Film: Someday This Pain Will Be Useful to You - Bra skådespelare lyfter stillsamt drama

 
 

Drama

Toby Regbo  ...  James Sveck 
Jonny Weston  ...  Thom 
Lucy Liu  ...  Life Coach 
Aubrey Plaza  ...  Real Estate Agent 
Stephen Lang  ...  Barry Rogers 
Deborah Ann Woll  ...  Gillian Sveck 
Ellen Burstyn  ...  Nanette 

Handling: Someday This Pain Will Be Useful To You är historien om James Sveck, en sofistikerad, sårbar ung man med en djup förståelse för världen men ingen aning om hur man ska leva i det. James är arton år, barn till frånskilda föräldrar som bor på Manhattan.
Han är känslig och cynisk, avvisar han alla de antaganden som styr vuxenvärlden omkring honom - inklusive förväntningar om att han kommer att gå på college i höst. han skulle föredra att flytta till ett gammalt hus i en liten stad någonstans i mellanamerika......

Detta är ett stilsamt drama, går långsamt fram. Tonåringen James Sveck är i centrum, och det är honom vi får följa med. Tänkande, lite svår, enstörning, som har svårt att ta in resten av världen. Att hitta sin plats i samhället, i detta fall i New York, verkar inte vara det lättaste för honom. Tänkande person. Tänkande film.

Toby Regbo är övertygande i huvudrollen, karaktärerna runt honom är välskrivna och välagerade av duktiga skådespelare som Lucy Liu (Kill Bill), Stephen Lang (Avatar), Peter Gallagher (Medan Du Sov) och Ellen Burstyn (Political Animals, Greta - Surviving Summer).

Filmen känns som ett seriöst samtidsdrama. Ibland är det även lite humor inslag i forum av dialoger.
Den rullar på, och är intressant och lite gripande. Men mer än så blir det inte.

Det är ett kvalitets drama, men som kanske inte passar alla. Lite indie-feeling.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback