Film: The Paperboy - Skitit, svettigt men snyggt drama - Kidman briljerar

 

 
Thriller

Zac Efron     ...Jack Jansen
Matthew McConaughey     ...     Ward Jansen
Nicole Kidman     ...     Charlotte Bless
John Cusack     ...     Hillary Van Wetter
David Oyelowo     ...     Yardley Acheman
Scott Glenn     ...     W.W. Jansen
Ned Bellamy     ...     Tyree Van Wetter
Nealla Gordon     ...     Ellen Guthrie
Macy Gray     ...     Anita Chester

Handling: Ward James (Matthew McConaughey), reporter för en prestigefylld tidning, åker till Florida för att utreda fallet kring en dödsdömd fånge. Han erbjuder sin bror Jack (Zac Efron) jobbet som chaufför. Charlotte Bless (Nicole Kidman) övertygar om fångens (John Cusack) oskuld och en resa fylld av svek och rått våld tar fart. Det enda som är helt säkert är att den vackra kvinnan blir kär i en mördare.

Detta är ingen Zac Efron ala Highschool Musical. Han jobbar hårt att komma vidare i karriären, och The Paperboy var ett bra val för just det.

Filmen har en viss känsla som gör att den känns skitig, lite äkligt svettig och nergånget. Sydstats känslan är där. Regissören har  verkligen lyckats få en utbräglad stämning i sitt utryck att filma, vald av miljöer och sliskiga karaktärer.

Skådespelarna gör också sitt, att få den rätta stämningen. Zac Efron fungerar i huvudrollen. Matthew McConaughey känns som han är född för att spela denna typen av roller (Juryn annat exempel). Macy Gray lätt tuffa hemhjälp är både trovärdig och starkt spelad.
Men trotts dessa bra skådespelare är det två andra som briljerar - John Cusack är klockren i sin roll. Sen har vi den osande sexuella Nicole Kidman som gör en av sina bästa roller på senare tid.

Dramat tappar fart ibland, och har lite svårt att hålla uppe intresset för själva grundhistorien.

Det är ändå en detaljrik och snyggt filmat drama, som ändå osar kvalité.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback