TV året 2011 - Topp 20


true blood

Har bara sett en del av alla program som gick på TV under 2011, här är mina favoriter

01 True Blood

Denna fantastiska vampyr serie blir bara bättre och bättre. Intrigerna löser av varandra och en heldel blod rinner varje avsnitt. Förutom vampyrer är det varulvar, folk som kan byta form, häxor och andra roliga fantasivaruelser. Det är coolt, det är våldsamt och snyggt. Och ett helt gäng med bra skådespelare. Årets bästa serie

The Vampire Diaries

02 The Vampire Diaries

Mer vampyrer, men nu med mer Twilight känsla - med bett! Bra manus, hyffsade skådespelare, hyffsat vålsamt och även här dyker det upp ett gäng varulvar och hybrider.
Medans Twilight filmerna saknar både blod, bett och action, så finns det gott om det i denna tv-serien.

Game Of Thones

03 Game Of Thones

Storstilad fantasy-drama serie. Startk manus efter succé böcker. Bra och trovärdiga skådespelare. Snyggt filmad och får en att tänka på Sagan om ringen.
Detta är kanske den bästa fantasy serien som har gjorts. Dock har det vara lite tunt på just övernaturligt och special effekter, men slutet på säsong ett tyder på att det ökar under 2012

Teen Wolf

04 Teen Wolf

Mer övernaturligt. MTV lyckades bra med sin serie version av Teen Wolf som är någonstans mellan Twilight, Vampire Diaries och varulvsfilmer. Det är åter igen en ungdomserie, den började lite travande, men intrigen drog ihop sig och blev lyckad i slutänden.

Grimm

05 Grimm


Ännu en ny fantasy serie, där fantasivarleserna är över allt och en polis har släktband med "Grimm". Har bara sett början och det ser riktigt lovande ut!

V

06 V

Remaken som kom 2009 var lite seg i säsong 1, men det blev mycket bättre i andra säsongen. Intrigerna blev bättre, mer effekter, mer våld, ja mer av allt. Men den nådde aldrig upp till orginalet från 80-talet tyvärr. Man väntade på kriget. Lite mer känsla från 80-tales V och Independence Day. Men man dröjde för länge, så det blev aldrig den V vi alla ville ha. Men, som plåser på såren kom en ny karaktär in i serien med namnet Diana. Ja, det är Jane Badler från original serien. Snygg för sin ålder och samma elaka och sköna drag syntes då och då. Hon äger! Sista delen var händelserik och folk dog som flugar…men då var det för sent, ABC har lagt ner serien.

Once Upon a Time

07 Once Upon a Time

I slutet av året kom fantasy serien Once Upon a Time. Snövit och andra kända karaktärer dyker upp både i fantasy miljö och i "verkligheten". Hyffsade effekter och kuliser, bra skådesplare överlag och rätt bra manus, så ser detta rätt lovande ut

Harrys Law

08 Harrys Law

Kathy Bates spelar Harry som tar fall i rättsalen som kan både vara seriösa och väldigt löjliga. Det är humor och en massa sköna one liners. Dialogen i manuset är ofta på topp och det finns en hel del skruvade och komiska karaktärer runt Harry. Småtrevlig och mysig och rolig. Spännande? Inte direkt, men det behövs inte här, Kathy Bates är bästa skådespelaren i TV just nu

The Secret Circle

09 The Secret Circle


Serien som fokuserar på ungdomshäxor, är smått underhållande med lite effekter och drama.

Camelot

10 Camelot

Riddarserie om den klassika historien om Camelot. Även denna serien innehåller fantasy element som t ex häxor.

Gossip Girl

11 Gossip Girl

Intrigerna avlöser varandra i denna "ungdomserie" om Manhttans elit. Den håller fortfarande ett bra tempo.

Terra Nova

12 Terra Nova

Sci fi serie där jorden har blivit förorenad. Man åker då tillbaka i tiden, via en portal (Stargate tänk?) och kommer till Jurrassic Park-miljö med urtidsdjur.
En del bra effekter, några få bra skådespelare, men den har inte gripit tag riktigt än.


Pretty Little Liars

13 Pretty Little Liars

Serie om en gäng tjejer. Deras vän är död. Eller är hon inte det? För hon verkar komma tillbaka och göra livet till ett helvete. Lögner och lögner. Blir lite tjatigt imellanåt, men den funkar att kolla på

The Nine Lives of Chloe King

14 The Nine Lives of Chloe King


En tjej med övernaturliga krafter - hon är inte människa…..Känns lite som en tv version av Im Am Number Four. Fungerar. Men inte mer.

Falling Skies

15 Falling Skies

Joreden är under attak. Lite som Battle LA/Skyline i serie version. Dystra miljöer skall göra den mer trovärdig. Ok Sci fi.

skins usa

16 Skins USA

Serien om ett gäng undomar som super, knarkar, ha sex, kärlek/ingen kärlek, kompis relationer…..ja den amriskanska versionen var rätt bra. Men den har redan lagts ner efter bara en säsong. För mycket sex och svärord, MTV fick mycket klagomål.

Being Human USA

17 Being Human USA

En vampyr. En Varulv. Ett spöka. Bor i samma lägenhet. Inte direkt spännande, men smått underhållande slö-tv.

Grey's Anatomy

18 Grey's Anatomy

Följer den inte slaviskt. Men när man väl ser den är den både gripande och stark.

Spartacus - Gods Of The Arena

19 Spartacus - Gods Of The Arena

Första Spartacus serien var våldsamt och blodigt och grymt bra. Tappade en hel del i andra säsongen.

skins uk season 5

20 Skins UK

Tonårsdrama med spritm knark, sex, relationer….ja precis som vanligt, men säsong 5 var sämst hittils, men ändå rätt bra.

Vanliga tv-program:

så mycket bättre

Så Mycket Bättre - Årets mysigaste program med härliga kändisar, bra tolkningar och allmänt trevligt att kolla på. Tomas Ledin, Mikael Wiehe, E-Type, Timbuktu, Lena Ph, Eva Dahlgren och Laleh var ett skönt och intressant gäng!

Bäst: "Live Tomarrow" / "Vem kan man lita på?" - Lena Philipsson. "Flickan & Kråkan" - Timbuktu och "Ängeln i Rummet" - Laleh

Vilka var dina favorit tv serier 2011? Kommenterna Gärna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback