En stökig lördagskväll med Philipsson & Hellström

Lena PhSnart är det dags för TV8:s mat program med Plura & Scocco. Från TT:

Varje program får besök av två gäster. Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och Lena Philipsson är några som svänger förbi Pluras kök på Kungsholmen.

- Gästerna kommer in, får ett glas vin och sedan blir det ett snack som drar i väg åt en massa olika håll. Jag ville inte att vi skulle låtsas vara Malou von Sivers. Vår första intention var att det skulle vara som en stökig lördagskväll, säger Mauro Scocco, och fortsätter:

- En del människor tycker inte att man ska stå och laga mat när gästerna kommer. Jag tycker det motsatta; oftast är det den trevligaste stunden på hela kvällen. När man själv står och fixar och folk har fått ett glas vin och kollar över axeln.

Han berättar vidare om balansakten mellan att vara en god kock och en god middagsvärd.

- Det kan vara svårt att hålla fokus på mat och gäster. För gästerna som kommer förväntas få middag och den ska inte smaka något annat än fantastiskt. "Humrarna står för länge, de blir ju sega." Och samtidigt så har du ett tv-team som säger; "Skit i det. Nu kommer....Lena PH!".  Källa


Cover på Lena Ph:s It HurtsLovestoned är med i Melodifestivalen på Lördag, här gör de en cover på Lena Philipssons Det gör ont, eller rättare sagt It hurts som tävlade i Eurovision Song Contest 2004.

Melodiofestival parodi på Lena Ph ikväll

Christine och Måns gör immitationer tidigare programledare för Melodifestivalen, så som Petra Mede, Kristian Luuk, Nour el Refai, Lena Philipsson, Erik Haag, Ola, Carlotte Perelli och Peter Settman. SVT 1 ikväll kl 20:00

Eric Saade tävlar ikväl med Manboy och berättar för Expressens läsare att Lena är hans favorit i Melodifestivavlen
jag gillar Det gör ont med lena ph.. det har allt! Sexigt, roligt glatt, och farligt i ett enda packet! :)"

Mat-tv med Hellström & Philipsson

philipsson

Aftonbladet skriver: – Det var en kombination av kontakter och utpressning, kan man säga. Skämt åsido, det var knappt någon vi behövde övertala alls. Lars Winnerbäck bad att få se en pilot-inspelning innan han tackade ja, men när han väl dök upp hade han redan bestämt sig för att vara med. Håkan tackade ja direkt och Mauro känner Gustaf Skarsgård till exempel, så på den vägen var det, säger Plura Jonsson till Nöjesbladet.

Dessa kommer medverka:

Lars Winnerbäck och Helena af Sandeberg
Håkan Hellström och Lena Philipsson
Markus Krunegård och Rachel Molin
Tova Magnusson och Gustaf Skarsgård
Lisa Nilsson och Michael Nyqvist
Carl-Johan De Geer och Sarah Dawn Finer
Henrik Dorsin, Sanna Lundell och Marcus Birro
Marit Bergman och Anders ”Moneybrother” Wendin

”Mauro och Pluras kök” har premiär den 4 mars.

Vil du se Håkan & Lena laga mat ihop?


Melodifestival nostalgi med Lena Philipsson

lena ph

I dessa Melodifestivaltider så är det dax med lite Lena Philipsson nostalgi. Lena har varit med som tävlande artist 1986, 87, 88 och 2004 med Kärleken Är Evig, Dansa I Neon, Om Igen och så klart vinnarlåten Det Gör Ont.
Som låtskrivare har hon varit med två gånger, Tvillingsjäl med Pernilla Wahlgren och Det Svär Jag På med Arvingarna. Som programledare har hon varit med 2000, 2003 och som ensam programledare 2006.
Som mellanakt 2000, 2003, 2005, 2006 och i Matrix paraodi 2007.

Vilka är dina favorit ögonblick med Lena Ph i Melodifestivalen? Här kommer några viktiga höjdpunkter från Philipssons Melodifestival historia!Lena Philipsson kom tvåa med "Kärleken Är evig" 1986, låt skriven av Torgny Söderberg och Per Gessle.Dansa I Neon 1987 kom bara femma, trotts detta har den blivit en stor schlagerklassiker.Om Igen, 1988 kom Lena tvåa efter Tommy Körberg.
1991 sjöng Pernilla Wahlgren Tvillingsjäl, se den här och Arvingarna Det Svär Jag På här
Det klassiksa schlagermedlyt med Lena, Carola, Björn Skifs med flera ser du här
Lena och Charlotte Perrelli gjorde succé som programledare och mellanakt i Melodifestivalen 2003. Se även deras "Det Finns Bara Ett Orginal" härDen stora comebacken och Lena vann festivalen och blev etta på listorna med Det Gör Ont. Se när Lena vinner här. I Eurovision Song Contest blev det It Hurts, se den härLena var mellanakt 2005 där hon sjöng alla sina Melo hits samt egohiten Lena Anthem

2006 var Lena programledare och i finalen fick hon till slut sjunga - och gjorde succé. Se Lena som Matrix oraklet här

webvoter-omröstning
Bäst PH låt med i Melodifestivalen?

Dansa I Neon
Det Gör Ont/It Hurts
Kärleken Är Evig
Om Igen

Se resultat

Håll koll på Melodifestivalen 2010

Håll koll på Melodifestivalen via Schlagerprofilernas blogg. Lena Philipsson Corner kommer inte skriva mer om Melodifestivalen, så länge det inte kommer något Lena Ph relaterat. Vem vet, hon kanske dyker upp som mellanakt, så som Charlotte Perrelli, Nanne Grönwall och Sonja Aldén gör på Lördag. En annan schlagerblogg att kolla in är Poplight, fd Gylleneskor. Mer fokus på Eurovision finner du på ESCTODAY.

RSS 2.0