Hobbit: Smaugs ödemark - Storslaget - med Sagan Om Ringen känsla

 
 
 

Mikael Persbrandt
Christopher Lee
Ian Holm
Cate Blanchett
Elijah Wood
Billy Connolly
Andy Serkis
Ian McKellen
Stephen Fry
Orlando Bloom
Benedict Cumberbatch
Hugo Weaving
Martin Freeman
Lee Pace
Luke Evans
Evangeline Lilly

 


Handling: Vi får nu följa Bilbo Baggers äventyrliga resa tillsammans med Gandalf och de tretton dvärgarna, ledda av Thorin Ekensköld, för att återkräva Ensliga berget och dvärgarnas förlorade rike Erebor.

Efter att ha lyckats överleva första etappen av den oväntade resan, kämpar gruppen vidare österut genom den förrädiska skogen Mörkveden. Där ställs de öga mot öga med den gigantiske Beorn, en hord av jättespindlar och tillfångatas av de farliga skogsalverna. Efter en dramatisk flykt lyckas de ta sig till Sjöstaden och vidare till Ensliga berget för att möta den största faran av alla – den enorma draken Smaug. En utmaning som kommer sätta deras mod och vänskap på slutgiltigt prov.

Peter Jackson bjöd oss förra gången på en fin och komisk och barnvänlig film. Som kändes väldigt snäll och tam. Det var så klart trevligt att återvända till Toliens värld. Men det saknades en hel del, det märkte man speciellt när man såg om The Hobbit.

Som tur är, vänder det helt i The Hobbit: The Desolation of Smaug! Det blir högre tempo, det blir massa action och det blir spännande och väldigt underhållande.

Otroligt snyggt är det, som vanligt. Vackert. Detaljrikt. Legolas är tillbaka, och dödar mer än någonsin! Orlando Bloom lyckats se ut som sin karaktär igen, trotts åren har gått. Evangeline Lilly är en mycket trevligt tillskott som inte finns med i boken.

Det bästa av allt - Det är MER Sagan Om Ringen känsla igen. Det är mörkare. Större hot. Även om filmen här får betyg 5, så når den inte upp till Sagan om Koungens Återkomst - men håller nu nivå med "Ringen" och "Två Tornen".

3D effekterna är även dom bra.

Nu väntar vi bara på sista delen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback