Film: The Dark Knight Rises – Snygg och spännande final

 
 

Action | Crime | Thriller

 Christian Bale  ...  Bruce Wayne 
Gary Oldman  ...  Commissioner Gordon 
Tom Hardy  ...  Bane 
Joseph Gordon-Levitt  ...  Blake 
Anne Hathaway  ...  Selina 
Marion Cotillard  ...  Miranda 
Morgan Freeman  ...  Fox 
Michael Caine  ...  Alfred 

 Handling: Åtta år har gått sedan Batman försvann in i natten, det ögonblicket så gick han från hjälte till jagad flykting. När han tog på sig skulden för distriktsåklagare Harvey Dents död, så offrade Batman allt för det han och kommissarie Gordon hoppades skulle rädda Gotham. Lögnen fungerade till en början då all kriminell verksamhet krossades under tyngden av lagen Dent Act. Nu är allt på väg att förändras när två nya spelare dyker upp i Gothams undre värld…

 På 90-talet kom det ett gäng bedrövliga Batman filmer. Värst var den sista av dom, där Arnold var Mr Freezer. Hemsk dåligt. Så när Batman Begins kom 2005 var förväntningarna låga. Men regissören Christopher Nolan lyckades få en stämning i första filmen som var seriös. Och det blev intressant och spännande. ”Begins” var en seriös actionfilm. Han tog steget ännu längre i andra filmen ”The Dark Knight”. Mörk, något dyster, seriös och otroligt snygg film.

 Med The Dark Knight Rises avslutar han sin coola trilogi på topp. Till skillnad från Matrix, så var inte första filmen bäst – utan är här blev det lite bättre varje gång. Det är fortfarande mörkt, dystert och grått. Stämningen är allvarlig och seriös.

 Skådespelarna är på topp, Christian Bale är bättre än tidigare, och Tom Hardy är en fantastisk skurk. Anne Hathaway fungerar klockrent i den coola kvinnorollen I filmen. Morgon Freeman och Michael Caine gör som vanligt bra Ifrån sig.

 Överlag är alltså både regi och skådespeleri av högst klass. Manuset fungerar utmärkt och det blir riktigt spännande i denna snygga final film.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback