Film: Bait - Blodtörstiga hajar på människobuffé roar måttligt

 
 

Action | Horror | Thriller 

 

Richard Brancatisano  ...  Rory
Xavier Samuel  ...  Josh
Chris Betts  ... 
Lockie
Sharni Vinson  ...  Tina 

Handsling: En stor Tsunami drabbar Australiens västkust. En grupp av överlevande har tagit skydd i ett översvämmat shoppingcenter men mitt ibland dem i det mörka vattnet väntar hungriga tigerhajar, den mest våldsamma haj som existerar.

"A Tsunami just flipped the foodchain" marknadsför filmen sig med. Och det är precis det vi får se i Bait. Filmen börjar hyffsat spännande, när två personer får sätta livet till nära en stand i Australien.

När väl den stora vågen kommer, så blir filmen koncentrerad på ett litet område. Att bygga en film runt en vattenfylld livsmedelsaffär, fungerar en stund, men det blir fort lite tråkigt.

Har dom inte råd att visa andra miljöer? Men så är det ofta med Hajen filmer, man pekar ut ett begränsat område och fokuserar helt på det. Ibland fungerar det, ibland blir det lite långdraget.

Effekterna pendlar mellan bra till dåligt animerade. Filmen ses väl inte direkt som seriös, men det är heller ingen humor fest som Piranha 3D.

Skådespelarna är skiftande också, Xavier Samuel (Twilight: Eclipse) spelar hyffsat, medan flera andra är rätt dåliga. Och vissa karaktärer är så löjliga att man bara vill att dom skall bli hejbete. T ex en blond brud som sitter i

en bil med sin kille och hund, uinder vatten och ser hajen simma förbi. Det är inte trovärdigt någonstans, inte en Paris Hilton med hund skulle vara så blåst.

Tigerhajarna ser ut som vithajar, så promotiontexten stämmer väl inte. Dom är stora, och dom är hungriga på människokött. Det finns en del roliga hajattaker, men efter ett tag blir det "samma, samma".

Bait är dock mycket bättre än c-films hajfilmerna som har kommit senaste åren, och något bättre än Shark Night. Men förvänta dig ingen kvalitetsfilm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback