Gravity - Sandra Bullock i hisnande 3D drama i rymden

 
 

Sandra Bullock
George Clooney

Handling: Bullock spelar Dr. Ryan Stone, en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky (Clooney) som är ute på sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag...

Den har blivit hyllad världen över av både kritiker och publik. Mannen bakom Aliens och Avatar, James Cameron har t.o.m sagt att det är världens bästa rymd film. Man kan förstå varför.

Detta är ingen Alien film. Även om känslan "I Rymden kan ingen höra dig skrika" passar väl in. Detta är precis of Life of PI och Cast Away en överlevnadsfilm. Men då i rymden.

Handlingen och manuset är bra, dock blir det lite begränsat till spelrummet som är just rymden. Men i 90 minuter fungerar detta utmärkt. Spänningen är på hög nivå. Och användingen av ljudet är effektfullt.

Mest hisnande är ändå det fantastiska special effekterna som gör filmen helt trovärdig. Utöver det lägg till den bästa 3D effekterna sedan Avatar. Man använder 3Dn till fullo. Det blir wow-effekt.

Det är även väldigt begränsat med karaktärer och skådespelare i filmen, mer eller mindre ligger filmen på Clloneys och Bullocks axlar. George Clooney är som vanligtr bra, men känns lite som han spelar sig själv. En typsik Clooney stil. Inget fel på det, han kan ju den rollen ut och innan.

Större utmaning var det nog för Sandra Bullock som har många lättsamma komedi roller bakom sig (The Heat senast). Men har tidigare visat att hon är även att räkna med i dramatiska roller så som i Crash och The Blind Side, som hon fick en Oscar för.

Detta är Sadras film. Hon är utmärkt i Gravity. En av hennes bästa roller någonsin. Det doftar Oscar nominering.

Effektfull överlevandasfilm med årets bästa 3D. Det är bara att köpa en biobiljett.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback