Så Mycket Bättre - nu på iTunes - och Spotify

itunes

Nu finns Lena Ph:s Sensuella Isabella att köpa via iTunes. Klicka här.

Uppdaterat:
Nu finns låten på Spotify, klicka här för att lyssna, eller på Lena Philipsson Playlist här

Se hela programet här:Lena Philipsson sjunger Tomas Ledin:s Sensuella Isabella i Så Mycket Bättre
Här är Lena Ph:s tolkning på Tomas Ledin klassikern Sensuella Isabella - vad tycks?


Över 130 YouTube klipp med Lena Philipsson

YouTube Lena PH

Lena Philipsson Bloggen är också en del av YouTube, i kanalen finner du över 130 klipp med Lena Philipsson. Allt från tv-framträdanden, musikvideor, låtar till intervjuver och hela shower. Över 1 400 000 videovisningar!

Från Kärleken Är Evig, Dansa i Neon, Om Igen via Standing In My Rain, Why, 006 och Det Gör Ont till årets Idiot, Dance In The Neon Light och Nästa Säsong.

Surfa in härOch det är fritt fram att kommentera de olika videoklippen!

För dig som har Spotify kan lyssna på en playlist här som innehåller över 50 Lena PH låtar. Vill du ha en kortare playlist (26 låtar) kan du klicka här

TV4 har tyvärr valt att ta bort Så Mycket Bättre klipps från Youtube....

Lena Ph: Timbuktu kan bli årets September

så mycket bättre 2011

Så mycket bättre" är tillbaka, med ett nytt gäng artister som hoppas få mer skjuts i karriären. E-type hade bestämt sig för att lägga musiken på hyllan före programmet. Nu har han tänkt om.

Ett personligt snack med Tomas Ledin löste knutarna för Martin "E-type" Eriksson. Före inspelningen av TV 4:s "Så mycket bättre", som börjar på lördagen, hade han tänkt lägga av med artistkarriären och lägga allt krut på sin nystartade vikingarestaurang i Stockholm. Musiken kändes inte rolig längre.

-Men Tomas sade "Gör en skiva, fast gör den för dig själv - en riktig E-type-platta". Det där har gnagt under sommaren och nu känner jag att jag är jättesugen. Efter nyår drar jag i gång igen.

Kickstart

"Så mycket bättre" har blivit en chans för artister att kickstarta sina karriärer igen. Förra året var det September som gjorde den största succén i programmet. Vem blir årets stjärna? Lena Philipsson sätter en peng på Jason "Timbuktu" Diakité och Laleh Pourkarim.

-Jag gillade alla Jasons versioner av låtarna. Han är väldigt bra! Sedan tror jag att många kanske inte känner till Laleh och hon gör också otroligt personliga versioner, säger hon.

Inte svårövertalade

Lena Philipsson och Eva Dahlgren tackade båda nej till att vara med i "Så mycket bättre" när de fick frågan förra året. I år var de inte svårövertalade.

-Jag är lite försiktig av mig och vill veta lite grand i förväg vad det handlar om. Jag har aldrig gjort några dokuprogram eller vad man ska kalla det - men nu visste jag att det var ett program man ska må bra av, ett kul, mysigt och trevligt program, säger Lena Philipsson.

I det första programmet, som sänds på lördag, är det Tomas Ledins långa artistkarriär som uppmärksammas. De mest egna tolkningarna av hans låtar står just Laleh och Timbuktu för.

Laleh beskriver inspelningen som en av de roligaste veckorna hon varit med om.

-Kanske inte i hela mitt liv, det har ju hänt saker i mitt privata liv som varit väldigt stora, men i musiksammanhang är det kanske det sjukaste och roligaste jag gjort.

De deltar i Så mycket bättre

Tomas Ledin.

Laleh Pourkarim.

Mikael Wiehe.

Eva Dahlgren.

Martin ”E-type” Eriksson.

Lena Philipsson.

Jason ”Timbuktu” Diakité.

Källa: TT Spektra

 

Ikväll gör Lena Philipsson och Eva Dahlgren upp – i fotboll. Säsongspremiären av "Så mycket bättre" bjuder på skratt, gåshud och surströmming.
Vi e på gång! Tomas Ledin är först ut när andra säsongen av TV4:s Kristallenbelönade ”Så mycket bättre” har premiär i kväll. Och det bäddar för en intressant säsong.

Inte i något annat program får man se Eva Dahlgren tolka E-type, Lena PH försöka rappa som Timbuktu, Laleh göra poesi av Tomas Ledin och Mikael Wiehe ... klä ut sig till kanin.

I tio dagar har sju av Sveriges mest kända artister bott i kollektiv på Gotland. Förutom att tolka varandras musik, får de som tidigare en hel dag att sätta sin prägel på med aktiviteter och utflykter.

Tomas Ledin, sommarmannen som gett heterosexualitet ett soundtrack, öppnar inte helt oväntat med jordgubbar, champagne – och fotboll. Eva Dahlgren bli övertygad om att hon valt rätt karriär:

– Jag har för långa ben. Innan jag tänkt klart är bollen borta. Jag är för lång för fotboll, säger Eva Dahlgren.

Tomas Ledin, med rötter i Norrland, bjuder även på surströmmingslunch, som Lena Philipsson pillar i sig med en min som bäst beskrivs som ”ledsen cockerspaniel”.

– Det var första gången jag ens kände lukten av surströmming.

Kan du beskriva den?
– Förjävlig. Sen var jag ju först ut att sjunga, så det var ju bara att svälja ner det där och försöka bli ”Sensuella Isabella”, säger Lena Ph.

Lalehs gåshudstolkning av "Just nu" drog störst applåder när programmet premiärvisades för journalister. Hennes sätt att ge djup åt en till synes ytlig sommardänga gör henne helt klart till en av säsongens mest intressanta.

I premiären får vi även se en guerillakonsert för tibetanska barn och en nervös E-Types hyllning till en något otippad idol.

– Det var lite skakigt, eftersom jag verkligen beundrar Tomas. Men ju längre veckan gick desto mer avslappnade blev alla så det blir verkligen bara bättre och bättre, säger Martin "E-Type" Eriksson.

Förra året följdes serien av 1,4 miljoner tittare. Om resten av programmen blir ännu bättre än premiären lär det hålla i sig.

Nytt för i år är att luncherna och middagarna sänds i sin helhet på tv4.se. Musiken finns även att ladda ner direkt efter programmet och dagen efter släpps de på Spotify.

Källa: Qx

 

bättre

Aftonbladet skriver också om SMB - läs här
Lena Philipsson, Sommarpratare 2009Till er alla som missade Lena Ph:s sommarprat i radio 2009 så får ni här en ny chans.
Och missade du Lena Ph i sommarkysset kan du se Jag Ångrar Ingenting här

Nästa Säsong:
Rösta på Nästa säsong på Labyrint Topp 20 här (lyssna på låten här)

Lena Ph: "Kände att honom vill jag krama"

lena ph

Från Expressen:

Lena Philipsson har tillsammans med maken Per Holknekt, grundare av klädmärket Odd Molly, designat årets Rosa Band. Det säljs till förmån för kampen mot bröstcancer och intäkterna går till Cancerfonden.
På torsdagen gästade paret Malou von Sivers i "Efter Tio". Där berättade de bland annat om hur det har varit att jobba ihop för första gången.
- Det har gått väldigt bra, eller hur? säger Lena.
- Det var ju en skön upptäckt! Jo, men det gick bra, skrattar Per.

"Känns attraherande"

De båda pratade också ovanligt öppet om sitt privatliv, något Lena Philipsson inte brukar göra. De beskrev bland annat hur det kändes när de träffades - och hur det klickade direkt.
- Ja, verkligen! Det vågade vi inte uttala då mellan oss, men så här i retrospektiv så har vi ju vågat berätta om vad som skedde, säger Per.
Lena:
- Man känner ganska snabbt om det finns någon karisma som intresserar en när man träffar en person. Och jag kände att honom kan jag tänka mig att krama. Jag såg en person som kändes varm och en karisma som tilltalar, som känns attraherande.

"Lättare när man var yngre"

De berättade också om hur lika de båda är:
- Båda har gått fyra år teknisk, spelat bordtennis - och jag har också sytt mina egna kläder, säger Per och skrattar.
- Finns otroligt mycket fler likheter än vad man tror. Också i sättet att tänka, säger Lena.
De träffades vid en mogen ålder - något som de beskriver både som fördel och nackdel.
- Det finns ju alltid nya misstag att begå, men förhoppningsvis är man klokare, skojar Lena.
Per:
- Man har ju funnit en tydligare bild av sig själv. Och det är också en nackdel. Det är ju två ganska välskulpterade personligheter. Då är det väldigt svårt att anpassa sig, något som kanske går lättare när man är yngre.

Tiodagars möhippa

Utöver sin scenshow på Cirkus är Lena Philipsson aktuell i TV4-programmet "Så mycket bättre", som drar i gång på lördag.
- Jag säger att det var som en tiodagars möhippa. Otroligt fullmatade dagar där man gick från aktivitet till aktivitet hela tiden. Nu i efterhand undrar man lite: "Vad sa jag egentligen?"


Tomas Ledin: En sådan här inspelning är extremt intensiv

tomas ledin

TT Spektra har snackat med Tomas Ledin om Så Mycket Bättre:

Förra årets omgång karvade ordentligt i artisterna hjärtan. Vi fick se hur både Lasse Berghagen och Plura Jonsson föll i tårar.
Årets deltagare är ett gäng som är kända för att hålla på sin integritet. Men att följas av ett kamerateam hela dagarna och få minimalt med sömn gjorde att artisterna öppnade upp sig på oväntade sätt, säger Ledin.
– En sådan här inspelning är extremt intensiv. Och det är ingen tillfällighet. Det är för att vi ska bli lite mjuka i kanterna, emotionella och säga det vi inte brukar säga och göra det vi inte vanligtvis gör. På så sätt var det en övning i att lära känna sig själv.

Av årets artister räknar han Lena Philipsson, Eva Dahlgren och Mikael Wiehe som nära vänner. Laleh, E-type och Timbuktu var nya bekantskaper.
Men att höra de musikaliska tolkningarna var rörande, berättar Tomas Ledin. Nytt i år är att 30 minuter extramaterial från luncherna respektive middagarna kommer att visas i TV 4 Play efter programmet.
– Det går inte att förbereda sig för hur man reagerar när artister som man respekterar tar sig an ens material. Det blev väldigt mycket mer emotionellt än jag kunnat tänka mig. Jag blev riktigt tagen.

TT Spektra: Fick du lära dig något nytt om de redan kände?

- Jag tycker att Lena, Mikael och Eva bjöd till ordentligt och var väldigt generösa med sig själva.

TT Spektra: Var det något som du tänkt att du inte skulle berätta om?

- Jag hade bara tänkt att jag inte skulle gråta. Inga tårar! Men det var väldigt svårt. Nu vet jag inte hur programmet klippts ihop, men jag tror i alla fall inte att det var några tårar från mitt håll.

Läs hela artikeln här eller här

Så Mycket Bättre vol 2 - Musiken från TV-serien

Så Mycket Bättre vol 2 - Musiken från TV-serienPlattan Så Mycket Bättre vol 2 - Musiken från TV-serien släpps 12/12

Boka den på Ginza

Uppdaterat: Så Mycket Bättre har säsongspremiär nu på lördag 29 Oktober.
Programmet där Lena är huvudperson sänds lördag 19 November.

Vilka låtar kommer sjunga?
Lena Ph kommer bla tolka Ledins Sensuella Izabella och Eva Dahlgrens "Jag Klär Av Mig Naken" enligt media

Uppdaterat:

”Så Mycket Bättre” i WiMP

- Lyssna på musiken från TV-programmet ”Så Mycket Bättre” direkt efter sändning i musikstreamingtjänsten WiMP.

Den 29 oktober klockan 21:30 sätter den andra säsongen av succéprogrammet ”Så Mycket Bättre” igång i TV4. Precis som förra säsongen tolkar sju svenska artister varandras låtar i programmet och resultaten är garanterat både oväntade och spännande. Direkt efter programmet går det att lyssna på kvällens tolkningar i WiMP, som förutom låtarna från ”Så Mycket Bättre” ger sina användare miljontals andra låtar direkt i datorn, mobilen eller iPaden.

I år är det Jason ”Timbuktu” Diakité, Eva Dahlgren, Laleh Pourkarim, Martin ”E-type” Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe och Lena Philipsson som står för underhållningen i ”Så Mycket Bättre” under åtta lördagar framöver. Varje medverkande artist kommer även att ha en egen artistsida i WiMP där artisternas tidigare material finns för streaming samt naturligtvis musiken från ”Så Mycket Bättre”. Under säsongens gång kommer det att dyka upp exklusiva spellistor och annat spännande innehåll av artisterna som enbart kommer att publiceras i WiMP.

”WiMP skiljer sig från andra musiktjänster genom att satsa på en redaktionell profil och genom att lyfta fram lokal musik. Så mycket bättre är ett lysande exempel på hur svensk musik och svenska artister förnyar sig. Dessutom är det roligt, precis som det ska vara att lyssna på musik i WiMP!” säger Fredrik Zmuda, WiMPs talesman i Sverige. Källa


Succé för Lena Philipsson på Cirkus!

lena ph


Showen fick ett fantastiskt mottagande och har hyllats av både publik och press. Lena har skapat föreställningen tillsammans med Fredrik Benke Rydman från dansgruppen Bounce, Ernst Billgren och Calle Norlén. På scen ser vi flera otroliga dansare, körsångare och ett band med DJ Sleepy i spetsen.

Sagt om showen:

"Lena är värd alla applåder ...en häftig show fylld med hits och humor"
Expressen (betyg 4)

"Lena fångar allt och briljerar, hon dominerar"
Svenska Dagbladet

"kaxigt, roligt och smart"
Göteborgs-Posten (betyg 4)

"Ett proffs jubilerar. Urstark Lena Ph ännu bättre nu än förr."
Dagens Nyheter

"Läckert lyxigt Lena"
Aftonbladet


Missa inte höstens stora succéshow, boka biljetter nu! Showen spelas torsdagar till lördagar ända fram till jul.
Läs mer här och boka biljetter!

Dansa i Neon - Lena Philipsson:s Drömshow / SkavlanHär kan ni se några sekunder från Lena Ph:s maffiga nummer av Dansa i Neon på Cirkus. Här kan du även se ett fan filmat "Han Jobbar i Affär"
Uppdaterat: Ett till lite klipp från Dansa i neon här

lena ph

Och ni som missade Lena Ph i Skavlan kan se hela programmet i SVT här.

Nedan är ett kort klipp från tv-sändingen (dålig kvalité)


Radiointervju med Lena PH 2011Lena Philipsson snackar om showen, September 2011 (innan den hade haft premiär)

Nostalgi - Lena Philipsson Melodifestivalen 1986/87/88/2004 + ESCHär är Lena Ph:s framtränden i Melodifestivalen 1986/87/88/2004 och Eurovision Song Contest, dvs Kärleken Är Evig, Dansa i Neon, Om Igen, Det Gör Ont och It Hurts

Lena Philipssons Nästa säsong utamar på Svensktoppen

svensktoppen


The Playtones & Calle Kristiansson – På sin nya skiva ”Rock´n ´roll is King” har The Playtones valt att samarbeta med Calle Kristiansson på låten ”Target”. Calle är bland annat känd som tvåan från Idol 2009.

Nisse Hellberg – Nisse var med och utmanade redan förra veckan, men missade precis en listplacering eftersom han hamnade på elfteplats. Det innebär en omtest för ”Flod av eld”.

Lena Philipsson – 25-årsjubilerande Lena Philipsson är tillbaka med ny show och snart ett nytt album. Andra singeln från kommande albumet heter ”Nästa säsong”. Källa

Så du som får rösta på P4:as program, lägg gärna din röst på Lena om du diggar låten!


Lena PH:s Nästa säsong klättrar uppåt på Labyrint Topp 20

Labyrint Topp 20

Lena Philipsson:s senaste singel klättrar upp till plats 6 på webblistan Labyrint Topp 20

Lyssna på hela listan via Spotify här

Din röst gör inverkan! Rösta på dina 7 favoriter här


Lena PH om Ledin, Dahlgren, Laleh, E-Type, Wiehe & Timbuktu i SMB

Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Jason

Lena Philipsson om de andra deltagarna i Så Mycket Bättre:

Eva Dahlgren

LENA PH: "Underfundig. Hemlig. Poetisk. Gillar att försvinna iväg på egna funderingsstråt.

Timbuktu

LENA PH: "Cool. Snäll. Fredsmäklare. Den svängigaste artisten, alltid feeling"

Tomas Ledin

LENA PH: "Omhändertagande. Uppmärksam. Snäll. Väldigt mån om alla och visade upp ett förvånande stort intresse för kunskap om ny musik"

Laleh

LENA PH: "Skör. Konstnärlig. Egen. Gjorde dom mest annorlunda musikaliska framträdanderna, då hon är fri i sitt tänkande"

E-Type

LENA PH: "Glad. Ödmjuk. Intresserad. Är otroligt produktiv och engagerad som människa, en sida som inte alltid kommit fram"

Mikael Wiehe

LENA PH: "Skojfrisk. Avslappnad. Entusiastisk. Hade beundradsvärt mycket glöd i sina framträdanden"

Källa TV14.


Vilken är din favoritlåt har du på Philipsson plattan"Jag Ångrar Ingenting"?

lena ph

LenaPhilipsson.com fortsätter sina omröstningar, där du röstar på din favorit låt ifrån varje Lena Philipsson album. Nu har man kommit fram till sista soloplattan "Jag Ångrar Ingenting" som innehåller singlarna "Unga Pojkar & Äldre Män", "Han Jobbar I Affär", "Jag Ångrar Ingenting" och "När Du Ringer På Min Dörr"

JAG ÅNGRAR INGENTING (2005)

 

"Det låter brett. Här finns disco, soul, maskulin hockeyrock." skrev Markus Larsson för aftonbladet.

 

Albumet placerade sig som högst på andra plats på den svenska albumlistan, efter att ha debuterat på tredjeplatsen. Albumet sålde över 30 000 exemplar första dagen, och hade därmed sålt guld.

I december 2005 belönades albumet med platinum (60 000 exemplar).

 

1) Jag ångrar ingenting
2) Unga pojkar och äldre män
3) Han jobbar i affär
4) Dom bjuder på champagne
5) Jag sover hellre ensam
6) Du ringer bara när du är full
7) Det ringer på min dörr
8) Den högste
9) Någon annanstans
10) Du kan få mig när du vill

Lyssna på hela plattan via Spotify här

Rösta här


Lena PH om Så Mycket Bättre: Som en möhippa på 10 dagar. Pust....

lena phTidningen TV14 har snackat med Lena Philipsson om Så Mycket Bättre:

Hur bra blir "Så Mycket Bättre" den här gången?
- Otroligt bra såklart!

Hur kul har du haft?
- Väldigt knasigt och roligt kul, lite som en möhippa på 10 dagar..Pusst....

Blev vistelsen på Gotland som du hade väntat dig?
- Den blev mer intensiv än vad jag föreställt mig och därför mer krävande än vad jag trodde, jag var ganska slut efteråt.

Vad hoppas du tittarna får ut av programmet?

- Detta är ett feelgoodprogram så jag hoppas att tittarna upplever värme och glädje.

Hur blir dagen när du får bestämma vad som skall hända?
- Det var nervöst att hålla i en egen dag, men det gick bra. Jag tog fram den pyssliga ådran jag faktiskt har. Alla deltagarna var såklart jätteduktiga och mer entusiastiska än jag hade kunnat föreställa mig. Det kändes lyckat.

Hur många - och vilka - av de andra deltagarna kände du sedan tidigare?
- Jag känner Ledin lite granna och Eva en smula och jag har träffat på E-Type ute på lokal ett antal gånger och snackat.

Läs mer i tv-tidningen TV14.

De artister som medverkar i andra omgången är Jason "Timbuktu" Diaktié, Laleh Pourkarim, Martin "E-type" Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren och Lena Philipsson.

David Hellenius vill ha med Lena PH i sin TV-show

David Hellenius

Stockholm David Hellenius är tillbaka med sin pratshow. Den här säsongen står en gäst i fokus i varje program. Vissa har varit lättare att övertala än andra.

Skådespelaren Michael Nyqvist sitter i en helikopter två meter över marken och siktar med en pistol i en påskostad actionscen. Så inleds höstens säsong av "Hellenius hörna". I den nya omgången står en gäst i fokus i varje program.

-I första säsongen var det lite otydligt om det var ett sketchprogram eller en talkshow. Nu ska vi gå mer åt talkshow-hållet. Gästen ska vara med och prägla programmet, säger David Hellenius.

Höstens gäster är redan klara. De flesta har varit lättövertalade, berättar David Hellenius.

-Så fort vi kände att vi började att jaga folk kändes det inte lika roligt längre. Jag skickade till exempel blommor till Lena Philipsson på premiären av hennes föreställning och skrev "Grattis till föreställningen! Det skulle vara roligt om du ville komma till min talkshow". Hon hörde ändå inte av sig.

Fredrik Reinfeldt svarade däremot på en gång.

-Vi hade till och med möte uppe på regeringskansliet. Det är intressant att det är skitsvårt att få tag på Lena Philipsson men Sveriges statsminister svarar på en gång. Källa

Så vi får se om Lena Ph får en mer officell för frågan, än via ett kort bland alla blommor hon fick på Premiären.

Lena Ph:s nya platta försenad

Jag ångrar ingenting album

"Jag Ångrar Ingenting" hette Lena Philipsson:s senaste soloplatta, den kom 2005. Nya plattan som utlovades att komma ut 30:e November, verkar blivit försenad.

Enligt Universal Music kan den istället komma ut i början av 2012 (Jan-Feb?).

Vad detta beror på täljer inte historien, men gissningsvis kan det vara pga Showen som tar all tid. Eller att man skall invänta "Så Mycket Bättre"-låtarna. Eller om det kommer mer aktuella saker med Lena Philipsson i vår, vem vet, hon kanske medverkar i Melodifestivalen på något sätt.

Tack Anders, för infon.

Lena Philipsson - Blir Galen Live @ Min drömshow på CirkusÖnskade du att "Nästa Säsong" var mer danspopig? Här kommer plåster på såren, nya låten "Blir Galen" är ingen ny "Nästa Säsong". Discodunk från kommande plattan.

Lena Ph är med i Skavlan

lena ph

Lena Philipsson firar i år 25 år som artist. Jubileumsföreställningen, som hon kallar Min drömshow, eftersom hon hemma i Vetlanda aldrig vågade ha några drömmar om att bli artist, har höjts till skyarna av kritikerna.

En av Norges folkkäraste komiker, Robert Stoltenberg (inte släkt med statsministern) har ett ansikte som kan anta många karaktärer. I sin nya tv-serie, Småbyliv, spelar han alla fyra huvudrollerna själv.

 

Ann Heberleins senaste bok Ett gott liv har väckt stor uppmärksamhet i sin frispråkighet och öppenhet. Heberlein skriver utlämnande om sig själv och om de som var nära henne när hon "försvann" för två år sedan, efter att boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, kommit ut. Heberlein diskuterar frågor om moral och etik. Vem tar ansvar för en sjuk person?

 

Musiken i programmet står engelska PJ Harvey för. Hennes senaste album Let England shake har vunnit både respekt och priser.

SVT1 fredagen den 21 oktober kl. 21.00

Uppdaterat: Missade du Skavaln, så kan du kolla på det här


TV14 med Lena Philipsson på framsidan

lena ph

I dag kommer ett nytt nummer av tv-magasinet tv14, med tablåer för 14 dagar.

 

Läs om succéserien "Så mycket bättre" som nu kommer tillbaka. Artisteliten representeras i år av Lena Philipsson, Eva Dahlgren, Tibuktu, Tomas Ledin, Laleh, E-type och Mikael Wiehe. Nu kommer också svenska dramat "Anno 1790" där bland andra Sven-Bertil Taube och Thorsten Flinck dyker upp. Och så är "Downton Abbey" tillbaka…! tv14 finns ute till försäljning måndag, tisdag, onsdag och torsdag.

Uppdaterat: Så här beskriver Lena Ph de andra deltagarna:

Underfundig. Hemlig. Poetisk.
Skojfrisk. Avslappnad. Entusiastik.
Det är några av dom ord som Lena besriver dom andra
deltagarna i "Så Mycket Bättre" som har säsongspremiär 29 Okt på tv4.


Sourze.se: Phenomenalt Lena!

lena ph

Tjugofem år har gått sedan Lena Philipsson slog igenom som artist med "Kärleken är evig" i Melodifestivalen.

Min Drömshow - Lena Philipsson 25 år som artist
Av: Lena Philipsson, Fredrik Benke Rydman, Carl Norlén m fl.
Scen: Cirkus


Mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan "Kärleken är evig" men Lena är fortfarande att räkna med och kärleken är verkligen evig från publikens sida. Detta blir tydligt i den jubileumsshow som just nu (torsdagar-lördagar) går på Cirkus i Stockholm, det vill säga på samma scen där genombrottet kom med en andra plats i Melodifestivalen 1986. Här, på scengolvet, blir det återigen tydligt vilken fullfjädrad artist Lena Philipsson är. Att hon kan sjunga vet alla som hört henne men här får man även ta del av den oansträngda utstrålning som många artister tror att de har men i själva verket saknar. Tillsammans med en stor portion humor och självdistans är detta en show som kan beveka det hårdaste hjärta.

Publiken får sitt lystmäte vad gäller gamla hits, allt från den lysande "Månsken i augusti" till den makalösa avslutningen med "Dansa i neon", som tillhör bland det bästa jag sett på svensk scen. Självfallet blickas det även framåt med nya låtar som "Idiot", som inte riktigt platsar bland alla hits. Lena har en stor låtskattkista att ösa ur och de flesta av de "stora" finns med. Jag saknar dock en av mina absoluta favoriter, "Jag känner", men man kan inte få allt. Ett av de mest lyckade greppen är att Lena dels valt att uppdatera och modernisera sina låtar. Tunga basgångar och ett fenomenalt bra band med DJ/kapellmästaren Patrik Sleepy Elofsson är andra lysande grepp. Jag kommer under kvällen på mig själv med att dra paralleller till Kylie Minogues bästa stunder och shower som alltid bjuder på något nytt, vilket är ett toppbetyg. Tempot är högt och den drygt 1,5 timme långa showen, utan paus, är över fortare än man önskat. Enda partiet under showen som drar ner tempot något är när hon målar sitt eget självporträtt samt under frågeleken. Detta är något som kunde ha kortats ned alternativt strukits.

Scenografin svarar ingen mindre än Ernst Billgren för och det gör han med den äran. Lena Philipsson är här för att stanna och bjussar på sig själv så det står härliga till. Även den mest tveksamme kommer inte kunna motstå årets show. Källa

Nästa Säsong - Lena Ph @ CirkusEtt live klipp från Lena Philipsson:s Drömshow, en del av "Nästa Sösong".
Tydligen var det filminspelning på showen i helgen [enligt denna bloggen]

Ingen Drömshow Våren 2012

Martin Redhe NordMartin Redhe Nord som spelar Sidekick till Lena Philipsson:s Drömshow pratar med P4 (lyssna här) och han berättar att Drömshowen körs fram till Jul på Cirkus, sen är lokalen upptagen och Lena Ph är upptagen med ny skiva och annat. (Källa)

Drömshowen kommer möjligtvis tillbaka hösten 2012.

Om detta innebär på en Melodifestival-deltagande för Philipsson låter vi vara osagt. Hon verkar i alla fall "show-fri" under våren.


Extra föreställningar av Lena Philipssons Drömshow

lena ph

Nu finns två extra matinéföreställningar att boka av "Min Drömshow" på Cirkus - Stockholm. 3 December 16.00 samt 10 December 16.00.

Läs mer och boka här

Vilken favorit låtar har du på Det Gör Ont-skivan?

lena ph

Fansiten LenaPhilipsson.com fortsätter sina omröstningar för att hitta fansens favoritlåtar på varje Lena Ph album.
Nu har man kommit fram till "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" från 2004. Skivan innehöll hitsen "Delirium", "Lena Anthem" och "På Gatan Där Jag Bor" - bortsätt från titalspåret då.

Från LenaPhilipsson.com:

Med bidraget "Det gör ont" segrade Lena i Melodifestivalen 2004, och blev därigenom Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2004.
Den egenlskaversionen "It Hurts" slutade på delad femteplats i Eurovision Song Contest. "Det gör ont" fanns även med i häftet för Allsång på Skansen 2010.

 

Det gör ont en stund på natten men inget på dan toppade den svenska albumlistan fem veckor i följd och blev Lena Philipssons första albumetta.
Albumet sålts i över 120.000 exemplar, och därmed platina två gånger.
"Snygg, effektiv, utpräglat svensk mainstreampop" skrev Per Bjurman på Aftonbladet.

 

1) Lena anthem
2) Det nya Europa
3) Låt oss säga vi var gifta
4) Det gör ont
5) På gatan där jag bor
6) Stopp! Nej! Gå härifrån!
7) Delirium
8) Ingenting är längre som förut
9) Min mor sa till mej
10) Säg som det är
11) Den dröm som alla drömmar drömmer

Rösta på din favorit här


Lena Ph:s Nästa säsong faller på Labyrint 20

lena ph labyrint

Redan andra veckan går "Nästa Säsong" neråt på webblistan Labyrint Topp 20.

Låten har inte än gjort någon större avslag på Sveriges listor, och just i skrivande stund ser det ut som Discopop Lena gick bättre i våras singel "Idiot".

Din röst gör inverkan - påverka listan och rösta på dina 7 favoriter på Labyrint Topp 20 här
Lyssna på listan via Spotify här

Önska gärna låten, så den spelas mer på Sveriges Radiostationer så som RixFm, Sveriges Radio och  Mixmegapol


Lena Philipsson feat Dead By April - Dancing In The Neon Lights - HDI våras gjorde Lena Philipsson succé i Melodifestivalen med "Dancing In The Neon Lights" i en rock version tillsammans med Dead By April. Här kan du lyssna på den i HD kvalité.

Intro på Drömshowen och en ny låtVill du inte se introt på Drömshowen med Lena Philipsson - klicka inte på youtube klippet ovan. Men är du nyfiken och vill höra en ny låt från kommande albumet, är det fritt fram.

Vad tycker du om nya låten?

Lena Philipsson sjunger "Om Igen" i sin DrömshowEtt smakprov på Lena Philipsson:s Drömshow, här sjunger hon Melodifestivals klassikern "Om Igen".
Tack Emil för klippet!

Så Mycket Bättre kommer den 29:e Oktober på TV4

så mycket bättre 2011så mycket bättre 2011

bättre 2011En av senare års mest uppmärksammade och hyllade nöjesproduktioner.
TV4:s "Så mycket bättre" har tagit tittarna med storm och golvat tv-kritikerna. Programet prisades som "Årets underhållningsprogram" under Kristallengalan 2011.

 

Nära 1,4 miljoner tittare såg den första säsongs premiären hösten 2010 av "Så Mycket Bättre". Den 29 oktober kommer TV4:s stjärnspäckade underhållningssuccé Så mycket bättre tillbaka med en ny säsong.

 

De artister som medverkar i andra omgången är
Lena Philipsson, Jason "Timbuktu" Diaktié, Laleh Pourkarim, Martin "E-type" Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, och Eva Dahlgren.


I Så mycket bättre får tittarna följa etablerade svenska musiker som gör unika tolkningar av varandras musikaliska verk. Under en vecka ska de bo
tillsammans och lära känna varandra. I varje program är en av artisterna huvudperson, han eller hon bestämmer hela dagens upplägg med olika aktiviteter och utflykter. Och när de samlas för lunch och middag blir det tillfälle för artisterna att framföra sina tolkningar av huvudpersonens låtar.

 

Formatet är baserat på programmet "The Netherland Best Singers",
Inspelningen av säsongen började juni 2011 under tio dagar. Källa

Se förra årets tolkningar på TV4.se

Från TV4.SE

Småländsk discodrottning.

Nu var det ganska länge sedan vi hörde skämt om att Lena Philipsson syr sina egna kläder. Så har också talangen från Vetlanda, som slog igenom i Melodifestivalen 1986 i en omtalad knallgul kreation, vid fyllda 45 år etablerat sig som en svensk discodrottning.

Lena har medverkat i Melodifestivalen sex gånger - två gånger som låtskrivare, fyra gånger som artist - med låtar som "Kärleken är evig" och "Dansa i neon". Efter ett par andraplaceringar vann hon till sist den svenska uttagningen 2004 med "Det gör ont". Det markerade också början på samarbetet med Orup, som resulterat i några av Lenas största hits och hennes bäst säljande album till dags dato: "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" har sålt dubbel platina.

Lena har släppt elva studioalbum plus ett antal samlingar. Hon har haft 20 låtar på Svensktoppen och lika många på Trackslistan.


Slitiga dagar - kvällar i neonJosefin Nilsson19 år, från Hedesunda satsar på en karriär inom dansen. Hon kom in på den prestigefyllda dansskolan på första försöket och kastades direkt in i hetluften. Förutom hårt arbete från morgon till kväll uppträder hon hela hösten på Cirkus i Lena Philipssons nya drömshow.


Berätta vad du gör i Stockholm?

Jag utbildar mig till professionell dansare. Jag började på Uddans i Gävle när jag gick i högstadiet, de flesta börjar när de går på dagis. Jag bestämde mig för att jag skulle satsa och i år hade jag sökt till Balettakademin i både Stockholm och Göteborg. Det var stentuffa intagningsprover i fyra veckor med en jury som satt och granskade. Jag kom faktiskt in på båda men valde Stockholm eftersom jag redan hade jobb och bostad här. Det var en stor lättnad när jag kom in.

Vad är det som är så speciellt med dans?

– Man får uttrycka känslor och jag älskar det. Det är underbart att köra på och ge järnet till musik som man tycker om. Det är också roligt att se sin egen utveckling. Jag vill bli så grym jag bara kan och så älskar jag förstås att stå på scenen.

Hur hittade du till dansen från början?

– När jag var liten höll jag mest på med att sjunga. Jag och syrran lekte popstjärnor och hade hårbors­ten som mikrofon. Jag lekte Britney Spears och tvingade syrran att filma. Det var inte förrän i åttan som jag började dansa och kände att ”Shit! Det här vill jag satsa på. ”Jag sökte till dansprogrammet på Vasaskolan och hittade jazzdansen. Men jag ville snabbt vidare och kontaktade Kulturamas dansgymnasium i Stockholm på första sommarlovet.

En vecka före skolstart fick jag en plats och flyttade till Stockholm i tvåan. Jag hade en pojkvän där som jag kunde bo hos, men det var en stor omställning.

Från att ha känt alla i hela byn hemma i Hedesunda kände jag plötsligt bara en enda människa i denna stora stad. Nu älskar jag att bo i Stockholm!

Hur hamnade du i Lena Philipssons drömshow på Cirkus?

– Det är ett samarbete med Balettakademin. Första dagen i skolan fick vi veta att vi måste boka upp torsdag, fredag och lördag varannan vecka hela hösten. Det fanns inget val, det var bara att köra. Vi började repa direkt och nu har premiären varit. Det är jätteroligt men tufft. Skolan är mellan nio och fem, vi har repat flera kvällar i veckan och jag jobbar i en klädbutik på helgerna.

Efter skolan och jobbet kväll måste jag åka direkt till föreställningen på Cirkus. Lena Philipsson är superproffsig och väldigt tacksam över att vi är med. Koreografen Benke Rydman från Bounce har jobbat med oss men jag vet inte hur mycket jag får berätta. Numret är i alla fall väldigt pampigt med jätte­coola kläder och jag kan säga så mycket som att ”vi dansar i neon”. Min pojkvän och mamma har sett hela föreställningen och tyckte att den var väldigt bra.

Har du sett dansfilmen Black Swan med Natalie Portman?

– Ja, den är jättebra, jag älskar att kolla på dans. Det är inspirerande att se hur duktig hon är, ibland undrar man om det är trickfilm.

Hur har du märkt av den hårda konkurrensen som finns inom dansen?

– Ärligt talat var det en chock att börja på skolan. Det finns en otrolig press och det är många som inte kommer att få jobb. Men jag hade redan en del erfarenhet från dansgymnasiet där det också var rätt hårt. En gång när jag glömde bort mig och råkade stå med armarna i kors blev hela klassen straffad och fick göra armhävningar tills läraren sa stopp. Det händer varje vecka att någon springer ut och gråter. Jag vet att det kommer att bli några tuffa år men det är värt allt slit om man når sina mål. Det finns några jobb därute och jag tänker se till att ta en plats.

Vad gör du för att klara pressen?

– Jag är glad att jag växte upp i Hedesunda. Jag har fått en jättetrygg uppväxt därför fixar jag det här. Nu vaknar jag av ambulanser som tjuter och gatans larm. När jag växte upp vaknade jag av att fåren bräkte utanför fönstret. Det gjorde mig stark.

Vilket är ditt mål med dansen?

– Att ge allt och att bli grym. Helst vill jag dra till New York och jobba med de stora stjärnorna. Drömmen vore huvudrollen som Velma i Chicago på Broadway. Kommer jag dit då har jag lyckats!

Källa

lenaphilipsson.bloggplatsen.se recenserar Lena Ph:s Drömshow

lena ph

MIN DRÖMSHOW PÅ CIRKUS - 25 år som artist!

1.Introt på Showen var en ny låt: Igen och igen som satt som en smäck! Den var skitbra och hade en ösig refräng och verserna hängde bara på så snyggt.

2.Sedan sjöng Lena Delirium som är en klassiker, själv tycker jag inte den är den bästa....Brukar har olika perioder då jag bara lyssnar på vissa låtar!

3. 006 - otroligt lik röst som på den tiden när Lena var ung - det är hon fortfarande :=)

4. Idiot - Fortfarande lika bra med dansarna, men visst kunde man gjort någon ändring med numret så du hade blivit lite mer pampligt..

5. Talking in your sleep - Hon sjunger jättebra på engelska, hade velat att Lena skulle släppa en engelsk platta någon gång.. Kul med humorn och Ballerinan...Först trodde man på att lena rörde på benen så vig, men sedan fattade man att det var någon annan..

6. Han jobbar i affär - Kul när hon står på Huvudet! Det ger ett  litet piff på det hela. Är nog det bästa numret med Koreografi, kul när lena jular också!

7. Lena Anthem - Naturligtvis den låten där det var mest fart på Scenen! Lena exploderar var enda gång på denna makalösa bra låten!

8. Frågesporten - Mindre roligt, frågesporten var inte lika rolig som i Lena + Orup. Tavlan var visserligen jättefin som Lena ritade. Roligt med det där fanet som var med då och då och som visade upp tavlan för publiken först upp och ner, sedan rätt håll...Hahha

9. Efter frågesprten var det en ny låt igen! Blir galen heter den, Coolt när lena snurrade upp och ner.

10. Nästa Säsong - Mycket bättre har den blivit och i synnerlighet live. Den växer.

11. Månsken i augusti - Fin ballad. Kan inte uttryckas bättre, den är verkligen bra!

12. Det gör ont - Kroppstrumpan var den sexigaste dräckten jag har sett i hela mitt liv! Kul! Lite soundfactory inspirerat i början..:D Gillas mycket ;=)

13. Kärleken är evig - Hur kul som hälst, det var jättekul med samma rörelser, danssteg som när hon hade sin gula kavaj för 25 år sedan.

14. Dansa i neon - När alla dansare kom på scenen så blev det Dansa i neon för det var neonljus som gjorde att numret blev bäst, som näst sista låten! I Slutet av dansa i neon så sprang alla dansare ut i publiken, ännu häftigare

^_^

15. Jag ångrar ingenting - Bildspel  på skärmen på Lena genom hennes 25 artist år. Annourlunda att Lena sjöng låten som en ballad första versen och refräng....Sedan blir den vanlig igen ;)

Källa

Favoritspår på "Bästa Vänner"?

lena ph

LenaPhilipsson.com fortsätter sina omröstningar om vilka låtar som är bäst på Lena Phs olika album. Nu har man kommit fram till den mindre framgångsrika plattan Bästa Vänner från 1997.

Från sidan:

Hösten 1997 kom detta fantastiska album Bästa Vänner, som av många
beskrivs som vuxen svensk soulpop. Tyvärr sålde albumet inte speciellt bra,
men kritierna gillade det.
"Lena Philipsson äntligen det definitiva klivet ut från den svensktoppsvärld hon alltid varit för begåvad för att tillhöra."

1) Ingenting att va rädd för
2) Tänk om jag aldrig mer
3) Av & på
4) Kvinnan jag vet han vill ha
5) Bästa vänner
6) Outro
7) Måndag tisdag
8) Vi ses igen framöver
9) Intro
10) En annan man
11) Havet

Lyssna på hela albumet på Spotify här

Rösta här
Lena Ph:s Nästa Säsong in på plats 6 på Labyrint Topp20

Labyrint Topp20

Lena Philipssons nya singel "Nästa Säsong" går in på plats 6 på Webblistan Labyrint Topp 20

Rösta på Lena PH och dina favoriter här

Lyssna på Labyrint Topp 20 via Spotify här

Lyssna på 3 timmar av Lena Ph låtar via Spotify här


DN: En lyxig 25-årstårta av musik, dans och humor

lena ph

Rösten är hårt metallisk och materialet ojämnt. Varför är det då så bra? Jo, för att den jubilerande Lena Philipsson har det där som man inte känner igen förrän man sett det: En sällsynt professionalitet som får fördomar att brista och vem som helst att se kvalitet för vad det är.

Det har gått 25 år sedan Lena Philipsson från byggnadskontoret i Vetlanda stod på Cirkus scen och sjöng ”Kärleken är evig” iklädd kycklingfärgad puffjacka, vilket gav en andraplats i Melodifestivalen och en karriär som skulle sträcka sig över flera decennier. ”Murar har fallit, epidemier har grasserat men Lena Ph består! Som en kackerlacka.”, säger hon själv. Det synkroniserade framträdandet – med klippet från 1986 i taket – visar också vilken suverän ingrediens ålder är för ett artisteri. Drömshowen är ingen bitterljuv vandring genom sådant som varit, den är ett bevis för att hon är bättre nu. Finalkombinationen av Orups ”Det gör ont” från 2004 och åttiotalsklassikern ”Dansa i neon” är spektakulär.

Det ska tydligen vara en ren slump att en annan folklig sångerska i dagarna har premiär på sin krogshow på Tyrol några hundra meter från Cirkus. Philipsson viskar till publiken att om vi är tysta så kan vi kanske höra konkurrenten sjunga ”In the ghetto” medan hon drömmer om storslagna samarbeten med Elvis och Barbra Streisand.

Det är roligt och träffande, men att föra Carola Häggkvist på tal blir också en påminnelse om vem som är den avgjort bättre sångerskan av de två, och det landar inte till Philipssons fördel. Hon är en urstark entertainer men med en oelastisk röst som ofta pressas in i ett ansträngt bröstläge. De stunder Philipsson tillåter sig själv att gå upp i en friare klang blir efterlängtade andningspauser. Det lyckade lagarbetet mellan Lena Philipsson själv, konstnären Ernst Billgren, som gör sin första show och bidrar med explosiv scenografi, och koreografen Fredrik Benke Rydman med skickliga Bouncetakter, distraherar effektivt från en lite svajig låtlista. Bland annat ”Idiot” och ”Delirium” är svaga kort som inte engagerar.

Men det är sammanfattningsvis en riktigt lyxig 25-årstårta av dansnummer, hitlåtar och humorinslag som publiken bjuds på i Philipssons sällskap; dessutom sker allting på ett djärvt scenbygge mitt i manegen som lämnar sångerskan blottad på alla sidor. Det, tillsammans med att hon ständigt återkommer till sina påstådda tillkortakommanden, ger ett stänk av svärta som man egentligen inte kan förvänta sig av en krogshow.

Källa


Lena slutfört sina "Så Mycket Bättre"-låtar

så mycket bättre 2011

TV4:s succé Så Mycket Bättre som förra året hade artister som Petter, September och Thomas DiLeva som deltagare, kommer snart med sin 2011 version.

Medverkande kommer att vara Jason "Timbuktu" Diakité, Laleh Pourkarim, Martin "E-Type" Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren och Lena Philipsson.

Vi kan vänta oss en samlingsplatta med deras tolkningar.

Från Lena Ph:s facebook:

Idag har jag varit i studion och slutfört så mycket bättre, sedan köpa byxor till saga och skriva in Noa på körskolan...

Tillbaka till livet och verkligheten. Skönt att allt gick bra!!. Det är alltid mödosamt att få till en show så jag har varit lite borta i några v. Men nu har jag några dagars vila tills torsdag då vi kör igen...aahhh
-

så mycket bättre börjar i slutet av Oktober! Glöm inte att köpa Rosa Bandet som jag och min man Per designat till förmån för bröstcancer. det finns 6 olika band att välja på... - Lena Philipsson

Är du laddad för Så Mycket Bättre 2011?

Promobilder från Lena Philipsson:s Drömshow på Cirkus

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Lena Philipsson Drömshow 2011

Här kommer lite showbilder från Lena Philipssons succé show.

Källa

Bilder från Showen - Lena Philipssonlena ph

lena ph

Några bilder på Lena Philipsson från helgen.
Källa

Vilken är din favorit låt på plattan "Lena Philipsson" (1995)?

lena ph

LenaPhilipsson.com fortsätter sin omröstning "En Drömsamling" och har kommit fram till schlager skivan "Lena Philipsson" från 1995 som bla innehöll singlarna "Månsken i Augusti", "Kärlek Kommer Med Sommar", "Stjärnorna" och "Moder Swea"

Från Lenas hemsida:

LENA PHILIPSSON (1995)

 

Hösten 1995 släppte Lena albumet "Lena Philipsson", där hon åter igen skriver med Torgny Söderberg.
Moder swea var ledmotivet till en historisk tvserie, och "Stjärnorna" till filmen "En på miljonen".

 

1) Moder Swea
2) Kärlek kommer med sommar
3) London
4) Vila hos mig
5) Han är min
6) Vandra vid din sida
7) Månsken i augusti
8) Stjärnorna
9) Allting kommer tillbaka
10) Se det som det är
11) Underbar

Lyssna på hela albumet på Spotify här

Rösta på din favorit här
Lena Philipsson briljerade på Cirkus! Betyg * * * * *

lena ph

Lena PH

ikonikonikonikonikon

Lena Philipsson - Min Drömshow - 25 år som artist
Cirkus, Stockholm

1 timma och 40 minuter av hits, nya låtar, humor, dans och show. Lena PH är tillbaka på krogscenen på Cirkus, och hon bevisar åter igen att hon har växt som artist. Lena helt enkelt äger scenen i sin drömshow.

Lena Philipsson, denna schlagerpopkvinna, äntrar samma scen hon gjorde debut på för 25 år sedan.
Då var det "Kärleken Är Evig" i Melodifestivalen 1986, nu är det med sin fjärde krogshow. Mycket har hänt
på 25 år, från blyg men ändå vågad 20-åring till en biljant entertainer på alla plan

Lena Philipsson gör en sammanfattning av sin 25-åriga karrär, men samtidigt blickar framåt. Krogshow satta hon ihop redan 1991, "Agent 006" [Betyg * * * *] var en vågad satsning med action, lite humor och låtar från den då aktuella plattan "A Womans Gotta Do What A Womans
Gotta Do"
. Det var så annorlunda och knasigt att det blev riktigt underhållande, hon gjorde någon ingen annan svensk sångerksa hade vågat.

2001 var det dax för en krogshows comeback, för en period med få hits. Åter igen vågat, och det var här i "Lena Philipsson Show" [Betyg * * * *] visade att hon kan snacka och ha humor och självdistans. Det var här hon växte som entertainer.

2007 slog hon påsarna ihop med vapendragaren Thomas Eriksson, och körde igång showen "Lena + Orup" [Betyg * * * *]. Hits och massor av humor.

2011 är hon allså dax igen för Lena PH är bevisa, att hon kan utvecklas och bli ännu bättre, för hon konkurrerar inte med någon annan artist i Sverige när det kommer till lyckosamma krogshower.

Redan i starten av showen, när det är månlandning, visar hon var skåpet skall stå. Redan här sätter hon ribban. Nya låten "Igen och Igen" myllrar ut och det svänger - Lena har åter igen uppdaterat sitt sound och det är katchigt danspopit och modernt.

Fredrik Benke Rydman har regisserat och koreograferat sina dansare i BouncE - och dom är helt fantastiska.
Det är snyggt, det är coolt, det är modernt - det känns nytt. Dansnummer kan ibland bli lite trista - men inte här.

Lena drar igång sommarhiten "Delirium" och publiken är genast med. Martin Redhe Nord är Lenas sidekick och spelar ett hängivet fan - han får publiken på gott humör. I "Lena Anthem" röjer hon på scenen på samma sätt som i TV4 showen "Mitt Namn Är Lena Philipsson".

Konstnären Ernst Billgren står för scenografin, och han har gjort ett bra jobb, scenen är rund, i publiken och används effektfullt. Det blir lite Madonna-känsla i Sverige version av det.

Bandet spelar bra och DJ Sleepy höjer nivån ännu mer, så som att mixa in Eminem med Lena, eller använda Kraftwerks "The Robots" som beat till en regält uppdaterad "006"

Men mitt i alla fräcka kuliser, dansnummer, sidekick, dj:s och showelement, så är det ändå Lena som tar all uppmärksamhet.

Det ritkigt lyser om stjärnan. Efter krogshower, programledarskap i Melodifestivalen och 25 år av framträdanden, så är hon nu så avslappnad i sina prator att humorinslagen av Calle Norlén sitter perfekt.

Med en riktigt stor dos av självironi och humor, visar hon åter igen, att hon kan hantera nästan allting.

Nya låten ”Galen” har en Kylie-känsla, och är både modern och cool. Även "Idiot" och "Nästa Säsong" går hem hos publiken.

Showen tappar lite tempo ibland, "Talking In Your Sleep" är en bra låt, men det händer inte så mycket på scenen, även frågesporten om Lena var lite långdragen, men ändå med en stor dos av självironi och med glimten i ögat.

Vackert blir det med Lena ensam med pianot, i schlagerkassikern "Om Igen" och det blir lägereldsmys i "Månsken I Augusti" I denna delen av showen visar hon att det inte behöver vara fullt ös, utan hon bjuder på både allvar och innerlighet. Det blir mer personligt. Ett bra avbrott från det höga tempot.

Det blir hysteriskt roligt när hon skämtar om att Carola spelar en bit bort, eller när hon är en ballerina.

Om showens första del var väldigt bra, kör hon in en extra växel på slutet - "Det gör ont" med ett fyra meter högt mickstativ är en partyhöjare. Och när väl "Dansa I Neon" drar igång, i ny tung danceversion - blir det helt fantastiskt. Lena i en kroppsstrumpa (designad av Bea Szenfeld) får både kvinnor och män att tappa andan - och sen dyker ett 50 tal dansare upp från Balettakadmeien och House of Shapes. Det är helt enkelt magiskt!

Det är så effektfullt att man tror man är på en påkostad kylie Minogue show. Avslutningsvis sjunger Lena "Jag Ångrar Ingenting". En bra sammanfattning på sina 25 åriga artist karriär.

Lena har åter igen visat sin bredd i sitt artisteri, som faktiskt ingen annan svensk sångerska kan visa upp. Men
framför allt - Lena bjuder på en dundrade show, som får en att önska att det var lite längre.

Bäst: "Dansa i neon"

Sämst: 1,40 min var lite för kort

Fråga: Vart tog hitsen från "My Name" plattan vägen?

 LenaPhilipsson.com har också publicerat recensionen från BacardiBoy Blogg/Lena Philipsson Bloggen - klicka här

P4 snackar med Lena PH

lena ph

Lena Philipsson aktuell med ny show och huvudgäst i P4 Premiär. Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Lena Philipsson är med i P4 Premiär och berättar vad som har hänt med den röda lilla kameran som hon alltid hade med sig förr överallt. Å så får vi höra vad hon tycker om ”Stjärnornas krig” på Djurgården. Hon och Carola sätter nämligen upp varsin show med 100 meters avstånd.

Där, på Tyrol, är vi också på plats och kollar hur läget är med Carola på premiärkvällen av Elvis, Barbra och jag.

Källa

Lyssna på P4s snack med Lena Philipsson här

Svd: Lena PH i sitt esse

Det finns allt för få av dem: Artister som talar om sig själva i tredje person och som har självförtroendet att få det att låta naturligt. Senaste gången vi fick ta del av den ädla konsten var på Hultsfred 2004 när Mary J Blige bad Sverige att stanna upp för att Mary skulle dricka vatten. När Lena Philipsson pratar om sig själv som Lena är det förvisso med en botten av självironi. Men hon är perfekt i rollen som självcentrerad diva. För att fira sina 25 år som artist har Lena Philipsson också ställt till med en show med sig själv i mitten både bildligt och bokstavligen.

Det kräver sin kvinna, eller man, för att kunna fullfölja en sådan idé. Men Lena Philipsson är som gjord för detta. Hon levererar perfekt manuset som är skrivet av Calle Norlén. Han har snyggt ringat in henne och gjort henne till en folkets komedienne. Hon är fräck utan att vara plump. Till och med de lågt skjutande humorpoängerna lyckas Lena Philipsson bära fram utan att bli till en tvångsmässigt tantsnuskig Lotta Engberg.

Med dj:n Sleepy som kapellmästare går Lena Philipsson igenom sin historia. Det spelar ingen roll vilken bakgrund som spelas ut. Lena fångar allt och briljerar, hon dominerar.

Det finns allt för få av dem: Artister som talar om sig själva i tredje person och som har självförtroendet att få det att låta naturligt. Senaste gången vi fick ta del av den ädla konsten var på Hultsfred 2004 när Mary J Blige bad Sverige att stanna upp för att Mary skulle dricka vatten. När Lena Philipsson pratar om sig själv som Lena är det förvisso med en botten av självironi. Men hon är perfekt i rollen som självcentrerad diva. För att fira sina 25 år som artist har Lena Philipsson också ställt till med en show med sig själv i mitten både bildligt och bokstavligen.

Det kräver sin kvinna, eller man, för att kunna fullfölja en sådan idé. Men Lena Philipsson är som gjord för detta. Hon levererar perfekt manuset som är skrivet av Calle Norlén. Han har snyggt ringat in henne och gjort henne till en folkets komedienne. Hon är fräck utan att vara plump. Till och med de lågt skjutande humorpoängerna lyckas Lena Philipsson bära fram utan att bli till en tvångsmässigt tantsnuskig Lotta Engberg.

Med dj:n Sleepy som kapellmästare går Lena Philipsson igenom sin historia. Det spelar ingen roll vilken bakgrund som spelas ut. Lena fångar allt och briljerar, hon dominerar.

Sveriges alla unga popmän borde slåss om att få spela in en duett med den 45-åriga småländskan som passerar både Daft Punk-referenser och Major Lazer-produktioner. För hon är i sitt esse. Hon tar den plats hon tycker att hon förtjänar och blir flaggbärare för den generation av vuxna kvinnor som inte längre tänker låta ålder diktera kjollängd. Det är extra allt av dans, hits och schlager; glitter, kostymer och män i bar överkropp. Det här är Lenas tid och hon tänker unna sig.

Mot slutet blir det dags att sammanfatta de tjugofem åren med ett Edith Piaf-ögonblick. Lena rundar av med sin Jag ångrar ingenting och nog hade det varit vansinne om hon hade ångrat något. Lena Philipsson har ju blivit Sveriges ohotade diskodrottning.

Källa

Nunstedt: Lena PH vinner schlagerkrogshowskriget.

lena ph

lena ph carola

Lena PH vinner schlagerkrogshowskriget.
Det menar Expressens musikredaktör Anders Nunstedt som sett Carolas nya föreställning "Elvis, Barbra och Jag".
- Det blir lite karaokekväll över det hela, säger han.

- Det blir lite karaokekväll över det hela - och som sådan är det bra - men det är inte så genomtänkt, hon sjunger sina Elvisfavoriter rakt av och det händer inte så mycket där emellan. En lätt besvikelse kan man säga att det var.
Lena Philipsson har sin krogshow på promenadavstånd från Tyrol. Och enligt Nunstedt förlorar Carola schlagerkriget.
- Hon kommer inte upp i samma professionalism och ambition som Lena PH.
Källa

Uppdaterat:
Om Carols krogshow: Farten saknas. Glädjen känns aldrig spontan. Showens röda tråd är på sin höjd blekrosa. Svänget befinner sig 200 ­meter bort.
På Cirkus, summerar Lena Ph sitt liv som schlagerdrottning i en ambitiös krogshow som slår Carolas på i princip alla plan.
Det är nästan lite vemodigt att konstatera. Lena Ph har kommit på exakt vad hon vill göra, Carola verkar faktiskt inte ha en susning.

SÅ BRA VAR CAROLA OCH LENA PHILIPSON
Hitsen
CAROLA: 3 getingar

Tre getingar är förstås supersnålt när vi talar klassiker som "Enough is enough" och "Always on my mind". Carola snålar inte med idolernas hits. Men arrangemangen står på två stela karaokeben.
LENA PH:  4 getingar

Snacket
Carola: 1 geting
Det finns en poäng med att skriva ner vad man tänker sig mellan låtarna, och sedan memorera det. Annars riskerar man att stå utan en poäng. Kanske har Carolas krogshowdebut lärt henne det?
LENA PH:  4G

Kläder
Carola: 2 getingar

Oklart varför Carolas modebollplank satt och tuggade på naglarna redan i showens inledning, men det var väl premiärnerver. Carola byter outfits showen igenom. Det tar tid, men det är inget fel på kläderna.
LENA PH: 3 getingar

Scen
CAROLA: 1 geting

En ljusvägg med lampor à la Elvis, en videoskärm som visar gamla VHS:er från barndomen, några bord för de sittande gästerna att dansa på. Det är inte direkt så att George Lucas hade svimmat av upphetsning.
LENA PH:  3 getingar

Bandet
Carola: 3 getingar

Tre snubbar på blås. Jessica Marberger och Stefan Nykvist i kören. Ett band som kan plocka fram ett groove när det behövs. Bandet är bra, helt enkelt. Men arrangemangen - återigen - suger stundtals. Fantasilösa och stela.
LENA PH:  4 getingar

Läs mer på Expressen

Uppdaterat:
KROGSHOW. Har sett 1) Lena Philipssons krogshow och 2) Carola Häggkvists krogshow. Inom loppet av 24 timmar. Detta är jag inte ensam om. Pernilla Wahlgren och Christer Björkman, till exempel, har haft exakt samma schema.
Lena fick fyra getingar för sin premiär i torsdags. Carola kommer att få cirka hälften. Hade betygsystemet tillåtit det hade hon fått runt 2,3, vilket eventuellt låter bättre. Men likväl.
Lena Ph:s ambitiösa ”drömshow” (baserad på hennes 25-åriga karriär) slår Carolas hafsiga cover-föreställning (baserad på pappas och mammas idoler Elvis Presley och Barbra Streisand) på fingrarna. Det är mycket proffsigare, mycket roligare, mycket bättre. Och, av publikreaktionerna att döma, råder det inget tvivel om att banala ”Månsken i augusti” kan betyda precis lika mycket, om inte mer, som magnifika ”In the ghetto”.
Lena Ph hade för övrigt värsta VIP-listan på sin premiär. Den var, faktiskt, imponerande. Men hon sket rätt hårt i det, undantaget en sekvens där Micke Bindefeld fick läsa upp en fråga (under den halvlyckade frågesporten). Carola, å sin sida, verkade helt bländad av kändisarna på plats. Sjöng för Stephen Simmonds, hyllade Sarah Dawn Finer, buggade med Christer Björkman, och dansade på Charlotte Perrellis och Pernilla Wahlgrens bord. Pekka Heino och Agnes Nicole Winther struntade hon dock i.
På vägen ut träffade jag ena halvan av Sveriges bästa euro-duo Hannah och Magda (detta var innan Rebecca & Fiona). Hon var tokgravid. Bara dagar kvar. Spännande.
Frågan?
Frågan är vad Carola ska göra av sin karriär. Det kommer säkert att funka fint att sjunga covers en månad framöver, rent kommersiellt, men sen?
Lena Ph har aldrig varit bättre. Carola har varit betydligt vassare.  Källa
Uppdaterat: Aftonbladet tycker dock att Carola är något vassare, läs mer här

RSS 2.0