Lena Philipson som ”järnlady” i årets julkalender

 
 
 

SVD:

Storm på Lugna gatan är namnet på årets julkalender i SVT. I rollerna syns bland andra Shima Niavarani, Johan Rheborg och Lena Philipson – som gör barnprogramsdebut som ”järnladyn” Lussan.
Det handlar om olika familjer med till synes olika klasstillhörighet och intressesfär som ska samarbeta.

Emma Bucht har regisserat årets julkalender i SVT. Nu har flera bilder släppts på skådespelarna i kostym:

Lussan Silfverhielm (Lena Philipson) har gått segrande ur julkampen inte mindre än nio år i följd och lyckas gång på gång hitta nya, och ibland lite tveksamma, sätt att gå segrande ur tävlingen.

Julkalendern har premiär den 1 december.

 

 

Aftonbladet: Julkalendern 2018 – här är första bilderna
Så blir ”Storm på lugna gatan” i SVT: ”100 procent julmys”

Lena Philipsson, Linus Wahlgren, Shima Niavarani och Sofia Ledarp är bara några av stjärnorna i årets julkalander på SVT.

”Storm på lugna gatan” har som vanligt premiär 1 december och kommer visas i 24 avsnitt fram till julafton.

– Julkalendern är en nästan lika självklar tradition som julskinka, det är något väldigt nostalgiskt och mysigt att titta tillsammans hela familjen, säger Barnkanalens programchef Johanna Gårdare i ett pressmeddelande.

– Vi jobbar hårt på att ta fram historier, skapa världar och hitta ett tilltal som kan möta hela familjens behov. Med ”Storm på Lugna gatan” tycker jag vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med. Det kommer bli 100 procent julmys.

Årets julkalander beskrivs som en ”spännande komedi för hela familjen” och utspelar sig i den slumrande småstaden Järnkroken.

Familjen Storm, spelad av Cecilia Forss, Henrik Johansson, Adrian Macéus och Maja Söderström, har precis flyttat dit från storstaden och bestämmer sig för att delta i den årliga jultävlingen. Men för att lyckas måste de övertyga sina grannar, teknikintresserade familjen Strong (Shima Niavarani, Wilma Lidén) och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg (Sofia Ledarp, Linus Wahlgren, Eric Stern).

 


Expressen: Lena Philipssons oväntade drag: ”Nästan lika självklar”

Hon är en av Sveriges mest folkkära artister – men nu byter Lena Philipsson bana, till skådespelare.

Stjärnan har en av rollerna i årets julkalender "Storm på Lugna gatan".

– Vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med, säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen, i ett pressmeddelande.

Folkkära skådespelar på rollistan
Bland skådespelarna på rollistan hittar vi folkkära skådespelare som Johan Rheborg, Linus Wahlgren och Sofia Ledarp. Men även en av landets kändaste artister har en roll i julkalendern – Lena Philipsson.

"Det gör ont"-sångerskan spelar bygdens främsta dam Lussan Silvfverhielm. På pressbilderna som SVT har släppt från julkalendern är Lena Philipsson klädd i en leopardpäls, matchat med en kraftigt utsmyckad pälsmössa och en färgglad scarf. På gruppbilden har hon bytt leopardpälsen mot en röd päls, och pälsmössan mot - en annan pälsmössa.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0