Film: Klipp - Serbia Porn Project? - Brutalt och porrigt

 
 
Drama  

Isidora Simijonovic     Jasna
Vukasin Jasnic     ...     Djordje Djole Tosic
Sanja Mikitisin     Jasnina majka

Handling: "Klipp" är en kompromisslös skildring av tonårsliv i Serbien. Vi följer 16-åringen Jasna, en destruktiv tjej som med videofunktionen på sin mobiltelefon fångar ögonblick som ingen förälder ens vågar föreställa sig. Hemma tynar hennes pappa bort i en dödlig sjukdom – en tillvaro som hon överger för en olycklig förälskelse i 18-årige Djordje. Sökandet efter bekräftelse drar med publiken i en dekadent nedåtspiral.

En 16-åring tjej filmar sitt liv med sin mobil kamra. Och här visar man allt. En del brutalt våld, fattigdom, dåligt självförtroende, önskan få kärlek, killar som är svin, och tjejer som är slampor som super, knarkar - och framför allt - har massor av sex.

Detta är typsikt en film festival film som vill få uppmärksamhet. Hade det varit lite sämre filmmusik och mindre puaser mellan alla sex scenerna hade detta
kallas porr.

Vill du dock se en serbisk spelfilm, om ungdomar, som "really doing it" är detta ett perfekt val.(Ja dom visar mer eller mindre allt)


Filmen har dock sina ljusa studer, skådespelarna må vara amatörer, men flera känns naturliga. Realtionsbiten mellan föräldrar och dotter käns både tragiska och trovärdiga.

Detta är allt annat än en feelgood-film. Lite som filmen Kids var på 90-talet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback