Dark Shadows - Snyggt förpackat misslyckande

 
 

Comedy | Fantasy 

Johnny Depp  ...  Barnabas Collins 
Michelle Pfeiffer  ...  Elizabeth Collins Stoddard 
Helena Bonham Carter  ...  Dr. Julia Hoffman 
Eva Green  ...  Angelique Bouchard 
Chloë Grace Moretz  ...  Carolyn Stoddard 
Christopher Lee  ...  Clarney 

Handling: Barnabas Collins (Depp) lever livet som bekymmerslös, rik playboy tills den dag han krossar den unga häxan Angelique Bouchards (Eva Green) hjärta. I vrede förvandlar hon honom till en vampyr och begraver honom levande.

200 år senare frias Barnabas ur sin grav. Året är nu 1972 och han återvänder till familjens egendom, Collinwood Manor, för att finna sitt en gång storslagna hem i ruiner och hans ättlingar inte är i mycket bättre skick än huset. Det är inte lätt för Barnabas att anpassa sig till det flummiga och frigjorda 70-talet...

Regissören Tim Burton har åter igen lyckats får till en skruvad, udda och mörk miljö. Det är både snygga effekter och snyggt filmat. Men är det en komedi? Är det skräck? Om det är en komedi är
det långt i mellan skämten som fungerar, och den blir aldrig speciellt rolig. Och ryslig är den inte. Drama då? Nä ingen intrig är speciellt engagerande i manuset.
Så, utan spänning, knappt rolig och inte speciellt intressefångande handling, vad är då kvar förutom en snyggt förpackad film?

Skådespelarna. Karaktärerna är ändå rätt tydliga. Johnny Depp sxer ung ut i sminket, spelar bra som vanligt. Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter och Chloë Grace Moretz  fungerar också bra i sina roller.
Men det är Eva Green som lyser allra mest, som bitch häxa från hell tar hon över hela filmen.

Dark Shadows är ändå en snyggt förpackat misslyckande.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback