Musik Topp 40: Avicii ft Dan Tyminski - Hey Brother

 

01.(01) Avicii ft Dan Tyminski - Hey Brother [2 weeks @ nr 1]
02.(03) Drake ft Majid Jordan- Hold On We're Going Home
03.(05) Lorde - Royals
04.(04) P!nk - Walk Of Shame
05.(02) Britney Spears - Work Bitch [5 weeks @ nr 1]
06.(10) Enrique Iglesias - Heart Attack
07.(08) Panic! At The Disco - This Is Gospel
08.(14) Pitbull ft. Ke$ha - Timber
09.(13) Cher Lloyd ft. T.I. - I Wish
10.(09) Maejor Ali ft. Juicy J & Justin Bieber - Lolly
11.(--) Lady Gaga ft. R. Kelly - Do What U Want
12.(12) Emblem3 - 3000 Miles
13.(06) Lana Del Rey - Summertime Sadness / Remix
14.(--) Calvin Harris & Alesso ft. Hurts - Under Control
15.(15) Bruno Mars - Gorilla
16.(11) Jason Derulo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
17.(16) The Saturdays - Disco Love
18.(--) Ellie Goulding - How Long Will I Love You
19.(07) Ellie Goulding - Burn
20.(20) John Newman - Cheating
21.(--) One Direction - Story Of My Life
22.(18) Miley Cyrus - Wrecking Ball
23.(23) Macklemore & Ryan Lewis ft. Schoolboy Q & Hollis - White Walls
24.(--) Tinie Tempah ft. John Martin - Children of the Sun
25.(25) Demi Lovato - Neon Lights
26.(27) Katy Perry - Unconditionally
27.(24) Ylvis - The Fox
28.(--) The Fray - Love Don't Die
29.(17) Rihanna - What Now
30.(32) Christina Aguilera - We Remain
31.(21) Avicii ft. Salem Al Fakir - You Make Me
32.(--) Justin Bieber - All That Matters
33.(--) Bastille - Of The Night
34.(19) Selena Gomez - Slow Down
35.(33) Justin Bieber - Heartbreaker
36.(35) Jake Miller - Collide
37.(40) Union J - Beautiful Life
38.(--) Imagine Dragons - Demons
39.(26) Havana Brown - Warrior
40.(--) Jessie J - Thunder


Out:
Jay Z Featuring Justin Timberlake - Holy Grail
Glenn Morrison ft. Islove - Goodbye
Eminem ft. Liz Rodrigues - Survival
Lady Gaga - Applause [2 weeks @ nr 1]
ENVY - Am I Wrong
Thirty Seconds To Mars - Do Or Die
Niello feat Phantomen - Legenden
Maroon 5 - Lucky Strike
Chris Brown ft Nicki Minaj - Love More

Spotify playlist

 

 


BioToppen USA: Bullock fortsätter göra succé, Schwarzenegger/Stallone gör svag start

 
 
 

För en tredje vecka, ligger sci fi thrillern Gravity etta på Biotoppen i USA. Med yttligare 31 miljoner dollar är Sandra Bullock/George Clooney en stor succé som närmar sig magiska 200 miljoner dollar. Den ligger bara 17% under Inception på sina första 17 dagar av release.

Tom Hanks dramat Captain Phillips höll hårt om andra platsen och tappar rätt lite vecka 2.

Nyinspelningen av rysaren Carrie går in på plats 3 med 17 miljoner dollar, det är lite mindre än som var väntat.

Om Escape Plan hade släppts under 90-talet hade det varit en av de mest framgångrikaste filmerna det året. Då var Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger fortfarande "top of their game". 2013 ser det inte riktigt ut att vara så. Filmen drog in lite mindre än 10 miljoner dollar första helgen. Dock verkar publiken och kritikerna rätt positiva till filmen, så vi får se nästa vecka om den håller sig kvar.

 

1 Gravity (2013) $31M $171M 3
2 Captain Phillips (2013) $17.3M $53.3M 2
3 Carrie (2013) $17M $17M 1
4 Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen (2013) $10.1M $93.1M 4
5 Escape Plan (2013) $9.8M $9.8M 1
6 Prisoners (2013) $2.06M $57.3M 5
7 Enough Said (2013) $1.8M $10.8M 5
8 The Fifth Estate (2013) $1.71M $1.71M 1
9 Runner Runner (2013) $1.62M $17.5M 3
10 Insidious: Chapter 2 (2013) $1.53M $80.9M 6

 

 


Film: Monsters University - Minst lika kul som Monsters Inc

 
 

Steve Buscemi
John Goodman
Frank Oz
Jennifer Tilly
Billy Crystal
Kelsey Grammer
John Ratzenberger
Ken Jeong

Handling: Uppföljaren till Pixars "Monsters Inc." från 2001 där vi får återse håriga Sulley och klotrunda Mike. Mike Wazowski har drömt om att bli en Skrämmare sedan han var ett litet monster och nu ska han äntligen börja på universitetet. Och han vet, bättre än någon annan, att de bästa Skrämmarna kommer från Monsters University.

Pixar har lyckats med de flesta filmerna de har skapat. Monsters Inc var kul när den kom 2001, och animeringen var ju på den tiden, fantastisk. Kommer uppföljaren vara lika bra? Svaret är att Monsters University håller sig helt klart i samma klass, bitvis lite roligare.

Historien hur dessa två karaktärer blev bästa vänner, var ingen rakväg. Vilket för det underhållanden. Visst finns det moralkakor över hela filmen, men det spelar mindre roll när det är sköna figurer och underhållande från första till sista bildrutan.

Detta är en feelgood film med snygga animerade, sköna karaktärer och småkul manus


Film: Epic - Skogens hemliga rike: Animerat Avatar äventyr för familjepubliken

 
 

Colin Farrell
Josh Hutcherson
Johnny Knoxville
Amanda Seyfried
John Di Maggio
Jason Sudeikis

Historien om striden mellan goda och onda krafter djupt inne i skogens hemliga rike. När en tonårstjej magiskt transporteras dit måste hon slå sig ihop med ett brokigt gäng av roliga och knasiga karaktärer för att kunna rädda deras värld… och vår egen.

För många år sedan kom en teknad film som hette FernGully, om regnskogen och dess invånare. Det är lite samma känsla här. Men det har gått många år, så effekterna är så mycket bättre. Och Epic är väldigt snygg rakt igenom. Precis som förra årets Jack Frost film, så känns detta mer som ett familjeäventyr än ren animerad komedi som Monsters University eller liknande.

Och man får känslan att de som har skapt filmen har tittat på både Avatar, Sagan Om Ringen, Lånarna och Alice in Wonderland. Ingen nackdel.

Det är fint, lite småspännande, och lite medryckande. Ett trevligt litet äventyr för hela familjen.

 

 

Film: The Heat - McCarthy & Bullock skön duo i en lyckad Action-Komedi

 
 

Sandra Bullock
Melissa McCarthy
Demián Bichir
Tony Hale
Michael Rapaport

Handling: Regissören bakom "Bridesmaids" är tillbaka med en ny komedi. Den här gången spelar Sandra Bullock och Melissa McCarthy huvudrollerna som två poliser med väldigt olika personligheter. När de paras ihop går ingen säker, inte ens de själva

Actionkomedier fanns det många av på 80-, 90-talet. Allt från lyckade filmer som Dödligt Vapen, Dagis Snuten, True Lies och Snuten I Hollywood, till Direkt till VHS rullar som Nu Rånar Vi Banken Farsan.

Senaste åren har det kommit en del actionkomedier, men oftast når de inte ens upp till betyg tre. Så det var kul att Sandra Bullock vågade sig på en så här lättsam historia efter vunnit en Oscar for The Blind Side. Och det finns väl chans till att Oscar statyn går till Bullock nästa år också - men då får Gavity. Då hon vann för Blind Side, hade hon även en komedi ute samma år, som ansågs av en del att vara det årets sämsta rollrolking, filme hette All About Steve.

Skillnaden denna gång är att The Heat är bättre. Det är lättsamt, det är lite förutsägbart. Och början av filmen är lite trögstartad. Men den blir det en hel del kul scener. Sandra Bullock är bra i denna typen av filmer, vi har sett det så många gånger förr. Och hon lyckas igen.

Även om detta är Sandras film, så är det ändå Melissa McCarthy som lyser mest. Hon gör denna filmen att inte bli kass. Hon är rolig. Räcker mer eller mindre att bara ha med henne i scenerna. Utan henne hade nog filmen fallit lite platt. Tillsammans blir don en skön duo. Ett de planerar en uppföljare av filmen är inte förvånande.

Helt okej underhållning för stunden.

 

 

 

Film: Familjetrippen - Förutsägbart med rolig roadtrip med Jennifer Aniston

 

Jennifer Aniston
Thomas Lennon
Nick Offerman
Ed Helms
Kathryn Hahn
Emma Roberts
Jason Sudeikis

Handling: David Burke (Sudeikis) livnär sig på att sälja marijuana till bland annat kockar och hemmafruar, men aldrig till barn – han har ju trots allt ett samvete. Så vad kan då gå fel? En hel del...

Efter att några ungdomar stjäl hans lager blir han skyldig sin leverantör Brad (Ed Helms) en massa pengar. För att bli kvitt skulden – och för att behålla alla kroppsdelar intakta – måste David nu smuggla in ett stort parti droger åt Brad från Mexiko. Genom att övertala sina grannar, strippan Rose (Aniston), Kenny (Will Poulter) som gärna vill bli kund och den gatusmartatonåringen Casey (Emma Roberts) så gör han upp en idiotsäker plan. En låtsasfru, två låtsasbarn och en stor, blänkande SUV senare är familjen "Miller" på väg mot den Mexikanska gränsen för en nationaldagshelg som kommer att sluta med en smäll…

We´re The Millers/Familjetrippen är en trevlig, lättsam och sådär lagom underhållande roadtrip komedi. Det är lyckad humor och en del som faller lite platt. Den försöker kanske gå lite över gränsen ibland, men blir ändå för snäll, gemnfört med Baksmällan och alla filmer som kom efter.

Jennifer Aniston har bakom sig en ganska gemn nivå på sina roller. Bäst var hon som elak chef i Horrible Bosses. Men även som sexig strippa fungerar hon helt okej. Resten av gänget fungerar också.

Okej komedi, som man kanske inte kommer ihåg så länge efteråt, ja förutom Anistons stripp scen då.


Film: Elysium - Skitig och rå sci fi med Matt Damon

 
 

Matt Damon
William Fichtner
Jodie Foster
Diego Luna
Terry Chen
Alice Braga

Handling:
Året är 2154. Två klasser av människor existerar: de mycket rika, som lever på en exklusiv, konstgjord rymdstation kallad Elysium, och resten, som lever på den överbefolkade, förstörda planeten Jorden.

Jordens förtvivlade befolkning försöker att fly den kriminalitet och fattigdom som sprider sig över världen. Den enda person som har möjlighet att skapa jämlikhet mellan dessa världar är Max (Matt Damon), en vanlig kille som är i desperat behov av att komma till Elysium.

Med livet hängandes på en skör tråd, tar han motvilligt på sig ett farligt uppdrag som ställer honom öga mot öga med Elysiums ledare Delacourt (Jodie Foster) och hennes hårdföra styrkor. Men om han lyckas kommer han inte bara att rädda sitt eget skinn, utan även livet på de miljontals människor som bor på Jorden.

Tom Cruise sci fi filmen Oblivion var någon ointressant. Fanns en risk att Elysium skulle hamna i samma tråk-fälla. Men det gör den inte. Handlingen är ännu bättre än Oblivion. Även denna sci filmen är en framtid, som ser dyster ut, finns det ändå lite mer värme. Och det är mer råhet. Det är skitit, fattigt och våldsamt.

Mannen som har gjort filmen heter Neill Blomkamp, det är samma regissör som gjorde sin debut med lyckade "District 9" Lika skitig är denna framtiden.

Det syns att Matt Damon har gått in för rollen och tränat en massa. Inte varit så här fit sedan Bourne dagarna. Både Damon och Jodie Foster gör bra ifrån sig.

En av de bättre sci fi filmerna 2013.

 

Film: Oblivion - Snygg men rätt ointressant Sci Fi med Tom Cruise

 
 

Morgan Freeman
Tom Cruise
Melissa Leo
Nikolaj Coster-Waldau
Olga Kurylenko

Handling: Jack Harper (Cruise) är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade Scavs, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.

Med Tom Cruise i huvudrollen och med Morgan Freeman i en biroll, låter det som detta borde varit en bra film. Oblivion har en intressant handling, men det blir inte speicellt spännande, eller medryckande. Det är typiskt kall science fiction film, som är smart på olika sett. Men intresset kommer inte upp på den nivå som man önskar

Tom, Morgon och de överiga spelar helt okej, inget att klaga på så sätt. Men efter Oblivion är slut känner man, jaha, det var bara detta?

Finns nog en hel del sci fi fans som dock sätter högre betyg än 2, men jag kunde inte ritkigt få mig att engagera mig i den.

 

TV: Orange Is The New Black Säsong 1 - Intressant fänglesedrama

 
 
 
 
 
 

Handling: Den blonda medelklasskvinnan Piper tillverkar handgjorda tvålar, bor i en smakfullt inredd våning, har en dumsnäll hipsterfästman och förbereder sig för sin stundande fängelsevistelse som om det vore en resa till Indien eller en välplanerad graviditet: hon förkovrar sig i litteratur och handböcker.

När det väl är dags att checka in i fängelset ber hon sin fästman minnas att uppdatera hennes hemsida, och så drar hon på sig den orangea overallen för att sona sin ungdoms synder då hon och dåvarande flickvännen var inblandade i en internationell drogkartell.

Vi får följa med Piper Chapman in i kvinnofängelset. Hur det är att vara ny. Hur det är att vara i ett fängelse för kvinnor. Olika sätt att överleva innanför murarna.

Det är något med Orange Is The New Black som gör den intressant, så att man vill se vidare. Man gillar huvudpersonen ibland, men ibland gör man inte det. Ingen är perfekt, och det är verkligen innanför murarna här. Men dessa brottslingar är människor, med olika förutsättningar, olika erfarenheter som har format hur dom är som personer.

Man få se tillbaka blickar utanför fängelset för många av karaktärerna. Så man får mer förståelse för deras beslut och beteende.

Det finns ett ett gäng med starka karaktärer i denna filmen, många bättre och intressantare än många andra serien på TV.
Man har verkligen lyckats med karaktärerna och skådespelarna som spelar rollerna. Det är hög klass rakt igenom.

Detta är nog en av de bättre drama serierna dom senaste åren. Många skulle säkert beskriva det som en kvinnlig version av OZ. Eller en ny "Kvinnofängelset" - men då mycket bättre.

Vill du få en inblick i fängleselivet med ett helt gäng sköna, intressanta och udda karaktärer - kolla in Orange is the new Black.

 

Musik Topp 40: Avicii ft Dan Tyminski - Hey Brother

 

01.(02) Avicii ft Dan Tyminski - Hey Brother [1 week @ nr 1]
02.(01) Britney Spears - Work Bitch [5 weeks @ nr 1]
03.(06) Drake ft Majid Jordan- Hold On We're Going Home
04.(03) P!nk - Walk Of Shame
05.(--) Lorde - Royals
06.(10) Lana Del Rey - Summertime Sadness / Remix
07.(04) Ellie Goulding - Burn
08.(05) Panic! At The Disco - This Is Gospel
09.(18) Maejor Ali ft. Juicy J & Justin Bieber - Lolly
10.(23) Enrique Iglesias - Heart Attack
11.(16) Jason Derulo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
12.(31) Emblem3 - 3000 Miles
13.(--) Cher Lloyd ft. T.I. - I Wish
14.(--) Pitbull ft. Ke$ha - Timber
15.(**) Bruno Mars - Gorilla
16.(38) The Saturdays - Disco Love
17.(27) Rihanna - What Now
18.(15) Miley Cyrus - Wrecking Ball
19.(17) Selena Gomez - Slow Down
20.(36) John Newman - Cheating
21.(12) Avicii ft. Salem Al Fakir - You Make Me
22.(07) Chris Brown ft Nicki Minaj - Love More
23.(11) Macklemore & Ryan Lewis ft. Schoolboy Q & Hollis - White Walls
24.(--) Ylvis - The Fox
25.(--) Demi Lovato - Neon Lights
26.(--) Havana Brown - Warrior
27.(--) Katy Perry - Unconditionally
28.(13) Thirty Seconds To Mars - Do Or Die
29.(08) ENVY - Am I Wrong
30.(09) Lady Gaga - Applause [2 weeks @ nr 1]
31.(--) Eminem ft. Liz Rodrigues - Survival
32.(--) Christina Aguilera - We Remain
33.(--) Justin Bieber - Heartbreaker
34.(--) Glenn Morrison ft. Islove - Goodbye
35.(--) Jake Miller - Collide
36.(--) Niello feat Phantomen - Legenden
37.(14) Jay Z Featuring Justin Timberlake - Holy Grail
38.(--) Imagine Dragons - Demons
39.(--) Maroon 5 - Lucky Strike
40.(--) Union J - Beautiful Life


Out:
Cher - I Hope You Find It
Flo Rida feat. Pitbull - Can't Believe It
Jessie J - It's My Party
Benny Benassi feat. John Legend - Dance the Pain Away
Fall Out Boy - The Mighty Fall
Armin van Buuren ft. Cindy Alma - Beautiful Life
Daughtry - Waiting For Superman
Justin Timberlake - TKO
Fergie -A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)
Macklemore & Ryan Lewis feat Mary Lambert - Same Love
Avicii feat. Aloe Blacc - Wake Me Up [7 weeks @ nr 1]
P!nk ft Lily Allen - True Love
Alex Gaudino ft. Nicole Scherzinger - Missing You
Katy Perry - Roar [2 weeks @ nr 1]
Havana Brown - Flashing Lights
Eminem - Berzerk
Neon Jungle - Trouble

 
 
 

TV: Agents of Shield, Sleppy Hollow, The Tomorrow People, Orange is the new Black

 
Vad hände efter filmen The Avengers? Marvels Agents of S.H.I.E.L.D tar reda på det, i alla fall i en sido historia.
Underhållande, rätt påkostad. Frågan om den håller?
 
Handling: Agent Phil Coulson sätter ihop en liten grupp specialagenter, särskilt utvalda ur den internationella brottsbekämparorganisationen S.H.I.E.L.D. Tillsammans har de i uppdrag att utreda nya underliga företeelser som dyker upp runt om på planeten Jorden och skydda de vanliga mot det ovanliga och det naturliga mot det övernaturliga. Teamet består av agent Grant Ward, specialutbildad i stridsteknik och spionage; agent Melinda May, pilot och kampsportsexpert; agent Leo Fitz, extraordinär ingenjör; agent Jemma Simmons, geniförklarad biokemist, samt nybörjaren Skye som är en lovande hacker.
 
Går på Kanal 5 - senaste avsnittet utspelas bla i Stockholm!
 
 
 
 
Lite övernaturligt blir det i nya thriller aktiga serien Sleepy Hollow
 
 
 
 
En ny lovande sci fi serie - The Tomorrow People. Kolla in trailern nedan
 
 
 
 
 
Kvinnofängelset 2013? Orange is the new Black är en rätt underhållande drama serie. Kolla in trailern
 
 

The Way Way Back - Stark dramakomedi med själ

 
 
 
Liam James
Allison Janney
Toni Collette
Sam Rockwell
Steve Carell
Amanda Peet
Rob Corddry
Maya Rudolph
Jim RashJim
AnnaSophia Robb

Handling: 14-årige Duncan (Liam James) tvingas tillbringa sommarlovet med sin mamma Pam (Toni Collette), hennes påfrestande pojkvän Trent (Steve Carell) och hans dotter Steph (Zoe Levin). Det är en tuff utmaning för Duncan att försöka passa in i den nya familje¬konstellationen. Räddningen kommer genom en oväntad vänskap med Owen (Sam Rockwell), den lättsamme föreståndaren på traktens populära vattenland Water Wizz.

Stärkt av sitt första sommarjobb och stödet från Owen som mycket väl kommer ihåg hur utmanande tonårslivet kan vara, får Duncan en helt ny syn på sig själv och livet. Den värsta sommaren i Duncans liv blir tack vare Owen den bästa sommaren någonsin och ett viktigt kliv in i vuxenvärlden.

Precis som The Kings of Summer så är detta en comming of age film. Att bli vuxen, se hur vuxna beter sig och hur man överlever en sommar.

Handlingen och manuset är genomarbetat och starkt. Man blyr sig om utvecklingen och vad som kommer att hänsa härnäst.
Det är mysig, rolig, charmig - och allvarlig.

Filmen har tydliga karaktärer. Och skådespelarna är toppen i hela rolllistan. Här har man verkligen lyckats. Steve Carell är ingen favorit, men här är han övertygande som en mindre trevlig pojkvän till mamma spelad väldigt bra av Toni Collette (Little Miss Sunshine).

Sam Rockwell (Iron Man 2) spelar den sköna karaktären Owen, som i sin tur är kär i en medarbetare, härligt spelad av BrideMaids Maya Rudolph.

Även unga Liam James i huvudrollen är övertygande hela vägen. Men bäst är ändå Allison Janney (Juno) som den drink glada Betty. Vilken karaktär! Man blir glad varje gång hon dyker upp.

Detta är helt enkelt en väldigt underhållande dramakomedi med skön sommarkänsla, dessutom med toppen skådespelare och karaktärer.
 
 

The Mortal Instruments: Stad av skuggor - Godkänd Fantasy - men inte mer

 
 
 
Jared Harris
Lena Headey
Kevin Durand
CCH Pounder
Kevin Zegers
Jonathan Rhys-Meyers
Lily Collins
Robert Sheehan

Handling: När Clary Fray ger sig iväg till Pandemonium Club i New York City blir hon vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär bisarra vapen och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar. Plötsligt går offrets kropp upp i rök. Hur ska hon kunna tillkalla polis när mördarna inte längre syns till när det inte finns något, inte ens en droppe blod, som talar om att ett mord begåtts? Offret, en pojke – var det förresten en pojke? – har ju försvunnit.

Det här blir Clarys första möte med skuggjägarna, Shadowhunters – krigare som har till uppgift att förinta demoner som finns på jorden. Det är också hennes första möte med Jace, en skuggjägare som ser ut som en ängel, men som har ett hett temperament. Inom ett dygn har Clary dragits in i Jaces värld efter att hennes mamma försvunnit och hon själv blivit attackerad av en demon. Men varför är demonerna intresserade av vanliga dödliga som Clary och hennes mamma? Och hur kommer det sig att Clary plötsligt fått förmågan att se det osynliga?

Det är inget fel på storyn. Boken var hyffsat underhållande. Efter Twilight och Hunger Games hoppas på en ny filmserie skall axla succén. The Host, Beautiful Creatures - fungerade inte. Och Mortal blev ingen dundersuccé heller. Så tvåan som var planerad att spelas in nu - är pausad tillsvidare.

Det är småsnygga effekter, men ingen wow känsla infinner sig. Skådespelarna och dess karaktärer är dock det största problemet. Det är platt. Tunnt. Svagt. Man faller inte för karaktärerna tyvärr. Och där har vi filmens största problem.

Bäst i filmen är Robert Sheehans roll, man får någon typ av känsla för killen som är kär i tjejkompisen sedan länge.

Ambitionen finns där, och hade den fått en chans att få en uppföljare, kanske det hade blivit bättre och mer tydliga karaktärer som man bryr sig om.

Filmen har underhållningsvärde, men någon ny "Hunger Games" blev det inte. Känner mig generös att ger den en svag trea.

Baksmällan 3 - Rätt tråkig avslutning på kul serie

 
 

John Goodman
Jeffrey Tambor
Heather Graham
Bradley Cooper
Zach Galifianakis
Mike Epps
Ed Helms
Ken Jeong
Melissa McCarthy

Handling: Den här gången finns det inget bröllop och ingen svensexa. Så vad kan gå fel? Det mesta visar det sig när allas vårt "Wolfpack" är i farten.

När The Hangover kom så var det något nytt - och det var fantastiskt roligt (Betyg 5). Sen kom del 2, nyhetens behag fanns inte, men visst var det underhållande (Betyg 3,5-4).

Och nu har man gjort ettsista äventyr med järngänget. Och det finns scener i filmen som är roliga. Men dom är inte många. Hela filmen känns trött. Vi gillar gänget. Men det räcker inte när manuset inte tillåter att det blir kul. Ken Jeong figur är ju rolig, till en viss gräns. Det blir maxat och faktiskt - lite tråkigt.

Melissa McCarthy är dock ett kul inslag i filmen.

Nä, man kunde avslutat serien bättre. Sista 2 minutrerna - det var så filmen skulle ha börjat!

Fast & Furious 6 - Coola actionscener räcker inte hela vägen

 
 
Dwayne Johnson
Paul Walker
Michelle Rodriguez
Vin Diesel
Tyrese Gibson
Luke Evans

Handling:
Alla skådespelarna återförenas när den actionpackade filmserien flyttar till en ny kontinent i "Fast & Furious 6".

Doms (Diesel) och Brians (Walker) Rio-kupp raserade ett brottsimperium och gjorde dem och deras gäng rika, men de kommer aldrig att kunna åka hem.

Under tiden har Hobbs (Johnson) jagat en brottsorganisation av dödligt skickliga förare genom 12 länder. Deras ledares (Evans) hänsynslösa andreman visar sig vara Letty (Rodrigues), kvinnan Dom älskade och trodde var död. Det enda sättet att stoppa gängets framfart är att överlista dem på gatunivå, så Hobbs ber Dom att samla sitt elit-team i London. Betalningen? Full benådning för dem alla, så att de kan återvända till sina hem och sina familjer igen.

Som vanligt är detta en påkostad actionfilm. Man spänner musklerna och det är macho växeln som gäller. Och visst fungerar det delvis. Filmerna tjänar in enorma pengar. Och det är som vanligt en del riktigt sköna actionscener med fräcka bilar i centrum.

Manuset? Ja det är väl inte detstarkaste, vilket man inte kan kräva av en actionfilm med underhållningsvärdet att blanda våld och snygga brudar som signum.

Men Fast 5 var faktiskt en riktigt bra action film, den bästa i serien hittils. Tyvärr når inte del 6 upp till samma höjder.

Paul Walker och Vin Diesel kan sina roller ut och innan vid detta laget och dom har bra samspel. Lite extra kickar blir det när Michelle Rodriguez (Avatar) kickar loss i kvinnoslagsmål.

Och Dwayne Johnson är ett bra tillskott. Han passar inte i löjliga familjefilmer, den är denna typen av filmer han fungerar bäst i.

Med gasen i botten, så är detta så klart ändå en bra action rulle för stunden. Och del 7 - verkar bli intressant.
 

BioToppen USA: Sandra Bullock gör supersuccé i Gravity

 
När den hade premiär slog den Oktober rekord i USA. Vecka 2 så tappar den knappt några intäkter och håller sig kvar på biotoppens första plats i USA.

Filmen är hyllad av en kritiker och publik. Special effekterna är hyllad av både publik och självasta James "Avatar" Cameron som säger det är den bästa rymdfilmen - någonsin. Förutom det blir Sandra Bullock hyllad att göra sin bästa roll någonsin - och att det doftar succé på Oscar galan nästa år.

Tom Hanks blir hyllad i nya action dramat Captain Phillips som går in på andra platsen.

Machete Kills med Danny Trejo, Alexa Vega, Mel Gibson, Michelle Rodriguez, Charlie Sheen och Lady Gaga (!) floppar och drar endast in 3.8 miljoer dollar första helgen.1         Gravity (2013)     $43.2M     $122M     2
2         Captain Phillips (2013)     $25.7M     $25.7M     1
3         Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)     $13.8M     $77.6M     3
4         Machete Kills (2013)     $3.84M     $3.84M     1
5         Runner Runner (2013)     $3.77M     $14.2M     2
6         Prisoners (2013)     $3.64M     $53.6M     4
7         Insidious: Chapter 2 (2013)     $2.72M     $78.5M     5
8         Rush (2013)     $2.39M     $22.2M     4
9         Don Jon (2013)     $2.37M     $20.2M     3
10         Baggage Claim (2013)     $2.03M     $18.2M     3
 
 

The Kings of Summer - Bra feelgood/Comming of Age drama

 
 
Nick Robinson     
Gabriel Basso         
Moises Arias         
Nick Offerman    
Erin Moriarty          


Handling:
Tre tonårskillar bestämmer sig för att fly verkligheten och de krav som deras föräldrar har satt på dem. En sommar bygger de ett stort trähus ute i skogen och planerar att bo där för att kunna känna sig fria. Det är en film om hur det är att växa upp och om hur stark en vänskap kan vara.

"Att växa upp", Comming of Age dramor kommer inte så ofta ut. En av de allra bästa i denna typ av film är Stephen Kings "Stand By Me". En klassiker från 80-talet.

Nu kommer inte Kings of Summer få samma genomslag. Handlingen kretar att fly föräldrarna och vara sin egna herre i vildmarken. Det blir både roligt och känsligt i filmen. En bra ballans mellan allvar och glädje.

Skådespelarna, både i de unga rollerna och vuxenrollerna är alla övertygande och bra.

Detta är en liten feel good film. Det borde göras fler filmer av denna sorten. Så passa på, om du gillar Stand By Me och liknande att kolla in Kings of Summer.

 
 
 

The Big Wedding: Mysig familjefilm med Robert De Niro

 
 
 
Robert De Niro
Susan Sarandon
Diane Keaton
Amanda Seyfried
Katherine Heigl
Christa Campbell
Marc Blucas
Topher Grace
David Rasche
Ben Barnes

Handling: En komedi om en dysfunktionell familj som samlas på nytt inför ett bröllop, och gör sitt bästa för att överleva en helg som ser ut att urartar till att bli ett fullskaligt familjefiasko.

Det sedan länge frånskilda paret Don och Ellie Griffin (De Niro och Keaton) ses igen efter många år och tvingas spela det lyckliga gifta paret till förmån för sin adopterade son. Hans ultrakonservativa biologiska mor beslutar sig nämligen oväntat för att flyga in från andra sidan jordklotet för att delta i festligheterna.

Med alla bröllopsgästernas ögon och öron på sig blir paret Griffins tvungna att konfrontera sitt förflutna, nutid och framtid - och förhoppningsvis undvika att döda varandra i processen. Bollen av lögner sätts i rullning inför de överraskade och minst sagt chockade gästerna och förvecklingarna fullkomligt exploderar.

Det är oftst rätt kul när en Hollywood komedi har samlat ihop ett stort gäng kända skådespelare. Ibland blir det succé (Valentines Day) och ibland blir det mindre lyckat (New Years Eve).

The Big Wedding är ett lättsamt drama, med komik och kärlek. Det är lättsamt, det är sådär trevligt, mysigt, små charmigt - och roligt mellan varven.

Mycket hänger på skådespelarna är bra - och i denna film har man lyckats med rollbesättningen. Robert De Niro lyckats igenatt göra en bra karaktär till sin egna. Susan Sarandon och Diane Keaton är båda starka skådespelare och gör bra ifrån sig.
Narnias Ben Barnes spelar killen som skall gifta sig, med Mama Mia:s Amanda Seyfried. Dom är både helt okej i dessa mer lättsamma roller.Filmen innehåller en del skruvade roller, vilket gör den underhållande

Gillar du lagom myskomik med familje och bröllopstema, kolla in The Big Wedding
 
 

TV: Ny äventyrs serie - Atlantis

 
Staden som finns djup ner i havet finns - i alla fall i Tv-serien Atlantis som har dagit igång. Kanske inte största budgeten, men småtrevlig än så länge...
 
Kolla in trailern om det är något för dig
 
 

TV: Misfits - Robert Sheehan lyfte seien helt själv

 
 
 
 
 

When five outsiders on community service get struck by a flash storm they end up lumbered with special powers.

Hard-as-nails Kelly can suddenly hear people's thoughts, shamed sporting hero Curtis discovers he has the ability to turn back time, and party-girl Alisha can send people into a sexual frenzy when they touch her skin. Even painfully shy Simon can make himself invisible, which makes it all the more hard to swallow for smart-alec Nathan, who seems to have been unaffected....or has he?

Unlike their more conventional counterparts, our misfits don't swap their ankle tags and mobile phones for capes and tights. Instead, they discover just how tough life can be when you?re stuck with a super power you didn't want.

Misfits är väldigt englesk. Den är rå, over the top, och ibland rätt sinnessjuk! Att ha en hel serie, som nästan bara är runt gråa trista byggnader som nästan saknar liv, borde bli väldigt tråkigt. Men med sköna karaktärer och skåpespelare så lyckas man ändå hålla intresset öppet
 
Effekterna i säsong 1 och 2 är väldigt begränsade. Däremot blir de bättre i säsong 3.
 
Hela gänget i säsong 1-2 är sköna, men det är en som tar över hela showen med sin vulgära och sjuka humor - Robert Sheehan! Utom honom tappar serien fort. Och det märktes direkt i Säsong 3.
 
Förhoppningsvis ser vi Robert Sheehan in action i kommande filmer istället.
 
Säsong 1 - Betyg * * * ½
Sässong 2 - Betyg * * * *
Säsong 3 - Betyg * * ½
 
 
 

TV: Arrow, The Vampire Diaries, The Originals, Teen Wolf, Hemlock Grove

 
 
 
Action/serie figur serien fick en andra säsong som dragit igång. Är du Arrow-fan?
 
Handling: Oliver Queen är en rik playboy, som tillbringat fem år strandsatt på en ö, efter att familjens yacht förlist. Oliver Queen, hans far och hans fars kamrat överlevde. Oliver lovar sin far att han ska överleva och ta sig hem igen. De befinner sig i en räddningsbåt, när Oliver Queens far skjuter sin vän och sedan skjuter sig själv, för att Oliver ska kunna klara sig. Övriga på yachten är redan döda. En av de var Sarah Lance, som var syster till Olivers flickvän. Alla har trott att han är död, men han räddas och återvänder till Starling City, där modern har hunnit gifta om sig med faderns kollega Walter Steele. Oliver välkomnas av sin yngre syster Thea och sin bästa vän Tommy Merlyn. Han försöker även återuppta kontakten med flickvännen, men hon har svårt att förlåta att han varit otrogen med hennes syster på båten innan olyckan skedde. Hon lägger skulden för systerns död på Oliver.

Nattetid är Queen en vigilant, en ensam hämnare i grön huva, som försöker att uppfylla sin faders önskan - att ställa allt som familjen Queen gjort fel till rätta. Att bekämpa brotten nattetid och återställa Starling City till sin forna glans. Polisen Quentin Lance, som är far till Laurel och Sarah, jagar honom, men utan att känna till vem mannen i huvan egentligen är. Mamman anställer en livvakt, John Diggle, som ska beskydda sonen.
 
 
 
 
Vampyrerna börjar collage, men man kan anta att fokus kommer bli på intriger, död, blod och hämnd. Och lite kärlek inslängt på det.
 
Vampire Diaries säsong 5 har börjat
 
 
 
 
 
Kan man inte få nog av VD så har man nu även gjort en spinn-off serie - The Originals.
 
 
 
 
Under sommaren gick de två bra Varulvsserier. En av dom var Teen Wolf. MTV hade bara planer på 3 sösonger av Teen Wolf, men det gick så bra att man har valt att fortsätta redan i början av nästa år. Passa på kolla in season 3 innan fyran kommer
 
 
 
 
Den andra bra varulvserien i sommras var Hemlock Grove med Bill Skarsgård. Säsong 2 kommer nästa år.
 

TV: Defiance - Ny Sci Fi serie

 
 

Saknar du lite Science Fiction och monster i din tV? Då kanske det kan vara läge kolla in serien Defiance.
 
Handling:
In the year 2046, it's a new Earth - with new rules. Over thirty years after various alien races arrived on Earth, the landscape is completely altered, terraformed nearly beyond recognition. To the town of Defiance, on what used to be St. Louis, comes the mysterious Nolan (Grant Bowler) and his charge, Irisa (Stephanie Leonidas). As they settle into town - overseen by the mayor, Amanda Rosewater (Julie Benz) and filled with residents like the powerful Rafe McCawley (Graham Greene), enterprising lounge owner Kenya (Mia Kirshner) and the ambitious, alien Tarrs (Tony Curran and Jaime Murray) - events begin to unfold that threaten the fragile peace this border town has fought for

Senaste Hobbit: Smaugs ödemark trailern

 
 
 
Årets stora fantasy fortsätter i december med hela gänget av duktiga skådespelare; Ian Holm, Christopher Lee,Cate Blanchett, Elijah Wood, Andy Serkis, Ian McKellen, Benedict Cumberbatch, Martin Freeman med flera. Lägg till comeback för Orlando "Legolas" Bloom och premiär för Sveriges stolthet: Mikael Persbrandt

Handling:
"The Hobbit" baseras på J.R.R. Tolkiens bok "Bilbo: En hobbits äventyr" och är upptakten till de framgångsrika "Sagan om Ringen"-filmerna.

I filmen får vi se hur Bilbo kommer över ringen och även en introduktion av Gollum. Historien fokuseras på hobbiten Bilbo Baggins som lever ett lugnt och stillsamt liv. Men en dag dyker trollkarlen Gandalf upp med några dvärgar och Bilbo blir då indragen i deras jakt på dvärgarnas stulna skatt som vaktas av draken Smaug.
 

Film trailers: Thor - The Dark World & Gravity

 
 
Gänget från första Thor filmen är tillbaka, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Tom Hiddleston och Anthony Hopkins.
 
Handling: Efter händelserna i "The Avengers" är det åter upp till Thor att rädda världen från mörkrets krafter, denna gång Svartalverna, ledda av Malekith.
 
 
 
 
Pressen hyllar Sandra Bullock och George Clooney. Pressen hyllar de fantastiska effekterna - och 3D effekterna. Man hyller hela filmen. James Cameron, mannen bakom Avatar, Termiantor och Titanic hyllar filmen, som de bästa rymdfilmen någonsin. Och James hyllar inte ofta andra filmer, senast var Life of Pi och där hade han fullstädigt rätt.

Handling:
Bullock spelar Dr. Ryan Stone, en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky (Clooney) som är ute på sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag...
 

Film Trailer: Jeff Bridges i Fantasy äventyret The Seventh Son

 
 
 
Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Alicia Vikander och Kit Harington kommer alla dyka upp i fantasy filmen The Seventh Son 2014

Handling:
I en svunnen tid kommer en obeskrivlig ondska att svepa över världen och åter sätta igång kriget mellan de övernaturliga och människorna.

Master Gregory är en soldat som för flera århundraden sedan fängslade den onda och mäktiga häxan Mother Malkin. Mother Malkin har nu rymt och gör sig redo att hämnas genom att släppa lös sin fruktansvärda vrede över världen. Endast Master Gregory står i hennes väg och han har till nästa fullmåne på sig att träna upp sin lärling, Tom Ward. Mänsklighetens enda hopp står nu till den sjunde sonens sjunde son.

Här är trailern
 

Film Trailer: Hunger Games - Catching Fire

 
Hunger Spelen blev en gigantisk succé världen över, Så klart fick de övriga böckerna grönt ljus i Hollywood.
 
Handling: En cynisk teve-värld där deltagarna tävlar med livet som insats. Detta kan vara verklighetens underhållning i framtiden...

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...
 
Här är den senaste trailern för Catching Fire
 
 

Musik Topp 40 Britney Spears - Work Bitch

 
 
01.(01) Britney Spears - Work Bitch [3 weeks @ nr 1]
02.(--) Avicii  - Hey Brother
03.(05) P!nk - Walk Of Shame
04.(02) Ellie Goulding - Burn
05.(03) Panic! At The Disco - This Is Gospel  
06.(16) Drake ft Majid Jordan- Hold On We're Going Home
07.(08) Chris Brown ft Nicki Minaj - Love More
08.(07) ENVY - Am I Wrong
09.(06) Lady Gaga - Applause [2 weeks @ nr 1]
10.(12) Lana Del Rey - Summertime Sadness / Remix
11.(14) Macklemore & Ryan Lewis ft. Schoolboy Q & Hollis - White Walls
12.(09) Avicii ft. Salem Al Fakir - You Make Me
13.(04) Thirty Seconds To Mars - Do Or Die
14.(11) Jay Z Featuring Justin Timberlake - Holy Grail
15.(15) Miley Cyrus - Wrecking Ball
16.(25) Jason Derulo  feat. 2 Chainz - Talk Dirty
17.(22) Selena Gomez - Slow Down
18.(--) Maejor Ali ft. Juicy J & Justin Bieber - Lolly
19.(19) Neon Jungle - Trouble
20.(13) Eminem - Berzerk
21.(23) Havana Brown - Flashing Lights
22.(10) Katy Perry - Roar [2 weeks @ nr 1]
23.(--) Enrique Iglesias - Heart Attack
24.(24) Alex Gaudino ft. Nicole Scherzinger - Missing You
25.(17) P!nk ft Lily Allen - True Love
26.(18) Avicii feat. Aloe Blacc - Wake Me Up [7 weeks @ nr 1]
27.(38) Rihanna - What Now
28.(21) Macklemore & Ryan Lewis feat Mary Lambert - Same Love
29.(28) Fergie -A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)
30.(--) Justin Timberlake - TKO
31.(--) Emblem3 - 3000 Miles
32.(--) Daughtry - Waiting For Superman
33.(--) Armin van Buuren ft. Cindy Alma - Beautiful Life
34.(--) Fall Out Boy - The Mighty Fall
35.(--) Benny Benassi feat. John Legend - Dance the Pain Away
36.(36) John Newman - Cheating
37.(37) Jessie J - It's My Party
38.(--) The Saturdays - Disco Love
39.(--) Flo Rida feat. Pitbull - Can't Believe It
40.(--) Cher - I Hope You Find It


Out:
Daft Punk ft Pharrell Williams - Get Lucky
Robin Thicke f/T.I. & Pharrell - Blurred Lines
Icona Pop - All Night
Anna Kendrick - Cups
The Wanted - Show Me Love (America)
James Blunt - Bonfire Heart
The Wanted - We Own The Night
OneRepublic - Something I Need
Capital Cities - Safe & Sound
Anton Ewald - Human
Olly Murs - Right Place Right Time
Bruno Mars - Gorilla