Film: Oblivion - Snygg men rätt ointressant Sci Fi med Tom Cruise

 
 

Morgan Freeman
Tom Cruise
Melissa Leo
Nikolaj Coster-Waldau
Olga Kurylenko

Handling: Jack Harper (Cruise) är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade Scavs, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.

Med Tom Cruise i huvudrollen och med Morgan Freeman i en biroll, låter det som detta borde varit en bra film. Oblivion har en intressant handling, men det blir inte speicellt spännande, eller medryckande. Det är typiskt kall science fiction film, som är smart på olika sett. Men intresset kommer inte upp på den nivå som man önskar

Tom, Morgon och de överiga spelar helt okej, inget att klaga på så sätt. Men efter Oblivion är slut känner man, jaha, det var bara detta?

Finns nog en hel del sci fi fans som dock sätter högre betyg än 2, men jag kunde inte ritkigt få mig att engagera mig i den.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback