Låtar i Eurovision Song Contest

Eurovision song contest 2012

Eurovision song contest 2012

Eurovision song contest 2012

Eurovision Song Contest närmar sig. De flesta låtarna ligger nu på Spotify. Som vanligt är det en saling blanding från hela Europa och det är svårt att hitta några favoriter i all mängd.

Så klart tycker man det svenska bidraget är bäst, patisk som man är, men kan erkänna att jag har inte diggat Sveriges bidrag speciellt mycket de senaste åren, med undantag för "Popular".

Loreen har en fantastisk låt, hon sjunger fantastiskt och nummret fungerar i sin enkelhet. Lite samma tänk som Lena Ph hade med "Det gör ont", det bli mer fokus på artisten när inte massa snyga dansare är runt omkring. Det är både vågat och bra.

Största hoten kan vara Rysslands bidrag, ett gäng tanter gör schlagerpop att alla skall dansa och festa. Väldigt roligt! Buranovskiye Babushki - Party For Everybody kan bli en dundersuccé i ESC - eller total flopp. Men gissar på Topp 5.

Det gick ju väldigt bra för Eric Saade förra året, och i år känns det som Norge har förstått detta och skickar sin version i form av Tooji och låten "Stay". Inte helt dålig. Det kanske kan gå rätt bra för Norge även detta år.

Min favorit i år heter "La La Love" och sjungs av Ivi Adamou för ett av mina favoritländer - Cypern! Trallvänlig danspop som kommer spelas en hel del i sommar.

Danmark har fått till det rätt bra i år också, en sympatisk sångerska som känns äkta. Soluna Samay sjunger "Should've Known Better". Trevligt. Men inte Wow.

Grekland är ett land som har haft en hel del bra bidrag senaste åren, i år med Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac
Grekiskt och danspoppigt. Dock inte lika bra Elena var när hon vann med "My Number One"

Irland hade en riktigt poppig låt förra året med "Lipstick" och de skickar de smått jobbiga Jedward igen, denna gång med en mer mainstream låt, som inte sticker ut på samma sätt.

Några hyffsade rockbidrag finns också från Slovenien och Vitryssland.

Vilka är dina favoritr i Eurovision 2012? Kommentera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback