Två svenska som vill slå i Europa: Loreen & Eric Saade

loreen

eric saade

Han vann Melodifestivalen 2011 med "Populer" och kom trea i Eurovision Song Contest. Hon vann Melodifestivalen 2012 med "Euphoria" och tävlar för Sverige i ESC i Maj.

Båda vill vinna Europas hjärtan i sommar.

Loreen repar just nu i Eurovision Song Contest, och du kan se första repet nedan. Hon är favorit tippad, precis som det brukar vara för Svenska bidraget, men denna gången - vinner vi?

Tittar man i backspegeln så har det både gått bra och dåligt för Sverige i ESC. Martin Stenmarck, Marlena Ernman, Anna Bergendahl, The Ark och Charlotte Perrelli floppade hårt i tävlingen, vilket fått svenskarna att få ner förväntningarna något.

Det gick dock bra i början av 2000-talet med bra placeringar för Friends, Fame och Lena Philipsson. På de senaste sex åren har det bara gått bra två gånger, 2006 med Carola och förra året då med Eric Saade. Och hans tredje plats är den bästa placeringen sedan Charlottes vinst 1999.

Medan Danny fick nöja sig med två andra platser i Melodifestivalen med "In The Club" och "Amazing", så fick Saade och Loreen vinst.

Efter lyssnar på alla bidrag, och sett "Inför Eurovision" programmen med Måns Zelmerlöw, Lena Ph & co så känns det som, 2012, kan vara året vi äntligen vinner igen. I alla fall Topp 3. Blir det så, har Loreen en hit över större delen av Europa, och starten för en internationell karriär.

En annan som också vill slå utomlands är förra årets vinnare Eric Saade. Trotts tredje placering blev "Populer" ingen större framgång i Europa. "Hearts In The Air" gav ingen avtryck heller. Men nu är det dax att satsa på riktigt - "Hotter Than Fire" har nu fått en ny remix och delvis en ny video för UK-markaden. Och att ha internaitellt kända DEV med i lite kan ju inte skada det heller.

Nedan kan du se Saades nya version.

Tror du Loreen och Saade har någon chans till att slu utanför norden?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback