Lena Philipsson + Diggiloo = Sant

 
 
 
 
 
 
 
Efter Spök blir det sommarturné för Lena Philipsson med Diggiloo gänget!
 


DN.se skriver:
Artisterna till nästa års "Diggiloo"-turné är nu presenterade. Lena Philipsson, Nanne Grönvall och Jessica Andersson kommer tillsammans med Eric Gadd, Oscar Zia, Erik Segerstedt, Nassim Al Fakir och trumpetsolisten Magnus Johansson att medverka. Dessutom syns för andra året i rad komikern Per Andersson i uppställningen.

För första gången kommer "Diggiloo"s sommarturné att genomföras utan dess grundare Lasse Holm. Men hans koncept förs vidare av flera kända namn, en av dem är Lena Philipsson.

– Konceptet för showen är trevlig, rolig och glad underhållning och det gillar jag. Jag har fått förfrågan om att vara med ganska många år men har inte haft tid för det förut. Nu passar det bra och jag känner även många av de som är med, både bland artisterna och i produktionen.

En av de medverkande som Lena Philipsson känner väl är artisten och Nanne Grönvall. De båda vann tv-versionen av "Diggiloo" år 1999.

– Nanne och jag är kompisar. Hela produktionen är lite som en familj. Just nu sitter vi och spånar fram vad vi ska göra i showen. Jag kommer dels att framföra mina egna låtar men det som är så bra med detta upplägg är ju att man också har möjligheten att göra grejer tillsammans med de andra i showen. Jag är lite sugen på att göra en sketch med Per Andersson. Och kanske blir det en duett med Eric Gadd, säger Lena Philipsson.

Den yngsta av artisterna i "Diggiloo"-turnén är Oscar Zia som sågs i årets "Let's dance"-final där han kom på andra plats. Hans karriär började dock i tv-programmet "X factor" och efter det sågs han bland annat som sidekick till Behrang Miri under årets Melodifestival. Nästa steg för den unga sångaren, som just nu kombinerar skola med att få klart sitt debutalbum, blir alltså att vara med i "Diggiloo".

– Det känns väldigt vuxet att vara med, att lilla jag ska stå där på scen med Lena Philipsson. Så som jag turnerade i somras var inte riktigt samma sak eftersom det mest var enstaka uppträdanden. Men nu känner jag mig redo för en sådan här turné, det tror jag inte att jag var innan, säger Oscar Zia.

"Diggiloo" 2014 inleder sin tolfte turné med en föreställning i Grebbestad den 7 juni och fortsätter fram till mitten av augusti då man har sin avslutande show på Ulriksdals slott i Stockholm.

GP.se skriver:
Oklar roll
Vad Lena ska göra på scenen, och vilken roll hon kommer få i ensemblen, kan hon dock inte svara på i dagsläget.

-Men jag har så klart börja fundera på vilka låtar jag vill göra och så vidare. Och duetter, det vill jag göra, säger Lena Philipsson.

Ytterligare en nykomling, och överlägset yngst i ensemblen, är 17-årige Oscar Zia. Trots att det inte är mer än ett år sedan han slog igenom i TV 4:s "X factor" blir det här den fjärde stora produktionen som han deltar i. Han var även med i "Let's dance" i våras och körade bakom Behrang Miri i Melodifestivalen i våras.

-Till en början var jag faktiskt osäker på om jag det här var rätt för mig. Men jag fick gå på magkänslan som sa att man inte ska vara så kinkig utan göra det som är kul helt enkelt, säger Oscar Zia.

HÄR ÄR TURNÈPLANEN:
7/6: Grebbestad
14/6: Göteborg
27/6: Vadstena
28/6: Växjö
29/6: Landskrona
4/7: Forshaga
5/7: Ulricehamn
9/7: Piteå
11/7: Härnösand
12/7: Oviken
18/7: Västervik
19/7: Rättvik
23/7: Kristianstad
24/7: Borgholm
25/7: Hok
26/7: Lidköping
30/7: Varberg
31/7: Skurup
1/8: Ronneby
2/8: Båstad
8/8: Tibro
9/8: Katrineholm
16/8: Stockholm

Aftonbladet skriver: Philipssons nya satsning: humor

Frågan har kommit år efter år.
Men ”Diggiloo” har aldrig passat in i Lena Philipssons hektiska schema – förrän nu.
– Jag väger alltid för och emot i allt jag ska göra, men det här känns roligt. Diggiloo är en bred, svensk underhållning och det är ju jag också, säger hon.

”Diskuterar framtiden”
Lena Philipsson, som just nu spelar musikalen ”Spök” på Cirkus i Stockholm, har dessutom siktat in sig på en speciell samarbetspartner i Diggiloo-ensemblen:
Per Andersson.
– Jag hoppas på att få göra sketcher med honom på scen. Jag är sugen på att jobba lite mer med humor, säger hon.
Även efter Diggiloo?
– Ja, jag är inte främmande för det, jag gillar att skoja. Just nu diskuterar jag framtiden och vad jag vill göra härnäst. Det finns inga konkreta planer, men samtal pågår, säger hon.
”Är öppen för förslag”
Lena Philipsson har tidigare lett Melodifestivalen 2006 och har haft egna shower, både själv och tillsammans med Thomas ”Orup” Erikson.
– Det pratas lite om en ny skiva och en till show nu... Men jag skulle vilja utveckla lite humorgrejer. Jag känner mig öppen för förslag kring det.
Men först är det i alla fall ”Diggiloo” som står på tur och Lasse Holm, 69, är nöjd med värvningen.
– Jag har velat ha med Lena i flera år och jag vet att hon varit förtjust i ”Diggiloo”, men det ska ju kännas rätt för henne. Årets uppställning känns fantastisk, säger han.

 


Publiksuccé för musikalen SPÖK! – nu släpper vi biljetterna till våren 2014 på Cirkus

 
 

Musikalen SPÖK! på Cirkus i Stockholm säljer biljetter som aldrig förr. Över 75 000 biljetter har sålts och
nu är det klart att succén fortsätter på Cirkus i vår och får nypremiär den 21 mars. Biljetterna till vårens
föreställningar släpps imorgon fredag.

Musikalkomedin SPÖK! är skriven av Björn Skifs och Bengt Palmers och var en av åttiotalets stora succéer som
spelades för ett utsålt Maximteatern i två år. I september fick den nypremiär i en efterlängtad nyversion med
dansare och musiker och scenografi det verkligen spökar om. Huvudrollerna spelas av Måns Zelmerlöw, Loa
Falkman, Lena Philipsson och Sussie Eriksson. I övriga roller Marit Eriksson, Liza Sandberg och Ulrika Ånäs.
Dansare Niclas Gullberg, Jennie Larsson, Ulrika Ånäs, Patrik Riber, Zain Odelstål, Frank Sehlstedt, Anne
Sjöbakken Fleiner, Anna Ståhl och Jonas Wåhlin. Musiker Joakim Hallin (kapellmästare/keyboard), Daniel Palm
(keyboard), Torbjörn Fall (gitarr), Mattias Torell (gitarr), Ulric Johansson (bas), Dan Strömkvist (trummor) och
Andreas Ekstedt (slagverk).

SPÖK! hade premiär fredagen den 13 september och så här tycker pressen:

"Häftig show … Fyndiga dansnummer, imponerande scenografi, kul effekter"
Aftonbladet

"en storslagen iscensättning, laddad med magiska effekter” ”Allra bäst är Lena Philipsson … en lekfull fräckhet
som är befriande"
Expressen

"Loa Falkman är obetalbar"
Dagens Nyheter

"bäddat för succé" "Loa Falkman och Måns Zelmerlöw visar upp ett imponerande samspel i nya versionen av
Spök"
Gefle Dagblad

"en musikal att bli underhållen av"
"Lena Philipsson och Sussie Eriksson är riktigt bra"
Upsala Nya Tidning

"SPÖK! är skön underhållning"
”Lena Philipsson är självlysande som spöke"
Norrköpings Tidningar

"Den påkostade scenografin med sina kråkslottsinteriörer är otroligt häftig, dansarna duktiga och
specialeffekterna många" "Falkmans tajming är perfekt"
Eskilstuna Kuriren / Södermanlands Nyheter

"Sussie Eriksson är charmig och träffsäker"
Dalarnas Tidningar

Vårpremiär 21 mars
Speldatum våren 2014:
21-23 mars
28-30 mars
4-6 april
11-13 april
25-27 april
2-4 maj


Hyllningsföreställning för Drottning Silvia på Oscarsteatern - med Lena Ph

 
Vid en föreställning den 19 december kommer Drottning Silvias 70-årsdag, i närvaro av kungafamiljen, att firas på Oscarsteatern i Stockholm. Samtidigt uppmärksammas hennes arbete för världens utsatta barn.

Värdinna för föreställningen ”EN KVÄLL FÖR VÅR DROTTNING” är Lill Lindfors. Övriga artister som medverkar är Tomas Ledin, Lena Philipsson, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Simone Moreno, John Lundvik och Poplabbet, samt barn och ungdomar från BASE 23 och Lilla Akademien.

Idé och initiativ till evenemanget kommer från Kirstine von Blixen-Finecke och Olof Stenhammar.

De vände sig till Oscarsteaterns teaterdirektör och producent Vicky von der Lancken, om möjligheten att producera föreställningen.

”Den frågan kan bara besvaras med ja. Det är förstås en stor ära att få göra denna hyllning till Drottningen, och samtidigt kunna göra en insats för världens utsatta barn”, säger en glad och stolt Vicky von der Lancken.

Vicky har till sin hjälp tagit Roine Söderlundh som regissör och koreograf, och Peter Ström bistår med redaktionell medverkan. Orkestern leds av kapellmästare Hans Gardemar.

Föreställningen kommer även att sändas i SVT på Drottningens födelsedag den 23 december.

På tisdag, den 22 oktober, släpps biljetterna till hyllningsföreställningen. Hela överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, en nystartad stiftelse till förmån för utsatta barn i världen. Stiftelsen, som kommer att överlämnas under föreställningen, är ett sätt att uppmärksamma och tacka Drottningen för hennes långa engagemang för att förbättra livet för barn runtom i världen och ge henne möjlighet att fortsätta det arbetet med oförsvagad kraft.

Stiftelsen öppnar nu upp för allmänheten att ge sitt bidrag som ett sätt att gratulera Drottningen på 70-årsdagen och stödja hennes arbete för världens utsatta barn.

”Vi som tagit initiativet till Care About the Children vill hylla Drottning Silvia och tacka för allt hon har gjort, och gör, för barn världen över. Vi vill ge henne möjligheten att hjälpa fler, och varje bidrag oavsett storlek är välkommet” säger Olof Stenhammar, initiativtagare och ordförande i Drottning Silvias stiftelse.

Biljetter till föreställningen säljs via Ticnet fr.o.m. den 22 oktober kl. 09.00

RSS 2.0