Lena Ph skriver nya låtar till sommarturnén

 
Lena Ph på instagram: 

lenaphilipsson: Dags för turné i sommar! Ska bli så roligt! Det är ju faktiskt 12 år sedan jag åkte på en egen turné på sommaren senast! Skriver på lite nya låtar hemma just nu också. Vill gärna blanda upp det äldre med helt nytt. Ska bli spännande att se om jag får ihop något tillräckligt bra! Sitter vid syntarna denna gång.. hoppas vi ses i sommar❤️


Lena Ph gör sin första sommarturné på 12 år

 
Expressen skriver:
 

I november förra året avslutade Lena Philipsson sin föreställning ”Jag är ingen älskling”. Nu laddar hon om och planerar sin första sommarturné på 12 år.

I sommar ger hon sig ut för att möta fansen runt om i landet och kommer att genomföra spelningar på olika festivaler varvat med egna spelningar på Gröna Lund och Liseberg, meddelar artisten i ett pressmeddelande.

Premiären är den 28 juni på Stadsfesten i Skellefteå och turnén avslutas på Eksjö Stadsfest den 25 augusti.

Senast Lena Philipsson genomförde en sommarturné var 2006.

Turnéplan
28 juni – Skellefteå, Stadsfesten

29 juni – Kiruna, Kirunafestivalen

30 juni – Junsele, Junsele Djurpark

6 juli – Oskarshamn, Latitud 57

7 juli – Örebro, Stadsparken

13 juli – Visby, Wisby Strandfestival

14 juli – Karlskrona, Hasslöfestivalen

18 juli – Halmstad, Tylösand Solgården

21 juli – Kalix, Sommarfesten

24 juli – Sälen, Högfjällshotellet

25 juli – Göteborg, Liseberg

26 juli – Norrköping, Hugos Parkfestival

27 juli – Sunne, Frykdalsdansen

10 augusti – Stockholm, Gröna Lund

11 augusti – Gävle, Furuviksparken

18 augusti – Örebro, Parksnäckan

24 augusti – Stenungssund, Stenungsbaden

25 augusti – Eksjö, Eksjö Stadsfest


Lena Ph skådespelar karriär fortsätter med Julkalendern 2018 Storm på lugna gatan

 
 

Expressen skriver:

En familjekomedi blir årets julkalender i SVT. Bland andra Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg, Shima Niavarani, Lena Philipsson och Sofia Ledarp finns i rollistan.

Premiär är det naturligtvis 1 december. Och titeln, ja, den är ”Storm på lugna gatan”. SVT skriver att årets julkalender kommer handla om ”en storstadsfamilj som flyttar till landet” och lovar samtidigt ”varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord”.

Premissen är att familjen Storm – Cecilia Forss, Henrik Johansson, Maja Söderström och Adrian Macéus – flyttar till byn Järnkroken. För att lära känna grannar och andra som bor där deltar familjen i den årliga julkampen.

I rollistan finns även bland andra Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, Olof Wretling och Lena Philipsson.

Lina Åström, Marja Nyberg, Adrian Boberg har skrivit manus. Emma Bucht (”Solsidan”, ”Bonusfamiljen”) regisserar.

”Storm på lugna gatan”, årets julkalender i SVT, har premiär 1 december i SVT, SVT Play och i Barnkanalen.

 
Aftonbladet skriver: 
 

Första bilden från inspelningen
På Instagram har Lena Philipsson nu delat en första bild från inspelningen. På bilden är hon iklädd rosa päls och stor fluffig mössa.

”Första inspelningsdag som Lussan i julkalendern. Här med min son Sylvester. #julkalender2018 #fluff #kallt”, skriver hon.

Kalendern ska vara färdiginspelad i april och har, precis som vanligt, premiär den först december

 

Torperderna - TV4/C More

Expressen skriver:

Efter sin långa artistkarriär satsar artisten Lena Philipsson även på att bredda sig som skådespelare.

I vinter dyker hon upp l i årets upplaga av julkalendern – och i andra säsongen av dramakomedin ”Torpederna” spelar hon sig själv.

Efter en lång karriär som sångerska håller artisten Lena Philipsson på att bredda sig inom ett annat segment: som skådespelare.

Hon har haft roller i serien "Enkelstöten" på TV4 som hon fick stort beröm för.

Nyligen avslöjades också att hon kommer att ha en roll i årets upplaga av julkalendern, "Storm på lugna gatan". Den ska vara färdiginspelad i april.

 


Lena Ph på sommarturné 2018

 
Lena Philipsson på omfattande turné sommaren 2018
2006 var året då Lena Philipsson som senast genomförde en egen sommarturné. Sommaren 2018, tolv år senare, intar hon alltså återigen de stora scenerna runt om i Sverige då hon bland annat besöker olika festivaler varvat med egna kvällar på exempelvis Gröna Lund och Liseberg. 24 juli i Högisbacken, Sälen - unik utomhuskonsert!
I november förra året genomförde Lena Philipsson sin allra sista föreställning av ”Jag är ingen älskling”. En föreställning där Lena själv stod för manuset och som framfördes i närmare två år både på fast scen och på turné, hyllades i media och älskades av 120 000 besökare.
Nu är det äntligen dags för Lena Philipsson att bege sig ut på vägarna igen och möta Sverige i sin finaste skrud, nämligen sommaren. Det var tolv år sedan sist så räkna med en kväll fylld av massor av hits från hela Lenas karriär!
 
Källa
 
Lyssna på Lena hits på Spotify:
 

RSS 2.0