Lena PH i QX magasin

 
Se artikeln här
 

LENAS SLÄPPER NYTT

LENAS ANTEHMS

OCH GÅR IGENOM SINA HITS
I fyra decennier har hon frälst oss med hits, shower, schlagers och looks. QX synade tillsammans med Lena Philipsson alla hennes mest ikoniska hits
 
Den 5 juni kommer Lena Philipssons nya album, ”Maria Magdalena”, givetvis döpt efter förra sommarens hit (och henne själv, då det står Maria Magdalena Filipsson i passet).
– Det var först diskussioner om det skulle bli en EP eller två, men fyra låtar känns… det blir bara som ett smakprov. Jag har hållit på så länge att jag har ett albumtänk och vill ha en berättelse.
Plattan är producerad av Anders Hansson, som även producerade Lenas platta efter Det gör ont-vinsten, och hon berättar att detta är en skiva på väg framåt.
 
– Förra var mer akustisk och berättande. Jag ville att detta skulle vara ett steg framåt, men inte konstruerat. Den här är en del av mig.
Alla låtar är skrivna av Lena själv och har kommit till sedan förra sommaren.
 
När du skrivit låtar, Vem spelar du upp för?
– Främst Anders Hansson, ett par på skivbolaget och min syster. Anders är bra att hitta låtar som blir singlar. Min syrra är alltid ärlig men det betyder inte alltid att hon har rätt (skrattar).
 
Spar du låtutkast som får gro och kanske bli nåt längre fram?
– Ja, kanske nån enstaka, men det slutar alltid med att man tar de nya. Jag åkte på en sommarturné för nåt år sen till vilken jag skrivit fyra nya låtar. Galen till exempel som jag framförde på allsången. Men sen kände jag att jag var klar med den, så det vara bara att lämna bakom sig.
Skulle du kunna tänka dig att göra Så mycket bättre igen?
 
– Inte just nu. Jag känner att det är utvecklande och intressant att utveckla mig själv och uppnå min fulla konstnärliga potential. Jag vill inte använda mitt privatliv till underhållning och vända ut och in på mig själv. Jag sliter för att göra ett bra jobb och ibland känns det lite nesligt att den privata bilden tar så stor plats att jag blir kvarhållen på en plats där jag inte är. Det är därför jag tycker det är kul att jobba med mitt Insta och kunna förmedla vem jag är.
 
Och slutligen, är du klar med Mello?
– Jag tror det. Jag vet inte vad som skulle kunna hända för att jag ska känna att jag vill tävla igen. Kanske vara med i nån annan form, i så fall. Jag har fått bra effekt på min musik ändå.
Lena Philipsson har sedan genombrottet 1986 gett oss massor av anthems så vi tyckte det var dags att spana in dessa och vad hon känner för dem idag. Alltifrån klassiker som Kärleken är evig och Det gör ont till nyare Maria Magdalena och En stilla depression via fanfavoriter som Why (så lätt kommer du inte undan) och Tvillingsjäl.
 
Kärleken är evig
Kom tvåa i Melodifestivalen 1986, är skriven av Per Gessle och Torgny Söderberg, och är en av Lenas mest älskade hits. ”Jag uppskattar den för att den gör folk glada. Den ger mig inte så mycket musikaliska känslor idag. Jag hade provsjungit ”Bra vibrationer” till Melodifestivalen året innan, men det blev inget. Vilket gjorde Torgny (Söderberg, mannen som skrev mycket med Lena under många år), lättad. Jag tror han gärna ville vara med och skriva min låt eftersom han upptäckt mig. Och ”Bra vibrationer” kanske inte riktigt var min stil. Jag kom tvåa, vilket ju var fantastiskt bra.”
 
Dansa i Neon
Kom femma i Melodifestivalen 1987 och var från början tänkt för Lili & Susie.
”Den skrevs av Ola Håkansson, Tim Norell och Peo Thyrén. Ola och Tim skrev discopop till många fräna artister på den här tiden, bland annat just Lili & Susie. Jag minns inget om att SVT sa nej till dem, men jag var glad att få göra den. Jag var med för andra året i rad, men hade ingen vinnarinställning. Jag tänkte aldrig så, utan för mig var det viktigaste att gå vidare till röstningsomgång två och få en hit. Och så blev det.”
 
Om igen Bobby Ljunggren & Ingela Pling Forsmans ballad kom tvåa i Melodifestivalen 1988 efter Tommy Körbergs Stad i ljus. ”Det var en stark låt som både jag och Torgny tyckte var jättebra. Hade inte Tommy varit med hade jag vunnit tänker jag (skrattar). Jag har inte sjungit den så mycket eftersom man sällan har med så många ballader när man är ute och spelar. Det drar ner tempot, och nu är det oftast På gatan där jag bor eller Mirakel. Här fick jag epitetet ”Den eviga tvåan” men det gjorde mig ingenting. Jag vann festivalen senare ändå.”
 
Why (så lätt kommer du inte undan)
Singel från ”My Name”-plattan som kom 1989, blev en Trackshit och fick en kul video.
”Det var ett Torgny-samarbete i studion i Skara. Den var ett hopp från skivorna jag gjort innan och vi tyckte båda det var kul att experimentera lite. Den har ABBA-influenser, kyrkklockor, rap på svengelska, lite opera och mycket drama. Den tillhör ett koppel av låtar jag inte använder idag.
Första turnén efter Det gör ont tog jag med denna, Talking in Your Sleep, 006 och Standing in My Rain, men de fick inte så mycket reaktioner. Jag kände då att det finns ett förr och ett nu: En ny publik hittade mig med Det gör ont och de hade inte koll på de gamla låtarna bortsett från schlagerlåtarna.”
 
Tvillingsjäl Skriven av Lena Philipsson, framförd av Pernilla Wahlgren och kom på en delad sjätteplats I Melodifestivalen 1991. ”Även om jag sjöng på demon så fanns det aldrig nån tanke på att jag skulle sjunga den i Melodifestivalen. Jag var ofantligt stolt att den valts ut bland de låtar som skulle tävla. Idag umgås Pernilla och jag i samma kompisgäng, men då kände vi inte varann. Att den inte gick vidare till finalomgången var mer tråkigt för henne än för mig fö enligt gammal god tradition förväntade jag mig ingenting i Melodifestivalen. Den känns väldigt avlägsen idag, men det var kul att se att den dök upp i Pernillas show häromåret.”
 
Stjärnorna
Singel som kom 1994 och var med i svenska Gösta Ekman-filmen En på miljonen.
”Vi höll på med ett album i Skara och skrev en låt som blev väldigt bra. När Torgny och jag gjorde den var jag hemma med barn och inte ute i svängen. Jag minns att den gick bra på Svensktoppen, men jag sjunger den inte ofta längre. Den är lite för glättig och Ted Gärdestad-schlager. Men den är bra.”
 
Det gör ont
Vann Melodifestivalen 2004, blev Årets Trackshit samma år och sexa i Eurovision. Har spelats in av taiwanesiske Jilin Tsai och Ma Numminen”Vi hade bestämt att Stopp nej gå härifrån skulle vara min Mellolåt, men så ringde Orup mig i januari när jag satt hos frissan. ”Vi ska byta låt! Jag har kommit på nåt mycket bättre!” Jag skrattade åt namnet Det gör ont men insåg att det var en bra låttitel. Problemet var att vi redan gett SVT titeln och de var tvungna att ha den klar till samlingsskivan som skulle göras mycket tidigare. Men vi bytte ändå, och det är jag glad för. Den var mycket mer laidback från början, men Anders Hanson gjorde den mer pompös och ”fest”. Till Eurovision gjorde jag den på engelska, men idag vet jag inte om jag skulle gjort det. Det hade det nog inte behövts. Men just då pratades det om att det var väldigt viktigt att de utländska tittarna skulle förstå låten. Jag tyckte mest det var knepigt att lära mig en helt ny text”.
 
Delirium
Uppföljarsingel till Det gör ont och skriven av Orup och producerad av Anders Hansson”Orup är duktig på ord och texter och var verkligen i sitt esse här. Den var lite rivigare än ”Det gör ont” och skivbolaget trodde på den. Den gick hem bra och det är en kul titel. Den tillhör gänget jag sjunger mest idag tillsammans med ”Affär”, ”Ont”, ”På gatan” och schlagerlåtarna.”
 
Lena Anthem
Tredjesingel från ”Det gör ont en stund på natten men inget på dan” från 2004. ”Då hade jag och Orup påbörjat vårt samarbete med en platta. Mitt krav för att göra Mello med honom var att vi gjorde en hel skiva ihop. En dag kom jag till hans studio och han spelade upp ett par snuttar, jag fastnade direkt för den här. Sen skrev han ihop en låt och jag hade ingen påverkan på texten. Jag gör den ofta och tycker den är kul. Om Grete Philipsson, Lisa Nilson eller Regina Lund reagerade på att de nämndes? Kanske Grete har nämnt nåt om den nån gång när jag sprungit på henne. Men i så fall var det bara positivt.”
 
Han jobbar i affär
Skriven av Orup och Anders Hansson och en av Lenas mest streamade låtar. Med på albumet ”Jag ångrar ingenting” från 2005. ”Jag är lite överraskad att den gått så bra, men jag har spelat den väldigt mycket. Däremot är jag lite trött på den. Schlagerlåtarna är jag inte alls lika mätt på. Orup gillade den och jag litade på honom till 100 procent när vi jobbade ihop. Jag uppskattade att han alltid gick in fullt ut för att skriva till mig och inte gömde några av låtarna som han tyckte blev så bra att han ville göra de själv. Han fokuserar verkligen helt på artisten han skriver åt för tillfället.”
 
Jag är ingen älskling
Premiärspelades på Allsången 2015 och startskottet för Lenas personliga succéföreställning med samma namn. ”Jag hade precis gjort en skiva som inte alls funkade. Det var massa olika låtskrivare och det blev inte så bra kvalitet som jag önskat. Jag hade inte skrivit egen musik på länge och tänkte att det skulle ge ett tyngre intryck om det blev mer personligt. Skivbolaget var inte så pepp på den, men jag och Anders Hansson, som producerat, gillade den jättemycket. Texten är på riktigt och jag skrev om uppbrottet. Jag gillar ju inte att vara så offentlig och det hade varit en svår tid med mycket skriverier. Så kom den här låten till och jag visste att det skulle komma frågor. Så jag var faktiskt rätt nervös när jag sjöng den för första gången på Allsången. Jag tyckte att det var viktigt att jag spelade piano för jag hade ju alltid spelat men aldrig visat den sidan. Den fick otroligt stort gehör, mycket mer än jag kunnat ana, och blev sedan huvudlåten på kommande skivan.”
 
Maria Magdalena
Lenas sommarhit från 2019 och Gaya-moja-gala-prisad som Årets Dänga och QX Gaygala-nominerad som Årets låt.
”Melodin kom till mig när jag var ute och körde bil. Trumpeterna var ju hooken. Jag gjorde inga framträdanden förrän i augusti med den så den fick först hitta ett eget liv hos publiken. Den hade en helt ny stil och jag längtade verkligen efter att få spela den. Jag gillar att jobba med rörligt material och fick en bild i huvudet av att jag ständigt är ”Lena PH”. Hon finns liksom alltid med i en glitterklänning. Så jag köpte en klänning på Beyond Retro som jag snyggade till med lite fix och trix. Jag har ju sytt förr (skrattar). Sen åkte jag ner till min dotter Saga i Berlin där vi spelade in en video under en dag. Vi är båda rätt blyga, men hon är duktig på att filma. Båda skämdes lite när vi gick ut genom porten och började. Men sen filmade vi i smyg på spårvagnar och cafeer, och så klippte hon videon. Jag tycker den blev kul.”
 
En stilla depression Lenas senaste singel från 2020, en Ace of Base-gungig blivande sommarhit som passar bra i karantäntider. ”Det kom två låtar emellan denna och Maria Magdalena men det verkar ingen ha märkt (skrattar). Jag gillar både Du ljuger, och Du är aldrig ensam, som är väldigt personligt och allvarsam. Efter att jag släppt MM förra sommaren fick jag vibb på att göra en till lättsam låt. Den hette ”En stillsam depression” först och handlar om vardagstristessen där man upprepar sig själv. Det är liksom jämngrått på det känslomässiga planet. Men efter coronan kom blev jag lite orolig att den skulle missuppfattas. Så jag la ut titeln på Insta för att se om nån tog den fel. Men inte, den har verkligen fått fantastisk respons.”

culturefix.co.uk: SWEDISH POP ROYALTY LENA PHILIPSSON ANNOUNCES ‘MARIA MAGDALENA’ ALBUM, NEW SINGLE ‘EN STILLA DEPRESSION’

 
 

Swedish pop goddess Lena Philipsson has unveiled the details surrounding her latest studio album ‘Maria Magdalena’. The 2004 Swedish Eurovision star and Melfest regular has dropped numerous tracks from the album – expected June 5th – including the new single En stilla depression (‘A quiet depression’) which you can hear above.

The new track is an up-tempo one with a somewhat tropical electronic flavour. Lena has also provided an enjoyable self-isolation themed music video which sees the star take on numerous personas and sample a number of alcoholic beverages. En stilla depression joins the previously released album tracks: Maria MagdalenaDu ljuger (You’re lying), and Du är aldrig ensam (You are never alone). You can see the full nine song tracklist below:

  1. Maria Magdalena
  2. Lära så länge man lever
  3. En stilla depression
  4. Höra hur du mår
  5. Du är aldrig ensam
  6. Stockholm
  7. Du ljuger
  8. Han går på vatten
  9. Är det för sent

Maria Magdalena follows Lena’s 2015 album Jag är ingen älskling. She finished fifth in the 2004 Eurovision Song Contest with the song It Hurts thanks to a rousing performance in Instanbul.

Källa


Etta på poplistan + Med vänliga hälsningar Lena Philipsson

 
Nya singeln En stilla depression är etta på poplistan 
 
 
 
Nya plattan - signerad:
 

Vid förhandsbokning får du ett signerat ex!

Nytt starkt album med Sveriges allra bästa Lena Philipsson!

Under 2019 lyfte många på ögonbrynen när Lena släppte sin dunderhit "Maria Magdalena", som gav prov på en helt ny stil. Senare under året kom singeln "Du ljuger" och precis före jul släpptes "Du är aldrig ensam" och man kunde under året se henne bland annat hos Lotta på Liseberg, Sommarkrysset, QX-galan och som gäst i Hellenius Hörna.

Denna gång har Lena Philipsson skrivit hela albumet själv, tagit alla bilder samt regisserat och filmat alla videor. Skivan bjuder på pianoballader, discostänkare, reggaeflirtar, oemotståndlig pop och ett jäkla drag helt enkelt. Produktionen är signerad Anders Hansson.

 

 
Nu kan du boka signerad skiva på CDON och Ginza.se
 
 
Nu finns det fler delar ute av Vetlanda 100 år serien:
 
 

Aftonbladet: Lena Philipsson släpper nytt i sommar

 

Lena Philipsson är på gång med ett nytt album, hennes första sedan "Jag är ingen älskling", som släpptes 2015.

Den 5 juni släpps nya albumet "Maria Magdalena", som bär samma namn som Lena Philipssons hitlåt från i fjol.

Albumet innehåller även singlarna "Du ljuger" och "Du är aldrig ensam" som släpptes förra året, samt nya singeln "En stilla depression".


”En stilla depression skrev jag långt före vi hamnade i pandemikarantän, men kanske kan den ändå passa, och rentav pigga upp, särskilt med tanke på videon jag gjort, där jag festar med mig själv hemma", säger artisten om nya singeln, enligt ett pressmeddelande.

 KÄLLA

 

Scandipop:

 
Läs mer här: scandipop
 
Nya singeln är nu fyra på itunes:
 
 

Nya musik videon är här! Lena Philipsson - En stilla depression

 
Nya videon är här!
 
 
 
Texten: 
 
En stilla depression
En sådan situation
Där ingenting är uppåt
Ingenting känns neråt
 
 
En stilla depression
Medioker ambition
Man lever som i jämnmod
Långt ifrån crescendon
 
 
Alla mina vänner
Dom fattar vad jag känner
Man jobbar
Man är glad
Går till Coop och handlar mat
Men ändå på något vänster
Man följer i samma mönster
Var vecka varje helg
En kopia på sig själv
 
 
Oj oj oj oj
Lalalalala…..
Lalalalala…..
Lalalalala…..
 
 
En stilla depression
Som en halvdan erektion
Man fattar vad som menas
Men inget penetreras
 
 
En stilla depression
En något lägre division
Man sällar sig till fållan
Som orkar hålla nollan
 
 
Visst är det väl synd att klaga
Hur svårt kan det väl vara?
Jag har allt som jag begär
Mat och vin och allt det där
Men ändå jag hör nån tala
I från djupet av min dvala
”Med livet sett i stort"
"Du är en lycklig idiot"
"Med en stilla depression"
 
 
Lalalalalala…
Lalalalala…..
Lalalalala…..
Lalalalala…..
Oj oj oj oj
Oj oj oj
Oj oj oj oj
Oj oj oj
 
 
En stilla depression
En stilla depression
En stilla depression
 
 
Lalalalalala…
Lalalalala…..
En stilla depression
Lalalalala…..
Lalalalala…..
En stilla depression
En stilla depression


Expressen: Lena Ph:s revansch – så vände hon livskrisen

 

Lena Philipssons, 54, barn har vuxit upp och flyttat ut, en epok i hennes liv är över – och omställningen ledde till en tung period av nedstämdhet.

Nu har sångerskan hittat glädjen i vardagen igen och kan njuta av den nyvunna friheten.

– Det kändes tomt och omvälvande när man varit mamma i så många år och sedan är uppdraget slutfört. Plötsligt sitter man i köket med ett glas vin och bedövas av tystnaden, säger Lena Philipsson som är aktuell med nya singeln ”En stilla depression”.

 


Förra året hade Lena Philipsson en stor sommarhit med ”Maria Magdalena” – med nya låten ”En stilla depression” kan det bli succé igen.

– ”En stilla depression” är en låt jag skrev för snart ett år sedan och den handlar om den jämngrå vardagen, där inget särskilt händer. Det finns egentligen inget att klaga på, men man känner sig ändå som en upprepning, säger popdrottningen och fortsätter:

– Titeln känns allvarsam men låten är glad, nästan bagatellartad – det är den kontrastverkan jag gillar. Det skapar en komik, och en känsla av att man både kan vara lätt deprimerad men ändå glad.

 

Sorgen över förändringen
Lena Ph är känd som ett energiknippe, men senaste året har produktiviteten varit högre än någonsin. ”En stilla depression” är den fjärde singeln på ett år, och artisten berättar att skaparkraften har fått nytt liv efter en jobbig period.

Lena Philipssons barn Noa Månfare, 27, och Saga, 22, har vuxit upp, och sedan något år har båda flyttat hemifrån. Att barnen flyttade ut var en rejäl omställning för artisten, och det ledde till att hon blev lite melankolisk.

– Det var ganska deppigt när båda barnen flög ur boet. Det kändes tomt och omvälvande när man varit mamma i så många år och sedan är uppdraget slutfört. Plötsligt sitter man i köket med ett glas vin och bedövas av tystnaden, säger hon och poängterar:

– Samtidigt är man ju väldigt glad över att de klarar sig själva och har det bra, det är det viktigaste.

Men i stället för att sitta passiv och låta vemodet rulla in, så har sångerskan fått användning av den nyvunna friheten.

– I gengäld har jag fått tillgång till en massa tid som jag kan lägga på att vara ännu mer kreativ. Mitt flöde är fritt, vilket känns fantastiskt. Jag har ju till exempel tagit mig an uppdraget att ta alla bilder som krävs inför singelsläpp, album och pressbilder, säger hon.

 

Skapandet ger lycka
Förr om åren hördes skämt om att Lena Philipsson syr sina egna kläder, men i dag är symaskinen utbytt till ett annat redskap: mobiltelefonen. Artisten tar sina egna bilder och filmar musikvideos själv – allt gör hon med mobilen.

– Det viktigaste är att det tekniskt är enkelt, därefter är det bara fantasin som sätter stopp. Sen är det ju väldigt praktiskt att jag har tillgång till artisten närhelst jag vill, säger hon.

Hitmakerskan från Vetlanda är särskilt nöjd med musikvideon till ”En stilla depression” – där publiken får en glimt av hennes hem.

– Den är rolig och experimentell, jag har spelat in den själv hemma hos mig. Jag spelar fyra olika karaktärer som festar ihop och som reagerar på varandra. Den var väldigt kul att tänka ut, filma och att sedan få se resultatet. Det funkade och gjorde mig väldigt glad, säger hon.

 

Lusten har stannat av: ”Har varit svårt”
Men sedan coronavirusets utbrott har lusten att vara kreativ stannat av, berättar Lena Philipsson. Hon har hållit sig isolerad och gått i en mer långsam lunk med tid för eftertanke.

– Det har varit svårt att vara kreativ under karantäntiden. Man kan ju få för sig annars att när hela nöjesbranschen är nedsläckt så har man tid att skriva ännu fler låtar, lära sig ett språk eller skriva manus. Men jag har mest avvaktat, tittat på serier, tagit mina promenader. Det har känts svårt att skriva helt vanliga skämt när världen rasar omkring oss, säger hon.

 


Låten ”En stilla depression” skulle egentligen ha släppts tidigare under våren, det kommande albumet är försenat och bokade spelningar har ställts in. Men Lena Philipsson håller hoppet levande om att få komma ut och uppträda med sin nya musik till hösten.

– Jag har absolut fått jobb inställda under våren. Jobb under sommar och höst svävar i ovisshet i dagsläget – ingen vet, alla avvaktar. Jag har ju annars planer på att spela den nya musiken från nya albumet i höst. Men i nuläget tar jag det väldigt lugnt hemma.

 KÄLLA

 

Läs även

P4: Ny singel med Lena Philipsson


Ny platta med Lena Philipsson "Maria Magdalena" 06/05/2020

 
 
Snart är nya Lena Ph skivan här!
 
Tracklist: 
 

1. Maria Magdalena
2. Lära Så Länge Man Lever
3. En Stilla Depression
4. Höra Hur Du Mår
5. Du Är Aldrig Ensam
6. Stockholm
7. Du Ljuger
8. Han Går På Vatten
9. Är Det För Sent

Däremot saknas nya låtarna "Dobidej", "Spara Dig Inte Till Jesus" och "Galen" som Lena sjöng på sin sommarturné senast.

 KÄLLA

OBS! Datum dock ej bekräftat av Lena Ph än


Lena Ph:s En stilla depression finns ute nu!

 
Nu har Lena Philipsson fjärde singel släppts från kommande plattan. Uppföljaren till "Maria Magdalena", "Du Ljuger" och "Du Är Aldrig Ensam" heter "En Stilla Depression" Och låten är allt annat än deppig. Sommarhit 2020 också!
 
 
 

Ny sommarsingel från Lena Ph: En stilla depression 24/4

 
Den 24e April kommer Lena Phs nya singel, "En Stilla Depression" som är uppföljare till "Maria Magdalena" "Du ljuger" och "Du är aldrig ensam"

 


Qx galan: Maria Magdalena med Lena PH

 
Nu finns hela QX galan ute, ca 40 min in ser du hela Lena Philipssons framträdande. Klicka här
 
Lena skulle släppa nya platta i Mars, men avvaktar lite pga rådande omständigheter i världen.
 
 

Lena PH

 
Följ Lena Philipsson på Facebook

SVT: Lena Ph i Melodifestivalen 2020: Andra Chansen

 
 
Svt.se:

MELODIFESTIVALENS HALL OF FAME

Under Melodifestivalen 2020 kommer 48 historiska insatser och personer att väljas in i Hall of Fame. Varje vecka fram till Andra chansen presenteras 12 nya invalda.

Hall of Fame-galan äger rum i Andra chansen-programmet, som blir en stor nostalgifest dit alla invalda har bjudits in. Omkring 20 av de invalda kommer att göra framträdanden på scenen under kvällen.

En höjdpunkt blir när Tomas Ledin och Björn Skifs delar samma scen i ett framträdande för första gången någonsin. Under galan framför också Måns Zelmerlöw och Lill Lindfors en duett, och Loreen medverkar med en unik mash-up av sina tre bidrag i Melodifestivalen.

Dessutom kommer följande att uppträda:

• After Dark
• Anna Book
• Kikki Danielsson
• Andreas Johnson
• Alcazar
• Siw Malmkvist
• Towa Carson
• Ann-Louise Hanson
• Karin Falck
• Cecilia Vennersten
• Claes-Göran Hederström
• Agnetha Munther från Family Four
• Ann-Christine Bärnsten

 

ELA LISTAN: LEGENDARERNA SOM GÄSTAR ANDRA CHANSEN OCH MELODIFESTIVALENS HALL OF FAME 2020

Ovan: Alcazar återförenas för en kväll och finns bland de många som ansluter sig till Hall of Fame-stjärnparaden i Melodifestivalen nästa lördag.

Andra chansen i Eskilstuna blir ett förlängt program. Tittarna utser som vanligt de sista finalisterna i Melodifestivalen 2020. Men får också en sällan skådad nostalgisk show med hyllningar av de första invalda i Melodifestivalens Hall of Fame.

Nu släpps samtliga artister och pristagare som gästar Eskilstuna under Andra chansen. Inför varje deltävling har pristagare tillkännagivits här i Expertbloggen, och det står nu klart vilka de 48 första invalen i Melodifestivalen Hall of Fame är.

Dessutom kommer följande hedersgäster att finnas på plats och ta emot sitt pris i programmet:

• Lena Philipsson
• Arvingarna
• Herreys
• Nanne Grönvall
• Björn Gustafsson
• Linda Bengtzing
• Bobby Ljunggren
• Thomas G:son
• Peter Boström
• Linnea Deb
• Anton Hård af Segerstad
• Joy Deb
• Torgny Söderberg
• Stephan Berg
• Marcos Ubeda
• Gert Lengstrand
• Sarah Dawn Finer
• Marie Lindberg
• Lasse Samuelson
• Ingela ”Pling” Forsman
• Bert Karlsson
• Roger Pontare
• Anders Berglund
• Brandsta City Släckers

Klicka på namnen för att läsa mer om invalen och se deras hyllningsvideor.


Lena Ph på Qx galan

 
 
 
 
"Maria Magdalena" var nominerad till Årets låt, men vann gjorde Molly Sandén. Lena Philipsson framträde också med stora hiten från förra året på galan
 
 

Vetlanda 100 år - Med vänliga hälsningar Lena Philipsson

 
 
 
 
 
Vänliga hälsningar Lena Philipsson är en filmserie i sex delar och en del av Vetlandas 100-årsfirande. I huvudrollen finns ingen mindre än vår alldeles egna superstjärna Lena Philipsson. Med bil och husvagn tar hon sig genom kommunen och träffar kända Vetlandaprofiler - allt ihop med sin sidekick Martin Hallberg Jarflod. Läs mer på Vetlanda.se
 
Här är del 1 & 2
 

LENA PHILIPSSON VÄLJS IN I MELODIFESTIVALENS HALL OF FAME

 
SVT:

”Lena Philipsson väljs in i Melodifestivalens Hall of Fame för ’Kärleken är evig’ (1986), ’Dansa i neon’ (1987), ’Om igen’ (1988) och ’Det gör ont’ (2004). Hon har visat sin beständiga lyskraft genom att göra alla sina bidrag till klassiker.”

Andra chansen sänds från Eskilstuna den 29 februari och blir en stor nostalgifest där alla 48 invalda i Melodifestivalens Hall of Fame är inbjudna och kommer att uppmärksammas.


RSS 2.0
".