår: Du Följer Väl Med, Världen Snurrar, Blir Galen

Lyssna på skivan på Spotify härR.I.P Whitney Houston

whitneu houston

De stora artisterna lämnar oss för tidigt. Får några år sedan stannade världen upp när Michael Jackson gick bort.
För inte allt för länge sen gick en nytänd stjärna bort, Amy Winehouse.

Nu har också souldivan Whitney Houston lämnat oss. Djupt tragiskt. Under sin stohetstid var hon bland de största i världen, och en av soulpoppens bästa röster någonsin.

Här är några klassiska låtar med Whitney Houston


Film: Järnladyn - Fantastisk Meryl Streep i svagt drama

Film: Järnladyn - Fantastisk Meryl Streep i svagt drama

bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Biography

Meryl Streep     Margaret Thatcher
Jim Broadbent     Denis Thatcher
Susan Brown     June
Alice da Cunha     Cleaner

Handling: Hon är kvinnan som kom från ingenstans, trotsade klass-och könsbarriärer och gjorde sig hörd i en mansdominerad värld.

Biografi-filmer kan vara underhållande och framförallt gripande och intressanta. De speglar ofta intressanta livsöden. Och det gör man även i detta fallet. Margaret Thatcher är en rätt intressant historia och personlighet.

Men filmen tar inte riktigt vara på det. Den utspelar sig när hon är gammal och senil och fantasierar att hennes
man fortfarande lever. Det är känns lite tragiskt och mörkt, även om det till en början känns starkt att man tar med denna bilden av historien.

Men tillbaka blickarna är röriga, och man får inte riktigt grepp på alla händelser. Det som i huvudtaget griper tag
är att hon just var ensam kvinna mot överklassmännen. En kvinna med skinn på näsan, en stark kvinna.

Men filmen är en enda konstig mix av tillbaka blickar, minnen och tragisk ålderdom. Det griper inte tag i en.
Man får inga känslor för historien. Det blir lite som en löst ihopblock till en historielektion i Engelsk politik.

Skådespelarna är överlag både bra och trovärdiga, och om filmen hade saknar Meryl Streep hade förmoldigen ingen viljat kolla på den

Meryl Streep är en fantastisk skådespelare, det har vi sett bevis på så många gånger, och här briljerar hon i sin
roll tolkning. Hon är värd en Oscar!

Segt och oengagerande drama med en fantastisk Meryl Streep, räcker inte hela vägen.


Channing Tatum & Rachel McAdams nya gör succé på biotoppen i USA

The Vow

Fyra nya filmer drog in mer än 20 miljoner dollar var i helgen som var - vilket är en väldigt bra start av året.

The Vow/Älska mig igen, en romantisk drama film med Channing Tatum & Rachel McAdams blev en dundersuccé! Tjerna och kvinnorna flockades för se filmen av Michael Sucsy.

Medan tjejerna gick på The Vow, så föredrag killarna action thrillerna Safe House med Denzel Washington & Ryan Reynolds i huvudrollerna. Den var inte långt ifrån heller, nästa 40 miljoner dollar första veckan.

Dwayne Johnson fortsätter med sina familjevänliga äventyrskomedier, och det gick hyffsat även denna gången,
Journey to the Mysterious Island  hamnade på en tredje plats

Och så är Star Wars tillbaka på bio i 3D. Inte en magisk succé, men ändå hyffsat tanke på den redan gått på bio.1         Älska mig igen (2012)     $41.7M     $41.7M     1
2         Safe House (2012)     $39.3M     $39.3M     1
3         Journey to the Mysterious Island (2012)     $27.6M     $27.6M     1
4         Star Wars: Episod I - Det mörka hotet (1999)     $23M     $23M     1
5         Chronicle (2012)     $12.3M     $40.2M     2
6         The Woman in Black (2012)     $10.3M     $35.5M     2
7         The Grey (2012)     $5.08M     $42.8M     3
8         Big Miracle (2012)     $3.86M     $13.2M     2
9         The Descendants (2011)     $3.5M     $70.7M     13
10         Underworld: Awakening (2012)     $2.5M     $58.9M     4

Någon av dessa du vill kolla in?

Melodifestivalen 2012: David Lindgren & Ulrik Munther till Globen

David Lindgren

Ulrik Munther

Det blev inte helt väntat i Lördagens Melodifestival. Stora namn som Thomas Dileva och Sonja Aldén fick lämna tävlingen. Och Timoteij gick inte heller direkt till final. Andreas Lundstedt var med för 8:e gången, och i år fick han kalla handen av de som röstade.

Det kändes som ett rätt gemntjockt startfält, där det faktiskt inte var några direkta bra bidrag, förutom den låten som Danny dissade, "Shout it out" som David gick vidare med.

Och Ulrik gjorde väl bra ifrån sig, så rätt låtar gick vidare denna delfinalen också.

Programledarna då? Genomåren har det både varit toppar och dalar, bäst hittils har Petra Medé och Lena Philipsson varit. Men årets trio klarar sig riktigt bra - och Helena Bergström en väldigt kul i sketcherna! Det märks också att man har slutat att tänka på att dra ner programledartiden pga de inte skall överglänsa artisterna. Det gäller helt enkelt att få till ett kul program!

Och det är ju extra viktigt om låtarna som tävlar är som lättmjölk!

Gick rätt låtar vidare - vad tycker du? Kommentera gärna!

Musik Topp 40 Darin - Nobody knows

Darin - Nobody knows

01.(--) Darin - Nobody knows [1 week @ nr 1]
02.(01) David Guetta Feat Nicki Minaj - Turn Me On [1 week @ nr 1]
03.(02) Lena Philipsson - Live Tomorrow [1 week @ nr 1]
04.(03) David Guetta feat Sia - Titanium [4 weeks @ nr 1]
05.(20) Chris Brown - Turn Up The Music
06.(05) Train - Drive By
07.(07) Madonna feat Nicki Minaj & M.I.A. - Give Me All Your Lovin
08.(06) Neon Trees - Everybody Talks
09.(04) Flo-Rida feat Sia - Wild Ones
10.(12) Taio Cruz - Troublemaker
11.(08) Adam Lambert - Better Than I Know Myself
12.(09) Kelly Rowland feat Big Jean - Lay It On Me
13.(11) Cher Lloyd Feat. Astro - Want U Back
14.(13) The Saturdays - Faster
15.(--) Alyssa Reid ft Jump Smokers - Alone Again
16.(--) Cover Drive - Twilight
17.(10) Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex
18.(18) Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
19.(14) Beyoncé – End Of Time
20.(15) Laleh - Some Die Young
21.(--) Katy Perry - Part Of Me
22.(19) LMFAO - Sorry For Party Rocking
23.(33) One Direction - One Thing
24.(22) Avicii - Levels
25.(25) Ansiktet - Äckligt
26.(16) Sammy Adams - Blow Up
27.(24) Jessie J - Domino
28.(17) Simple Plan feat K'naan - Summer Paradise
29.(27) 3OH!3 - Set You Free
30.(30) Maskinen - Liv och död
31.(28) The Wanted - Warzone
32.(21) Kelly Clarkson - What Doesn't Kill You (Stronger)
33.(26) Nickelback – Lullaby
34.(32) John De Sohn feat Andreas Moe - Long Time
35.(23) Den Svenska Björnstammen - Svalkar vinden
36.(29) Kelly Clarkson - I Forgive You
37.(31) Lady Gaga - Heavy Metal Lover
38.(34) Aleesia ft Big Sean - Kiss It Bye Bye
39.(--) Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
40.(40) Carishma - Glow In The Dark


Out:
Eric Turner ft Lupe Fiasco & Tinie Tempah - Angels and Stars
Bush - Baby Come Home
Gym Class Heroes feat Neon Hitch - Ass Back Home
Chris Brown Feat Kevin McCall - Strip
The Script - If You Ever Come Back

TV: Shameless USA - Underhållande & Skamlös!

shameless USA

I England har den svarta, komiska dramat Shameless gjort succé i många år. Nu har en amrikansk version gjort - och den är underhållande.

Vi får följa med i livet hos familjen Gallagher, så inte är som alla andra tv-familjen. Farsan Frank är arbetslös, knarkande, knullande fyllo! Och barnen, ja dom är f*cked up dom med!

Och här är det väldigt lite censur för vara amrikansk tv, och den håller sig bra gemnfört med orginalet, som också var skruvat och underhållande.

Ett helt gäng udda och roliga karaktärer, och mitt i all "skit" finns det både kärlek och glädje.

Säsong 2 har nyss börjat i USA.

Väldigt underhållande! Kolla in trailern:


Spotify playlist - Över 500 låtar

saturdays

adam lambert

nickelback

spotify

Vill du lyssna på låtarna som ligger på Bloggens Topp 40 så kan du göra det via Spotify. Playlisten innehåller låtar från 2010-2012

Över 500 låtar (över ett dygn musik) allt från Linkin Park, Lena Ph, Nickelback, Saturdays, Eric Saade till David Guetta, Neon Trees till Maskinen.

Klicka här för att lyssna

Musik Topp 40: David Guetta Featt Nicki Minaj - Turn Me On

David Guetta Featt Nicki Minaj - Turn Me On

01.(05) David Guetta Featt Nicki Minaj - Turn Me On [1 week @ nr 1]
02.(02) Lena Philipsson - Live Tomorrow [1 week @ nr 1]
03.(01) David Guetta feat Sia - Titanium [4 weeks @ nr 1]
04.(04) Flo-Rida feat Sia - Wild Ones
05.(03) Train - Drive By
06.(06) Neon Trees - Everybody Talks
07.(--) Madonna feat Nicki Minaj & M.I.A. - Give Me All Your Lovin
08.(13) Adam Lambert - Better Than I Know Myself
09.(--) Kelly Rowland feat Big Jean - Lay It On Me
10.(07) Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex
11.(11) Cher Lloyd Feat. Astro - Want U Back
12.(12) Taio Cruz - Troublemaker
13.(18) The Saturdays - Faster
14.(19) Beyoncé – End Of Time
15.(08) Laleh - Some Die Young
16.(16) Sammy Adams - Blow Up
17.(17) Simple Plan feat K'naan - Summer Paradise
18.(14) Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
19.(10) LMFAO - Sorry For Party Rocking
20.(26) Chris Brown - Turn Up The Music
21.(09) Kelly Clarkson - What Doesn't Kill You (Stronger)
22.(22) Avicii - Levels
23.(23) Den Svenska Björnstammen - Svalkar vinden
24.(15) Jessie J - Domino
25.(27) Ansiktet - Äckligt
26.(20) Nickelback – Lullaby
27.(24) 3OH!3 - Set You Free
28.(28) The Wanted - Warzone
29.(--) Kelly Clarkson - I Forgive You
30.(33) Maskinen - Liv och död
31.(25) Lady Gaga - Heavy Metal Lover
32.(21) John De Sohn feat Andreas Moe - Long Time
33.(**) One Direction - One Thing
34.(--) Aleesia ft Big Sean - Kiss It Bye Bye
35.(29) Chris Brown Feat Kevin McCall - Strip
36.(30) The Script - If You Ever Come Back
37.(32) Gym Class Heroes feat Neon Hitch - Ass Back Home
38.(37) Bush - Baby Come Home
39.(38) Eric Turner ft Lupe Fiasco & Tinie Tempah - Angels and Stars
40.(--) Carishma - Glow In The Dark


Out:
Amanda Fondell - All This Way
Sean Paul - Hold On
Olly Murs - Oh My Goodness
Rihanna feat Jay-z – Talk That Talk
Childish Gambino - Heartbeat
K'naan ft Nelly Furtado - Is Anybody Out There

Lena Philipsson: Live Tomorrow from Bacardi Boy on Vimeo.


Mästerkatten - fungerar föga utan Shrek

Mästerkatten - fungerar föga utan Shrek

bacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure | Comedy

Antonio Banderas     Puss in Boots (voice)
Salma Hayek    ...     Kitty Softpaws (voice)
Zach Galifianakis     Humpty Dumpty (voice)
Billy Bob Thornton     Jack (voice)

Handling: Svärd kommer att korsas och hjärtan kommer att krossas i det här äventyret med en av de mest älskade figurerna i Shreks universum..

Ja, det var väl inte direkt beskrivande vad den handlar om, men manuset är så tunt att man kan se igenom det. Har har DreamWorks tagit den coole och fräcka Puss fråm Shrek 2-4 och gett honom en hel film.

Han ger sig ut på ett äventyr, där han skall sno en guldgås som kläcker guldägg. Hans sidekick heter Humpty-Dumpty och ser ut som ett...ägg.

Det finns en del scener som är småroliga, men överlag är detta mer ett "jaha var detta allt?" Det är så klart väldigt snyggt animerat, men tyvärr finns det inget spännande äventyr, eller direkt manus att intressera sig av. Inte ens Puss sidekicks i filmen är direkt roliga eller intressanta.

Detta var inget vidare. Utan Shrek är det inte mycket till underhållning, han skulle stannat som den bra sidekicken han var. Detta känns som en påkostad film som egentligen borde gå direkt till DVD/Blu-Ray.

Kommer kidsen gillar filmen? - ja inte helt omöjligt, de ger nog betyg 3 i alla fall.

Extra plus för snygg animering och effekter.


The Girl with the Dragon Tattoo - Snygg repris på svenengelska

The Girl with the Dragon Tattoo

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Crime | Drama | Mystery

Daniel Craig     Mikael Blomkvist
Rooney Mara     Lisbeth Salander
Christopher Plummer     Henrik Vanger
Stellan Skarsgård     Martin Vanger

The Girl with the Dragon Tattoo är den första filmatiseringen av Columbia Pictures adaption av Stieg Larssons Milleniumtrilogi. I regi av David Fincher och med Daniel Craig och Rooney Mara i huvudrollerna, baserad på den första boken i Millenniumtrilogin, som hittills sålt 50 miljoner böcker i 46 länder och blivit ett internationellt fenomen.

Handling: Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers.

Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag.

Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.

David Fincher som tidigare gjort mörka filmer som Alien 3 och Seven har tagit sig an detta svenska mästerverk. Och det blir som väntat väldigt trovärdigt, mörkt, dystert och rått.

Filmen går långsamt fram, precis som i den svenska förslagan "Män Som Hatar Kvinnor", och det känns relalistiskt och trovårdigt Det är en kall, dyster thriller.

Daniel Craig gör bra ifrån sig, inte lika grå som Michael Nyqvist, men håller ändå sig till den lugna rollen.
Christopher Plummer gör också en bra tolkning precis som svensken Stellen Skarsgård.

Hur går det då för Rooney Mara? Hon gör den övertygande, stark och kall. Men hur man vrider och vänder på det, är hon inte i närheten av Noomi Rapace.

Den svenska brytningen som flera skådespelare har i filmen, är irriterande.

Filmen är bra, en snygg repris på svenska orginalet. Det är just det, det var inte länge sen Män som Hatar Kvinnor kom ut som var helt fantastisk. Nu är detta en snygg amrikansk version, men intresset och nyfikenheten finns inte längre kvar. Har man inte sett svenska versionen så kommer man nog uppskatta filmen ännu mer.

Tyvärr når den inte upp till de toppar som svenska filmen hade, trotts bättre budget och delvis bättre skådespelare.


Science Fiction filmen Chronicle i topp i USA


Chronicle

Biotoppen brukar alltid ha lite problem med just helgen som det är Super Bowl, för just på Söndagen se de flesta
i USA på TV. Och det gjorde dom även i år, då samtliga filmer rasade regält i intäckter på Söndagen

Lågbudget science fiction filmen Chronicle hamnade på första platsen, och gick bättre än väntat. Det är den
fjärde starkaste debuten på en Super Bowl helg i USA.

Thrillern The Woman in Black var väldigt nära första platsen, bara 1 miljon dollar bakom helgens vinnare. Detta är Daniel Radcliffe första huvudroll efter Harry Potter, och det var en bra start på fortsatt karriär. Filmen är den 6:e bästa öppningen - på en Super Bowl helg.

Romatiska dramat Big Miracle med Drew Barrymore gick inget vidare. Under 10 miljoner första helgen

UnderWorld 4 går bra, den har redan passerat total inkomsten för UnderWorld och Underworld: Rise of the Lycans. Och är ca 8 miljoner dollar ifrån
Underworld: Evolution. Dock är Underworld Awakening dock den dyraste av samtliga filmerna.

The Girl with the Dragon Tattoo som inte ligger på listan, kommer passera den magiska gränsen på 100 miljoner dollar i veckan.


1         Chronicle (2012)     $22M     $22M     1
2         The Woman in Black (2012)     $21M     $21M     1
3         The Grey (2012)     $9.5M     $34.7M     2
4         Big Miracle (2012)     $8.48M     $8.48M     1
5         Underworld: Awakening (2012)     $5.6M     $54.4M     3
6         One for the Money (2012)     $5.25M     $19.7M     2
7         Red Tails (2012)     $5M     $41.3M     3
8         The Descendants (2011)     $4.6M     $65.5M     12
9         Man on a Ledge (2012)     $4.46M     $14.7M     2
10         Extremt högt och otroligt nära (2011)     $3.92M     $26.8M     7

Någon av dessa du vill kolla in?

Lånaren Arrietty: Vackert & charmigt från Studio Ghibli

The Secret World Of Arrietty

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Animation | Adventure | Family

Mark Strong     ...     Pod (voice: UK version)
Saoirse Ronan     ...     Arrietty (voice: UK version)
Bridgit Mendler     Arrietty (voice: US version)
Will Arnett     ...     Pod (voice: US version)

Handling: Under golvplankorna i ett stort hus, i en vildvuxen och magisk trädgård i utkanten av Tokyo, bor den pyttelilla 14-åriga Arrietty med sin lika pyttelilla familj. Huset bebos av två äldre damer som inte har en aning om att deras små inneboende existerar.

Arrietty och hennes familj lever på att "låna". Allt de äger har de lånat, eller gjort från saker som de har lånat. Viktiga saker som gas, vatten och mat. Bord, stolar och köksprylar. Och godbitar? en sockerbit här, en liten bit av något annat där. Men bara väldigt lite varje gång, så att det inte märks.

En dag flyttar den 12-åriga pojken Sho in i huset. Arriettys föräldrar har alltid varnat henne; - låt aldrig människorna se dig. För när någon av småfolket blivit sedd, måste de alltid ge sig iväg. Men hon lyssnar förstås inte, och Sho upptäcker henne. De två blir snabbt förtroliga med varandra och snart är de bästa vänner.

Hiromasa Yonebayashi som har gjort denna lilla film har tidigare varit med och animerat Ponyo, Spirited Away och Det Levande Slottet. Alla tre succér från bolaget Studio Ghibli som även har gett oss pärlor som Prinsessan Mononoke, Laputa - Slottet i himlen och Nausicaä från Vindarnas dal, samtliga av regissören Hayao Miyazaki. Men detta är första filmen för den yngre Hiromasa Yonebayashi och han håller sig till tradionerna på filmbolaget

Det är vackert, Det är harmoniskt, sött och intressant. Även om den baseras på den kända sagan om "Lånarna", så har den fortfarande kvar den mystiska känslan som Hayao Miyazaki brukar få till.

Animeringen är klanderfri, det syns att man har lagt ner mycket tid på de omgivningar som är med i filmen, enda
ner till blombladen.

Filmen är någonstasn i gränslandet mellan Min granne Totoro, Kikis expressbud och Ponyo på klippan vid havet.
Det mörker och fantasy inslag som finns i Spirited Away, Det Levande Slottet och Prinsessan Mononoke avsaknas helt

Här är det mer barnvänligt, lugnt och harmoniskt. Så långt ifrån actionpackad Kung Fu Panda och Shrek allså.

Ännu en gång är en det en stark tjej i huvudrollen, som både är modig och nyfiken på världen utanför tryggheten.

Karaktärerna överlag är färgstarka, de har en personlighet man minns, vilket är ett stort plus. Handlingen går lite långsamt fram, men den är hela tiden intressant och underhållande.

Detta är en en film för dom små och stora, det är lugnt, varmt, vackert och charmigt.

Gillar du nämna filmer, så kommer Kari-gurashi no Ariett/The Secret World Of Arrietty/Lånaren Arrietty bli en trevlig stund.


Madonna bjud på magisk show på Super BowlKolla in Madonnas medly show här
21225214 by YardieGoals

Dead By April & Loreen i Melodifestivalen

dead by april

Ikväll drar Melodifestivalen igång. Jag har snabblyssnar igenom bidragen, och fått två favoriter. Dead By April och Loreen.

Loreen nådde aldrig final förra året, men fick ändå en stor radiohit. Denna gången har en mer "lätttilgänlig" låt, vi får se om det räcker till finalplats.

Dead By April gjorde förra året succé som mellanakt tillsammans med schlagerpop divan Lena Philipsson. Hur det går utan Lena PH får vi se ikväll - men låten känns som en bra DBA låt, passar bra för de som gillar Linkin Park aktig poprock!Lyssna på alla kvällen låtar på SVTs hemsida

Madonnas nya video är här - Give Me All Your Luvin’ feat. Nicki Minaj och M.I.A.Madonna - Give Me All Your Luvin’ feat. Nicki Minaj och M.I.A. - vad tycker du?