Artister som gärna får vara med i Melodifestivalen 2013

 
 
 
 


Vilka artister skulle du vilja se på Melodifestival scenen 2013? Det kan vara antingen för att dom är briljanta på det dom gör. Att det skulle vara ett udda kort. Att det är ett stort namn som drar rubriker och intresse. För nostalgi faktorn. För att föra tävlingen framåt.

Här är ett gäng förslag, vilka är dina? Kommentera gärna!

<> Petra Marklund/September

Hon har haft en massa radiovänliga danspophits. Hon blev folkkär i Så Mycket Bättre och fick en monster hit med "Mikrofonkåt". I år har hon släppt ett fint album där hon samarbetat med bla Jocke Berg från Kent. Hon behöver inte Melodifestivalen, men tävlingen hade blivit roligare
med henne med

<> Nause
Nause är en svensk electro- och housegrupp som består av Jacob Criborn, Kami Montgarde och Leonard Scheja. Det hade varit kul med lite moderna danspop takter i tävlingen
Deras redan snygga hits "Made Of", "Mellow! och "Hungry Hearts" visar på hitkänsla. Detta är vad Mello 2013 behöver.

<> Agnes
Hon har redan varit med en gång med "Love Love Love", som var långt ifrån hennes bästa låt. Snygg, modern och duktig artist, så borde Agnes
vara given i tävlingen. "Release Me" och "On & On" var stora hits och i år har hon fått både en balad hit och pop hit.

<> Stiftelsen
Takida i all ära, men detta är Svensktopp pop när den är som bäst. Pop/rock/vis gruppen hade passat bra in som ett alternativ i tävlingen

<> Lena Philipsson
Det var länge sen nu hon vann med "Det Gör Ont". Denna showdrottning kan bjuda på effektfulla nummer, och med rätt låtskrivare/låt kan detta bli riktigt bra.
Lena Ph är en av de bästa scenartisterna vi har. Och det skulle skapa löpsedlar.

<> Ace Of Base
Trötta? Föredettingar? Tråkigt? Ja kanske alla tre, men dom har sålt hur många miljoner singlar som helst i världen.
Med en bra låt, och bra nummer, kan det i alla fall vara kul att se dom igen

<> Darin
Eric Saade vill inte vara med. Danny är programledare. Då har vi inte så många pop/rnb/danspop killar kvar. Och Darin är i ropet igen
tack vara "Så Mycket Bättre". Perfekt för lansera nytt album i vår. Proffsig scen artist och bra låtskrivare. Gärna en upptemplåt denna gången.

<> The Sounds
Maja för mycket PR tack vara Så Mycket Bättre. Dax att rida på vågen och ta nästa steg in i Mellon. The Sounds har gjort en hel del bra låtar med starka refränger.
Dax att få en hit igen. För det är dom värda.

<> Avicii feat....
Swedish House Mafia lägger ner, kvar har vi Tim Bergling som har DJ-kredd över hela världen. Har haft hits med Seek Bromance"/"Bromance,
Levels, Fade Into Darkness och Fade Into Darkness. Om Avicii skulle vara med, blir tävlingen modern på allvar - och internationell. Men han skulle behöva en gäst artist, kille eller tjej. Hade varit coolt med Robyn, men hon lär inte vara aktuell i denna tävlingen som artist.

<> Laleh / Linnéa Henriksson / Miss Li
Någon av dessa tre svensk pop kvinnor hade varit ett trevlig kompliment till schlagerfestivalen. Laleh med egen låt, Linnéa med en Orup låt
och Miss Li med en egen. Två av dom har stor populäritet via Så Mycket Bättre och Henriksson via bra promotion via alla stora tv-program i sommras.

<> Carola
Vill man ha rubriker på SVT skall man ha med Carola. Sen får vi inte glömma bort att hon är bra scenartist och har stark röst. Låt matrialet i karriären har varit rätt svagt.
Men med rätt låt, kan hon i alla fall får lite kredd efter floppen efter "One Love". Samtidigt som det kan vara kul med en diva av rang i tävlingen, kan det också uppfattas som tråkigt, "inte hon igen" - men en tävling med både henne och Lena PH i, hade blivit underhållande. Även om ingen av dom vinner själva tävlingen.

<> Ola Svensson
Han har varit med tidigare, och är en okej artist och låtskrivare. Hans pop hade passat bra, för att få en låt som passar både Absolute Kids och RixFm.

<> Mando Diao
De har varit P3 älsklingar länge. Med nya plattan "Infruset" har de chans till att bli P4 favoriter. Är Schagern nästa steg?

<> Europe / Joey Tempest
80-tals nostalgi? Då hade Europe passat bra att göra storstilad comeback. Eller 90-tals poprock? Då passar Joey in som solo artist.

<> X-Factor artister
Någon från tv-såpan borde nog få chansen. Voice gav inte ifrån sig nått kul, eller True Talant.

<> Amanda Jenssen
Hon är P3 kreddig och P4 folklig. Uniuk scen artist. Skönt sound och snygg. Hade höjt kredd känslan i Mello.

Sen finns det så klart en massa fler. Och bland låtskrivarna har vi en massa, t ex Max Martin, RedOne med flera.

 

 

 
Dessa artister är med tror Aftonbladet
 

Uppdaterat: Erik Segerstedt & Carola Häggkvist?

Efter Idol fick han några små hits med sina solo låtar, och sedan tog EMD över (med Matthias och Danny). Sedan dess har det varit tyst om Erik Segerstedt. Det kanske blir ändring på det, i och med han kanske kommer framträda i Melodifestivalen 2013 med Eric Saades duett partner Toni Damli enligt Expressen
& Aftonbladet. Och inte bara det, det sägs att Måns Zelmerlöw har skivit låten (som kommer vara upptagen under hösten med Musikalen Spök med bla Lena Philipsson).
 
Inte bara detta, SVT och Christer Björkman försöker få till ett möte med Carola Häggkvist, att försöka övertala henne att våga vara med i Mello igen - som tävlande, eller i alla fall som Mellanakt enligt Expressen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback