Danny vs Charlotte Perrelli i Melodifestivalen 2012

danny

danny

Nu finns en minut ute av veckans låtar. Och det är kanske det starkaste startfältet i år. Vilket inte säger mycket. Går igenom kort låtarna, efter 1 min lyssning

The Girl – Charlotte Perrelli

Låtskrivare: Alexander Johnsson, Fredrik Kempe.

Tack och och lov är det inte en dansbandsschlager som "Tusen och en natt". Inte helt och hållet. Och tyvärr matachar den inte, i alla fall efter 1 min, "Hero" heller. Lena PH har precis släppt ett album där schlagerdonnan har uppgraderats sig från schlagerpop av Orup till danspop av Veronica Maggio och Mange Schmidt. Det var nästa det man förvänta sig av Charlotte 2012.

Det verkar som hon delvis har tänkt så, men sen kommer refrängen. Helt plötsligt blir det en "töntig" snäll refräng, men så tuffar den till sig i slutet. Helheten kanske är bättre. Men tanke på årets bidrag, kan detta vara den enda schlageraktiga låten som blir en hit.

 

2. Allting blir bra igen – OPA!

Låtskrivare: Michael Sideridis.

Greklandpop på svenska. Herregud, vad tänker SVT, Björkman och co på? Står knappt ut i en minut! Detta är vedervärdigt och hemskt. Detta vill man inte ens höra när man är på en greksikresturang som spelar samma skiva år ut och år in med sina "matlåtar" - kör hellre ett varv till än att få höra detta bidrag. Total Flopp!

3. Land of Broken Dreams – Dynazty

Låtskrivare: Thomas G:son, Thomas ”Plec” Johansson.

Poddles rock, med klassiska 80-tals gitarrer och mastig refräng från somma årtioende. Detta är absolut inte den "bästa" rocklåten i Melodifestivalen, men nostalgi och rockfans kommer rösta. Frågan hur långt det räcker. För själva stilen av låt, så är det väl inte dåligt direkt. Men för mig låter Dead By April mycket mer 2012 än det här.

 

4. Don’t Let Me Down – Lotta Engberg och Christer Sjögren

Låtskrivare: Lasse Holm, Lars "Dille" Diedricson.

Älderdomsboende, håll i rularton, för nu kör vi - alla gamlas favorit Christer Sjögren, tillsammans med schlagertanten, Bingolotto & Allsång på Lisebergs programledaren kör duett - om en skandalaffär på 80-talet, som alla som är gamla vet om och har pratat om i massa år! Detta är eran låt! Det räcker väl se att Lasse Holm har skrivit låten, ja Diggeloo-schlagershow mannen! Nä, detta är inget för mig, men jag är glad att det kan bli lite halvsväng hemma hos dom gamla, som har slitit hela sitt liv. Detta unnar jag dom, två stora personligheter i duett! Grattis till old people in Sweeden!

 

5. Goosebumps – Hanna Lindblad

Låtskrivare: Hanna Lindblad, Linda Sundblad, Tony Nilsson.

Ännu en alldaglig danspopschlager som inte ger någonting. Som lättmjölk, rätt meningslös. Kommer inte Marie S vidare, gör inte denna det heller.

 

6. Kyss mig – Axel Algmark

Låtskrivare: Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnussen.

Håkan Hellström tackar nej och åter nej till Melodifestivalen. Vad gör vi då? Ah vi tar en Håkan-wannabie, så blir nog P3s publik rätt glada ändå - eller? Jag tycker inte detta är bra, men rätt kul faktiskt. I alla fall i en minut. Jag blir glad att lite P3 musik faktiskt är med.

 

7. Why Start a Fire – Lisa Miskovsky

Låtskrivare: Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe.

Vacker kvinna. Vacker röst. Mysig klassisk Lisa radiohit. Harmlöst, snällt och smekande. Verkar både välproducerad och välskriven. Detta är kvalité känns det som. Välkommen till Mello-cirkusen Miskovsky.

 

8. Amazing – Danny Saucedo

Låtskrivare: Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström.

EMD är ett minne blått, tack och lov. Det var förra året han visade vad skåpet skall stå, "In The Club" var fantastiskt vasst bidrag. Räckte dock inte hela vägen då, en viss Eric Saade var i vägen. I år har han tackat nej till Loreen låten och "Shout it out". Han verkar gjort rätt, för det här låter effektivt, 2012 och väldigt bra. Det doftar Swedish House Mafia:s "Save The World Tonight" vs Avicii. Det kan nog inte bli mer rätt än så. Vi får se om det blir någon David Guetta feeling också. Och nummret ser superläckert ut

 

I denna denna deltävlingen borde Danny går direkt till Globen. Andra platsen kan gå till Christer/Lotta, Lisa M, Charlotte P eller rocklåten. Resten borde vara chanslösa.

Men som sagt - detta är efter sett och hört 1 min, när det väl gäller, kan det vara en helt annan grej.

Bidrag 8, Loreen, och bidrag 32, Danny, det borde vara dom i topp i finalen. Men man vet aldrig med svenska folket, kan Björn Ranelid gå direkt till final, kan vad som helst hända.

Lyssna 1 min på bidragen här

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback