Film: Setup - Direkt till DVD-standard

 
 

Action | Crime | Drama

Bruce Willis  ...  Biggs 
Jenna Dewan-Tatum  ...  Mia (as Jenna Dewan) 
Ryan Phillippe  ...  Vincent Long 
Randy Couture  ...  Petey 
James Remar  ...  William Long 
Will Yun Lee  ...  Joey 
50 Cent  ...  Sonny 

Handling: Bruce Willis spelar gangsterbossen Biggs som utnyttjar vännerna Vincent, Sonny och Dave för att utföra en stor diamantkupp. Men Vincent har andra planer och skjuter ned Sonny och Dave. Mirakulöst nog överlever Sonny mordförsöket och bestämmer sig för att starta en jakt på förrädaren Vincent som svikit dem alla. I den kriminella undre världen straffas förräderi alltid med döden....

Hade inte 50 Cent haft sällskap av bla Ryan Phillippe och Bruce Willias hade denna film gått direkt till dvd/blu-ray när den kom. Men 20 miljoner dollar i budget kan man vänta sig en hyffsat engegerande action thriller.

50 Cent är ingen stor skådespelare, och det visar han åter igen i Setup. Bruce Willis verkar göra en del små roller för dryga ut bankkontot. Inget fel på det, denna rollen var nog ingen större utmaning än att ta morgon kaffet en vanlig dag. Ungefär som i The Cold Lught of Day.

Ryan Phillippe är den enda av huvudrollerna som verkar lägga manken till, och det finns en del rätt bra skådespelare i biroller.

Vissa scener är lite råa, finns en del okej action scener med. Största problemet är nog att den blir aldrig ritkigt spännande, intressant eller dramatisk. Manuset är i svagaste laget, standardiliserad kupp-historia som inte håller hela vägen.

Det går så klart att se på, men förvänta dig mer en direkt till dvd-film än en framgångsrik bio thriller.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback