Bäst i Melodifestivalen 2012: Loreen & Danny Saucedo

loreen

danny

Nu har alla bidragen ute, och vad som än händer i Andra Chansen, så spelar det nog ingen större roll.

32 låtar har passerat varav det har väldigt många bottennapp eller låtar som inte säger något, lite som lättmjölk.
Det har varit på gränsen till uselt.

Men så klart, det är många stilar, det skall vara brett, det skall vara nya förmåger, några gamla, någon som skapar rubriker och så lite revange sugna.

Och det är just de som är revangesugna som är de bästa i år. Danny Saucedo var nära förra året, "In The Club" blev en massiv hit, och fick nöja sig med en andra plats i festivalen. En viss Eric Saade satte stopp 2011 med "Populer".

Är det Danny som vinner i år? Eller har vi en ny Eric Saade som stoppar honom? Det känns faktiskt att risken för en andra plats inte är helt liten.

Loreen kom aldrig till final med "My Heart Is Refusing Me", men det blev ändå en radiohit efteråt. I år är låten och framträdandet vassare, bättre - och det doftar succé!

Danny har i sina händer en Swedish House Mafia/David Guetta låt i sina händer. Den är otroligt stark och bredare än "In The Club". Den känns väldigt aktuell och gångbar på hitlistorna. Den är helt enkelt en grym festlåt. Framträdandet, effekterna med ljusdräkterna, känns som nytänk i festivalen (även samma tema används i Lena Philipssons show på Cirkus).

Det är läckert nummer som doftar Eurovision Song Contest - en given succé! Eller i alla fall nästan. Det som dock talar emot Danny, är att han sjöng rätt dåligt i Lördags tyvärr. Vi vet att han kan sjunga bra, men där sprack det rätt mycket. Men sätter han det i finalen, kan det vara Danny som äntligen vinner efter en tredje plats (EMD) och en andra plats förra året.

Men så har vi Loreens fantastiskt coola danspoplåt, som känns lite nyare, och lite mer "unik" än Swedish House Mafia (Save The World Tonight) stilen. Det är en låt som håller i längden och nu har svenska folket fått höra den ett tag.

Vem har största chans i Eurovision Song Contest?

Det är tre minuter som gäller. Då gäller det att man gör avtryck. Loreen:s låt är starkare i längden, men här gäller det bara 3 minuter. Där har Danny övertaget med sin coola show och mer direkta låt.

Dom andra bidragen?

Men en tävling som Melodifestivalen kan faktiskt det oväntade hända, fel låt vinner.

Dead By April - Mystery: En rätt stark modern Linkin Park aktig rocklåt. Den är rätt bra faktiskt. Kul att de fick mersmak av Mello efter mellanaktsgrejen förra året med Lena Ph [Dance in the neon light]
Detta borde inte vinna, men någon flopp är det inte - än så länge är de enda rockbandet i finalen, vilket dock kan ändras efter andra chansen, och blir det två rockband är risken att de slår ut varandra.

Ulrik Munther - Soldiers: En som kan sno flickrösterna från Danny. För detta är en idol för tonårstjejerna. Och de är vana att rösta mycket. Kan helt klart gå bra. Låten är okej, men inte så mycket mer.

David Lindgren - Shout It Out: Låter som en Dannylåt som kanske hade passat som en tredje singel på ett album av mr Danny. Detta är rätt bra faktiskt. Det är hitfeeling, och modern danspop. Framträdandet är inget speciellt, och hans fru har tittat på bla Justin Timberlake kläder för showen...Då Justin gör succé så känns detta lite stelt svennigt. Någon vinnare blir det nog inte.

Molly Sandén - Why Am I Crying: Det är vackert. Såbart. Stark ballad. Alltid svårt att bedömma ballder, det kan gå ritkigt bra som för Sanna Neilsen "Emty Room". Men det är ju ända balladen, så den kommer nog få en heldel röster. Det är snyggt och så, hon ser bra ut, och så kan folk tänka på hennes brustna förhållande med mr Saade när det hör den, kanske blir några extra röster. Bästa balladen i år.

Björn Ranelid & Sara Li - Mirakel: Detta är frukstansvärt dåligt. En absolute-kids refräng från en baksida till en Drömhus singel blandat med en man som inte har någon musikkänsla alls som pratar sig igenom låten.
Men så klart vill vi inte att mannen mår dåligt och hoppar av. Han står för humorn, det där sjuka bidraget, som gör Melodifestivalen till vad det är - detta är nya I Love Europe.

Lisa Miskovsky - Why Start A Fire: Denna mellantempolåten är den perfekta radiolåten för P4. Den kommer spelas en massa gånger på radio. Det är kvalité, det är snyggt producerat och Lisa är vacker och proffsig. Detta gillar jag. Kul att hon kom till final, trist bara för Charlotte Perrelli att hon ålte raka vägen ut.

Andra Chansen är rent ut sagt, dålig: Sean Banan passar in på Absolute Kids, men det är frukstansvärt dåligt. Men med rätt antal drinkar i sig, lär man sjunga med i refrängen. Thorsten Flinck ser ut at han vill mörda någon. Låten är väl inte helt dålig men detta är inget jag gillar.

Top Cats, rockabillie, nej tack. Timoteij, låter säger inte så mycket, sämre än "Kom" är den i alla fall.
Youngblood, låten låter som en svag version av Eric Saades "Manboy". Och de sjöng inte direkt bra. Men de är ändå bättre än många av de andra 32 bidragen.

Andreas Johnson, nu är det dax att ge upp. Det är välprocuderat o allt, men gud så tråkigt.

Dynazty - bra nummer, bra 80-talsfeeling, stark refräng. Bäst i Andra Chansen.

Lotta Engberg & Christer Sjögren - alla med rulator blir glada och tar sig en sväng om. Det bjuder vi gärna på.

Saknas i Andra Chansen: Mattias Andreassson och Charlotte Perrelli.

Vad tycker du? Kommentera gärna


Kommentarer
Anonym säger:

Loreen helt klart!!

2012-03-01 | 14:23:51
Julia säger:

Skit Bra2012-03-11 | 19:47:42
Bloggadress: http://www.fecebook.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback