Lena Philipsson - en del av ESC panelen i SVT

Lena Ph
I det lugna PH-landet kommer äntligen en glad nyhet! Lena Philipsson kommer medverka i panelen för SVT:s "Inför Eurosvision" program. Marie Serneholt, Kayo Shekoni,
Rennie Mirro, Thomas Lundin och Lena Philipsson kommer ge sin åsikt om årets Eurovision Song Contest bidrag.
Start 27/4 i SVT. Läs mer på Poplight.
Marie Serneholt, Kayo Shekoni,
Rennie Mirro, Thomas Lundin och Lena Philipsson kommer ge sin åsikt om årets Eurovision Song Contest bidragMarie Serneholt, Kayo Shekoni,
Rennie Mirro, Thomas Lundin och Lena Philipsson kommer ge sin åsikt om årets Eurovision Song Contest bidrag.

RÖSTA: Vilken är din favorit singel med Lena Philipsson?

Lena Philipsson

Lena Philipsson har haft en aktiv karriär i över 20 år. Vilken singel gillar du mest?Webvoter
Vilken Lena PH singel är din favorit?


Eric Saade gillar Lena Ph

Eric Saade
Bild från Schlagerprofilernas blogg

Eric säger att det trots allt är detta han alltid velat göra. I alla fall sedan den dag då han såg Lena Philipsson uppträda med ”Det gör ont” i Melodifestivalen 2004.
- Jag sa till mamma att jag också skulle stå där på scenen i den här tävlingen en dag. Och så blev det ju! säger
Eric och skrattar. Läs mer här

Se Manboy här
Se Det gör ont här och It Hurts här

109 nostalgi videor med Lena Philipsson

Lena youtube

En del av denna bloggen ligger på videositen You Tube - 109 klassiska videor/framträdanden med Lena Ph. Allt från Melodifestivals framträdande till videor som Standing in my rain, 006 och senaste Hela Livet Är Ett Disco!

Gå till Lena Philipsson Corner - You Tube här. Kommentera gärna vidorna om du vill!

Vem är din favorit i finalen av Melodifestivalen? Rösta här

mello

Rösta på din favorit i Melodifestival finalen här:
Webvoter
Din favorit i Mello 2010 finalen?


Mauro & Pluras kök med Philipsson & Hellström - se det online!

Missade du TV8:s nya matprogram med Lena Philipsson & Håkan Hellström som gäster så kan du se det online!
Klicka här!

HD.SE gillade programet: Pallar vi ett matlagningsprogram till? Ett tag var jag inne på att bara skrika "nej, nej och åter nej" och det måste ha varit i samband med den där speedmatserien i TV4 med Tina Nordström. Då kändes det ett tag som om vi sett tillräckligt med studiokök och att man inte ens skulle vilja se Gordon Ramsey koka ett ägg.Men mat är ju livet och kärlek, så man (eller åtminstone jag) kommer ständigt och jämnt tillbaka till tv-kockarnas värld.Han inleder programserien med att i bar överkropp tända en cigg i sitt kök medan Mauro Scocco sitter och hukar vid sin gitarr och mumlar nåt om "det började ju som en fylleidé" och sen...ja, herregud, sen dyker Lena Philipsson upp (hon förfasas av att Plura tar emot med tjocka magen alldeles bar) och så drösar Håkan Hellström in och blir vinsprallig redan efter två glas, det lagas mat, det snackas skit, det dricks mer vin än Floyd någonsin gjorde, det tjatas (Mauro och Plura är som ett gammalt gift par), det filosoferas ("nudismen räddade mig från kokainet"), Hellström får till några snygga Mick Jagger-moves, Scocco gör en sjukt bra Mikael Persbrandt-imitation och det är alldeles, alldeles underbart.
Läs mer här

Mauro & Pluras kök på TV8 ikväll med PH & HellströmMauro och Pluras Kök, som har premiär på TV8 i kväll klockan 22. I en krönika i DI Weekend frågar sig Jan Gradvall om det inte är årets bästa svenska program: "Nya matlagningsprogrammet 'Mauro & Pluras kök' i TV8 är så bra att kanalcheferna på SVT och TV4 borde slå ugnsluckorna på sina fingrar i grämelse över att ha missat det."

Första gästerna är Lena Philipsson och Håkan Hellström

Håkan Hellström och Lena Philipsson premiärgästar Mauro & Pluras kök

lena phFrån TV8.SE:

Mauro & Pluras kök, 22 februari, 2010

Ett kök. Två musiker. Maten står i ugnen och gästerna är på väg. Det är magisk stämning och du är inbjuden. Välkommen hem till Mauro och Plura på middag när de bjuder hem sina vänner från musik- och filmvärlden.

I premiärprogrammet kommer Lena Philipsson och Håkan Hellström på besök, där de skrålar om liv och karriär till sent in på småtimmarna.

I Mauro och Pluras kök blir det samtalsämnen om livet, kärleken, trender och trams hemma hos Plura Jonsson på Kungsholmen i Stockholm. I varje avsnitt kan det även hända att Mauro och Plura eller någon av gästerna bjuder på en helt ny eller gammal låt som de komponerar på kakburkar, soppslevar och andra instrument som finns närmast till hands. I premiären blir det också en stenhård tävling i gissa riffet mellan Håkan och Lena.

Plura Jonsson är mest känd för sina 38 år i Eldkvarn, rockklassikern som har levererat sånger som ”Kärlekens Tunga”, ”Alice” och ”Fulla för kärlekens skull”. Mauro Scocco slog igenom brett i början av 80-talet med Ratata. Som soloartist har Scocco levererat klassiker som "Sarah" och "Till dom ensamma".

Menyn i premiären består av Mauro Scoccos laxtartar till förrätt och Plura Jonssons grillade sea breams till huvudrätt.RSS 2.0