Nostalgi: Från Vetlanda via Madonna till kvinnlig James Bond!Mer nostalgi! Stora bilden är från 1989 då Lena hade en succé med låten "Tänd Ett Ljus" och kom ut som en svensk Madonna. De gula kläderna är så klart 1986 och "Kärleken Är evig" i Melodifestivalen. Avslutningsvis blev hon en kvinnlig James Bond (!) 1991 med hiten "006".  Här kommer ett framträdande med "006" som man kan små le åt ;-)


1 Skäl - Lena:s solo låt på plattan "Dubbel"

 


Lena & Orup fick en succé med plattan "Dubbel" och singel etta med "Nu När Du Gått". Men sen dog det ut. Ingen riktigt singel mer kom. Det finns några riktigt bra låtar på skivan, och den starkaste är helt utan Orup. 1 skäl borde kommit på singel! Enjoy!

Nostalgi: Det ljuva 80-talet - Lena goes MadonnaHon bröt sig ur Bert arlsson fabriken och släppte Talkng In Your Sleep. Sen kom My Name plattan med Madonna look.
Nostalgi bilder :-)

Radio: Lena Ph pratar i P1´s "Sommar"Lördagen den 4/7 pratar Lena i P1 kl 13:00. Info från P1:

Titel: artist
Ålder: 43 år
Född i Vetlanda, bosatt i Stockholm
Tidigare Sommarvärd 2002

Slog igenom redan som 16-åring i Barnens dags talangjakt Nya ansikten, redan då med en egen låt. Det stora publika genombrottet kom vid Melodifestivalen 1986 då hon kom tvåa med Kärleken är evig. Uppmärksammades i medierna mycket för att hon sydde sina egna scenkläder. 2000-2002 gjorde hon succé med egen krogshow, både i Stockholm och i Göteborg. Har på senare år samarbetat med Orup. Vann Melodifestivalen 2004 med Det gör ont. Tilldelades samma år Karamelodiktstipendiet av Povel Ramel.

- Jag kommer att prata om mitt förhållande till musiken och scenen.


Youtube videor med Lena PH!Jag har ett youtube konto på youtube, ni kan besöka. Just i skrivande stund är det 99 olika videoklipps med Lena Philipsson. Hela 100 000 har kollat videorna nu, detta sedan början av 2009. Mitt förra konto hade över 2 miljoner, tyvärr togs bort pga en video som inte godkännes (med annan artist).

Besök gärna youtube kanalen, som är en del av denna blogg! http://www.youtube.com/user/bacardiboy77

Här kommer en av de 99 olika videorna, Dansa i neon, live 2005. En ny version som borde fått komma ut på singel.Det Gör Ont/It Hurts - En hit i Asien!En asiatisk popstjärna har gjort en cover på Lena Philipssons nu klassika vinnar låt från 2004. Den nya heter "Slow Life" på engelska. Artisten heter Jolin Tsai. Tydligen har man i Taiwan bytt ut skol ring signalen till denna versionen av Det Gör Ont i 3000 skolor! Intressant!

Se videon här:Sommar turné med Lena & Orup!

Promo bild

De började jobba ihop 2004 med en special skriven låt till Melodifestivalen. "Det gör ont" vann överlägset och blev en monster hit. Lena Ph kom delad femma i Eurovision Song Contest med "It Hurts". Samarbetet mellan Lena & Orup fortsatte med två succé plattor "Det gör ont en stund på natten men ingeting på dan" & "Jag ångrar ingenting". År 2007 tog de ett steg till och satte ihop showen "Lena+Orup" som gick för utsålda hus i Stockholm, Göteborg och på en Sverige turné.

Hösten 2008 låg dom etta på singel listan med duetten "Nu när du gått" och släppte en gemensam platta med titeln "Dubbel". I sommar åker dessa två folkkära artisterna på gemensam turné. På vissa ställen får man även bonus artisten Måns Zelmerlöw.


Turné plan:

Fredag 3 juli, Sundsvall, Gatufesten
Lördag 4 juli, Skellefteå, Stadsfesten
Onsdag 15 juli, Halmstad, Tylösand
Lördag 18 juli, Mariehamn, Rock-Off Festival
Söndag 19 juli, Lidköping, Läckö Slott. Måns Zelmerlöw uppträder samma kväll
Onsdag 22 juli, Eksjö, O-ringen
Torsdag 23 juli, Kristianstad, Idrottsplatsen
Fredag 24 juli, Kungälv, Bohus Fästning
Lördag 25 juli, Piteå, Piteå Dansar och Ler
Torsdag 30 juli, Kalmar, Teatervallen
Fredag 31 juli, Helsingborg, Sofiero Slott. Måns
Zelmerlöw uppträder samma kväll
Lördag 1 augusti, Östersund, Storsjöyran
Fredag 7 augusti, Stockholm, Gröna Lund
Fredag 14 augusti, Eskilstuna, Strömsholmen


Bloggen om Lena Philipsson!Då var det dags! Min site lenaphilipsson.net har jag gett upp, orkade helt enkelt inte uppdatera den och hålla på. Men ett mycket enklare sätt är ju att skriva in blogginlägg! Så nu har jag startat denna blogg som kommer handla till större delen om sveriges popdrottning: Lena Philipsson!
Nyheter, bilder, musik, turnér, videoklipps osv!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0