Film: Underworld: Awakening - Nonstop action utan själ

Film: Underworld: Awakening - Nonstop action utan själ

bacardi ikonbacardi ikonhalv bacardi

Action | Fantasy | Horror  

Kate Beckinsale     Selene
Stephen Rea     ...     Dr. Jacob Lane
Michael Ealy     ...     Detective Sebastian
Theo James     ...     David
India Eisley     ...     Eve
Sandrine Holt     ...     Lida
Charles Dance     ...     Thomas


Handling: Kate Beckinsale är tillbaka! Efter att ha vaknat upp från 15 år i koma upptäcker Selene att hon har en 14-årig dotter som är en hybrid av vampyr och Lycan. I denna actionspäckade 3D-film måste de stoppa en biotekniskt företag från att skapa en hel armé av super-Lycans.

Innan vampyrer blev allt för romantiska i Twilight, kom Matrix aktiga vampyr/varulvs filmen UnderWorld. Det var nya grepp, modernt, coolt, och väldigt underhållande. Med ett gäng bra karaktärer, underhållande manus, lyckades dom få UnderWorld bli en väldigt bra vampyr film. Och Kate Beckinsale var helt enkelt ultracool.

Uppföljaren Underworld: Evolution, var en bra fortsättning på första filmen, medan del tre, Underworld: Rise of the Lycans, var en tillbaka blick hur allt började.
Även man saknade snygga och hårda Kate som Selene så höll filmen intresset öppet. Filmen slutade med att Selene gör comeback.

Nu är allså del fyra här, och visst är hon tillbaka, Kate Beckinsale visar var skåpet skall stå. Hon kickar ass helt enkelt. Och de tighta kostymerna sitter fortfarnade perfekt.

Handlingen har dock ändrats radikalt och människorna är det nu som jagar vampyrer och varulvar, och lägger dom på lager. Kanske ett grepp som fungerar ätmärkt på pappret, men här känns det lite
väl långt ifrån de tidigare filmerna.

Det är verkligen fullt ös, från början till slut, som i vissa fall, är väldigt uppskattat, som i t ex actionfilmen Speed.

Effekterna är överlag snygga, även om varulvarna ser lite ut som pestråttor. Inget fel på skådespelarna, där Kate lyser av dom andra.

Problemet med filmen är att det är just, action non stop, så både handling och karaktärer får gevika för lite våld.
Pga denna actionfest, tappar man intresser för karaktärerna som blir ointressanta.

Även om några av dom varit med tidigare, hade det ändå varit bra och lagt på 25 minuter av mer av vanlig "spelfilm" och dialog.

Svenskarna Måns Mårlind och Björn Stein har lagt ner mycket för att få en fartfylld Resident Evil kopia, och där gick det väl rätt bra, men om det blir en femte film
gör då gärna en film som har lite mer manus än "crash! boom! bang!".

UnderWorld 4 är en besvikelse, men det är ju ändå UnderWorld vi snackar om, så visst finns det underhållningsvärde. Njut av lite själlös action i 3D, och bara Kate Beckinsale coola närvaro, gör at filmen får ett halv betyg mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback