American Horror Story Säsong 1: Bästa rysar-serien - någonsin!

 
 
 
 

Jessica Lange
Frances Conroy
Kate Mara
Dylan McDermott
Morris Chestnut
Matt Ross
Denis O'Hare
Connie Britton
Evan Peters


Handling: Den första säsongen, kallad American Horror Story: Murder House, följer familjen Harmon - Ben, Vivien och deras dotter Violet - som flyttar från Boston till Los Angeles efter att Vivien haft ett missfall och Ben haft en affär. De flyttar in i en restaurerad herrgård, ovetande om att den är hemsökt.

Medan Ben och Vivien försöker att reparera sitt förhållande, försöker Violet hantera en växande depression och ett förhållande med grannpojken Tate. Samtidigt kommer familjen långsamt till insikt om vad som egentligen pågår i huset.
Varje avsnitt börjar med en tillbakablick på husets historia, med en kort scen om ett av de många mord som skett där, med karaktärer som för det mesta på något sätt är kopplat till det avsnittet. Det är medvetet oklart vilka karaktärer som är spöken och vilka som är levande människor, eftersom spöken i serien ser ut precis som de gjorde när de levde.

Skräck/Ryare-serier är vi inte bortskämnda med. Och det kommer ju många filmer varje år, men de flesta är tyvärr inte speciellt bra. B-filmer finns det mängder av.

Så det är bara att vara tacksam att man har gjort en serie, som är en blanding mellan rysare, skräck, thriller, övernaturligt och drama - och har gjort den otroligt bra.

Det strålar kvalité över hela serien. Effekterna, miljöerna, stämningen, karaktärerna, handlingen, skådespelarna.
Man har verkligen lyckats med allt.

Hemsökta hus finns det mängder av redan, så förväntingarna är inte så höga när man börjar se säsong 1. Men vad överaskad man blir.

Det är spännande - det är äkligt och intressant. Varje karaktär får sin tid och utveckling i serien.
Samtliga skådespelare spelar bra, mest övertygande är Evan Peters (X-Men: Days of Future Past), Frances Conroy (Six Feet Under), och framför allt drottningen av serien - Jessica Lange (Cape Fear). Wow Jessica Lange gör en roll som är evil som Jane Badler i V - om inte värre.

Jessica Lange är helt enkelt fantastisk.

Och i säsong två fortsätter hon - men då har serien helt ny uppsättning - mentalsjukhus. Ja ni förstår - det blir värre/bättre!

American Horror Story är nog den bästa skräckserien någonsin!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback