Film: Sinister - Äntligen en riktigt ryslig skräckis

 

 
Horror | Mystery | Thriller

Ethan Hawke     Ellison Oswalt
Juliet Rylance     Tracy
Fred Dalton Thompson     Sheriff
James Ransone     ...     Deputy
Michael Hall D'Addario     Trevor
Clare Foley     ...     Ashley

Handling: Ellison (Ethan Hawke) livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott och han är känd för att alltid arbeta mycket metodiskt. För att leva upp till sin senaste succé söker han en riktigt bloddrypande historia. På bakgården till ett hus har en familj på fyra personer hängts och Ellison köper huset för att komma offren och sanningen bakom brottet så nära som möjligt. För att inte skrämma upp sin familj väljer han dock att inte berätta varför han valde just detta hus som familjens nya hem.

Det visar sig snart att detta inte är hans enda misstag. På vinden hittar han en låda med super8-filmer tillhörande de förra ägarna - lyckliga familjebilder som snabbt upplöses i glimtar av bottenlös ondska. När han väl startat filmprojektorn finns det ingen återvändo?

De senaste åren har det kommit bra skräckisar som Insidious och The orphanage, och lite åt samma håll är thriller rysaren Sinister.

Filmen börjar lugnt som ett drama thriller, så som vissa Stephen King baserade filmer var förr. Spänningne ökar med tiden, små detaljer och händelser gör filmen mer skrämmande under tiden.

Det blir både spännande och skrämmande, precis som man hoppas skräck skall vara. Det bara massa blod över hela filmskärmen, utan mer krypande spänning.

Skådespelarna är överlagt bra, där en något grå Ethan Hawke gör bäst i från sig. Filmen har filmats i lagom mörker som ger den ännu mer nerv.

En riktigt bra thriller rysare.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback