Film: Cowboys & Aliens - menlös korsnig av western och sci fi

Film: Cowboys & Aliens - menlös korsnig av western och sci fi

bacardiikonbacardiikon halv

Action | Sci-Fi | Thriller

Daniel Craig     ...     Jake Lonergan
Harrison Ford     ...     Woodrow Dolarhyde
Olivia Wilde     ...     Ella Swenson
Sam Rockwell     ...     Doc
Adam Beach     ...     Nat Colorado
Paul Dano     ...     Percy Dolarhyde

Handling: 1873 i Arizona. En främling (Craig) med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är en mystisk boja runt hans ena handled. Han inser snart att invånarna inte välkomnar främlingar, och att ingen rör ett finger om inte överste Dolahyde (Ford) gett order om det. Då attackeras Absolution av inkräktare från skyn, som bortför invånarna en efter en, och utmanar allt som befolkningen trott på. Nu blir främlingen bybornas enda hopp till räddning. Med hjälp av Ella (Olivia Wilde) samlar han ihop ett gäng bestående av tidigare motståndare. Enade mot en gemensam fiende förbereder de sig för att kämpa för sin överlevnad.

Kul martinébetyg för alla - Ett underhållande sevärt äventyr - så såg två rubriker på mer posetivt reponds på denna filmen.

Kan inte hålla med alls. Hybridfilm, blanda western film med science fiction, kanske låter kul på pappret, något nytt, vågat, underhållande. Vi kan få både western älskarna och sci fi fansen att gå på samma film. Perfekt. Dollars.

Detta är inget kul martinéfilm för alla, eller nästan inte för någon. De flesta western fansen kommer inte gilla sci fi bitarna, och science fiction fansen kommer inte gilla western bitarna. Det är totally falier.

Vi slänger in två giganter - James Bond och Indiana Jones emot rymdvarelserna. Inget kan gå fel. Eller?

En trött och uttråkad Daniel Craig och Harrision Ford lyfter inte filmen. Dom är mer eller mindre menlösa. Manuset är så tunt att man ser rakt igenom det. Handlingen är helt värdelös. Sen visst, Världarnas Krig, Independence Day och andra sci fi filmer med rymdvaralser har inte heller tunga och djupa manus, men de är i alla fall lite mer underhållande än det här.

Detta är Skyline i western miljö. Filmen går i slow motion. Sen när det väl händer saker, bryr man sig inte, för det finns ingen karaktär man fått en relation till. Det är helt dött.

Effekterna då? Jodå, det är faktiskt helt okej, inget att klaga på, så plus poäng på det. Den är påkostad, det är synd den inte var bättre.

Detta är en film man blir uttråkad av, och det är inget bra betyg.

Se istället en riktigt western film, eller sci fi film.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback