Resident Evil: Retribution - Milla kicks ass i actionorgie

 

 

Action | Horror | Sci-Fi 

 

Milla Jovovich  ...  Alice 

Sienna Guillory  ...  Jill Valentine 

Michelle Rodriguez  ...  Rain 

Aryana Engineer  ...  Becky 

Bingbing Li  ...  Ada Wong 

Boris Kodjoe  ...  Luther West 

Johann Urb  ...  Leon S. Kennedy 

 

Handling: Umbrellas dödliga T-virus fortsätter att sprida sig över världen, och förvandla mänskligheten till köttätande zombier. Vårt sista och enda hopp, Alice, upptäcker nya hemligheter från sitt förflutna medan hon jagar de skyldiga.

Det är en jakt som tar henne till Tokyo, New York, Washington och Moskva, där hon snart blir varse om att ingenting är vad det ser ut att vara... Med hjälp av nya bekantskaper och gamla vänner kämpar hon för att hålla sig vid liv i denna ovänliga värld. Nedräkningen har börjat.

Del 5 I zombie serien Resident Evil. Det kändes lite som det började gå nedför i del 4a. Segare. Tråkigare. Men man har tog tänkt om efter förra filmen, för här är det som bortblåst.

Det är nya tag som gäller, själva manuset för inte historien mycket vidare, där är mer som ett överlevnadsuppdrag i ett tv-spel (känns väldigt tydligen i denna del att den är baserad på tv-spel).

Men trotts denna ”brist”, så är det ändå ett uppdrag för Alice (Milla Jovovich) är väldigt underhållande. De sega partierna och trista miljöerna från ”del 4” har ersatts med effektfulla omgivnings förändringar, vi får vara både i Asien, USA och Europa.

Och det blir riktigt mycket av hjärndöd action, precis som det skall vara i Resident Evil. I början av filmen hoppar man till, så som bra rysare kan få till det. Dock växlar den helt om sen, från zombieskräck i 5 minuter, till en Science fiction action film. Just zombies har inte så stor roll i filmen längre, även de finns där.

Effekterna är många, dom är bra och 3D känns lyckad.

Tuffa brudar i huvudroller i actionfilmer är vi inte direkt bortskämda med. Det börjande med Sigourney Weaver i Alien filmerna, sedan Linda Hamilton i Terminator 1 & 2. Senaste åren har vi sett Angelina Jolie (Salt, Wanted) och Kate Beckinsale i Underworld serien. Och så har vi då Milla, som verkligen kickar ass av zombies, monster och soldater i Resident Evil 5.

Hon är lika tuff och cool som vanligt, och hon gör det bra. En annan tuff brud medverkar också, Michelle Rodriguez  som vi bla sett i Avatar.

Manuset är dock inte tunt, och för historien inte framåt, ja förutom sista 2 minuterna.

Som en Resident Evil film, ses 5:an som riktigt lyckad actionorgie.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback