TV: Game of Thrones - bäst på tv just nu

game of thrones

game of thrones

game of thrones

Välgjord. Välspelad. Vuxen. Allvarlig. Snygg. Spännande. Intressant. Underhållande.

Alla dom orden beskriver säsong 2 av Game of Thrones som har dragit igång. En påkostad och seriös satsning från HBO på en Fantasy serie. Det är nästan för bra för vara sant, för det är vi inte bortskämda med.

Handling för er som inte hängt med:
Landet Westeros styrs av sju adliga familjer, som alla lyder under kungen. Under series gång får vi främst följa familjerna Stark, Lannister och Baratheon. Kung är Robert Baratheon, som ber sin gamle vän Lord Eddard Stark att tjänstgöra som Kungens Hand, hans högste rådgivare.

Eddard får snart reda på att hans företrädare på posten blev mördad och beslutar sig för att i hemlighet undersöka saken. Allt eftersom utvecklas intrigerna och det visar sig snart att drottningens familj, familjen Lannister, konspirerar för att ta makten över kungariket. Andra är också intresserade av tronen, så som den bannlysta familjen Targaryen, på andra sidan havet. Intrigerna tätnar, det bjuds på mord, incest och förräderi. Det hela resulterar snart i krig…

Tonen i serien är lika seriös och allvarlig som i Sagan Om Ringen-filmerna. Det blir inte töntigt som i Camelot och Once Upon Time och liknande.

Skådespelarna gör alla bra ifrån sig, manuset är bra gjort efter fantasy böcker. Det man kan sakna lite, är att det kunde vara ännu mer Fantasy inslag.

Men gillar du seriösa äventyrs serier/filmer - kolla in Game of Thrones.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback