Film: Looper - Smart Sci fi med begåvad Joseph Gordon-Levitt

 

 
Action | Crime | Sci-Fi

Joseph Gordon-Levitt     Joe
Bruce Willis     ...     Old Joe
Emily Blunt     ...     Sara
Paul Dano     ...     Seth
Noah Segan     ...     Kid Blue
Piper Perabo     ...     Suzie
Jeff Daniels     ...     Abe

Handling: Looper är en sci fi-thriller som utspelar sig i en framtid där tidsresor blivit vardagsmat och maffian blivit högteknologisk.

Joseph Gordon-Levitt spelar yrkesmördaren vars måltavlor befinner sig i andra tidsepoker och vars avrättningar hotar att förändra både nutid och framtid. En dag får han ett uppdrag som vilket annat som helst, men när han identifierar målet inser han att det är sitt framtida jag han måste mörda.

Det har kommit en del smarta action thrillers med science fiction element. In Time med Justin Timberlake var en hyffsat sådan (betyg 3) medans Inception var ett mästerverk (Betyg 5). Looper hamnar i mellan dessa filmer.

Det är ingen mastig budget, vilket gör filmen lite mer sparsam på effekter. Detta gär den lite mindre Matrix och mer drama thriller.

Handlingen blir ibland något rörig och komplicerad, vilket gör den intressant. Det gäller att hänga med.Joseph Gordon-Levitt (Inception)
har fått huvudrollen och han visar åter igen, att han är en del av framtidens skådespelare, som skall ta över efter skådespelare så som..Bruce Willis. Bruce kör på som vanligt och är inte bättre eller sämre än vanligt. Jeff Daniels överaskar en del som sunkig maffia ledare.

Överlag så är det bra skådepelarinsatser. Hyffsat bra filmad och intressant manus. Men den var inte ritkigt lika bra som man hade hoppats på.

Smart sci fi thriller som underhåller för stunden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback