Film: Contraband - Lättglömd thriller med Mark Wahlberg

 
 

Action | Crime | Drama

Robert Wahlberg     John Bryce
Caleb Landry Jones     Andy
Jason Mitchell     ...     Walter
Paul LeBlanc     ...     CBP Official
Mark Wahlberg     ...     Chris Farraday
Ben Foster     ...     Sebastian Abney

Handling: Chis Farraday har för länge sedan lämnat den kriminella banan. Men då hans svåger Andy misslyckas med en drogaffär för sin hänsynslöse boss Tim Briggs tvingas Chris än en gång återvända till det han gör bäst – att smuggla – för att på så sätt kunna lösa Andys skuld. Chris är en rutinerad smugglare och med hjälp av sin bäste vän Sebastian har han snart satt ihop ett team för att för sista gången ta sig till Panama och tillbaka, med målet att återvända med miljoner i falska sedlar.

Saker och ting börjar snart gå åt skogen, och med bara timmar tillgodo måste Chris på nytt fräscha upp sina ringrostiga förmågor och med hjälp av dem navigera genom ett förrädiskt kriminellt nätverk späckat med brutala drogkungar, poliser och torpeder – detta innan hans fru och barn blir till måltavlor.

Filmen bygger på en islänsk film, inte sett orginalet, men Contraband fungerar relativt bra som drama thriller med en smuggelhärva i fokus.

Mark Wahlberg är en okej skådespelare, men oftast inte så mycket mer. Men han stör aldrig heller, utan han fungerar. Och det gör han även i Contraband. I rollistan finner vi även Underworlds Kate Beckinsale, men gör inte så mycket väsen från sig. Skådespelarna runt omkring gör ändå ett seriöst intryck och Ben Foster är den bästa av dom.

Detta är en relativt rätt mycket av en standard film, den är små intressant, lite spännande, men den griper inte tag.Och den blir aldrig riktigt underhållande.

Men ändå en rätt okej thriller för stunden, men du kommer glömma bort den lika fort du såg den.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback