Film: Taken 2 - Neeson kickar ass igen i förutsägbar uppföljare

 
 

Action | Crime | Drama

 

Liam Neeson  ...  Bryan Mills 

Maggie Grace  ...  Kim 

Famke Janssen  ...  Lenore 

Leland Orser  ...  Sam 

Jon Gries  ...  Casey 

D.B. Sweeney  ...  Bernie 

Luke Grimes  ...  Jamie 

 

Handling: Liam Neeson återvänder i rollen som den mycket skicklige, men pensionerade CIA-agenten Bryan Mills, som inte skydde några medel för att rädda dottern Kim undan kidnappare.När pappan till en av de dödade kidnapparna söker hämnd, och tar Bryan och hans fru som gisslan under en semester i Istanbul, är det nu upp till Kim att rädda sin familj.

Action thrillern Taken kom en stor överaskning. Man visste inte vad man skulle vänta sig. En actionfilm med Liam Neeson i huvudrollen kändes

inte speciellt trovärdigt att den skulle vara något vidare. Mer som en trött, tråkig men möjligtvis välspelad. Taken visade vara en fantastiskt härlig hämnd film, men massor av snygg action och brutalt våld.

Så från inga förväntningar, till en hel del nu då, när Taken 2 är här. Och det är väl just där problemet ligger. Vi har sett detta innan. Vi vet hur storyn går.

Man vet vad som kommer hända. Nyhetens behag är som bortblåst. Detta är i och för sig ett problem alla uppföljare mer eller mindre har.

Taken 2 börjar bra, de som dog i förra filmen, begravs...och de vill nu ha hämnd! Liams rollfigur Bryan åker och jobbar i Istanbul och ex-fru och dotter kommer ner på semester....ja resten kan ni nog gissa ut själva.

Efter en lite lugnt start på filmen, så blir det sen jakt och fullt ös. Brutalt, våldsamt och hyffsade actionscener. Ungefär så vi vill ha en hämnd film.

Neeson och övriga skådespelare är samtliga bra, så finns inget direkt att klaga på. Filmen är så klart inte helt trovärdig, men underhållnings action är oftast inte det.

Som hämnd film fungerar den utmärkt. Problemet är egentligen bara att, allt var nytt med första filmen, nu blir det mer en repris, som inte når upp till förgångaren. Men gillar du Taken, bör du även kolla in denna.


Kommentarer
sarah säger:

hur såg du den? bio? online? lånade från internet-bibblan? :D

Svar: bio :)
BacardiBoY

2012-10-15 | 21:48:43
Bloggadress: http://seriefreak.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback